Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czternastka___

Przedawkowałam???

Polecane posty

Gość Czternastka___

Słuchajcie,wzięłam 8 tabletek za jednym razem paracetamolu (tego w którym na tabletkę przypada 500mg) i 2 tabletki Duomoxu. Czy coś może mi się stać i po jakim czasie? Dodam,że mam 14 lat (prawie 15),mam 175 cm wzrostu i ważę 73 kg.

wzięłaś to w celu zniszczenia sobie wątroby, samobójstwa, czy pochwalenia się nam? bo o aż tak wielką głupotę to nie uwierzę, że wzięłas dla uśmierzenia bólu

Gość Czternastka___
Chcę sobie coś zrobić

ale wzięłaś naraz? czy po prostu w ciągu dnia się pomyliłaś? Nie wiem czy po jednym takim przedawkowaniu coś Ci się może stać, ale ja kiedyś miałam grypę i po prostu brałam leki o kilka dni za długo (Gripex), i skończyło się uczuleniem na paracetamol, mam zakaz brania go od kilku lat... bo niby wtedy tylko wysypka po 2 tyg sie pojawiła ale lekarze powiedzieli że następnym razem mogę np. zacząć się dusić jak wezmę paracetamol. No i nie wiem jakie są interakcje paracetamolu z tym drugim lekiem... Najlepiej napij się dużo mleka, on do pewnego stopnia neutralizuje zatrucia itp a takie przedawkowanie to w pewnym sensie podobna sytuacja... Jakbyś się zaczęła źle czuć, albo nawet jakby po kilku tyg. ci się pojawiła wysypka to leć do lekarza.

jaka ta dzisiejsza młodzież jest durna. Nawet sobie krzywdy zrobić nie umieją.

Dobra, modyfikuję po przeczytaniu reszty postów... idź dziecko do psychologa i odstaw te kolorowe cukierki bo sobie krzywdę zrobisz a wcale tego nie chcesz.chyba tylko zwrócić na siebie uwagę.

Gość Czternastka___
Zośka1209 naraz

nie znam sie az tak na medycynie ale watpie zebys po kilkunastu dniach brania gripexu uczulila sie na paracetamol :o

Wyzywają Cię od dzieciaków, a dorośli coraz częściej robią to samo... Albo będziesz wariatką, albo dzieciakiem, albo jak ja - jednym i drugim. Słuchaj, to nie takie proste. Leki Cię nie zabiją, nie takie. Możesz łyknąć i ze 100 tabletek, to spędzisz noc w kiblu, ewentualnie w szpitalu na płukaniu żołądka, bo w agonii pójdziesz o wszystkim powiedzieć rodzicom. Staram się zachować zimną krew pisząc to, ale Twoja sytuacja naprawdę mnie dotyka. Co się dzieje, dlaczego chcesz to zrobić? Zawsze istnieją przynajmniej 2 możliwości wyboru, pamiętaj o tym. Nie idź na łatwiznę, bo to co łatwe - z reguły sprowadza na złą drogę.

Gość madziattttttttttttt
Dziewczyno,od takiej dawki nie umrzesz,ale mozesz uszkodzić sobie wątrobę i diabli wiedzą co jeszcze :O.Chcesz jeszcz ewięcej kłopotów?

Gość Czternastka___
Chcę,chcę mieć więcej kłopotów. Może w końcu ktoś zauważy,że nie potrafię sobie poradzić,że nie daję sobie rady...

Gość Czternastka___
Moja cała klasa mnie nienawidzi,non stop mi dokuczają. Może gdybym się zatruła,to choć przez jakiś tydzień nie musiałabym tam chodzić ;(

Gość sdfghjkl;ljg
nic ci nie będzie . najwyżej sraczka

ewentualnie spuchnięta wątroba lub, co gorsza uszkodzona - czyli dieta lekkostrawna przez kilka lat

Kochana, Twoja klasa to nie całe życie! a po co przejmować się ludźmi, którzy nie rozumieją Ciebie i tego jak wartościową osobą jesteś. Czy warto dla innych rujnować sobie życie? - uwierz mi, że nie!! ludzie potrafią być bezlitośni - nie żyj dla innych, żyj dla siebie!!!! warto!!!

Gość Czternastka___
Chciałabym coś zrobić tak,żeby się nie zabić,a żeby jednak zwrócić jakoś na siebie uwagę... Chciałabym,żeby nauczyciele przychodzili do domu,ale moja matka i babka mnie wyśmiewają ;(((

Gość sdfghjkl;ljg
idź do psychologa szkolnego

Gość Czternastka___
Jak narazie napływa mi po prostu więcej śliny do ust (tak jak przed wymiotami) i tyle...

Gość Czternastka___
I co będzie z powiedzenia komuś? Gdy poskarżę się komukolwiek i ten ktoś zwróci im uwagę to jest jeszcze gorzej ;(

Kochana Czternastko, popatrz na życie z pewnym dystansem, nie załamuj się, szkoła i rówieśnicy to nie wszystko. serio, Twoje życie, zdrowie, uśmiech jest dużo więcej warty! mocno Ci kibicuję! nie łam się!!

Gość dcdssd
o ja pierdole ale z ciebie grubas. po duomoxie- antybiotykiem na gardlo sie nie zacpasz, a paracetamol to jeden z najbezpieczniejszych lekow przeciwbolowych

Gość sdfghjkl;ljg
nie masz się skarżyć tylko o swoich problemach pogadać

Gość Czternastka___
Jestem brzydka i gruba ;( Dziś pocięłam sobie rękę,ale nie odważyłam się przeciąć żyły... Wzięłam te tabletki... Co mogę jeszcze wziąść,żeby zacząć wymiotować albo zemdleć? Mam do dyspozycji leki przeciwko astmie...