Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colacola

płodny śluz zaraz po miesiączce??

Polecane posty

Gość colacola

Mam pytanie: w ubiegły poniedziałek zaczął mi się okres, a wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch i dzis, i dzis tez pojawił mi się przeźroczysty śluz taki jaki zawsze mam około 13-15 dnia cyklu. czy to możliwe?

Gość colacola
up

Gość colacola
up

Gość colacola
pomóżcie pomyśleć... jak pojawia się śluz to już szczyt owulacji? 4 dni po bzyki-bzyki mozliwe? jesli teoretycznie mam dzis dni płodne? no bo chyba mam?! sluz wygląda jak jajo kurze, przeźroczysty i ciagnący...

Gość malia
owu występuje pod koniec śluzu, a nie wtedy kiedy jest go dużo :D

Gość malia
jeśli dziś masz najlepszej jakości śluz to jest czas żeby zrobić test owu i będziesz wiedzieć czy to ona czy nie :D

Gość cdthxc
A teraz ja zapytam ( sorki autorko, że Ci się wbijam w temat) ; Czyli wtedy gdy jest dużo śluzu, jest rozciągliwy to nie jest szczyt owulacji ? Dopiero wtedy jest jak się zmniejsza ilość śluzu ?? Jak to jest ?

a jak długie masz cykle?... moja szwagierka ma dwie córeczki z pierwszych dni po okresie właśnie :D z iersza to tak nieplanowanie, o drugą sie starali i zaszli dopiero jak sprobowali wlasnie tuż po okresie :D

a szczyt płodnosci jest wtedy jak jest skok temperatury ORAZ odpowiedni śluz. sam śluz to sobie mozna... pooglądac i nic wiecej :D

Gość taka sobie ja2
A ja zawsze przy skoku temperatury miałam najwięcej tego śluzu i pierwszy raz słyszę że owu jest jak śluz sie kończy.

Gość colacola
Ja mam cykle tak 28-31 dni ale czasem i 24 się zdażały... kurcze to przeczytajcie mój pierwszy post i powiedzcie czy to możliwe! czyli jak z tym śluzem, bo tempki nie mierzę! da sie cos powiedziec z niego samego ? :)

Gość tak to możliwe jest
Przecież napisały dziewczyny wyżej, ja zresztą też szszłam w ciążę po okresie ;) zrobiliśmy to do końca bo były teoretycznie zerowe szanse a że sie udało ;) cieszyliśmy się bardzo.

zakłada sie że maksymalny czas przeżycia plemników to szesc dni - dlatego przed owulacja jest płodne wlaśnie szesc dni. to jest oczywiscie górna granica, nigdzie nie est powiedziane że wasze tyle przeżyły. jesli masz krótszy cykl akurat to mogłaś miec owulacje wczesniej. generalnie rzecz biorac z samego śluzu i bez teperatury to nic nie mozna powiedziec.

Gość colacola
wiem, wiem... ale generalnie mam wszystkie symptomy tych dni bo znam swoje ciało ale taki numer mam pierwszyraz.

eeeech... nie masz wszystkich symptomów, bo ni wiesz jaką masz temperaturę i jak wyglada Twoja szyjka macicy. do okreslania dni płodnych i niepłodnych stosuje się WYŁĄCZNIE trzy kryteria - śluz, temperatura i szyjka macicy, przy czym podstawą jest temperatura. NIC wiecej nie jest wyznacznikiem owulacji. ani bóle jajników, ani jakies tam uczucia w brzuchu, ani nic, po prostu nic. wiec wybacz, ale nie mozesz powiedziec ze znasz swoje ciało - nawet nie wiesz czy w ogóle MASZ owulację :)

Gość maleanieco
Teztak mialam w tym cyklu, do tego od razu po okresie zaczely mnie mocno bolec piersi... sluz mocno plodny, a w 13 dniu cyklu, kiedy to teorytycznie powinnam miec plodny, zniknal. W 18 dniu skrecalo mnie z bolu jajnika, wiec podejrzewam, ze moze cykl mi sie wydluzyl. Za 2 dni mam miec okres, wiec czekam.

Gość gość
Hej po miesiaczce mialam przezroczysty sluz kochalam sie z chlopakiem no i skonczyl we mnie a wczoraj mialam jeszcze bialy a dzis przezroczysty i troszke bialy i nie wiem co siw dzieje :/ prosze o odp

Gość gość
Dwa razy Zaszlam w ciążę zaraz po miesiączce. A cykle miałam długie.

Gość gość
Ale wie ktos co to moze byc niby zadnych oznak nie ma minelo 6 dni i nie wiem co myslec;/

Gość gość
Najpierw po miesiaczce byl przezroczysty pozniej bialy a dzis znowu przezroczysty

Gość gość
Zalezy mi na odpowiedzi bo sie martwie :(

Gość gość
Jest ktos moze napisze?:(

Gość gość
Ahh prosze ;/