Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybek22

GRZYBICA w ciąży

Polecane posty

Gość grzybek22

mam pytanie jakiś czas temu miałam grzybicę ...podobno niewielka...nie piekło choć czułam że coś nie tak, no ale były upłay (biało-żółtawe) i to swiadzcyło że jednak coś tam jest...dostaąłm NYSTATYNĘ i po kłopocie minąło jakię 10 dni od kuracji i znowu mam wrazenie że coś się święci nie mam co prawda jeszcze upławów ale wyczuwam że nie jest idealnie jestem w 5 mc-u ciąży...wizytę mam za 4 tygodnie i chciałm zapytać czy stosowanie jogurtu naturalnego do zmiany ph w pochwie na kwaśne jest wskazane? (smarowanie bezpośrednio przy wargach sromowych) czy wogóle ten sposób pomaga przy poczatkującej grzybicy lub lekkim podrażnieniu??? nie chce brać znowu antybiotyku zwłaszcza ze objawy są naprawde znikome

Gość misia1111111111111111111111
ŚMIAŁO MOŻESZ BRAĆ NYSTATYNĘ ja też miałam prawie przez całą ciąże grzybice i na nystatynie byłam cały czas.

Gość grzybek22
ok...ale czy taki jogurt naturalny wogóle pomaga?

Gość parappapa
a Twój mąż stosował jakieś leki?

Gość grzybek22
stosował jedynie leki na świerzba, bo niedawno przechodził

Gość grzybek22
nie stosowal ale od kuracji nie było jeszcze zbliżenia więc opcję że mąż mnie zarazil raczej odpada nawet napewno mam ph zasadowe (ostatnie wyniki)_ a to podobno sprzyja infekcjom chciałabym poznac jakiś naturalny skuteczny sposób zakwaszenia ph pochwy

Gość parappapa
ja stosowałam jogurt naturalny z czosnkiem i trochę pomagało między wizytami u lekarza, ale nie wiem czy w Twoim stanie jest to wskazane...

Gość spróbuj
Globulki Vitagyn C zakup w aptece. Są na dolegliwości grzybicze i inne infekcje. Aplikowałam je w ciąży jak miałam gronkowca i jakieś tam inne infekcje. Pomogły mi.

Gość parappapa
używasz środków myjących specjalnego przeznaczenia? ja polecam płyn do higieny intymnej AA bezbarwny, bezzapachowy.

Gość spróbuj
Jeżeli to grzybica to płyny do higieny intymnej nic tu teraz nie pomogą :o

Gość parappapa
oj pomogą, ale oczywiście po wyleczeniu grzybicy jako środek zapobiegawczy.

Gość parappapa
możesz też zrobić irygację tantum rosa

Lepiej sama nic nie cuduj tylko przełoż wizytę na wcześniej. Ja też miałam całą ciążę ten sam problem :o i teraz chyba też mam z tym, że żeby było śmieszniej odszedł mi dzisiaj czop śluzowy i trochę zaczynam się martwić o malucha. (dzisiaj wieczorem jestem umówiona na wizytę)

też miałam taki problem wciąży, podobno wtedy jesteśmy bardziej narażone na infekcje.Polecam lactovaginal dpochwowo na wzmocnienie flory bakteryjnej naturalnej i możesz się smarować clotrimazolem, ale nie jednocześnie z lactovaginalem

Gość parappapa
faktycznie zapędziłam się...

Gość grzybek22
dzieki za wszelkie wskazówki ten krem clotrimazolum stosowałam jak nie byłam w ciąży ale nie wiem czy w moim stanie teraz mogę go brać? czy ktróryś lekarz przepisał Wam krem clotrimazolum w ciąży? w sumie to nie antybiotyk

ja miałam tym kremem smarować na zewnątrz(zalecenie ginekologa) + jakieś globulki dopochwowe(nie pamięta nazwy), tak więc ten krem jest bezpieczny ;)

Gość agula8
domiejscowo można zastosować maść clotrimazolum-na swędzenie pomaga, co do smarowania się jogurtem to słyszalam że niektórzy tak robią ale nie wiem czy jest sens-bo może przynieść to ulgę ale tylko chwilową.W jogurcie są bakterie ale w bardzo małym stężeniu.Lepiej więc jogurt popijać a dopochwowo zastosować lactovaginal-który zawiera pałeczki kwasu mlekowego, które kolonizują środowisko pochwy i m.in.regulują ph. Natomiast po poprawie sytuacji łykaj sobie provag-zresztą zalecany jest w ciązy(sama tez długo brałam). Przy grzybicy ważna jest też dieta: mało słodkiego, dużo kwaśnego.

Gość PROVAG
JESTEM W 33 TYG CIAZY I CALY CZAS MNIE TO MECZY NYSTATYNA NA PRZEMIAN Z GINALGIN I JESZCZE OD 2 TYG BIORE PROVAG I JEST LEPIEJ TO PROBIOTYK NA FLORE BAKTERYJNA POCHWY POZDRAWIAM

Gość grzybek22
dzięki za informacje

Gość ewusssssss
dziewczyny, a zdarzyly się Wam brązowe upławy z rana po nystatynie?