Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grasia

związek z czarnoskórym - skąd te uprzedzenia?

Polecane posty

Gość Agentka csi
tu nie chodzi juz nawet o patriotyzm, ale nie po to zostalismy stworzeni bialymi zeby kundlic nasza rase. Ja nie mam nic przeciwko czarnym, ciapatym, zoltym ale czystosc rasy powinna zostac zachowana a oni powinni zostac w swoim obszarze kulturowym. A co do innych krajow to niestety Anglia, Francja sa tak zroznicowane gdyz politycy ugieli sie i powiedzmy 'placa' grzechy kolonializmu. Jednak czy jest tu duzo par mieszanych???? procentowo bardzo malo, czarni trzymaja sie razem, biali staraja sie razem, jedynie tacy 'naplywowi' biali sa bardziej otwarci i chetni na miksy. A Cheryll Cole, Erin - no coz chyba dlugo nie wytrzymaly :D Dodatkowo nie mozna mylic wielonarodowosciowego capitolu do 'normalnych' miast np UK, one staraja sie zachowac bialy charakter, no i brak slamsow gwarantuje granice przyplywu niechcianych kolorowych.

Gość Masayuki Yammamottooooooo
mialam poprostu pecha rodzac sie w Polsce ot co. Ale na szczescie nie musze w niej mieszkac. I jesli tylko moi rodzice zechca zawsze ich do siebie sprowadze. Zeby nie musieli zyc w nedzy w jakiej za kilka lat przyjdzie zyc ludziom w Polsce. Nazywasz mnie lewakiem i ok. Pieniadze nie sa dla mnie najwazniejsze, najwazniejszy jest dla mnie spokoj mojej rodziny, zebym nie musiala sie przejmowac ze nie mam co jutro do garnka wlozyc albo za co dziecku butow kupic. Tak mam dziecko. W Polsce pewnie nigdy bym nawet nie mogla pomyslec zeby je miec. Jesli potrafisz zyc powietrzem, zyj. Ale nie wymagaj tego samego od innych. Nie wymagaj poswiecenia sie ojczyznie, ktora nie potrafi zadbac o podstawowe potrzeby czlowieka. Polska jest piekna owszem, ale tylko jako kraj. Morze, gory, Krakow, Poznan to wszystko jest piekne. Ale nie bede skazywac swojej rodziny na zycie w ubostwie tylko dlatego ze mialabym za oknem piekne widoki i ludzi rozmawiajacych po Polsku.

kocham pieniadze jasne...Dla ciebie wszystko jest albo czarne albo biale. Prostytutka nie musze byc, mam dobra prace. Nie czuje sie krolowa w kraju w ktorym mieszkam. Ale zyje mi sie latwiej niz w Polsce. Nie tylko o pieniadzach pisze. Zreszta co ty mozesz wiedziec o utrzymaniu rodziny skoro takowej nie masz?? Pracujesz sam na siebie i gowno cie obchodza inni.

Nie, oczywiscie, ze w Polsce nikt z glodu nie umarl, ale jesli dla ciebie byloby ok mieszkac z dziecmi w jakiejs ruderze, bac sie o jutro, bo nie oszukujmy sie ludzie w Polsce kokosow nie zarabiaja i czesto im brakuje do 1-ego to gratulacje. Duma i patriotyzmem dzieci nie nakarmisz.

No i tu sie roznimy. Ja nie jestem slepo zakochana w Polsce. Nie wyjechalam dla pieniedzy, ale co to ma za znaczenie. Ty i tak wiesz lepiej. Generalnie widze, ze uwazasz sie za lepszego od innych. Wegetujesz sobie w tej swojej ukochanej Polsce i gardzisz wszystkimi, ktorzy dopuscili sie zdrady w postaci opuszczenia jej. Zal mi cie

Moje dziecko nie urodzilo sie w Polsce. O jego wartosci, edukacje, poczucie bezpieczenstwa sie nie martw. Moje dziecko nie potrzebuje slowianskiej ziemi zeby sie czuc dobrze.

pozyjemy piszemy razem. Poza tym znasz to z wlasnego doswiadczenia?? Przeciez nie masz dzieci. Piszesz jakby w Polsce nie bylo patologii, narkotykow, depresji i innych problemow z dziecmi. Mojemu dziecku milosci i akceptacji nie brakuje. Ale pewnie znow to podwazysz, no bo przeciez wiesz lepiej.

wiesz co zadalam sobie ten trud i znalazlam kilka topikow gdzie sie wypowiadales. Musze stwierdzic, ze argument o honorze, ktorego nikt poza toba nie posiada, o byciu Slowianinem to Twoje jedyne. No oczywiscie na wszystkich topikach powtarzasz dokladnie to samo co tu. W innych slowach oczywiscie. Poza tym uwazasz biala rase za jedyna i najlepsza. I tylko biala rasa zasluguje na szacunek. Nie uwazasz, ze troche przesadzasz?

a juz ta wypowiedz rozwalila mnie doszczetnie. I ty masz czelnosc pisac o honoreze czlowieku?? Rodzice nie nauczyli cie szacunku do innych ludzi?? Wszedzie zaslaniasz sie honorem i szlachetna rasa aryjska. szkoda tylko, ze sam nie reprezentujesz soba nic. Jestes poprostu zerem. Pieprzony patriota:o "jesteście ahmm -Powiem ci czym się różnimy,ano tym że ja jestem Słowianinem,POLAKIEM a co za tym idzie to mam honor,którego ty nie posiadasz i nigdy go posiadać nie będziesz.Poczytaj sobie co to jest honor,bo pewnie w rodzinie się z tym nie spotkałaś.A do tego nie masz niebieskich ani zielonych oczu,więc nawet nie próbuj się wiązać z kimś o takich oczach,bo niszczysz tylko szlachetną rasę aryjską.Zresztą twoje dzieci też nigdy nie będą Polakami tak sami jak ty nigdy nie będziesz Polką i nigdy nie będziesz z rasy aryjskiej.Skoro jesteś taka wykształcona to bierz swojego starego i swojego dziada i jedź do Afryki.Tam bardziej potrzebują takich jak ty.A Polska się ucieszy jak się pozbędzie takich jak ty.Czyli korzyść obustronna,Afryka będzie zadowolona i Polska też,bo Polska nie potrzebuje takich jak ty.Polska potrzebuje patriotów,ludzi gotowych oddać życie za ten kraj,ludzi którzy mają honor i swoje korzenie na tej ziemi.Ty masz korzenie w Afryce a nie w Polsce.Więc jedź do Afryki!!!"

Gość nadineeeeeeeeee1
straszne pierdoły BSA piszesz, na prawdę. co to ma do rzeczy gdzie się dziecko wychowuje? wazne kto je wychowuje i jakie wartości ma mu do przekazania. rząd nie dba o obywateli Polski to dlaczego ludzie mają wciąż tam siedzieć skoro mają możliwość lepszego życia w innym kraju? co jest złego w podnoszeniu standardu życia poza granicami Polski? jesteś nieszcześliwym człowiekiem, rodzice pewnie nie mieli czasu Cię wychowywac, nie zaszczepili w Tobie podstawowych uczuć ludzkich, jedyne co Ci zostało to ubliżanie ludziom w internecie, współczuje i ja i pewnie inni. mam nadzieje, ze milosc ktoregos dnia cie zmieni. chociaz nie wiem czy jakakolwiek kobieta umialaby pokochac takiego mezczyzne jak ty.

Gość natalia 1989iiiii
do BSA> kiedy na początku cię czytałem to miałam o tobie inne zdanie,ale kiedy dłużej poczytałam twoje posty,to coś w tym jest.Wydajesz mi się inteligentnym facetem,który zagubił się w tym świecie.Twoja filozofia ma sens naukowy(sama studiuję filozofię).Szkoda że nikt nie chce słuchać ludzi,co mają inne zdanie od większości społeczeństwa.Twoje wypowiedzi naprawdę dają sens do myślenia i analizy wspłóczesnego świata.Ale dzisiaj i tak nikt nie słucha ludzi inteligentnych i myślących.

on jest inteligentny?? W ktorym miejscu?? Ksenofob przez duze K. Tolerancyjny jest tylko gdy widzi murzynow w Afryce, Polakow w Polsce, Niemcow w Niemczech itp. Taka tolerancje moze sobie w dupe wsadzic. Uwaza, ze rasa biala jest najlepsza, tylko jej nalezy sie szacunek a jesli nie daj Boze jestes dzieckiem ze zwiazku mieszanego to spierdalaj do kraju swojego ojca/matki bo Polka nie bedziesz nigdy, nie masz za grosz honoru, twoja rodzina tez., bo honor ma tylko wielka rasa aryjska. Ktos go musial strasznie skrzywdzic w dziecinstwie, bo tylko ludzie z wielkimi kompleksami nie uznaja innosci. Chwali sie, ze dla Polski zrobil nie wiadomo co ale nie chce powiedziec co to niewiadomo co jest bo mial za to kilka wyrokow. Wiec raczej Polska powinna sie za niego wstydzic niz byc z niego dumna. No bo jak tu byc dumnym z kryminalistow?? Marzy mu sie, ze jego wyidealizowane prawicowe partie dojda do wladzy, tyle tylkio, ze nikt o nich nie slyszal. A jak juz dojda do wladzy to zrobia porzadek, Polska odzyska godnosc, obywatele sie nawroca i bedzie sielankowo. Ale nie pojmuje w tym swoim malym rozumku, ze nikt nie moze nikogo zmusic do mieszkania w Polsce, nikt nie moze drugiej osobie narzucic swojego zdania. Ma bardzo waskie horyzonty myslowe. Biale jest biale czarne jest czarne. Jesli chcesz dla swojej rodziny godnego bytu i mieszkasz za granica to jestes materialistka, ktora kocha pieniadze. No to moze od razu zostaniesz prostytutka?? Duze pieniadze i szczescie. Nie interesuje go, ze wiekszosc ludzi nie chce wegetowac w Polsce. Wyobrazasz sobie sytuacje, gdy wszyscy Polacy wrociliby z emigracji?? Wiesz coby sie dzialo?? Sodoma i gomora. Bieda z nedza. Ale do niego to nie dociera. Bo on tylko o zachowaniu razy aryjskiej, honorze i patriotyzmie. Jest monotematyczny. I juz nie chodzi mi tu o zwiazki z ciemnoskorymi ale o jego swiatopoglad generalnie. Zamkniety w Polsce, zapewne w 4 scianach, w Anglii byl na wakacjach, Stany widzial w TV ale wypowiada sie jakby mieszkal tam ze 40 lat. Doswiadczenie sie liczy kolego, nie to co pisza w gazetach czy ksiazkach. Ale i tak tego nie zrozumiesz. Masz zlasowany mozg. Nie wiem kto ci takie pranie zrobil, ale dales sie zalatwic na cacy. Pozdrawiam

Gość natalia 1989iiiii
Masayuki Yammamottooooooo-> nawet nie chodzi o jego poglądy,ale o sam sens jego wypowiedzi.Mam koleżanki,które miały tyle patrtenerów seksulanych że same nie wiedzą ile ich było,a do tego się tym chwalą.Mnie facet po prostu zaintrygował oryginalnymi swoimi poglądami i tyle.Ma rację że dzisiaj tematy dotyczą seksu i kasy,to jest największy problem współczesnych ludzi.Jakoś bogaci też mają problemy i nie czuja się szczęśliwi,mimo że mają kasę i seks.Czyli jednak wypowiedzi BSA dają do myślenia.Bo mnie dały do myślenia w tym temacie,a lubię czytać mysli oryginalnych ludzi.

natalia wiesz mnie tam nie interesuje z iloma facetami spaly moje kolezanki. mamy inne tematy do rozmow niz nasze zycie seksualne. Co do pieniedzy. Przeciez nie chodzi o to zeby miec ich nie wiem ile. Ale o to zeby moc zapewnic byt swojej rodzinie. On pisze tak jakby honor i pochodzenie slowianskie mialy wszystko zapewnic. Wybacz nawet najbardziej kochane i akceptowane przez rodzicow dziecko bedzie odrzucone przez rowiesnikow jesli bedzie chodzilo w podartych butach, nie bedzie rodzicow stac na oplacenie wycieczki do kina czy wyprawienie urodzin. I niech on mi nie pierdoli, ze to materializm. Dziecko potrzebuje sie rozwijac, poznawac swiat, miec szanse na zobaczenie czy dotkniecie roznych rzeczy. Milosc to nie wszystko. Jesli chce zeby moje dziecko bylo zdrowe, szczesliwe, rozwijalo pasje , madre, itp itd musze na to zarobic prawda?? A on mi daje rady no to moze zostan prostytutka skoro tak kochasz pieniadze. Dla mnie jest kretynem do potegi. Zapewne on uczylby swoje dzieci w domu milosci do Hitlera, wpajal swoje chore wizje wyzszosci bialej rasy nad innymi, nie bral do teatru, kina czy wycieczke za miasto-bo to kosztuje a on biedak pieniedzy nie ma. Jest roznica miedzy materializmem a checia zapewnienia godnego bytu, prawda?? On niestety nie potrafi tego rozroznic. Napisalas, ze teraz wszyscy gadaja o seksie i kasie. Widocznie w takim towarzystwie sie obracacie. Jakos z moimi znajomymi potrafimy znalesc inne tematy rozmow. Fajny film widziany w kinie, gdzie ktos byl i jak mu sie podobalo, czy rozmowy o wszystkim i o niczym. Co mnie obchodzi kto ile ma na koncie?? A juz to kto z kim spal mam w glebokim powazaniu. Jego slowa zupelnie do mnie nie trafiaja. Jest rasista, zamknietym w wyidealizowanym bialym swiecie.

masayuki mam identyczne zdanie:) a ludzie z takimi pogladami jak on, ktorzy maja mozliwosc jakiegos dzialania czy wladzy sa szkodliwi na szczescie on sobie moze jedynie popisac na durnym forum

Nie mam NK baranie. Poza tym wiedzialam, ze bedziesz sie bronil i nie zrozumiesz. popadasz ze skrajnosci w skrajnosc kolego. Pomiedzy lachmanami a oryginalnymi rzeczami sa jeszcze te normalne. Skoro tobie nie przeszkadza chodzenie w brudnych i pocerowanych ciuchach twoja sprawa. Zreszta nie masz dzieci wiec gowno wiesz o tych sprawach. No ale czego mozna sie spodziewac po kims takim jak ty. Biedny pajac na utrzymaniu mamusi, zalazy sie na babskim forum, ze nie moze znalesc dziewczyny. Z takimi pogladami zadna cie nie zechce.

"Najpierw za wszelką cenę będzie próbował zdobyć kasę,pójdzie po trupach,albo będzie się sprzedawać(prostytutka) a później ucieknie w używki i depresja pewna.Wspomnisz moje słowa.Ale wtedy będzie już za późno." Podajesz swoj przyklad?? Przykto mi, ze rodzice cie zaniedbali i musiales szukac wrazen. Rozumiem, ze kreca cie faceciale tez rozumiem, ze zeby sie wypiac musiales najpierw sie nacpac. No a teraz siedziesz biedny w domu i leczysz depresje. Brawo!!!

"Biedy tu też nie ma,mimo że rzeczywiście w niektórych regionach kraju ta bieda jest." to zastanow sie jest ta bieda czy jej nie ma?? Poza tym prosze cie ludzie zyja po kilkoro w jednym pokoju. Uwazasz to za super warunki?? Zreszta bez sensu jest tracic na ciebie czas bo i tak nie rozumiesz podstawowych rzeczy a w kolko piszesz i pieniadzach, seksie, honorze i innych pierdolach. Jestes poprostu monotematyczny. Powtarzasz w kolko do znudzenia te same rzeczy.

no tak w Polsce nikt glodem nie przymiera-no moze owszem:-O tylko czemu dzieciaki w szkolach sa dokarmiane bo ich rfodzicow nie stac na zapewnienie im normalnych pelnowartosciowych posilkow? a wiadomo czym to grozi dla mlodego dojrzewajacego organizmu I czy tu mowa o zachciankach i luksusie? nie o zwyklym jedzeniu wiec jezeli dla Ciebie jest ok tylko dlatego, ze ludzie na ulicy nie leza zdychajac z glodu to gratuluje bardzo dobrze ze wg ciebie sa same kurwy i materialistki dzieki temu zadna kobieta na ciebie nie trafi

Gość Kamila900'a
Sluchajcie wszystkie zazdrosniki, pierdolone utleniane blondyneczki, pudernice! Po' pierwsze to 'czarni' nie maja koloru skirt czarny, tak jak wy; macie kolor skirt jak mleko czy swinia, ktora codziennie wpierdalacie??! Po' drugie to rasistami oni nie sa, bo rasizm nie wyszedl od nich tylko od bialych swini!!!! Po komentach widze, ze taka Polska wiocha, pierdolone zazdrosniki I niezrczliwce,pusci jestescie masakra bieda.... 'pozdrowienia' dla wszystkich polaczynek!

Gość Kamila900
Skory*

Gość black cherry shot
O, wypraszam sobie. Mam czarnoskórego kolegę, zresztą na studiach sporo mieliśmy Murzynów,Wietnamczyków, Rosjan. Nie jestem uprzedzona ani do żadnej narodowości, ani do żadnej rasy. Lubię zwyczajnie słowiański typ urody i nie rozumiem kobiet, które cieszą się, że są pięknymi Polkami i narzekają na brzydkich Polaków. Mamy ten sam typ urody i obie płcie wyglądają równie dobrze lub równie źle. Nie podobają się ani Latynosi, ani Murzyni, ani Chińczycy, ani Arabowie. Jedynym przejawem rasizmu może być moje kojarzenie czarnego penisa ze stolcem, ale to ze względu na podobieństwo wizualne. Na szczęście penisy znajomych mnie nie interesują.

Gość black cherry shot
A, i jeszcze jedno - nie znam tej Polski o której tak piszecie. Wszystkie rodziny, które znam radzą sobie bardzo dobrze. Nie żyje powietrzem, mam fajną pracę, odpowiednie zarobki. Nie po znajomości, szukałam sama. Jesteśmy w stanie się utrzymać, odłożyć trochę, pojechać na wakacje,aktywnie spędzać każdy weekend. Tylko nie czekam, aż mi państwo da- bo nie ma takiego tworu samoistnego, jak państwo, które ma skądś pieniądze, ale jest chytre i nikomu nie da. To pieniądze Polaków. Pani Kowalskiej, pana Nowaka. Nie widzę powodu, dla którego miałabym zabierać czyjeś pieniądze, skoro mogę poradzić sobie sama. Wśród tych ludzi może być sporo dużo biedniejszych ode mnie. Nie zrozumiem takich ludzi jak Ty, którzy ciągle czegoś oczekują, a nie pomyślą, że to nie jakieś państwo da im pieniądze, tylko państwo musi to wziąć od innych. Z jakiej racji sięgasz po ich pieniądze?

Gość hiuh
No coz, Polacy to nie jest tolerancyjny narod i szybko to sie nie zmieni. Nie mieszkam w Polsce, mam bialego meza, nie przeszkaszaja mi inne rasy ludzkie. Nie mam zamiaru ich obrazac rasistowskimi epitetami. Ale musze przyznac, ze nie zwiazalabym sie z czarnym facetem, wole bialych. Gdy bylam nastolatka, moja wlasna mama powiedziala mi, ze zniosla by azjate jako mojego faceta ale nigdy czarnego, bo to wstyd przed ludzmi. Polacy tak zostali wychowani i trudno to bedzie zmienic. Nie mam nic przeciwko innym, chodzilam nawet do szkoly z kilkoma murzynami i byli ok. Ale wole mieszkac w bialej dzielnicy i otaczac sie bialymi, bo co by sie nie mowilo lepiej sie trzymac swoich. Murzyni tak na prawde tez nas nie lubia.

Gość black cherry shot
BSA, wybacz, ale nie popiszemy. Nie będę nawet komentować wypowiedzi Twoich i Tobie podobnych. Zaznaczyłam, że nie jestem an rasistką, ani nacjonalistką. Lubię Polaków - taki mam gust. Podoba mi się nasza kultura, uroda. Lubię Polskę. Trudno wymagać, by nasze 20lat demokracji przyniosło takie same efekty jak lat kilkaset. Moim zdaniem i tak możemy być dumni z tego, co jest, bo nasze babki robiły kaszę z okrasą w 2 garnkach i to był syty obiad na 2 dni. Moja babcia nigdy nie narzekała, chociaż nigdy nie miała nawet pieniędzy na gazety, kosmetyki - poza szarym mydłem. A moje koleżanki, których nie stać na balsam antycellulitowy z Vichy psioczą na Polskę. Przejaskrawiam celowo. Standard życia rośnie. Rosną nasze wymagania i sztuczne komercyjne potrzeby, a to faktycznie kosztuje. Nawet jeśli niektórym się wydaje, że jest coraz gorzej, radziłabym doczytać, dopytać, przejrzeć wyniki badań, raporty, później lamentować. Z jednym się tylko zgodzę - wstydzimy się swojej narodowości, wiary zresztą też. Żaden Arab nie będzie wstydził się swojego wyznania. Katolik - tak. Murzyni nie wstydzą się swojego pochodzenia - Polacy tak. To jest przykre.

Gość black cherry shot
Dla jasności dopiszę - nie chodzi o to, by czuć się lepszym dlatego, że jest się Polakiem, ale by czuć się dobrym, równym, a nie gorszym.

Gość hiuh
Wielu murzynow wiaze sie z bialaymi kobietami, poniewaz murzynki maja wybuchowy charakter (latwo wpadaja w furie) i potrafia byc wiedzmowate, a biale kobiety sa lagodniejsze i latwiej sie z nimi zyje. A wiem o tym od kuzyna, ktory zapytal sojego czarnoskorego pracownika dlaczego ozenil sie z biala, a nie murzynka; i on mu w ten sposob to wytlumaczyl.

Gość culturalcolors
Hej, zapraszamy na forum kulturowe www.culturalcolors.com Forum jest dla wszystkich tych, ktorych fascynuja inne kultury, inne kraje, inne narodowosci. Mozna tez powymieniac sie spostrzezeniami dotyczacymi zycia w zwiazku mieszanym i poplotkowac na luzie. Gwarantujemy swietna atmosfere i wiele ciekawych watkow! :) Pozdrawiamy! Forumowa zaloga :)