Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi coś poradzi

Brak kupki !! POMÓŻCIE !!

Polecane posty

Gość kto mi coś poradzi

mój synuś 2,5m-ca od 2,3dni nie zrobił kupki, a strasznie popierduje i śmierdzące te bączki. Zwykle robił kilka kupek dziennie (najmniej dwie) Brzuszek miękki Niby zachowuje się normalnie Karmie TYLKO piersią. Jak mu pomóc? Może mogę coś zjeść co spowoduje, że on sie wypróżni... ??? Już kilka razy myślałam, że jest kupka, bo było czuć, a tu nic......

Gość b1
dzieci w pewnym momencie robia kupke co kilka dni moze twoje malenstwo jest na tym etapie jesli nie placze to poczekaj napewno zrobi a jesli minie tydzien i nic to w aptekach sa syropki wspomagajace lub zetryj jablko na tarce odcisnij sok i podaj kilka lyzeczek to rozluznia

Normalne;) ja też się martwiłam jak nie robił 4dni, znaczy,że pokarm się cały trawi. Ale jak później zrobił to miałąm co sprzątać;)

Gość mamachichi
nie ma sie co martwic,dziecko wszystko po prostu wchłania kupki moze nie robic nawet ponad tydzien

Gość kto mi coś poradzi
Dziewczyny !!! Minęły 2 kolejne dni, a tej kupki nadal nie ma !! Co prawda dziecko wesołe i wszystko ok, ale bączki nadal śmierdzące. Sama nie wiem czy może czopek podać? Ehhhh poradźcie, bo martwi mnie to strasznie !!!!!

Gość odpierdol się z tymi kupami
kogo to obchodzi!

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
dziecko moze nie robic kupki nawet 9 dni, moja corka (2,5 miesiaca) dzis zrobila kupke (po 6 dniach), jezeli chcesz dzieciaczkowi pomoc to jak ktos wczesniej powiedzial, zetrzyj jablko na tarce i przecisnij sok przez gaze, ja podalam rano 2 lyzeczki takiego soczku, a wieczorem kupka :D

Moje dziecko robiło kupę raz na tydzień przez dłuższy okres czasu ,karmiłam piersią piłam sok jabłkowy i po tygodniu była mała kupa, poszłam więc do lekarza ,lekarka go zbadała i powiedziała że brzuch ok i pytała czy pierdzi bo to najważniejsze ,po jakimś czasie wszystko się unormowało i robił kupę regularnie ale trochę to trwało ,tak że nic się nie martw jak synek ma miękki brzuszek i nic go nie boli to nic mu nie będzie.

Gość 17latka.
zrzygam sie :O

Gość jeden lumpeks
dziecku nic nie będzie, jeśli nie próbuje zrobić kupki to znaczy zenie ma potrzeby, jeśli po tygodniu nie zrobi to możesz dać czopek. Nie jedz ryżu, gotowanej marchewki, bananów i czarnych jagód bo mogą powodować zaparcia. Jednak myślę, że u Twojego malca jest ok po prostu Twój pokarm świetnie się wchłania i nie ma na razie z czego zrobić kupki. Jeśli chcesz przyspieszyć sprawę możesz napić się rano przed śniadaniem ciepłej wody z miodem

a mój synek karmiony tylko piersią mając jakieś 6 miesięcy nie robił kupki 11 dni , myślałam że oszaleję z nerwów , aż nagle się pojawiła całkiem normalna , więc to tylko świadczy o tym ze dobrze strawia twój pokarm i intensywnie nabiera ciałka , ale brzuszek obserwuj :-)

a mój synek karmiony tylko piersią mając jakieś 6 miesięcy nie robił kupki 11 dni , myślałam że oszaleję z nerwów , aż nagle się pojawiła całkiem normalna , więc to tylko świadczy o tym ze dobrze strawia twój pokarm i intensywnie nabiera ciałka , ale brzuszek obserwuj :-)