Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorcia1996

Mam 14lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość ciociuniadobraradunia
Obliczyłam, że współżyłam 10tygodni temu. Od tego momentu nie dostałam miesiączki, więc to chyba 3miesiąc.

Gość Dorcia1996
Wiem, że to trzeci miesiąc, bo obliczyłam. Współżyłam 10tygodni temu. Wiem, że jestem w ciąży, bo zrobiłam test ciążowy.

Gość jak go kochasz kaz mu uciekac
zagranice bo bedzie siedział :) a ty bedziesz musiala urodzic - na pocieszenie bez konsekwencji mozesz zostawic dziecko w szpitalu! SEX TO NIEBEZPIECZENSTWO !!! niech to bedzie przestroga dla twoich klezanek i dla chlopakow ktorzy chce miec mlodziutkie nastolatki ponizej 15 lat!

Gość blablablasrytutu
ciociuniadobraradunia, po co napisałaś to samo zdanie, co Dorcia1996?

Gość mosiężna tulejka
bo to jedna i ta sama osoba , w uja leci

Gość alex96
Hahaha no i masz za swoje. Chłopak to sk**wiel. Koleś zwieje przy pierwszej lepszej okazji. Ja bym na Twoim miejscu dał bękarta wyskrobać. Niektórzy walczą o życie, a Ty właśnie je sobie zepsułaś :D Gdybym ja miał teraz na utrzymaniu bachora to bym chyba wy**bał

do 'ciociunia...' nie ma sprawy ;) w sumie to był nie do końca jasny skrót myślowy ^^ i tak, przestroga, bez tego złośliwego wydźwięku. To nie jest normalne, żeby dzieci miały dzieci, może dzięki takim sytuacjom gimnazjaliści się opamiętają... ;/

Gość blablablasrututu
no właśnie, to chyba jedna i ta sama osoba i ze stresu, że to odkryłam, podpisałam się blablablasrytutu zamiast blablablasrututu

Gość ciociuniadobraradunia
ja nie jestem Dorcią1996, ktoś się pode mnie po chamsku podszył

Gość uu
no i tak to sie konczy, jak nie ma w kraju normalnej legalnej aborcji. teraz juz troche pozno, ale poszlaby dziewczyna do gina w jakims 5 tygodniu, lyknela kilka tabletek i po klopocie. a teraz wszyscy maja klopot i nikt na tym dobrze nie wyjdzie, a szczegolnie juz nie to dziecko rodzac sie w jakiejs bezmyslenej patologii (14latka zachadzi w ciaze, rodzice jakies ciemnogrody, chlopak rucha nieletnia bez zastanowienia)..

Gość mosiężna tulejka
Jak powie że ją zgwałcił to jej przysługuje legalna aborcja ;P

Gość h-alszka
wydaje mi się że jest jakaś infolinia , nr będzie w gazecie. Porozmawiaj z psychologiem. On powie ci jak najdelikatniej poinformować rodziców , jak twoja sytuacja wyglada od strony prawa. Po za tym wrzuc ten temat tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/f,898,Zycie_rodzinne.html To forum z psychologiem, uzyskasz tu fachowa odpowiedź.

Gość jaki ten świat jest okrutny
Czy myślicie może czasem, dając takie komentarze, o dziewczynach, które naprawdę spotkała krzywda? Jasne: ten temat to prowo albo autorka sama chciała, ale wyobraźcie sobie, że czyta ten temat dziewczynka, która naprawdę jest wykorzystywana: i bez Was się obwinia, a czytając to jeszcze utwierdza się w przekonaniu, że nie ma co mówić o swojej krzywdzie rodzicom ani w ogóle nikomu, bo spotka się z taką właśnie reakcją.

ok ale autorka sama mówi że nikt jej nie wykorzystał. A jak któraś była wykorzystywana to jest inna sytuacja, bo nie z jej woli się tak stało. "no i tak to sie konczy, jak nie ma w kraju normalnej legalnej aborcji. teraz juz troche pozno, ale poszlaby dziewczyna do gina w jakims 5 tygodniu, lyknela kilka tabletek i po klopocie. a teraz wszyscy maja klopot i nikt na tym dobrze nie wyjdzie, a szczegolnie juz nie to dziecko rodzac sie w jakiejs bezmyslenej patologii (14latka zachadzi w ciaze, rodzice jakies ciemnogrody, chlopak rucha nieletnia bez zastanowienia).." tylko że gdyby była legalna aborcja to by usuwały WSZYSTKIE którym dziecko akurat nie leży, i za kilkadziesiąt lat nie byłoby już dla kogo szkół otwierać. A dzieciom 13letnim w ogóle już by nic nie stało na przeszkodzie w rujnowaniu swojej psychiki i reputacji.

Gość mosiężna tulejka
"za kilkadziesiąt lat nie byłoby już dla kogo szkół otwierać" o to sie nie martw, plebs zawsze rozmnaza sie jak kroliki na anmal planet.

Gość jaki ten świat jest okrutny
Nie dzieciom nic nie stałoby na przeszkodzie tylko cynicznym dorosłym, którzy je krzywdzą, bo stoję na stanowisku, że, o ile ta sytuacja jest prawdziwa, autorka została skrzywdzona. I zgadzam się: wcale nie byłoby mi szkoda szkół, jeśli mają one być otwierane takim kosztem.

ja tam jestem za aborcją tylko w ekstremalnych przypadkach bo życie to życie, zaczyna się w momencie poczęcia. Nie można sobie tak tym szastać. A autorka została skrzywdzona przez obecne realia w jakich się wychowuje, realia które jej narzucają takie a nie inne poglądy, zachowania i marne zasady moralne, a nie fizycznie przez faceta, bo czy on jest nieodpowiedzialny to jest jedna sprawa (owszem jest), a jak teraz wygląda sytuacja w społeczeństwie to inna sprawa.