Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Startuchy nie zapracowaly na swoje emerytury, a teraz zyja za nasze

Polecane posty

Gość SNap

obijali sie cale zycie, a dzis zeruja na mlodych, ciezko pracujacych. Wszystko mieli gratis - mieszkania za pare zlotych, wyksztalcenie, a i tak bylo im zle i rozpierdolili caly nasz kraj. A co najlepsze - dzisiaj maja czelnosc narzekac, ze im malo

Popieram. Dokładnie wszystko mieli za darmo, mieszkania, mogli się uczyć za darmo ale najzwyczajniej im się nie chciało, teraz za mało mają emerytury:P A Ty ja i inni, nieżle muszą teraz zapierdalać, żeby cokolwiek mieć, skończyły się czasy darmowych mieszkań. A im ciągle mało, oni mają własne mieszkania a my? Albo z rodzicami albo wynajmujemy ale przecież nas stać, pracować na emerytów, opłacać swoje mieszkania, utrzymać rodzinę etc. Ja znam taki przypadek gdzie gość narzeka na niską emeryturę, mieszkanie ma duże, pracował trochę tu, trochę tam za wódę go wywali raz po raz a jemu dalej mało. Cała jego emeryturka jest tylko dla niego a ma jej 1.800 zł. Znam go dobrze bo to mój były teść.

Tylko po jakiego grzyba kupują sobie dobre samochody z czego odłożyli kasę? Albo zaciągają kredyty? Mój były teść jezdzi Audi A6.

A nie przyszło ci do mózgownicy, że zarabiali też grosze?! Życzę ci z całego serca, żebyś za kiladziesiąt lat przeczytał taką samiutką wypowiedź na swój temat. Zawsze kawał mojej pensji szedł na ZUS. Nie chcę twojego złamanego grosza.A czy moja praca była łatwa, to miałeś okazję obserwować, bo chyba parę klas podstawowej udało ci się skończyć, ofiaro. ci, twojego-specjalnie piszę małą literą.

Grosze? Niby kto? On ma trzy pokojowe mieszkanie, zajebiście umeblowane i wykończone, na styl "amerykański", zmywarkę, super furę etc. I co? Mało zarabiał. Pieprzniij się w łeb! Wtedy było duzo łatwiej!

Trzeba było się uczyć a jak nie chcesz moich pieniędzy to ich nie bierz! Bo niby skąd masz pewność, że nie są one moje? Badz tak bardzo honorowy i zrezygnuj z emerytury w takim razie!

0/10 A jeśli to nie prowokacja to trzeba być wyjątkowym idiotą by tak myśleć.

papaja 303 Znając życie, siedzisz sobie w domku, który postawiłeś pewnie z tej marnej wypłaty i zbijasz bąki:P

Całe życie odkładaliśmy, nie jeździliśmy nad morza i góry, aby kupić swojej młodzieży mieszkanka. Tak zrobiło mnóstwo moich rówieśników. Tak,że nie mówcie,że taką katorgę wam zgotowaliśmy. My mogliśmy pomarzyć o takim życiu, jakie Wy macie, komóreczki, laptopiki, piweczko, modne ubranka, wakacje tu i tam, ścigacze, sportowe autka(najczęściej prezent od tatusia za maturę?), drogie kosmetyki, modelingi, silikony, itp. Czyż nie tak? Jeśli narzekacie, to narzekajcie na siebie. Może coś się nie udało a koleżance czy koledze tak? Może stąd to rozgoryczenie?

No właśnie kupowaliście swoim dzieciom mieszkania? Z tych marnym pensji? Jasne, sam sobie zaprzeczasz:) Mnie nie jest stać na kupno mieszkania a zapomniałeś o prezentach od Państwa? Mieszkania za parę groszy? Wcześniej to praca się o was biła a teraz my się bijemy o pracę! Nie masz nam czego zazdrościć? Komórki? Pewnie sam ją masz:) Silikonu? Wstrzystknij sobie botox!

Może i siedzę i zbijam bąki, ale na to blokowe sama zapracowałam, a nie ty. I muszę gdzieś wyjechać, aby dorobić, bo nie stać mnie, aby kupić jakąś normalną gazetę.Wcale nie jest mi tak różowo, a latek do przeżycia z każdym dniem coraz mniej. Tego zazdroszczę najbardziej. Ale takie teściowe autko oj, oj.....marzenie.

A tak między nami to era telefonów kom, laptopów i silikonów wcale mnie nie kręci, wolałabym mieć pracę i swoje własne mieszkanie:)

Ale internet opłacasz? Na gazetę Cię nie stać ale internet masz. ach zapomnialam pewnie się okaże, że jesteś w kafejce internetowej, tak...widać jak bardzo złe mamy teraz czasy:)

Wy możecie sobie wyjezdzać i dorabiać, macie już dawno swoje dzieci usamodzielnione a my? Nasze dzieci nie mają normalnych rodzin, bo tata siedzi za granicą i córeczkę widzi raz na trzy miesiące bo musi zapracować na jej przyszłość, i co to niby jest lepsze?

Gość w2ertwertyuiop
a jak będziesz mieć 60lat też ci powiedzą, że dzisiaj miałas wiele łatwiej i z jakiej racji sie na starość dorobiłaś... zrezygnujesz z emerytury? jebnij sie w łeb

No, chcę mieć internet, i chcę od czasu do czasu przeczytać książkę, czasopismo. czy to tak dużo? Mam komórkę bez bajerów, i bardzo oszczędnie z niej dzwonię. Chodzę w starociach. Skończyłam wczoraj dietę jabłkową, same jabłka i woda, tak,że nie objadam się, skromniutko. no, co jeszcze, hi, hi. Nie piję .....

Słuchaj, zawsze się ktoś znajdzie komu coś będzie przeszkadzać, Tobie to,że my mamy komputery, tel.kom, silikony etc. A mi, że dostwaliście mieszkania za darmo, narzekacie, że ciągle Wam mało a ilu jest takich emerytów, co dorabiają na czarno za granicą? Nawet się nie przyznają, że mają dodatkowy dochód tylko ciągną od Państwa ile się da, oby więcej!

Aha,żeby nie było że mam lepiej....Mam do spłaty kilkadziesiąt tys. kredytu, bo zabrakło nam na mieszkanko dla latorośli. Mój men też skromnie zarabia. Starczy?

Przydałby się Hitler, zrobiłby porządek, bo wam się w dupach poprzewracało z tego dobrobytu. Dlaczego Twoje dzieci dostały mieszkania a Ty chodzisz w starociach? Bo tak je wychowałaś, też dostały za damo mieszkania a nie pomogą mamusi? No przeciez tyle dla nich zrobiłaś?

Miej pretensje wiec do losu, ze nie urodzilas sie w tamtych czasach a w dzisiejszych. Co za debilka, zalowac emerytury komus bo wtedy bylo lepiej:O

A kto Wam powiedział,że mieszkania dostawaliśmy za darmo? O ile dobrze przypominam, to moja pensja na początku wynosiła 2000zł, a wkład na mieszkanie ok. 30 tys. Oczywiście pomogli nam nasi rodzice, a my teraz pomagamy swoim dzieciom. Chyba sprawiedliwie?

Trzeba było nauczyć latorośl, szacunku do pieniądza i tego,ze na swoja przyszłość trzeba sobie samemu zapracować! Zauważasz, ze Ty sobie sama zaprzeczasz. Piszesz, że teraz zabrakło Ci pieniędzy na mieszkanie? Kiedyś tego nie było, każdy mial swoje M.

debilka to Ty:P Boli Cię to,ze mam swoje własne zdanie na ten temat? To Ci kurwa cos powiem! Jestem młodą osobą, wychowuję sama dziecko, jako mała dziewczynka trafiłam do Dom Dziecka, nie dostałam nic,jestem po chorobie nowotworowej i zapierdalam jak osioł, żeby mieć co zjeść a Ty jedna z drugą wszystko dostałyście od kogoś a ja nic!

Gość gggg343
Odkładanie na emeryturę to nie wszystko, trzeba też mieć dzieci. Co z tego że będziecie mieć pieniądze jak będziecie przykuci do łóżka i ktoś będzie musiał wam pomóc?

Jeśli ktoś jak ty, pisze,że przydałby się Hitler, to ja spadam stąd, nie było rozmowy.