Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Startuchy nie zapracowaly na swoje emerytury, a teraz zyja za nasze

Polecane posty

Gość za darmo mieszkania
ale ja nie bronie starszych ludzi pewnie ze sa ciezkie czasy ale mnie krew zalewa jak piszecie ze za darmo mieszkania przepraszam ale moi dziadkowie biedowali by wybudowac dom bieda az piszczy i ciezko na to pracowali cale dnie , rodzice tak samo a dzis moja babcia ma 750 zl :O kup za to leki , zrob oplaty jest to sprawiedliwe za 50 lat pracy bo ona pracowala od 14 roku zycia Rozwody - tak sa rozwody bo ludziom sie w lbach poprzewracalo nie jest tak ? byle komu w gimnazjmum nogi rozszerzyc i juz dziecko ile wychodzi za maz z milosci ? 1 para na 20 bo w 90% wychodza za maz z powodu ciazy i co tam milosc dzis to slowo gowniane tak jak rodzina bo dzis wiekszosc mlodziezy to polglowki nie wychowane !

Gość tidity
nie narzekaj, dla ksiedza z TORUNIA macie, tam wam w glowach sieczke robia

W moherowym nie chodzę, a do lekarza też nie, niestety, jestem zdrowiutka, póki co. I nie będę już dawać na domy dziecka, pamiętając o tym,że ich mieszkańcy będą mnie później wyzywać od świń i pijaczek.

Gość nie podobasz
> Nie jestem wulgarna tylko szczera a jak nie umiesz przyjąć prawdy tylko uciekasz przed nią to czyj to problem? Dziecko, szczerość można zachować pisząc normalnym językiem, bez atakowania kogoś, zaglądania mu w kieszeń czy w kieliszek hehe. Szczerym być to nie znaczy rzucać "mięsem" gdzie się da, w ilościach hurtowych jakich by się menel spod budki z piwem nie powstydził. No po prostu klniesz dziewczyno jak szewc. Prawdę umiem przyjąć, już ty się o to nie martw. Ale kto powiedział, że to co piszesz, to prawda? A nawet gdyby była, przez to, że została powiedziana w takiej ordynarnej formie, jest nie do przyjęcia. Aaa, jeszcze jedno - to jeszcze nie jest MOJA prawda, bo do emerytury mam jeszcze ponad 20 lat pracy przed sobą. I fundusz emerytalny, założony z myślą o przyszłości.

Pewnie jej chodzi o to,że nie umie przyjąć faktów do siebie:) Albo to,że brakuje jej argumentów:P Biedna babcie emerytki, pieniażki wysyłają do Radia Maryja a potem płaczą, że głodują:) To one mają wybór jeść albo wysłać kasę do Rydzyka, co jezdzi super fura:)

Gość za darmo mieszkania
tidity do nie podobasz A jaka bershika jest wulgarna? pisze prawde , o co ci chodzi? jaka prawde pisze ze mieszkania za darmo podostawali wiec teraz prosze cie idz zapytaj sie rodzicow co za darmo dostali no idz . Czekam na odpis

Gość tidity
babacia na leki nie ma, a rodziny gdzie sa dzieci , kredyt na mieszkanie gdzie maz sam pracuje bo zona dzieci wychowuje to maja???? maja tak wedlug ciebie!kredyt spalcac trzeba, dzieci do szkoly wyszykowac, wszystko drogie ale mlodzi maja, pipeprzysz glupoty

Gość tidity
papaja , a dajesz na dom dziecka? dajesz? juz nie zmyslaj Ja wole dac na dom dziecka niz rydzykowi ktory plywa w bogactwie

Jasne:) Mój teśś dostał mieszkanie za darmo:) w tamtym roku je wykupił za bagatela, 660 zł:)

Gość dumka mamcia
co do emerytur się nie wypowiadam jedna uwaga do niektórych tu piszacych albo się jest chamem, albo nie poglądy można miec różne, spierać się i tak dalej, ale cham POZOSTANIE chamem żegnam przezacne towarzystwo :)🖐️

Oczywiście ,że tak, prawie co tydzień, bo jest niedaleko. A Radio Maryja to nie moja bajka, nie chodzę nawet do kościoła.

Gość za darmo mieszkania
tidity babacia na leki nie ma, a rodziny gdzie sa dzieci , kredyt na mieszkanie gdzie maz sam pracuje bo zona dzieci wychowuje to maja???? maja tak wedlug ciebie!kredyt spalcac trzeba, dzieci do szkoly wyszykowac, wszystko drogie ale mlodzi maja, pipeprzysz glupoty Nie martw sie babcia moze liczyc na dzieci ktore jej zawsze pomoga nie to co ty za kilka lat olejesz swoich :P nie pieprze glupot tylko wiem ile babcia ma renty 750 i grosze co ty myslisz ze ma 5 tys za tyle lat pracy :O idz tempaku jeden zalosny jestes wogole zalosny ten temat tak jasne wszyscy sa bogaci bo starzy nic nie robili , obijali sie i maja rent miliony a narzekaja:O uzalac sie mamy nad panienka ktora bachora zrobila i odddawac renty by mnie ***** strzelil tempota dzisiejsza mlodziez a zebyscie wy za wasza prace nigdy renty nie dostali polglowki bo za co ?

Gość tidity
do za darmo a juz ci pisze tata sam pracowal , mam jeszcze 3 siostry wiec czworka dzieci , i rdzicow stac bylo w tamtych czasach dom wybudowac, a teraz? ludzie sie zastanawiaja nad drugiem dzieckiem bo ledwo koniec z koncem wiaza, tylko z emoi rodzice mowia wprost , dzieci teraz to wam ciezko w naszych czasach inaczej - latwiej sie zylo

Tu każda napisze, że daje na Dom Dziecka ale tylko napisze, nic więcej:P Ja jak pamiętam nikt nic nie dawał, a zwłaszcza Polacy. Więc nie produkuj się tak, bo i tak nikt nie wierzy:) Widzisz jaką jesteś wstrętną babą? wszystkich wkładasz do jednego worka:) Za to jaka ja jestm to inne dzieci nic nie dostaną:) Tylko brać przyklad:)

za darmo mieszkania Ty głupia jesteś? Ja nie potrzebuję czyjejś renty, ja umiem na siebie zapracować:) A to prawda, że wcześniej było łatwiej:)

Bachorem to jesteś ty a nie moje dziecko więc wara od niego, oki? Bo ona ma więcej rozumu w dupie, niż Ty w głowie:P A taka co uderza w dzieci to największa suka na swiecie!

Gość ręce opadaja jak sie czyta
za komuny mieslismy wszyscy po 2 tys pensji,obojetnie, co kto robil. Wiadomo, ze glupio, bo nie bylo motywacji. Owszem, mieszkania: 8m2 przydzialu na osobę, 2 osoby w pokoju. Mialam przydział na dodatkowy maly pokoik jako pracownik naukowy. Zarabiałam 20 dolarów. Na mieszkanie spoldzeilcze czeklam 18 lat, "dostałam je" ( bo przeciez wklad juz był) 13 lat po slubie, do o tej pory musialam mieszkac u rodziców, bo abstrakcją bylo wynajecie moieszkania za pensje naukowca. Od skonczenia studiow miesiac w miesiac ZUS zabieral mi czesc pensji na emeryture. Zaznaczam, ze pare lat temu ( teraz nie wiem) skladka przy dolnym pulapie zarobków, np 1500 zl, wynoslila ponad 700zl, wiem, bo alurat wtedy sama opłacalam ZUS. Trzeba jeszcze długo zyc, zeby to wszystko sie zdazylo zwrocic. Na dom , samochód itd , zarobilam za granica po 89 roku. Czesc moich znajomych z wyzszym wyksztalceniem, ktora nie miala takich mozliwosci ( a cale zycie oddawala polowe swoich zarobkow na ZUS) ma bardzo marne emerytury. Moje dzieci nie wydały wiecej niz ja na wyksztalcenie, bo studiowały panstwowo. Maja moziwosci wziecia kredytu i odrobienia go pracując. Moga wyjechac do pracy za granicę. Moga wyjechac do innego miasta, np do WWy ( za komuny nie mozna było normalnie dostac meldunku w wiekszym miescie, czesto ludzie brali fikcyjne sluby. O paszportach nie wspomne) No i nie pracuja za 20 dolarow miesiecznie. Jak pojada za gtranicę, to moga sobie kupic piwo, za mojej mlodosci piwo w Holandii to była1/10 pensji Polaka w z wyzszym wykształceniem, akurat to pamietam. To tak pare słow tytułem wyjasnienia.

Gość bershika a ja uwazam ze los
wiedzial co robi tak cie karajac choroba i samotnym macierzynstwem. Po prostu jestes zla i zawistna i masz takie zycie na jakie sobie zasluzylas. Nie chce obrazac dzieci z domu dziecka bo wielu z nich to porzadni ludzie, ale ty niestety jak widac jestes totalna patologia. No coz i tacy sie zdarzaja. Nic nie dzieje sie bez przyczyny, to co cie spotyka ma jakies podloze a jakie to wiadomo czytajac to co wypisujesz.

Gość za darmo mieszkania
pewnie bo nie cierpie jakis pierdol sluchac moja babcia tez narzeka bo ma na co zapierdzielala a dzis otrzymala glodowa rente wszystko co ma to sobie z dziadkiem ciezko na to zapracowali w mojej rodzinie zawsze wszyscy pracowali moi rodzice tak samo mama do teraz pracuje a wychowywala nas w dodatku i dom na glowie ale co tam .. nie zapracowala na swoje dziady co dostaje to jest zalosne taka renta za tyle lat a w chojjj z takim panstwem polskim :O kradli poslowie i krasc beda

Gość za darmo mieszkania
za komuny i wyjechac zagranice to byl CUD CUD zle ci barish to wyjedz i nie narzekaj bo zagranica nawet stare mohery sa na wynajmu :D ale co ty mozesz wiedziec ale jak pisze ze babcia ma 700 z czyms renty to ja glupia jestem nie mozliwe :D:D hahaha tak tak , stac ja na wszystko wille ma , bo za darmo dostala , i 5 tys zl renty :) i jeszcze baba narzeka :P

Rozumiem, że nie znasz słowa patologia? Nie będę Ci tego tłumaczyć bo szkoda mi czasu ale powiem Ci jedno, piszesz z kilku kont i uważasz, ze jesteś taka bystra? Nie to tylko tchórzostwo przez Ciebie przemawia:) A jeśli ktoś komuś pisze, że zasłużył na taki los to ja nawet nie biorę tego do siebie, bo wiem jedno nikt nie ma pojęcia co jego spotka w życiu.

Tchórzostwo i brak poparcia:) Więc lepiej pisać z kilku kont i poprzeć samego siebie:P

Gość za darmo mieszkania
wogole temat jest do kitu tu mlodziez 18 letnia wie wiecej niz nie jeden 40 latek za komuny lepiej bylo , co tam stan wojenny jak zes na ulicy po mordzie za nic dostal , jak stalo sie za chlebem jak bulka byla dzielona na 4 domownikow ahhh czasy piekne piekne fakt byly piekniejsze pod postacia rodzina ,sasiedzi , przyjaciele , wszyscy sobie pomagali , a teraz ? buahaha i swiat schodzi na psy

Gość za darmo mieszkania
bershika Tchórzostwo i brak poparcia Więc lepiej pisać z kilku kont i poprzeć samego siebie Wiesz co dziewczyno bo nie masz wiecej niz 22 lata znajdz dobrego psychologa i pracuj pracuj na swoja emeryture :)

Gość tidity
STARE PODLE BABSZTYLE!!!! JAK MOZNA NAPISAC :"bachor" ze los ja skaral samotnym macierzynstwem, o dziecku wypowiadac sie" bachor" to z ema dziewczyna inne zdanie od was wstretne babsztyle to wyzywacie jej dziecko????? cala prawda o tych"niewinnych schorowanych staruszkach wychodzi" sa dobre jak sie mysli tak jak one a jak czlowiek am odmienne zdanie i pisze prawde to wychodzi ten jad!!!!

Ręce opadają, za komuny pewne rzeczy były łatwiejsze, pewne trudniejsze. Ale łatwiejsze były te związane z elementarnymi dobrami potrzebnymi do życia, jak mieszkanie, koszty żywności, której nota bene brakowało w sklepach, ale na ogól przynajmniej forsy było dość, żeby coś tam wykupić na kartki. Dzisiaj choćbym czekał 49 lat na mieszkanie z początkowym własnym wkładem, to bym go po prostu nie dostał. I to jest ogromna różnica na niekorzyść obecnego pokolenia. To ciekawe, że dzisiaj czasem starsze pokolenie potrafi z rozpędu zapytać wnuków, "to kiedy dostajecie mieszkanie?"

Gość tidity
ja ja popieram w 100% wiec nie pisz ze ona pisz e z kilu kont! ma racje , siedzicie teraz i dupy grzejecie ciagle narzekajac

Gość Do emerytury jeszcze daleko
Dom dziecka niestety nie wychowuje tylko przechowuje. Rozumiem rozgoryczenle. Ale adres jest zły. Możesz mieć pretensje tylko do systemu, w jakim przyszło Ci żyć. Napewno zawiścią i zazdrością daleko nie zajdziesz, w życiu trzeba nauczyć się odrobiny pokory. Każdy z nas żyje w czasach w jakich się urodził. I w danych czasach musi się odnaleźć. I w każdych czasach są ludzie źli i dobrzy, tacy, którzy wykorzystują sytuacje i tacy, którzy przepraszają , że żyją. Szanuję Twoje poglądy, masz do nich prawo. Szkoda tylko,że na starość , która nieuchronnie nadejdzie będziesz bardzo zgorzkniała i wierz mi ,że młode pokolenie, które nadejdzie ( pokolenie Twojego dziecka) nie będzie miłało litości.

Gość tidity
niclas i pytaja, bo co oni rozumieja mysla ze tak jak oni kiedys dostawali tak i teraz my mlodzi dostajemy, nie przyjdzie im do glowy to ze nawet ciezko jest kredyt na to "swoje wymarzone mieszkanko dostac"