Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Startuchy nie zapracowaly na swoje emerytury, a teraz zyja za nasze

Polecane posty

Gość maua wredna bjacz
Mądrego to miło poczytać - ciebie nie.

juz sie tak panienko nie denerwuj:P Mozesz zazdroscic innym jedynie i tupac noga ze ty masz gorzej. W sumie to juz ci nie wspolczuje- malo tego, uwazam ze sobie zasluzylas na taki los.

No tym bardziej, że wiadomo o co chodzi, ja uważam, że oni mieli lepiej a większość, że nie:)

EwelinaEwa uwazasz,że sobie zasłuzyłam na raka? Głupia suka jesteś w takim razie i życzę Ci żebys przeszła to samo co ja!

Idę się powiesić albo utopić, bo za długo żyję. I każdy, kto dożyje 50-siątki- do piachu!

no własnie, bershika - uwazaj czego zyczysz innym bo może wrócić do ciebie lub twoich bliskich. I wiesz co ? Sama wychowywałam dziecko i alimentów dostawałam tylko 370 zł. Tobie to DOBRZE, takie wyoskie alimenty dostajesz na dziecko :P

T o w takim razie zacytuje to co napisała koleżanka EwelinaEwa bo wydaje mi, się Ciebie też to dotyczy: mnie utrzymuje maz akurat i sama pracuje dodatkowo. Bo widzisz ja byle komu d**y nie dalam by teraz zostac z dzieckiem i harowac jak wol

sprawa nie jest tylko teoretyczna, to znaczy czy uważamy, że oni mieli lepiej od nas lub gorzej. Moim zdaniem najbardziej niebezpieczne jest to, że całe państwo jest ustawione na obronę interesów ludzi starych, a nie młodych, np. może brakować kasy na żłobki i przedszkola, ale nie może braknąć na emerytury, bo prawa nabyte. I młodzie niosą obecnie ciężar nie do udźwignięcia - z jednej strony muszą zapracować na emerytury poprzedniego pokolenia, w pewnej części także naciągaczy rentowych i emerytalnych, a oprócz tego normalnie wejść w życie, mieć dzieci, zapewnić im przyzwoite warunki, itd. Myślę, że to też jest powodem fenomenu singli i niskiej dzietności.

Gość First Lady
powodzenia za kilka lat kiedy to na wasze emerytury nie bedzie mial kto pracowac.

Mnie właśnie o to chodzi, ja im zazdroszczę lepszego życia, lepszego startu w życie a my, musimy na wszystko samemu zapracować ale to im jest ciągle mało a fakt jest taki,ze to nam jest o wiele trudniej, trudniej o pracę, własne mieszkanie, przedszkola, szkoły etc.

Gość kolega ma rację
> ale nie może braknąć na emerytury, bo prawa nabyte. No i dobrze. Ci ludzie pracowali 30-40 lat i co miesiąc zabierano im część pensji na ZUS, więc jak śmiesz jedna z drugą teraz twierdzić, że oni na to nie zapracowali?

Gość osz w morde jeza
mieszkania za darmo ? :O to ja powiem o mojej rodzinie jedni dziadkowie dziadek zapierdalal w lesie w soboty w niedziele to byla jego praca swiatek i piatek w lesia praca? zna ktos ? gowno nie znacie sie na pracy dostal dom , placil czynsz wiadomo ze kiedys to byly groszowe sprawy ale i grosze zarabiali , pozniej oszczedzali z babcia tak ze suchy chleb jedli , by wykupic i miec zabezpieczenie , bo nie bylo ich stac na budowe . I tak tez zrobili Drudzy dziadkowie rowniez sobie z ust odjeli , by wybudowac dziadek na kopalni rowniez pracowal ciezko a ty sie autorko rzucasz ze za darmo podostawali ? a tfuuu to ze jestes samotna matka i nie masz mieszkania , to ze z domu dziecka jestes nie jest nasza wina ani naszych rodzicow czy dziadkow sorry idz zapracuj do lasu , na kopalnie bo tak kiedys HAROWALI ludzie na te swoje domy i darmowe mieszkania ':O a nie dzis w biurze :O:O nara zgorzkniala jestes do szpiku kostnego :O:O

Gość kolega ma rację
Ok Berishka. Idź do swojej babci i powiedz że ma ci oddawać swoją emeryturę bo ona miała lepiej, a tobie się NALEEEEŻYYY.

czy Wy potraficie myśleć ? a uważacie ze ja nie pracuję od ponad 30 lat na emerytury innych ? Nie wychowałam dziecka ? Tak samo jak Wy użerałam sie z codziennym zyciem ( z poczatku bez pralki automatycznej za to ze staniem w kolejakch od świtu) . Tak samo jak Wy wychowałam dziecko i poniosłam wszystkie koszty zwiazane z jego posiadaniem. I co ? ma się zrzec emerytury i za co będę zyć jak przyjdzie mój wiek emerytalny i mnie zwolnia z pracy ?

Słuchaj, ja nie twierdzę, że im się nie należą emerytury ja tylko uważam,że zawsze jest im mało! Przeczytaj sobie wszystko co napisałam. Nie przeczę są ludzi którzy całe zycie zapierdzielali na to,żeby mieli dobrze ale są też tacy jak mój teść, tych pierwszych podziwiam a tych drugich? Nigdy w życiu, dostaje 1800 zł emerutury, jego zona 1300 i co to jest mało?

Gość osz w morde jeza
Ruda - dokladnie autorko HARUJ jak piszesz bo nie ty jedyna pracujesz a twoje dziecko powie ci za iles lat zdechnij albo oddaj emeryture bo tobie bylo latwiej lepiej i co tam jeszcze kiedys rodzily sie dzieci , one dzis pracuja na emerytury tych wlasnie dziadkow a dzis ? dzieci coraz mniej wiec twoje dziecko /wnuk tez tak wlasnie napisze nie nalezy ci sie bo oni nie maja :O🖐️

Do kolega ma rację, Proste pytanie, skoro ZUS im zabierał co miesiąc, to czemu teraz zabiera się z naszych pieniędzy, żeby im wypłacić ich emerytury?. Odpowiedź prosta, bo na nie nie zapracowali.

Gość osz w morde jeza
a dzis moja babcia ma nawet wysoka emeryture 2 tys zl jest sama ma dom :) ale ona rowniez pracowala cale zycie i jej maz :)

Coś Ci powiem, mam sąsiadkę która jest już wiekową osobą i sama twierdzi,że kiedyś było lepiej, dlaczego większość ludzi tęskni za komuną? Ona dostała mieszkanie za darmo a my musimy ostro pracować, żeby dostać chociażby kredyt, bo jak za mało zarabiasz to nawet tego nie dostaniesz!

Zauważam brak szacunku dla starszego pokolenia... Nasi dziadkowie walczyli o niepodległość, byli oni inicjatorami odbudowy naszego państwa po 123 latach niewoli. Nasi rodzice są ludźmi, którzy całe życie ciężko pracują, więc nie rozumiem dlaczego miałoby się odmawiać tym osobom prawa do emerytury i godnej starości. Czekam na moment, kiedy z szacunkiem będzie traktowało się starsze generacje. Sama mam 25 lat i pracuję na swoje studia, życie i niekiedy jeszcze pomagam rodzicom, więc nie rozumiem zgorzkniałości bershika. Współczuję choroby, pobytu w domu dziecka, ale to że masz dziecko możesz sobie sama zawdzięczać i musisz sama o nie zadbać, bez względu czy masz grupę wsparcia za plecami. Mi nikt nie pomaga finansowo i nie narzekam, nie szukam winnych...

Gość osz w morde jeza
a ciagle jest im malo - otoz to jest malo od babci kolezanka ktora przychodzi do niej jej maz rowniez zapierdzielal w lesie w zime lato caly czas a dzis jej emerytura wynosi uwaga 800 zl mieszkanie musi oplacic , leki musi kupic a co to 800 zl ?

Czemu macie pretensje do ludzi starszych ,że mieli w młodości lepiej miejcie pretensje do naszych polityków ,żę tak spieprzyli kraj! Wychowałam się w małej wiosce na Mazurach kiedyś było tam duże państwowe gospodarstwo rolne teraz jest tylko bieda nędza i nic więcej, i co mam miec pretnesje do dziadków rodziców , bo mieli prace na miejscu a ja musiałam wyjechac za garnice... chore myślenie nieszczęśliwych młodych ludzi

Gość kolega ma rację
>Proste pytanie, skoro ZUS im zabierał co miesiąc, to czemu teraz zabiera się z naszych pieniędzy, żeby im wypłacić ich emerytury?. Odpowiedź prosta, bo na nie nie zapracowali. To nie jest prosta odpowiedź, tylko prostackie rozumowanie. Tobie zabierają, bo kiedyś będą ci musieli wypłacać, prawda? Teraz pracujesz na swoją własną emeryturę.

Gość osz w morde jeza
mama z de - to prawda kiedys mieli sie lepiej ale co ich wina ze panstwowe przedsiebiorstwa upadly ? byla praca zawsze pewna jak upadlo tak upadlo do politykow z wontami