Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym ale nie wiem jak

filolofia angielska ktoś studiuje?

Polecane posty

mam takie pytanie: długo musialabym się przygotowywać, żeby na takich studiach dac sobie rade? mature zdawalam w 2005, potem poszlam do policealnego studium jezykowego ale niewiele juz pamietam, a chcialabym isc na filologię... w ogole mam juz licencjat z innej dziedziny, myslicie, ze jest sens robic od nowa kolejny licencjat? jak dobrze musze znac jezyk, zeby sobie poradzic na tym kierunku?

Gość miękki beton
to idź

Gość lovetoylovetoy
ja studiowalam, jest bardzo duzo nauki i wymagania sa spore. Jak juz nie pamietasz jezyka to bedzie Ci ciezko

nie jest tak, ze nie pamietam zupelnie, poprostu pozapominalam trochę gramatyki, a kiedys mialam wszystko w jednym paluszku :o no i slowek troche polecialo, ale zastanawiam sie nad kursem przygotowujacym do takich studiow, ma to sens?

lepiej mgr zrób, niestety polska jest chyba ostatnim krajem w którym ten przedrostek sie liczy najbardziej... ok uogólniam ale bez mgr tu ciezko

a jak strasznie chcesz yto odpusc kurs sama sobie przypomnisz polecam ksiazki murphiego eng grammar in use

a tym paluszkiem masuje sobie teraz szparke

kurcze nie wiem czy sama dam sobie rade, zeby przypomniec sobie wszystkie zasady, ale moze mi sie uda mam czas do przyszlego roku akademickiego ;) po moim obecnym licencjacie pracy raczej nie znajde, a po filologii dostalam juz zapewnienie od kogos, kto w tym siedzi, ze prace miec bede... na jakim poziomie trzeba znac jezyk zeby sie nie zblaznic na poczatku tych studiow? PS i prosze sie nie podszywac bo to nie jest smieszne ;)

Gość lovetoylovetoy
Zośka1209 ma racje, daruj sobie kursy, sama sie poducz jesli koniecznie chcesz 2-gi licencjat. English grammar in use - rowniez polecam, dobra do nauki samodzielnej i powtorki, dobre sa tez ksiazki Thomsona Martinet'a

zaiast isc na studia to zrob sobie xcertyfikat advanced, a czas i kase zainwestuj w cos innego, sma filologia dzis to szmira bo kazdy prawie zna angielski, wiec polecam nie skupiac sie glownie na tym. poza tym, na nagkistyce uczysz sie o jezyku a nie jezyka, tak wiec jezyk musisz miec opanowany perfect zeby moc sie o nim uczyc

Gość lovetoylovetoy
jak jestes bystra to juz na pierwszym roku sobie podreperujesz jezyk - ale ostrzegam ze bedzie to ciezka praca. Postaw na poczatek przede wszystkim na gramatyke, bez niej ani rusz. Duzo czytaj i sprawdzaj slowka ktorych nie znasz- w koncu wejda same do glowy

no właśnie najbardziej zależy mi na gramatyce, bo wiele z niej zapomniałam, a słówka to najmniejszy problem, tak mysle

Gość lovetoylovetoy
owszem slowka nie sa najwazniejsze ale bez nich nie napiszesz dobrego wypracowania i nie sklecisz wypowiedzi.

wiem, wiem odnośnie tych słówek, ale słówka myślę, że łatwiej wchodzą do głowy - przynajmniej mnie - niż gramatyka... a ucząc się gramatyki przy okazji będę uczyć się słówek

Gość lovetoylovetoy
nie no jasne, ale postaw na gramatyke zeby nie bylo pozniej: she was gone ;)

nie no az tak zle z moja gramatyka nie jest :D podstawy mam bardzo dobrze opanowane ;) i z czasami tez nie jest zle, gorzej z mową zależną i niezależną, stroną bierną i mieszaja mi sie conditionale :o

czytam opinie i kurde jezyk trzeba znac perfect :o nie wiem czy mi sie to uda :/