Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najamka1

błagam pomocy w sprawie farbowania

Polecane posty

Gość parappapa
o ja cie krece..... "pomysl twoeje fryzjerki zebys sobie pozniej idsorty sama robila farba jest po prsotu tragiczny......... masz ciemne wlosy natrualnie nigdy w zyciu ci nie wyjdzie platyna po farbie.... sorry,ale ta twoja fryzjerka chyba nie ma pojecia co ona robi........" to było do mnie??? mój naturalny kolor to mysi blond, myślisz, że jest na tyle ciemny, że ta platyna i tak mi nie wyjdzie???

Gość najamka1
dzięki iwonko odezwę się może na dniach

Gość najamka1
parapapa-co do odrostów to powinnaś je robić jednak u fryzjera bo wydaje mi się że samej to ciężko ale jeśli będziesz kładła wpierw rozjaśniacz a potem farbę to powinno być ok zresztą idziesz na farbowanie to będziesz widziała czy ci wyjdzie kolorek czy nie

Gość najamka1
z tego co wiem to należy unikać kładzenia farby/rozjaśniacza na skórę głowy dlatego jest to takie trudne...

tak trzeba unikac ale jezeli robi sie to pod kontrola to mozna wazne zebys wybrała dobrego specjaliste, jezeli chcesz wykonac taki zabieg to idz do jakiegos lepszego salonu nie do zwyklego osiedlowego bo tam zazwyczaj pracuje sie na kiepskiej jakosci kosmetykach, lepiej zapłacic raz a nie stracic włosów ale wybor nalezy do ciebie :)

Gość parappapa
sama to bym się nie odważyła. myślałam o tym, żeby np. siostra mi robiła odrosty :)

Gość parappapa
w sumie to ja idę do takiego osiedlowego salonu, ale za granicą i ta fryzjerka na pewno ma dobre kosmetyki i sprzęt. byłam już u niej kilka razy, co prawda nie na farbowanie, ale wydaje mi się, że ona wie co robi, mam taką nadzieję...

Gość najamka1
iwonko ponawiam jeszcze pytanie odnośnie powrotu do swojego naturalnego koloru czy jest to możliwe i czy bardzo szkodzi

Gość parappapa
mam nadzieję, że efekt będzie co najmniej zadowalający. jutro napiszę jak to wyszło :) Autorko, mam nadzieję, że w końcu uda Ci się zrobić "porządek" na głowie. powodzenia :)

Gość najamka1
tobie też życzę powodzenia :)

jezeli z jasniejszej na ciemniejsza to nie ma problemu, jezeli bedziesz u fryzjerki to wybierz z palety kolorow naturalnych kolor ktory odpowiada Twoim naturalnym włosom i niech Ci zrobi ton ciemniejszy od niego bo na włosach rozjasnianych ciemniejsza farba zawsze wychodzi troche jasniej niz powinna, i pamietaj zeby zrobiła ci to na niskiej wodzie utlenioej co pozwoli mniej narazic włos i kolor bedzie sie mniej spłukiwał bo jak wiadomo na rozjasnianych włosach farba sie spłukuje nawet jak to jest ciemny odcien:)

DO IWONKATSW kilka dni temu byłam u fryzjera zmienić kolor włosów. Wcześniej Miałam farbowale farbą profesjonalną Loreal Luo Color w dobrej kondycji. Włosy miały naturalny jasny blond na poziomie 9. poprosiłam o jaśniejszy blond i zmianę odcienia. Teraz mam na głowie szaro- bure niewiadomo co. Włosy są ciemniejsze (beżowo-popielate)i bardziej zniszczone po innej kiepskiej farbie. Chcę znowu mieć jasne włosy! teraz nie wiem co zrobić bo kolejna farba zniszczy mi włosy i nie jestem pewna czy rozjasni. poradź mi, prosze co zrobić. Napewno trochę odczekam.Jakiej farby, najlepiej profesjonalnej mam użyć by wyszedł mi ładny jasny blond i nie zmasakrował mi włosów? Chciałabym kolor, w którym nie będę wyglądała tak smutno i który pasowałby do moich niebieskich oczu. Proszę o odpowiedź