Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kvdvsoeo

mam wyrzuty sumienia ze nie karmię piersią :(

Polecane posty

Gość kvdvsoeo

a zaczęlo sie tak ze już w szpitalu jak mały plakał to przyniesli mi butelkę, potem zaczął jakoś gwaltownie spadać na masie i kazali mi go dokarmiać co karmienie, najpierw cycek potem butla. Potem dostałam zatrucia pokarmowego i musialam wziac leki wiec odstawiłam synka od cycka na jeden dzień, nawet nie musiałam sciagac pokarmu, pokarm mi zanikł. Tereaz jak sie okazalo mały ma słabe napięcie mięsniowe i dlatego nie ciągnąl jak powinien a pokarm zanikł

Gość zalaman danielaaaaaaaaaaaaaaaa
przecież to nie Twoja wina. don't worry :)

Gość po pierwsze
to nie Twoja wina, po prostu nieoczekiwany zbieg niepomyślnych okoliczności. nie martw się karmione butelką też ładnie rosną. możesz mu kupować mleko z probiotykami, żeby miał coś lepszego niż "zwykła mieszanka" albo kupić probiotyki osobno np. dicoflor

Gość kvdvsoeo
mały pije teraz nutramigen- skaza białkowa daje mu probiotyk- sanprobi ale czytalam ze dzieci karmione piersia nie lapia alergii, a moj musi brac zyrtec (wlasnie nie wiem czy mu go podawac)

alergia to nie przeziębienie żeby ją "łapac". musi miec do tego skłonności de facto genetyczne, a na to nic nie poradzisz. a leki ozywiscie ze należy podawac. nieleczona alergia bedzie miala tendencje do nasilania sie i rozszerzania na pozostałe potencjalne alergeny.

Gość mamafilipka..........
Masz wyzuty sumienia, ze dziecko nie jest glodne? A dlaczego niby piers jest taka super? Teraz mleko modyfikowane jest rownie dobre!!! Moj tez karmiony butla od samego poczatku i jest duzym zdrowym chlopcem :) Alergia jest uwarunkowana genetycznie!!! Zyrtec jest dla dzieci powyzej roku!!! Nie piszesz ile ma Twoje dzieciatko, ale jezeli mniej to ni dawaj!!! To jest opinia naszej alergolog. Skaza bialkowa - przypisywana zbyt czesto ponad polowie dzieci na butli. Moj ponoc tez mial bylismy na bebilonie pepti - spokojnie przeszlam na normalne mleczko. Wysypki moga byc oznaka, ze uklad pokarmowy nie dojrzal do danego pokarmu. U nas bylo tak z wiekszoscia produktow. Najpierw po kazdym nowym jedzonku wysypka - az w koncu uklad pkarmowy dojzal i wszystko ok!!! A i ponoc alergiczne zapalenie oskrzeli (bo czesto) Po 11mcu zycia znikly wszelkie choroby :P). Teraz jest szal na karmienie piersia - a dla mnie lepsze jest bycie szczesliwa mama z najedzonym maluszkiem - niz znerwicowana mama walczaca o pokarm z glodnym placzacym dzieciatkiem!!! Znam sporo zdrowych butelkowych dzieci!!! Ale to moja opinia :P