Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BardzoZainteresowana

Prywatne Żeńskie Liceum Ogólnokształcące Sióstr Urszulanek Wrocław

Polecane posty

Gość BardzoZainteresowana

Witam. Jestem bardzo Zainteresowana Szkołą. Czy ktoś słyszał cokolwiek o niej? Czy jeżeli jest prywatna to powinni przyjąć osoby, które mają delikatne problemy, ale nie są najgorsze? Bardzo zależy mi na jakiejkolwiek odpowiedzi. Proszę powiedzieć coś o tej szkole. Z góry bardzo dziękuję.

Gość eeUUrtrf
nie polecam

Gość eeUUrtrf
po 1, panuje tam straszny rygor w internacie. po godzinie 18tej nie można nigdzie wychodzić bo obowiązuje nauka, jak w klasztorze czują się tam uczennice(w większości, które wysłali tam rodzice), do 18tej jak ktoś chce gdzieś wyjść to musi się tłumaczyć z tego a i tak nie zawsze wyjdzie z tego więzienia(siostry traktują tam uczennice jak własność na nic nie pozwalając im). po drugie zaniżają tam oceny, 3ka nawet od 65%!. a po 3cie szkoła ma niski poziom, przez co praktycznie jest bardzo mało chętnych. jak nie chcesz iść do klasztoru na 3 lata to odradzam każdej. wiem, że wątek stary.

Gość gość
Nie polecam tej szkoły nikomu wręcz odradzam nauczyciele traktują cie tam jak g***o, wszystko im wolno zaniżają ci oceny, mało ucza dużo wymagają wgl nie przygotowują do matury. Niszczą Ci życie i najlepsze jest to ze potrafią byc mega wredne i fałszywe

Gość gość
Do tej pory nic się nie zmieniło, tylko to, że szkoła jest obecnie państwowa, niby bezpłatna - ponieważ miesięcznie zmuszają do opłaty 100zł na komitet rodzicielski. Nie polecam tej szkoły. Moje dziecko dostało tam lęku szkolnego. Wymagają, mało konkretnie przekazują wiedzę. Trzeba brać korepetycje. Poniżają dzieci. Jak masz problem, nie pomagają, pozbywają się dziecka w brutalny sposób. Wysyłają do poradni...i robią złą opinię dziecku. A wina leży po ich stronie. /tak miała nasza znajoma/ odradzam! ODRADZAM!!!!!

Gość gość
Nie zgadzam się.Moje dziecko bardzo tę szkołę lubi,chociaż rzeczywiście bywa ciężko. Nie było potrzeby jednak płacić za korepetycje.Nauczyciele są różni, jak wszędzie.Atmosfera jednak jest przyjazna, siostry bardzo życzliwe i normalne,widać że lubią swoją pracę i uczniów. Zdarzają się nastolatki z problemami, siostry z dużą kultura i wyczuciem do nich podchodzą.W niektórych przypadkach konieczna jest pomoc psychologa i całe szczęście, że dzieciaki są tam kierowane.Nie radzę jednak wysyłać na siłę dzieci do tej szkoły.Zdecydowanie musi być to decyzja dziecka nie rodziców.

Gość gośc

Nie polecam, chodziłam do tej szkoły z internatem 50 lat temu, poziom nauczania był przyzwoity, ale  atmosfera beznadziejna, patologia w internacie i szkole zabijająca indywidualność uczennic, traktowanie ich jak przedmioty, brak empatii i właściwego podejścia do dzieciaków, do tego parę wychowawczyń ze skłonnościami lesbijskimi. Chroń Panie Boże młodzież przed ta szkołą, pobyt w niej to była jedna wielka trauma.