Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skołowana zdezorientowana

test ciążowy ACON. Pomyłka w wyniku czy co?

Polecane posty

Mogłam wpaść. Cykle 28-29 dn. Stosunek pęłny 14 dc. 15 dc. kłucie w jajniku na owu. 18 dc. zrobiłam test ciążowy ( ze stresu) Acon ultra czuły od 10mlU i wyszedł chyba pozytywny - niby jaśniuteńka kreska była. Wczoraj zrobiłam Quic Vue i wyszedł negatywny.... :/ sama już nie wiem - stres rośnie... Jak to wszystko interpretować?

nie zła siara co? :-O Mówie stres.... :(

Zastanawiam się czy ten acon dobrze wyszedł... no bo wyszedł pozytywny. Tak się wkurzyłam na Acon i na Quic vue że oba wypieprzyłam... :(

Chyba z tego stresu dojrzałaś tam drugą kreskę:-) Cztery dni po stosunku nie mogło być w twoim moczu Hcg. Więc tamtym wynikiem możesz się nie przejmować.

niemożliwe, żeby wyszedł pozytywny po 4-ch dniach kreska powinna być różowa i niektóre testy mają taki biały cień w miejscu, gdzie powinna być kreska

kreska była różowa pokazałam test mojej siostrze i ona tez widziała tą kreskę. Dodam że ten test był bardzo czuły od 10mlU

Gość ;lklkl
biologicznie:D jest niemozliwym zobaczyc 2 kreski na tescie ktore sa rezultatem ciazy 4 dni po stosunku, poniewaz hormon jeszcze nie zaczal nawet sie wytwarzac...

Gość ;lklkl
a nie slyszalas o czyms takim jak bledny test?:)

słyszałam a i owszem! Tyle że mnie test jeszcze nigdy nie oszukał, a narobiłam sie ich w życiu że cho cho ....

Gość ;lklkl
i ja sie narobilam:) najczesciej to co widzialm to byl to cien cienia, czyli wglebienie w ktorym druga kreska normalnie sie pojawia,

u mnie było tak, że wynik nie podlegał dyskusji. A teraz ? czuje się totalna idiotka bo nie wiem w co wierzyć i jak to zinterpretować.

Nie ma to znaczenia, jak czuły był test. W cztery dni po stosunku nie ma w moczu gonadotropiny. Chyba, że masz raka jajnika. Ale wtedy wyszedłby ci tez ten drugi. Nawet zakładając, że twoja komórka jajowa była już gotowa i czekała na zapłodnienie, to co najmniej trzy dni zajęłoby jej dotarcie do macicy. Potem jeszcze musi się zagnieździć i w ciągu 6-7 dni od zagnieżdżenia stężenie Hcg osiąga poziom który jest w stanie wykryć test ciążowy. Daj już spokój, test Acon nie dał pozytywnego wyniku, chyba ze masz raka jajnika. Ale wtedy drugi tez by dał pozytywny wynik.

ale dzięki, to taki policzek na uspokojenie. Racjonalnie i na temat.... dzięki.... na prawdę mi lepiej. Najlepsze jest to, że ja wiem o tym co napisałaś... ale widać psychika mi szwankuje i nie myślałam racjonalnie.

Jeszcze jest inna kwestia - piszesz, że byla kreska - jedna????? Bo gdyby test mial wyjść pozytywnie (oznaczać ciażę), to MUSZĄ być 2 kreski.