Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awawa

DLACZEGO SPRZEDAJĄCY NA ALLEGRO KRYSZTAŁY SA TACY BEZMYŚLNI ?

Polecane posty

Gość awawa

OSTATNIO KUPIŁAM na allegro kryształowe talerzyki - napisałam meila do faceta by je owinął folią napowietrzaną bo nie dojdą w całości - a ten huj poprzekładał je tylko dwiema serwetkami - talerze przyszły zupełnie zbite - straciłam 50 zł. facet nawet nie odpisał. przestrzegam was przed kupnem kryształów i szkła w allegro - przychodzą zbite w drobny mak bo nieodpowiedzialnym ludziom szkoda złotówki na kopertę bombelkową

Gość trzeba było skorzystać
z prawa i otworzyć paczkę przy kurierze albo na poczcie. Wiadomo, że po zapłacie. I w razie uszkodzeń wyegzekwować protokół. Potem można by dochodzić odszkodowania od firmy przewozowej.

Gość awawa
to była zwykła przesyłka pocztowa - baby na poczcie wyśmiały mnie że niby jaka reklamacja ?

Gość starczy jedno zdanie
No i co, przyjęłaś tą przesyłkę? Było odmówić. A poza tym kto zwykłą przesyłką takie rzeczy wysyła? Musiałaś się zgodzić na takie warunki kupując. To bezmyślność. Zawsze jak coś zamawiasz niech to będzie przesyłka rejestrowana. Jak przychodzi uszkodzona odmawia się przyjęcia. Nadawca wtedy ją może reklamować na poczcie, czy gdzie tam wysyłał, a Tobie ma przysłać drugą. Zwykłych nie można reklamować niestety a 50zł to jest trochę forsy. Szkoda stracić.