Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedawno sie wprowadzilam

Sasiadka mnie nachodzi bo sluchalam za glosno muzyki!

Polecane posty

nade mna mieszka sasiadka, ktora ma dziecko w wieku na oko 3-4 lat.I od jakiegos czasu ciagle mnie nachodzi. Pierwszy raz przyszla jak sluchalam niezbyt glosno tydzien temu, byla to godz 11.30 stwierdzila bym przyciszyla bo ona dziecko usypia. Ok, nie wiedzialam w jakim wieku to dziecko wiec sciszylam. Potem zobaczylam ze ma calkiem duzego juz chlopca i dziwne mi sie wydalo zeby usypiala go o 11. Nastepnym razem przyszla o 11 z tym chlopcem na rekach twierdzac ze usnac nie moze, powiedzialam ze on tez glosno jest i tez moge twierdzic ze mi jego placz przeszkadza a poki nie ma ciszy nocnej to moge sluchac glosniej muzyki. Sciszylam wtedy, ale od tamtej pory nie mam zycia, jak cos ogladam to wali mi w sufit bo za glosno, przyszla ostatnio bo stwierdzila ze znowu denerwuje sie jej dziecko gdyz jestesmy z kolezanka za glosno a byla godzina 16. Ciagle przychodzi, o wszystko sie czepia. Mam juz tego dosc. Jak rozwiazac ten problem?

To my cie mamy uczyc jak się postepuje w takich przypadkach? Kulturą i spuszczaniem łba nic nie zdziałasz :D

Gość 2w2w3
wiesz co?? powtarzaj sobe takie coś... koniec litości dla hujowych "gosci" czytaj sąsiadó, pierdol to jestes w swoich 4 scianach o ile decybele szyb nie wybijają, nie masz obiowiązkow przestawiac sobie swoje zycie bo jakis bachor nad tobą czy pod toba ma pore na lulu, wal to , serio mowie

Gość Lisetka
powiedz tej babie że cisza nocna obowiązuje od 22 do 6 i jeżeli będzie cię nękać zrobisz jej sprawę sądową o wykroczenie z art, 107 kw (uporczywe niepokojenie) . Widzę że wrednych ludzi nie brakuje - moja koleżanka mama 4 letniej córci znosi szykany baby z dołu której przeszkadza żemała biega po mieszkaniu.....Poradziłam koleżance to samo :P

Gość tak se wlazlam i patrzę
słuchaj ciszej i tyle , ile razy można tłumokowi zwracać uwagę!!!!!!

NO ja sobie nie wyobrażam żebym wrócił po robocie do domu i by mi jakiś bachor tupał nad głową :O

sama jestes tlumokiem, sciaszalam muzyke ale ona sie przypieprza o wszystko, o telewizje o rozmowe z kims, a nie dre geby jak glupia. I wiecznie ona usypia dziecko, smiem w to watpic to starsznie naciagana wymowka bo wychodzi z tego ze jej syn spi non stop. Dzis wlaczylam muzyke naprawde na full i mam ja w dupie, wali wlasnie w sufit ale nie scisze, malo tego nie otworze dzrwi jak przyjdzie

a słuchawek nie masz glucholu!? n

mam ale od dzis bede korzystac z glosnikow tylko. Nie sluchalam wczesniej za glosno muzyki i sciszylam jak zwracala uwage wiec po co zaczela sie czepiac o inne rzeczy? Mi natomoast przeszkadza jej wyjace wiecznie dziecko ktore rzekomo ona usypia caly dzien

Gość nałóż na ten pusty łeb
słuchawki, bo ludzie chcą spokoju a nie muzyki disco polo słuchać

Gość sddds
a co kurwa dziewczyna w swoim wlasnym domu ma sluchac muzyki przez sluchawki?? pokurwilo cie doreszty ?? to tv tez ma ogladac i sluchac przez sluchawki?? to nie komuna, jest takie cos jak cisza nocna, ale ja nawet o 3 w nocy slucham sobie muzy dosc glosno, mam pod soba 4 malutkich dzici , ledwo co stanely na nogi, najstarsze ma 4 latka, i igdy nikt do mnie nie przyszedl z takim czyms,

Gość autorko przeprowadż się do las
u skoro nie potrafisz zyć wśród ludzi :-(

wiesz jak się nosi po tych nowych blokach , na końcu klatki słychać bardziej niż u ciebie:D

Gość sddds
pierdol to doslownie, jak przyjdzie z krda do ciebie to ty powiesz ze tobie tez przeszkadza jak jej dzieciar wrzeszczy poiszczy,ryczy lub biega i masz ją w dupie

ja tez chce spokoju niech ludzie dzieci zaknebluja. Zrozum glupia istoto ze jak raz na tydzien wlacze glosniej muzyke o normalnej porze to nic mi nikt zrobic nie moze, nie slucham glosno w ciszy nocnej wiec mam prawo

Gość parrova
Pogadaj z nia na spokojnie. Powiedz, ze jak chcesz sluchac glosno, to mozesz na sluchawkach, ale kiedy sluchasz normalnie muzyki albo ogladasz tv, albo przyjmujesz gosci, to to sa normalne ludzkie odglosy i ona tez musi cie zrozumiec, tym bardziej, ze sama nie jest swieta, ty tez ja slyszysz - a jej dziecko jeszcze bardziej. To nie jest twoja wina, ze w tym bloku czy tam kamienicy wlasciciel chcial przyoszczedzic i polozyl cieniutkie stropy. U mnie tez tak jest - sasiadow zza sciany nie slysze nic, a sasiadow z gory slysze zawsze, nawet jak normalnie gadaja albo jak ktos sika do klopa - i sie nie czepiam, bo oni sa u siebie w domu, a nie w jakims muzeum. Oni tez nas slysza na pewno. Co innego halasowac, a co innego wydawac normalne odglosy towarzyszace zyciu. Jak jej tak przeszkadza, to niech sobie dywany polozy, bo rozumiem, ze mieszka u gory

Gość dlatego nie dla blokuuuuuuuu
mówię "nie" mieszkaniu w bloku, m.in dlatego właśnie

Nienawidzę ludzi którzy nie szanują innych :o Nie każdy ma ochotę słuchać twojej muzyki... :o

Gość jakbysmy nad tobą mieszkali
to mój mąz już dawno zrobiłby z tobą porządek mądralińska. Trzeba było kupić dom i se słuchać do woli muzyki, ale w bloki obowiązują pewne zasady. Skoro sąsiadka słyszała muzę w siebie w mieszkaniu to jednak to cicho nie było. co nie?

Gość fgdfddfgfdfgf
Ja też mam taką sąsiadkę. Trzy razy wołała policję. Przestali przyjeżdżać. Plus jest taki, że od tej pory robię u siebie w domu imprezy i nie muszę się martwić wizytą panów policjantów :D

ja nie potrafie zyc z ludzmi? Czy wy czytacie co pisze w ogole? Przeciez sciszylam jak mi zwrocila uwage!!! Ale potem zaczela sie czepiac bez powodu o inne rzeczy i mnie nachodzic. To chyba ona nie potrafi zyc z ludzmi

Gość fgdfddfgfdfgf
"jakbysmy nad tobą mieszkali to mój mąz już dawno zrobiłby z tobą porządek mądralińska. Trzeba było kupić dom i se słuchać do woli muzyki," HAHAHA uważaj bo! Skoro sąsiadka jest nadwrażliwa, to niej ona kupi sobie dom w środku lasu :classic_cool:

fgdfddfgfdfgf to głupek!

Gość jakbysmy nad tobą mieszkali
akurat się mylisz, jak jest za głośna muza to wzywa się dzielnicowego i on wypisuje np. stosowny mandat, a można też skontakotwać się ze spółidzelnią i oni mogą z tobą "porozmawiać"

przeciez ona nie slucha mojej muzyki! mowie ze SCISZYLAM to zaczela czepiac sie o inne rzeczy. Moze mam sie wyprowadzic bo jej nawet odglos skrzypiacych drzwi przeszkadzal? a nie, nie jej, jej dziecku ktore usypiala

Gość 2125454
jak tak lubisz, to masz prawo, jeżeli to nie jest podczas ciszy nocnej. Nie daj sobie wejść na głowę. Dwa razy to przechodziłam. A raz byłam w domu wczasowym z całą paczką (nie raz tam bywamy), bawiliśmy się i to dość kulturalnie, jak zawsze, zresztą gospodarze tego domu zawsze nas mile goszczą i przyjechało małżeństwo z dzieckiem rozkapryszonym i drącą mordą, no normalnie koszmar. Oczywiście matka tego dziecka o 18 nas przyszła ustawiać, Zaraz dostała komenta, ze bachor nas budzi o 5 rano i żyjemy i w domu niech siedzi, a nie do ludzi, bo wycia jej syna mamy dosyć przez cały dzień. Mamy średnią wieku w paczce 30 lat!! , żeby nie było. Babsztyl wyluzował.

Gość co do cholery ma być
sciszyłaś jak zwróciła ci uwagę? Ty się dobrze czujesz? To sama nie rozumiesz, ze jest za głośno i sasiadom to przeszkadza?

Mylisz się... nie masz prawa... nie masz prawa nikomu zakłócać spokoju... a słuchanie głośno muzyki jest wykroczeniem nawet w godzinach dziennych!... nie zdziw się jak kiedyś w drzwiach ujrzysz SM bądź, broń Panie Boże policje :o może wówczas odechce Ci się chamstwa wobec innych ludzi :o Nie rozumiem takich ludzi jak ty... może jak chcesz sobie głóśno posłuchać muzy to ubierz słuchawki albo idź na impreze :o miło by ci było jakby sąsiadka zaczęła puszczać na full największe przeboje krzysztofa krawczyka ?:o ...

Gość helga33333
Wyprowadź się do domku jednorodzinnego :)

Gość fgdfddfgfdfgf
"akurat się mylisz, jak jest za głośna muza to wzywa się dzielnicowego i on wypisuje np. stosowny mandat, a można też skontakotwać się ze spółidzelnią i oni mogą z tobą "porozmawiać" Muza nie jest za głośna tylko sąsiadka jest pojebana 🖐️