Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bynia.

starania o dziecko

Polecane posty

nick.......ost @........długość cyklu.......cykl starń......testwanie bynia .........08.11......... 28-30 dni...........3..........................6-7.12 kitkax.........02.11.........?......................4.... ......................02.12 avvokado.....08.11..........23-24dc............11.........................01.12 EWELLKAFLA- trzymam mocno kciuki by tym razem się już udało :D te poronienia to coś strasznego :( Ja kiedyś tak miałam że mi się @ 5 dni spóźniała , test mi I krechę pokazywał ,a że miałam mieć 2 dni później wizytę u gin więc czekałam wyszłam po dziecko do szkoły i taki ból mnie złapał że zadzwoniłam do kol która ma dziecko w tej samej klasie by moje odebrała ,a ja choć to 250 m od domu było szłam chyba z 20 minut włócząc nogami leżałam zgięta jak scyzoryk i lało się ze mnie ze skrzepami wizytę przełożyłam o 3 dni więc w sumie byłam u ginki 5 dni po tym ale stwierdziła że taki widocznie miałm okres :O ale przyznam ci szczerze ze do tej pory myślę czy aby to nie było poronienie samoistne :o sama nie wiem czemu tak mi się wydaje ...:o może dla tego że tak miałam jeden jedyny raz w życiu :O BYNIA- zgadza się kwas foliowy łykaj to nie zaszkodzi a dla dzidzi dobrze robi :) KITKAX- a ja trzymam kciuki by ta wredota cie jednak nie nawiedziła :D

no ja to juz w sumie 3 miesiace te tabletki łykam ,one zawieraja tez kwasik:)

Gość zuza3232
nick.......ost @........długość cyklu.......cykl starń......testwanie bynia .........08.11......... 28-30 dni...........3..........................6-7.12 kitkax.........02.11.........?......................4.... ......................02.12 avvokado.....08.11..........23-24dc............11........ .................01.12 zuza3232.....31.10..........28-30 dni...........5...........................? Dopisałam się do tabelki :) Jak tylko zasiądę do komputera mąż mi wyszukuje 1000 rzeczy o których chce mi powiedzieć,lub akurat trzeba pilnie Mu pomóc zrobić.Wrrr...

Gość zuza3232
W porządku,dziękuję.Wczoraj miałam przez chwilę stan podgorączkowy,potem mi przeszło.Dzisiaj mam lekko zmieniony głos ale nie jest najgorzej.Nie mam apetytu,albo blisko @ albo .....ale raczej to pierwsze...

pijesz soczek malinowy i mleczko z czosnkiem brrr:)tak wrazie czego?mnie cały dzionek brzusio pobolewał.ale już pszeszło hmm niewiem co to.....a może:)

hej dziewczyny:) bynia dziekuje za wpisanie;* Dzisiaj mnie torszke pobolewa brzuch i jestem niewyspana. Powiem Wam ze ja juz mysle tak: jak nie mam byc teraz w ciazy ( a sie nie nastawiam bo biore globulki) to chce zeby ten okres szybko przyszedl zebysmy mogli starac sie czym predzej. Mialam wczesniej cykle 28 dni, po poronieniu czyli od 8mcy mam miedzy 29-31, ostatni cykl 34 dni wyjątek-wtedy miałam schizy ze napewno jestem w ciazy (snilo mi sie chyba z 5 razy ze 2 kreska byla- a wierzylam ze tak jest bo poronienie mi sie przysnilo, to dlaczego ten sen mialby byc pomyłką). Wiec..... chce juz ten okres -odwrotnie niz Wy!!! :) dla mnie 1 ciaza byla cudowna, troche problemowa w 1 trymestrze ale bez wymiotow czy dziewnych zachowan. Bardzo pragne miec w swoim brzuszku lokatora:) Zaglądajxcie tu czesciej dziewczyny

Gość ewellkafla
avvokado nie mozesz tak myslec nawet!! nie warto analizowac taka strasznych rzeczy!! Test negatywny to test negatywny brak ciazy!! :) a dzieki dziewczyny ale ja modle sie zebym w ciazy jednak nie byla narazie chce odreagowac no i zregenerowac siły :) jA MYSLE ZE NOWY ROK BEDZIE DLA MNIE ŁASKAWSZY :) a Wam zycze slicznych dwóch kreseczek :)) ... fajna pamiatka nie powiem :)

Gość ewellkafla
kitkax widze ze Ciebie tez .. to.. przeszło :( ile juz po poronieniu siestaracie?? Była jakas przyczyna??

efelkafla- staramy sie juz 4 cykl Badanie histopatologiczne jak zawsze bywa nie wykryło. Zrobiłam dokładniejsze i wyszła cytomegalia tzn tak sie domyslamy z lekarka bo miałam świeze przeciwciała i bardzo wysoki wspolczynnik ale nie pamietam juz czy igg czy igm W kazdym razie dostałam ktorego ranka skurczu takie mocnego ze musialam wziac nospe. Potem sen ze lekarka mi mowi ze serduszko słabo bije. Za 2 dni plamienie- szpital i wyrok :( serduszko nie bije- a biło wcześniej. To był 8 tydzien. :(:(:(:(:(:( zabieg-załamka teraz nie mysle juz o tym- odreagowałam na dziecku swoim, odarzylam wtedy córkę straszną miłością i ona dała mi sił z mężem:) teraz jestem dobrej mysli a badania jakies dokladne typu hormony itd w styczniu gdyby sie nie udalo do tego czasu:)

Gość ewellkafla
cytomegalie i taxoplazme tez mialam robiona wyniki bardzo dobre... ja poronilam w 6 tyg. ale zabiegu nie mialam wiec moglam strac sie odrazu. tez wlasnie mysle nad jakimis innymi badaniami ale poczekam do przyszłego roku :) przeciwskazan nie ma ale widzisz to w psychice zostaje i boje sie ze mnie to bedzie blokowało... fajnie ze mas zprzynajmniej na kogo wylac ta swoja milosc!! my z mezem narazie o pierwsze dziecko sie staramy ..

Witam :) Ja dużo nie po klikam ale mam dzisiaj urwanie głowy :o i brzucho pobolewa jak na @ więc jak nic 1.12 mnie nawiedzi :( Cmokasy dla wszystkich 👄 odezwę się wieczorkiem

Gość ewellkafla
avvokado nie ma co sie stresowac mnie brzuch bolał jak na okres biegalam non stop do kibelka a ozazało sie ze to jednak ciaza :) tazke nadzieje musisz miec nie ma co :)

ewellkafla- 👄 no to mam nadzieję :D ja już tak dawno bylam w ciązy że nie pamietam jak to było :)

Gość zuza3232
Dziewczyny,ja mam jednego synka,który ma 6 lat.A 20 miesięcy temu odszedł mój drugi synek w 31 tygodniu ciąży-Patryk.Straszne to było,ponieważ przez 9 tygodni żyłam z wyrokiem śmierci dla dzieciątka które rozrabiało w moim brzuchu.Poród naturalny martwego dziecka to niewyobrażalna trauma.Do teraz chodzę do psycholożki i leczę się z nerwicy lękowej. Patryś miał obrzęk uogólniony,jego przyczyny pomimo tego,że miałam zrobione mnóstwo badań kiedy jeszcze był we mnie nie ustalono.Wszystkie wyniki były dobre.Wiecie jaki teraz jest strach kiedy podjęliśmy decyzję,że jeszcze ostatni raz spróbujemy...Gdybyśmy wiedzieli,że historia może się powtórzyć nawet bym nie myślała na temat ciąży.Lekarze twierdzą,że to przypadek 1:10000000 i wszyscy mówią,żeby próbować kolejny raz.Oby mieli rację,obyśmy nigdy więcej nie musieli organizować pogrzebu naszego dziecka,bo tego nie wytrzymam. Dlatego te starania w moim przypadku są okupione stresem podwójnym.Psycholożka mówiła,że możemy mieć problemy z poczęciem,z wiadomych względów,psychika może się buntować bez mojej wiedzy i wpływu.... A dzisiaj jakby nigdy nic wsunęłam kawałek zimnego mięcha z wczorajszego obiadu i zagryzłam je wz-ką ,bo miałam na to straszną ochotę.Czy Wasze organizmy tuż przed @ również są w stanie przyjąc do siebie,to,czego normalnie byście nie tknęły ?:)

zuza- to jest straszne co piszesz. Az mi sie plakac chce, szczegolnie jak juz sie ma dziecko to życie przynajmniej dla mnie jest strasznie wrazliwe. ja ogolnie jak przychodzi okres to uwielbiam wcianć słodkości, ale od 2 mcy nie mam na nie wogole ochoty!! żadne cukierki, batoniki, drozdzowki- nic... Jestem z tego dumna:P bo po dziecku przytylam 17 kg a teraz mi brakuje do zrzucenia jeszcze 3 kg Okres powinnam dostac 30 listopada ale nie bede robic zadnych testow tym razem. Jak sie nie pojawi do 2 to wtedy zrobie Przy pierwszym dziecku test mi wyszedl dopiero na 4 dzien po spodziewanym okresie. Nie bede wiec wariowac- zreszta ja juz majatek hehe na te testy wydalam ;)

ZUZA3232- tulę cię mocno❤️ to co przeszłaś to aż niewyobrażalne :( trzymam mocno piąchy by tym razem się udało :D ja przed@ też wszystko pochłaniam jak leci :o aż mi głupio czasem hiih:) i warczę do okoła na wszystkich :)

Dziękuję dziewczyny.Mam nadzieję,że kiedyś w końcu się uda,każda druga połowa cyku jest taka beznadziejna.człowiek mimo,że stara się żyć normalnie to myśli,czy będzie ten okres czy nie.I też mnie korci żeby zrobić test i przestać się nakręcać a z drugiej strony chyba nie chcę się dowiedzieć,bo jak będzie jedna kreska to już będę miała parszywy nastrój do @ a tak,póki co nieświadomość a totalne wkurzenie w 1 dzień okresu,to będzie bardziej zrozumiałe dla domowników hehehehe. Współczuję czasem facetom,że muszą znosić nasze fochy PMSowe.

Zuza wyrazy wspolczucia :( ale tak musialo byc musisz byc silna a napewno sie znow uda!! trzeba tylko byc dobrycj mysli pamietaj ze kazdy stres dziala zle i na nas i na nasze dzieciatko bycmoze juz w tobie gosci i niedlugo bedziesz sie cieszyla!! powodzenia :*

cześć dziewczynki JUŻwstałam:) no a u mnie normalnie brzuch już nie boli nic sie nie dzieje napewno dostane @beeee.... ale cóz napewno kiedyś nam wszystkim sie uda:) jejku tak was czytam kazda z was jest po poronieniu ,co to sie dzieje na tym swiecie,ja to niewiem jak bym to przeżyła obym nie musiała:( i naprawdę was podziwiam i bardzo bardzo trzymam kciuki za was wszystkie i za siebie też:) no a przypadek zuzy rozłożył mnie na łopatki az mi łezka poleciała:(

jejku właśnie widziałam reklamę i 6 grudnia są mikołajki no a ja testuję 6 a to podobno magiczny czas:) hehe

mnie znowu brzuszek pobolewa przedwczoraj prawa strona brzucha a dzisiaj jakby lewy jajnik Mam prace siedzaca ale wydaje mi sie ze jak przychodze do domu to jestem bardziej rozluzniona i mnie juz tak nie boli. Hop w dresik i wygodnie jest. Ale bym sobie pospała... Bynia- Ty pracujesz w nocy ze tak pozno wstajesz? czy drzemka?:> kiedys z mezem jak bylismy sami to standardowo po pracy godzinna drzemka- jak dziadki jakies hehe Ale brakuje mi tego bo czlowiek inaczej funkcjonuje;) do poniedziałku!

nie nie pracuję w nocy:) wczoraj pózno poszlismy spać:)ale ja to właściwie jestem spioszek:)kocham spac

aha!!!! i jeszcze jedno gdyby nam sie udało w tym miesiącu to dzidzia urodziłaby się w naszą rocznicę ślubu.....ale ja mam fioła:) ;O

Jakaś dzisiaj rozbita jestem...Chce mi się leżeć i przytulać psa.Włączyłam sobie przedtem smutne piosenki,żeby popłakać,to dobry sposób na rozładowanie emocji.Już jest ok. Mąż zajął się sobą,konstruuje filtr do akwarium dla żółwia już chyba od tygodnia,Młodziak też siedzi z torem i samochodzikami,czeka na film na TVNie,a ja pozostawiona sama sobie,tylko pies mi został :D Oj przydałaby się jeszcze jedna kobitka w tym męskim towarzystwie ;) W sumie niedawno okazało się,że nasz 3 letni żółw Maks jest samicą,to już coś :D :D :D

ja tez jakas taka nie do życia dzisiaj ale to chyba przez pogodę,głowa mnie boli nic mi sie nie chce,ale na szczęscie jutro juz do pracy ,nie będę tak myslec o fasolince:) a ogólnie to nudy moja myszka(mąż)drzemkę sobie uczkną a ja leżę i mysle czy to juz czy nie.......................................!