Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i i i i i i i i jjjkkkkoo

od jakiego numeru kompletowac ciuszki dla noworodka

Polecane posty

nie mam zielonego pojecia a termin na marzec i chce powoli pokupic body,kaftaniki etc.. ale nie mam pojecia od jakiego numeru bedzie najodpowiedniej zaczac :O pomozcie prosze ;)

chodzi o rozmiar? Na pewno 60:-) Mniejsze - czyli 56 też możesz kupić, bo nie wiadomo, jak duże dziecko sie urodzi.

z rozmiarem 52 dałabym sobie spokój, chyba że pod koniec ciaży będziesz wiedziała, że maluszek będzie mniejszy niż 56cm.

Gość Love of love
Rozmiar 56 wydaje mi się byc w ogóle nie potrzebny. ja miałam jeden komplecik na 56 i był zbędny, mały miał go raptem 4 razy na sobie. Radziła bym zacząć od 62.

jezu dziekuje za odpowiedz , to moje 1 dziecko a chcialam kompletowac od numeru 54 :O ile sztuk kupic body pajacykow?? bo wiem ze takie dziecko rosnie w mig ale ja pojecie nie mam :(

Gość kasiunia
tez kupowalam na 56 i na 60 ale poporodzie musialm dokupywac mniejsze bo te byly za duze

Gość Love of love
Na sam początek ja miałam 3 pary bodów, 2 pajacyki , i 2 kompleciki typy kaftanik+ śpiochy. Miałam też 2 bawełniane bluzeczki, oraz pół śpioszki - 3 pary. Do tego skarpetki, dresik (do lekarza). To w rozmiarze 62. Póxniej zaopatrywałam sie w 68. Napewno ktoś Ci też cos przyniesie, jak przyjdą w odwiedziny do dzidzi :)

Gość ja tez mialam 56
i okazalo sie za duze- ale mala szybko rosla:)

moj 3 miesieczniak nosi juz 74 :) 62 nosił przez 2 tygodnie potem 68 a gdy mial 2,5 msc 74:)

Bez przesady. Wszystko zależy od tego, jak duże dziecko się urodzi. czy ty i tata maluszka jesteście wysocy? Moje dzieci w chwili urodzenia miały 51 - 54 cm i rozmiar 56 nosiły prawie do końca 3 miesiąca. Nie wyobrażam sobie, żeby dziecko przez dwa miesiące nosiło za duże ciuszki, bo "szkoda wydawać kasę" na mniejsze.

dzieki pomocne to dla mnie bardzo

ja jestem szczupla i niska , moj maz jest wysoki i dobrze zbudowany wiec na 2 babka wrozyla

Gość kup 56 i 60 cm i nie patrz
na wpisy, że śpiochy 56 nie były potrzebne... maluszek w za dużym kaftaniku wyglada nie bardzo i też źle się czuje, bo mu sie ubranko wszędzie zawija...

chyba zaczne od 56 i z kazdego numeru po trochu kupie moze trafie na jakies fajne okazje thx jeszcze raz kobiety :)

a mam różne rozmiary, 56 i 62, mam tez 68 na wszelki wypadek. Fakt dziecko zbyt długo nie ponosi rozmiaru 56, ale jak patrzę na te niektóre małe dzieciaczki, co rękawy mają popodwijane do połowy to aż mi się smutno robi. Wiadomo rozmiaru 50 już bym nie ryzykowała, bo rzadko dzieciaczki chodzą, chociaż rozmiar 50 w h&m jest jak 56. Ciuszki są większe niż dany rozmiar.

Gość gryczka
Ja kupiłam trochę na 56, ale dosłownie po 2-3 sztuki i trochę więcej na 62. Dostałam też trochę używanych głównie na 68. Większych nie mam na razie. Wydaje mi się, że najwięcej jednak warto kupić na 62, ale 56 też warto mieć parę sztuk. Rzadko kiedy dzieci rodzą się większe niż te 52-55cm.

moja sie urodziła 52 cm szybko rosła ale te małe ciuszki nam sie przydały .. bo w wiekszych pływała dosłownie wiec 56 jak najbardziej ok. najwygodniejsze były body rozpinane kopertowo i pajacyki ....

Gość mamaaaaa25
ja urodziłam miesiąc temu maluszka 55 cm i spokojnie ubrałam mu śpioszki z rozmiaru 46 - rozmiaru 56 używałam przez cały miesiąc a teraz w 5 tygodniu już przeszłam na 62 - i niewyobrażam sobie odrazu dawać 62 jak on się topił w 56 na początku - i poradze ci z mojego punktu widzenia - daruj sobie body na początku - po 1 przez pępek a po 2 ubieranie przez głowe jest straszne na początku - kup śpioszki ale rozpinane z kroku - niewiem po co ktoś wymyślił nierozpinane - jakbym za każdym razem miała małego rozbierać przy zmianie pampersa to bym chyba zwariowała - i do tego hitem u mnie były kaftaniki z niedrapkami - mój mały drapie się do teraz a rękawiczki ściąga a kaftaniki są rewelacyjne - ciężko takie kupić ale na allegro jest u kilku osób - a i jeszcze napisze co do pieluch - ja się troche za późno kapłam bo już nakupiłam pampersów 1 ale świetne są z bella rozmiar 0 i 1 - nie sugeruj się że dla wcześniaków bo zwykłe pampersy 1 i tak są olbrzymie na początku a te z bella są małe, mięciutkie i mają wycięcie na pępek i nie trzeba bawić się z podwijanie pieluchy

Gość Klaudiosssini
Najlepiej mieć coś i z 56 i z 60 i z 62. Tych 56 może nie za dużo, żeby się nie zmarnowało, jak dziecko np. długie będzie. Nasz miał być wielki wg usg, a miał tylko 52 długości. Ciuszki mieliśmy właśnie od 56 do 62 na początek, tych 56 to niewiele i w 60-tki go ubierałam , a po tygodniu dwóch już coraz dłuższy się robił synek i ciuszki coraz mniejsze.

Ja miałam 2 miesiące na zorganizowanie wyprawki, badania itd :/ ( rodzicom się przyznałam w 7mym m-cu :() Na szczęście wsparły mnie siostry, które też akurat były w ciazy :D Sfarciło mi się, że jedna ze znajomych mojej siostry dała mi ubranka na 52 :) Córcia urodziła się mając 50cm i były na początku przyduże a po tygodniu, dwóch idealne :) Wszystko zależy jakiego malucha urodzisz :D Mój sisotrzenec urodził się i miał 62 cm :D Także całe 12 cm większy od mojej niuniu. Moja wtedy miałą 3 m-ce i byli równi :D

hej, dziewczyny dobrze radzą, ja miałam tylko po kilka ciuszków ( po 4 szt ) na rozmiar 56, a reszta na 62 i 68. Malec szybko z nich wyrośnie. Jak jesteś zainteresowana to mam do sprzedania kilka ciuszków, jak chcesz to zdjęcia prześlę mailem.

Gość grazyka :-)
Ja zaczynalam od 50 :)..... kika sztuk....... i dobrze zrobilam bo corka miala 47cm jak sie urodzila :)

Gość idź z nim do pediatry
moje urodziło się 61 cm długie i rozmiar 62 nosiło ze 2 tygodnie, ajk nie krocej. wszystko zależy od wielkości noworodka. Miałam dużo ubranek, nie trzeba było codziennie prać, a ciągle mu się ulewało i byl przebierany kilka razy dziennie. Kupuj używane na allegro, albo w ciucholandach, takie małe rzeczy są w bardzo dobrym, czesto wręcz idelanym, stanie i nie kosztują dużo

zgadzam się nowych w tak małym rozmiarze nie opłaca się kupować bo malec piorunem z nich wyrośnie, a używane są często w stanie idelanym, a o niebo tańsze

Gość ufufufufufufufaaaaaaaaaa
mój syn się urodził 59 cm. Całą wyprawkę miałam od rozmiaru 62 i niestety topił się w ciuchach dopiero je nosił po miesiącu tak więc zacznij od 56 rozmiaru ale nie za wiele kupuj tych rzeczy. Ja spodziewam się obecnie drugiego synka i mam termin na kwiecień . Kupię body 56 w 7 paku, kupiłam 4 półśpiochy do tych bodów, sweterek 2 szt, skarpetki, komplety 2 na tzw. wyjścia do lekarza i póki co wystarczy. Reszta bedzie w rozmiarze 62.

Gość ufufufufufufufaaaaaaaaaa
zapomniałam dodać jeszcze 2 szt takich śpiochów bez stupek o rozm. 56

Ja bym powiedziala,ze najlepiej miec po pare ciuszkow na 56cm, wieksze ilosci na 62cm. Moje dzieci urodzily sie duze -jak w stopce - ale i tak nosily na poczatku 56cm...a w 62cm sie doslownie topily. Choc tez wiele zalezy od firmy - niektore ubranka na 62cm jednej firmy byly tak male jak 56cm innej. Wiec rozmiar rozmiarowi nierowny. Tym bardziej uwazam,ze lepiej kupic kilka mniejszych rzeczy, roznych firm.