Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna.mama

szukam dobrego psychologa dziecięcego

Polecane posty

Gość smutna.mama

w woj. śląskim. Czy możecie kogoś polecić?

Gość moze pomoge...
dlaczego szukasz, co sie dzieje z dzieckiem?

Gość smutna.mama
moja 4 letnia córka od roku chodzi do przedszkola. Jest typem samotniczki, jest bardzo nieśmiała i skryta. W przedszkolu nie chce się bawić z innymi dziećmi tylko raczej sama gdzieś w kąciku. Pytana o coś wstydzi się odpowiadać mimo, ze wie a jak już odpowiada to szeptem. Ma też problemy z uzewnętrznieniem swoich emocji. Pani w przedszkolu widzi w tym ogromny problem bo uważa że jak to się nie zmieni to mała nie poradzi sobie w szkole ani w późniejszym życiu. Dodam, że w domu ona jest zupełnie inna niż w przedszkolu choć do dzieci faktycznie nie ciągnie. Dlatego chciałabym skonsultować to z psychologiem.

Gość a ja powiem tak...
czteroletniego dziecka nie prowadzi się do psychologa. Terapia obejmuje rodziców. Czy pani przedszkolanka ma racje ? A może warto się zastanowić nad zmianą przedszkola. Ja mogę polecić Instytut Ericksonowski w Katowicach na ul. Franciszkańskiej.

Gość gość
Ja przypadkiem trafiłam z córką do psycholog Agnieszki Pietrzyk (http://psychoterapia-pietrzyk.pl) i bardzo jestem zadowolona z pomocy. Czas trwania terapii można było indywidualnie ustalić, pani psycholog jest bardzo miłą, przyjaźnie nastawioną, a zarazem kompetentną osobą.

Gość arielka_
Na Śląsku niestety nie znam, ale można poszukać też w innych miastach. Do dobrego psychologa to warto nawet na drugi koniec Polski jechać ;) W Warszawie mogę polecić PsychoMedic http://psychomedic.pl/psychiatra-dzieci-i-mlodziezy-warszawa/ . Zajmują się właśnie również dziećmi i młodzieżą.

Gość MartaPodsiadło
Jakby ktoś z Poznania, czy z okolic szukał dobrego psychologa dziecięcego, to ja z czystym sumieniem polecam panią doktor Ewę Gordziej Niewczyk - świetna specjalistka, która naprawdę chce pomóc. ;)

Gość gość
Temat sprzed kilku lat,

Gość KatarynkaSi33
Cześć! Temat z tego co widzę cały czas żyje ;) Osobiście korzystałam z usług psychologa Pani mgr Joanny Budrewicz http://www.psychologpraktyka.pl/ Miała problemy z radzeniem sobie ze stresem, na szczęście znalazłam odpowiednią pomoc w odpowiednim czasie.. Na początku nawet nie myślałam o tym żeby udać się do psychologa, moja przyjaciółka mnie namówiła i szczerze jestem jej wdzięczna. :)

Gość MamuśkazPoznania
Pani Ewa Gordziej NIewczyk jest najlepszym psychologiem dzicięcym w poznaniu :) Bardzo, bardzo dużo jej zawdzięczamy. Jest mega zaangażowana i za toją szanuję :)

Gość Maciąg
ja w poznaniu też panią doktor Ewę Gordziej Niewczyk polecam, tak z czystym sumieniem. Rewelacyjna specjalistka, bardzo dużo jej zawdzięcamy :)

Gość matula2009
A ja Ci powiem że czasem warto posłuchać swojego instynktu. Nam też mówiono że syn do psychologa a nawet psychiatry się nadaje bo "ma problem z okazywaniem i odroznianiem emocji". Ja uważałam że syn poprostu ma taki charakter ale pani powiedziała to ja poszłam. Najpierw na NFZ tam usłyszałam że ze zdrowym dzieckiem przyszłam. Na jednej wizycie się skończyło. Pani nauczycielka dalej swoje wiec poszłam prywatnie na badanie psychologiczne dziecka. Zapłaciłam 250 zł za to żeby się dowiedzieć ze mam bardzo inteligentne dziecko, z dużą wiedzą ale bardzo wrażliwe a to nie choroba czy zaburzenie psychiczne a cecha osobowości. Dostałam tą opinię na piśmie zaniosłam pani nauczycielce i zapytałam czy teraz mi wierzy. Dodałam że powinnam ją teraz obciąć kosztami :P Nie każde dziecko jest odważne i przebojów w życiu.

Gość zmartwionamamapoz
Taaak, podbijam, w poznaniu Gordziej niewczyk najlepsza. Bardzo dobra specjalistka, która stara się pomóc...

Gość JagodaMermon
nie wiem czy jest sens powtarzać... ale o tej Gordziej niewczyk to dużo dobrego słychać...

Gość gosiaaa88
Właśnie tak dużo dobrego słyszałam o pani Ewie, że sama postanowiłam skorzystać z jej pomocy, kiedy jej potrzebowałam dla mojej córki. I była to bardzo dobra decyzja, pani Ewa naprawde nam pomogła :)

Gość Marysia702
Ja z dzieckiem również chodziłam na terapie do pani Ewy Gordziej-Niewczyk. I muszę powiedzieć ze naprawde widzę rezultaty, pani Ewa to świetny psycholog.

Gość gość
chyba ta Pani Ewa jest kiepskim specjalistą skoro tak ordynarnie musi się reklamować :O

Gość gość
Jak na Śląsku, to może Katowice? Uderzajcie do www.psychoterapia-indywidualna.pl :)

Gość Ulka22
Czasami warto szukać specjalistów poza miejsce zamieszkania, aby móc otrzymać jednoznaczną diagnozę. W psychomedic w Warszawie mają dobrych lekarzy psychologów, neurologów i psychiatrów, diagnozują tam między innymi autyzm i zespół Aspergera. Jakby ktoś był zainteresowany na stronie http://psychomedic.pl/diagnoza-autyzmu-zespolu-aspergera/ znajdziecie więcej informacji.

Gość gość
Ja jestem bardzo zadowolona z pomocy jaką uzyskaliśmy z dzieckiem w Sensorium. Ogólnie od dawna obserwowałam, że synek ma problemy z szeroko pojętą koordynacją ruchową, co się przekładało choćby na trudności przy nauce pływania, ale nie tylko. Teraz jest dużo lepiej, terapia przyniosła efekt. Oni tutaj stosują metodę Tomatisa, która jest z jednej strony bezpieczna, a z drugiej wygodna dla małego pacjenta. Na stronie www.tomatis.warszawa.pl jest ich cała oferta opisana.

Gość gość
Na tym etapie możesz napisać przez http://portalzdrowiadziecka.pl/ do psychologa dziecięcego, na pewno Ci pomoże. Sama kiedyś napisałam tam do dietetyka, kiedy dziecko miało problemy z jedzeniem.

Gość gość
Miałam całe życie problem z prokrastynacją. Zawaliłam magistra, związek, dwie prace i to nawet jedną najmarniejszą z marniejszych :/ Dla mnie zwlekanie to nawyk chorobowy, strasznie szkodliwy. W sumie przypadkiem dogadałam się na Skype z panią psycholog Sylwią Perzewską. Przeglądałam sobie profile psychologów związanych z samorozwojem w Gdyni i akurat trafiłam. Spodobała mi się i postanowiłam spróbować. Cała w sumie terapia polegała na tym, że przeszłam punkt po punkcie każdy z elementów tworzenia negatywnego nawyku. Okazało się, że mam zaniżoną samoocenę i lęk przed odniesieniem sukcesu. Później budowałam nowe, pozytywne emocje przed różnymi zadaniami i teraz jestem już sama na dobrej drodze. Nie spodziewałam się takich sukcesów, w tak krótkim czasie. Pani Sylwia jest super. Ogromny szacunek, dużo mi wytłumaczyła. Atmosfera totalnej poufności. Jak coś gabinet Latawiec do kontaktu, ewentualnie strona www.psychoterapia-gdynia.eu Polecam, nawet z ciekawości się przejść :)

Gość MarcelinaJ
Możesz też zobaczyć kto przyjmuje w poradni CoTam? na Bemowie w Warszawie. Ja chodzę tam do psychologa z córką i sobie chwalę. Problemy mamy z lękami (córka jest po próbie porwania). Początkowo korzystaliśmy z terapii online, ale teraz są już efekty i córka chętnie wychodzi na spotkanie.