Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazdeczka32

........KTO BĘDZIE RODZIŁ W GRUDNIU????????.....2010

Polecane posty

też racja gwiazdeczko:) a ja mam jeszcze takie pytanko : dziewczyny co macie przygotowane dla maluszka na wyjście ze szpitala? bo ja mam takie zestawy zrobione w dwoch rozmiarach : body z długim rękawkiem, spioszki i kaftanik welurkowy i jeszcze taki cieplejszy pajacyk no i oczywiście śpiworek zimowy do fotelika ale nie wiem czy nie przesadziłam troche;]i jeszcze zapakowałam kocyk w razie czego hmm chyba jednak przesadziłam ;]

kupilismy narazie dwa pokoj 51 m2 . jest urzadzone wiec sie nie martwimy o to tylko trzeba odswiezyc. klucze dostaniemy niestety dopiero 15 grudnia, wiec powoli sie pakujemy :) dzis mójsyn od babci dostal kobinezonik :) piekny jest zielony, a poza drobiazgami to mamy dla nieo jz wszstko, kompletujmy od kiedy wiemy o ciąży :)

ja jeszcze nie pzemyslalam tematu wiec chetne przeczytam wypowiedzi doswiadczonch dziewczn :)

no wlasnie a eelka to dzis prawie nic nie napisała

Cześć dziewczyny :) Wybaczcie mi ,że znikłam wczoraj tak bez słowa ale miałam niespodziewanego gościa;) Brat do mnie przyjechał :) No nie spodziewałam się :D szok.. ;) Ja jestem z Rudy Śląskiej. Dla Maluszka mam już wszystko :) Na wyjście ze szpitala przyszykowałam body z długim rękawkiem,kaftanik,śpiochy,taki komplecik z cienkiej wełny, kombinezon i kocyk. A no i oczywiście 2 czapeczki i pieluszka na bużkę ;) Może być tak , że tego kompleciku mu nie ubiore ale lepiej,żeby mąż miał to przyszykowane ;) ;) Wtk, gratuluję nowego mieszkania!! :D Trzymam kciuki,żebyście zdążyli ;) Gwiazdeczko a Ty jak tam? Rodzisz już ?? :D:D Joolaa Ty też masz termin na jutro :D Trzymamy za Was kciuki dziewczyny 🌻 :D

no ja jeszcze jestem, a ciekawe co z gwiazdeczką... eelka - ja Ci wybaczam :P a co do ubranek to widzę, że podobne zestawy przygotowałyśmy:) z Rudy jesteś....ja mam szwagierkę w Rudzie i teściów w Świonach:)

Jaka tu cisza .. Gwiazdeczka się nie odezwała.. czyżby..?? ;) Ja właśnie postawiłam na zupke ;) i wcinam ptasie mleczko :D Strasznie chce mi się dzisiaj pić .. A co tam u Was kochane? :)

Na początku składam SERDECZNE ŻYCZENIA URODZINOWE NASZEJ JOLI ;) Sto lat Kochana! i bezbolesnego rozwiązania :P;)🌻🌻🌻 Jaka tu ciszaa... nie mówcie mi dziewczyny,że Wszystkie rodzicie tylko nie jaa.. ;) hehe:D Poczekajcie na mnie :P ;) U mnie za oknem odwilż.. było by strasznie gdyby teraz przyszedł mróz :o Czuję się średnio.. w nocy miałam 3 skurcze od krzyża.. nie umiałam się ruszyć.. nie nastawiam się już na nic.. od tylu dni myślę,że to już,dlatego żaden ból mnie nie zaskakuje... chociaż oczywiście nie ukrywam,że chciałabym być już po ;) Małemu dobrze w brzusiu mamusi :D co u Was?? Pozdrowionka :):)

hejjjjj dziewczyny:D no ja jeszcze w domku, mała nie chciała mi zrobić prezenciku na urodzinki:P (dzięki za życzonka Eelka) ale tu cisza...chyba rzeczywiście dziewczyny coś ruszyło...:)

Cześć dziewczyny mogę do Was dołączyć? też jestem grudniową mamą termin mam na 27-29 grudnia , sama dokładnie nie wiem, bo okazało się , że mam wielowodzie i poród może wyjść w każdej chwili. A widzę , że Wam miło czas tu leci w oczekiwaniu na Wasze pociechy ;).

jasne:) witamy karmelku w naszym gronie;) ostatnio coś tu pusto ale mam nadzieję, że dziewczyny się odezwą wkrótce:)

Cześć dziewczyny :) Dzisiaj czuję się w miare "normalnie" :P heh:) Joolkaa nie ma za co :):) Witam nową koleżankę ;) Co dzisiaj porabiacie? Ja wysprzątałam całe mieszkanie i teraz gotuję zupke dla córci bo za niedługo pewnie się obudzi :) Chyba chora będzie :(:o od wczoraj okropnie kaszle.. daję jej syropek.. mam nadzieję,że przez weekend ją wykuruję.. Jak nie to będzie trzeba w poniedziałek iść do lekarza :( Jak tam Wasze samopoczucie? Pozdrówki :):)

eelka no to zdrówka Twojej córci życze:) mnie już przeziębienie męczy drugi tydzień i pozbyć się go nie mogę;] a tak poza tym dziś nawet znośnie się czuję, bo wczoraj to masakra była wieczorem i w nocy:( Was też tak dziewczyny boli jak maluszki fikołki robią? bo moja ostatnio tak daje czadu, że się zwijam z bólu:( chyba, że to już skurcze?:P

Eelka również zdrowia życzę dla córeczki ;) joolaa1983 Tobie również życzę powrotu do zdrowia ;) , u mnie co do bólu to przez to wielowodzie bólów przy ruchach małego nie czuję , a ze skurczami mam ten sam problem bo od 5 tygodni ktg wykazuje skurcze , ale ich również nie czuję lekarz mówi , że może być poród bezbolesny , ale tak się chyba nie da więc mam nadzieję , że jeszcze coś poczuje bo rozwarcie już w prawdzie mam ;)

Dziękuję Wam dziewczyny :) Oj bolą mnie kopniaki maluszka.. nie tyle kopniaki a ruchy. . Z tego co pamiętam to podczas skurczu dzidzia się nie rusza. KarmeLek90,skoro nie czujesz tych skurczy to pewnie są to skurcze Braxtona-Hicksa.Przepowiadające poród ;););) Jutro mam wizyte u gina. Powiem mu,że może robić co chce:P żebym tylko juz urodziła :P;) Mam nadzieję,że moje rozwarcie jest już większe ;) hehe :D Ciekawe jak Tam Gwiazdeczka i Wtk.. Mam nadzieję,że jeszcze do nas wrócą ;) 🌻

Eelka jeśli można wiedzieć to jak dłużę masz rozwarcie w tym momencie i od jakiego czasu Ci się utrzymuje ??? ;) I życzę powodzenia na jutrzejszej wizycie u lekarza ;) ;);)

Ostatnio na wizycie byłam 2 tygodnie temu i lekarz powiedział ,ze szyjka się rozwiera i jest już rozwarcie na palec. Niby małe.. bo z takim można chodzić baaardzo długo ale zawsze jakieś.. Tym bardziej ,że przy pierwszej ciąży w ogóle nie chciało mi się rozwarcie zrobić.. po lekach,które brałam na podtrzymanie. A Ty jakie masz juz rozwarcie? :)

Gość ____rodzice____
Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm i 19,5., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/alfabet-duzy-literki-naklejki-polskie-litery-i1358654765.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1358654786.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1358654833.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1358654844.html http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1358654900.html

Ja byłam wczoraj u lekarza w prawdzie zdziwiona była Pani ginekolog , że jeszcze nie urodziłam a rozwarcie na 1,5 palca już jest następna wizyta za tydzień już ostatnia;).

No to super :) Ja jestem ciekawa co mi jutro ginekolog powie.. Jak wróce to dam Wam znać ;) KarmeLku a skąd jesteś? :)

Jeden mam na sobotę a drugi na poniedziałek :):) Do terminu coraz bliżej a stres jakby nie było coraz większy ;);)

O to już bliziutko , ale Ci zazdroszczę ja się już doczekać nie mogę ;) . A powiem Ci , że ja do póki do szpitala nie trafiłam to też się strasznie denerwowałam i stresowałam , a o dziwo teraz wyjątkowo jestem spokojna ;) jedynie stresuje mnie okres połogu. A Ty porodem się przejmujesz ??? Bo wydawało mi się , że przy kolejnej ciąży to już to mija ponieważ wiadomo czego mniej więcej się spodziewać ;) . Ale trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko szybko i bez stresowo poszło ;)

No bliziutko :D Byłaś w szpitalu z powodu tego wielowodzia? Hm..niby wiem czego się spodziewać ale każdy poród jest inny.. Wydaje mi się,że stresuję się bardziej niż przy pierwszej ciąży ;) Trzymajcie kciuki,trzymajcie ;) Przyda się :) Nie dziękuję ;);)

No tak w 29 tygodniu wykryli właśnie to wielowodzie i trzeba było zrobić badania czy z dzieckiem wszystko dobrze bo bali się , że wadę ma jakąś no ale na szczęście na nerwach i strachu się tylko skończyło ;););) A no nie dziękuj żeby nie zapeszyć ;) ;) ;) A kciuki na pewno będziemy trzymać ;) Mam nadzieję , że po porodzie do nas wrócisz i pochwalisz się swoją pociechą ;););) i dziewczyny które zaginęły również wrócą i będą opowiadać o swoich przeżyciach i skarbach ;)

No na szczęście jest ok z Twoim Maluszkiem :) A znasz płeć? :D Wrócę,wrócę ;);) hehe :):)

dzień dobry :) bardzo Was przepraszam w się nie odzywałam ale pakujemy się z mężem :) niestety ją jeszcze w domu ale dziś moja lekarka powiedziała że do terminu nie donosze dziś ktg wykazało skurcze jakby się miało zacząć ;) ale tam zamknięta jestem. Moja pani dr przyjmuje mnie w szpitalu i przechodzimy przez sama porodówkę a tam dziś jąk nigdy krzyki i jęki jak by kogoś tam mordowali i nogi mi się ugiely. Moja pani dr to miała że mnie ubaw jąk tam przebiegałan ze strachem w oczach. Dzisiejsza wizyta wcale mnie nie uspokoiła