Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarodziejka23

Polacy mieszkajacy w Szwecji laczmy sie:)

Polecane posty

Gość gość
Hehe dzięki za troskę ;) oto, że coś mi się nie stanie to się nie boję, podróżowalam po jednym z najniebezpieczniejszych ( w statystykach) państw świata i nic mi się nie stało ;) a tu taka Szwecja, to Europa przecież :D

Gość gość
hej okolice geteborga sa polki ?

Gość gość
Szwecja super

Gość miłygość
Czy są tu jeszcze jacyś Polacy mieszkający w Szwecji? :)

Gość gość
Osiedliłem się w Szwecji 50 lat temu. Teraz już jestem na emeryturze. Dostaję z żoną ponad 40.000 skr/netto/mies. (Tak coś ok 4.000€. Taka jest przeciętnie dobra emerytura jeżeli któś pracował w swoim zawodzie. Jeżeli słabo zarabiał to dostanie mniej ale zawsze starczy mu na dogodne życie.

Gość kitti32
Czasami ciężko znaleźć towarzystwo na obczyźnie. Ale są serwisy takie jak Polish Hearts http://sweden.polishhearts.com/pl/a/polonia_szwecja . To jeden z większych portali dla Polek i Polaków zamieszkujących w Szwecji. Jest tam mnóstwo osób, które również czują się samotne i chętnie nawiążą nowe znajomości. Myślę, że warto spróbować, a być może uda się poznać kogoś ciekawego.

Gość gość
01.42 - masz bardzo wysoką emeryturę. Normalnie Polacy mają między 10-12.000 na rękę a niektórzy jeszcze mniej. Mają wtedy dodatek na mieszkanie ale muszą żyć oszczędnie. No chyba że mieszkali w

Gość gość
01.42 - masz bardzo wysoką emeryturę. Normalnie Polacy mają między 10-12.000 na rękę a niektórzy jeszcze mniej. Mają wtedy dodatek na mieszkanie ale muszą żyć oszczędnie. No chyba że mieszkali w S długo i mieli dobry zawód/zarobki.

Gość gość
Witam ja tak troche w innym kontekscie. Czy jezeli paczka wyslalana z Polski dotarla dzis na poczte w Malmo to jest taka mozliwosc ze dostane ja jutro? Mieszkam 100 km od Malmo

Gość gość
mysle ze masz juz ta paczke :) Gud Jul och Gott Nytt År

Gość gośćmalinowy
W sobotę jadę pierwszy raz do pracy w Szwecji.. . Boję się na maxsa

Gość Stefan Bogdanowicz
Witam wszystkich serdecznie!!! Mam pytanie miał ktoś kontakt z firmą M&M Advisory Bemanning??? Warto z nimi podjąć współpracę?

Gość gość
Szwecja sie skonczyła juz dawno. Tam sa strefy no-go gdzie nawet policja nie wchodzi. Nie wyjdziesz stamtad zywy. Drugi islam. Szwedzi dzis masowo emigruja do Polski ktora dzis jest tym czym szwecja byla 20lat temu.

Gość gość
No dokladnie. W październiku 2014 Per Gudmundson ze Svenska Dagbladet napisał, że w Szwecji jest 55 obszarów, gdzie policja nie może utrzymać ładu i porządku. W marcu 2015 roku, dziennikarz Henrik Höjer omówił wzrost przestępczości, zwłaszcza tej zorganizowanej w różnych dzielnicach w Szwecji od połowy lat 90. XX wieku, szczególnie w mieście Malmö. Pisał o gangach chcących potwierdzić prawo do tego terenu poprzez rzucanie kamieni w policję, straż pożarną i karetki wjeżdżające tam. W marcu 2016 załoga australijskiego serwisu informacyjnego 60 Minutes została zaatakowana kamieniami rzucanymi w samochód w dzielnicy zdominowanej przez imigrantów, Rinkeby w Sztokholmie. 60 Minutes opublikowało również film, na którym reporter Liz Hayes stwierdza, że istnieje obecnie 55 stref no-go w Szwecji.

Gość gość
gość dziś czyli Kaczynski miał racje w sprawie tych stref. A matoły z tvn i śmieciowych mediów pluły na niego. Co za śmiecie powinno sie zamknac te portale i dowalic 100milionów kary !

Gość gość
Od polaczkow trzeba jak najdalej, niestety jest to trudne nawet za granica bo wszedzie pelno tego gowna :o

Gość gość
Czy jest ktos z Nynashamn ?

Gość wszędzie dżungla
większość polaków za granicą to straszne kur/wy, są nieliczne wyjątki normalnych ale to jak trafić w lotto

Chciałbyś wrócić do Polski? Nie martw się wystarczy, że znasz język szwedzki w stopniu komunikatywnym i chciałbyś rozpocząć karierę w jednym z naszych dwóch działów: • księgowości • zakupów Jeżeli nie posiadasz doświadczenia firma zapewnia od 3-5 tygodni szkoleń wprowadzających!

Gość gość
Ja czekam tylko na dokumenty z offshoreidcardscom,pakuje manatki i Szwecja welcome to. Już nie mogę się doczekać bo w tym kraju nie da się żyć.

Gość gość
"Laczmy sie"? Chyba spierd/alajmy jak najdalej sie da pajacu :D polaczkow trzeba unikac

Gość gość
^^ Od ciebie na pewno nieudaczniku co w PL nic nie umial :D

Gość chory lud
po hooj się "łączyć"? jaki tego cel? aby porównywać, obrabiać nawzajem doopy oraz razem narzekać????

Gość gość
Te wpisy o tym, że "Szwecji już nie ma" są mocno przesadzone. Szwedzka policja wchodzi wszędzie gdzie chcą. Nawet do stref no go. A jak chodzi o standart życia to jeszce nie widziałem kraju w którym żyłoby się lepiej niż tutaj a odwiedziłem dobre pół kuli ziemskiej. Setki tysięcy ludzi ryzykuje życie żeby za wszelką cenę dostać się do Szwecji. Z pewnością nie robiliby tego gdyby tu było tak źle jak piszecie. Komu źle temu źle - mnie jest dobrze i jestem szczęśliwy mieszkając tutaj. I wam życzę tego samego. Niezależnie od tego gdzie mieszkacie.

Gość bartek99223
A jak u Was z pomocą medyczną, jeśli chodzi o psychiatrę? Korzystanie z niej na terenie Szwecji, czy jak jesteście w Polsce? Bo odkryłem dla mnie nowość - wideokonsultację. Oferuje ją klinika https://psychomedic.online/ i możesz umówić się 7 dni w tygodniu, czyli wybierasz taki dzień, który masz wolny.

Gość gość
Z psychiatry nie korzystam. Życie jest zbyt piękne.