Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Gdyby doszło do legalizacji aborcji, czy powinna być ona odnotowana?

Polecane posty

Gość wypowiedz przeniesiona
z innego teamtu 17:30 [zgłoś do usunięcia] Stalingrad Co ja zrobię, każdy jest inny ... Najważniejsze, że nie jest legalna." Wiekszej bzdury nie dalo sie napisac?:)

Powiem tak, aborcja jest normalna dla mniej więcej połowy społeczeństwa, ale na szczęście druga połowa pilnuje tego, że oficjalnie nie jest normalna.

Gość hołhołhoł
Stalingrad "Niech odoby wrogie aborcji coś mają z tej legalnej aborcji" :O opadły mi ręce i wszystko co mogło opasc ...:O

Dlaczego aborcja ma być uważana za "sprawę medyczną". Przecież nie ma wogóle związku z ratowaniem ludzkiego zdrowia czy życia, jeśli mówimy o aborcji na życzenie. Więc po co się bawić w tajemnicę lekarską?

Gość hołhołhoł
Powiem tak, aborcja jest normalna dla mniej więcej połowy społeczeństwa, ale na szczęście druga połowa pilnuje tego, że oficjalnie nie jest normalna. ahahaa, polityka strusia, zamiecmy problem pod dywan i udawajmy , ze go nie ma . OFICJALNIE wiesz, co skoro Ty jestes takim przeciwnikiem, to poprostu pilnuj tego, zeby zadna kobieta nie była zmuszona przez Ciebie do tego i nie interesuj sie tym, czy i dlaczego robią to inne kobiety. I bądz takim straznikiem moralnosci bo życie moze Ci jeszcze dac mocno po nosie :O

"a jak ją zalegalizują ... wynoszę się do Irlandii albo Muzułmanów." A po co czekać? :D

Gość Zuzanna Ameliaa
Jesli wykonywana jest przez lekarza to podlega tajemnicy zawodowej tak samo jak kazda inna konsultacja.

Gość Stalin ty sie lepiej poucz
zamiast dyrdymalic na kafe, zeby cie nie wylali z Politechniki, bo wtedy bedzie jeszcze bardziej kiepsko ze znalezieniem panienki, nawet poaborcyjnej.

Stalingrad, Ależ ty jesteś głupi, czyli jeśli ktoś jest przeciw np. in-vitro to ma dostęp do danych kobiet które się jemu poddawały? Zastanów się co piszesz, widać że już jesteś po prostu zgorzkniały z braku dziewczyny. Już dawno nie słyszałam takich głupot co ty wypisujesz. Powiedz mi głąbie na której politechnice studiujesz? bo musisz tam mieć naprawdę dużo wolnego czasu skoro z nudów siedzisz na damskim forum i bredzisz coś o udostępnianiu prywatnych dokumentów.

Dlatego jestem zwolennikiem złamania tajemnicy lekarskiej dla osoby, która chce się związać z kobietą. Zamiatania, nie zamiatania. Mam tobie napisać, że jestem zwolennikiem sterylizacji za nielegalną aborcję i pełnego zawieszenia lekarza?

wiesz, co skoro Ty jestes takim przeciwnikiem, to poprostu pilnuj tego, zeby zadna kobieta nie była zmuszona przez Ciebie do tego 100% racji

a z ciekawosci - zwiazalbys sie z dziewczyna, ktora oddala dziecko do domu dziecka?

Nie wiem ... na pewno prędzej z taką, niż zabiła. W sumie sam nie wiem ... jeszcze się trzymam, ale moje "poprzeczki" względem dziewczyn spadają i spadają.

i co? kazalbys jej zabrac top dziecko i wychwywalbys je? No chyba miales takie przemyslenia, bo w zyciu róznie bywa.

Gość Zuzanna Ameliaa
Jestes zwolennikiem sterylizacji faceta , ktory splodzil te abortowana ciaze? A wiesz , ze to swietny pomysl. POPIERAM:

offerma prawie kazda kobieta pare razy ma wczesne poronienie, nie wiedzac o tym, mysli,ze to miesiaczka . Dlaczego nie dazysz do poznania prawdy, do organizacji godnych pogrzebów - te plody gina w toalecie przy siusianiu - takie sa fakty . Polityka strusia!

Gość Zuzanna Ameliaa
offerma - skoro jest tyle aborcji to kiedy w koncu faceci przestana bzykac kopbiety , z ktorymi nie sa po slubie i nie planuja wspolnie wychowywac dziecka?

dożyliśmy do 2010 roku i tylko w takim kraju gdzie panuje katolicyzm, możliwe są i przeprowadzane aborcje, będące wynikiem uświadomienia seksualnego na poziomie debila. W dzisiejszych czasach, kiedy istnieje około 25 rodzaji tabletek anty, prezerwatywę można kupić w każdym markiecie, bez żadnego problemu, mówi się o aborcji??????

Nieprawda. Wielka Brytania tak uświadamiała, że mają najwięcej samotnych matek mimo liberalnego prawa aborcyjnego . Skoro "Zachód" jest taki uświadomiony, dlaczego u niego aborcja jest legalna?

Gość hołhołhoł
gadka o aborcji, która w Pl tak chcetnie sie podejmuje, jest tylko mydleniem oczu i ucieczka przed prawdziwym problemem, którego efektem jest ilosc dokonywanych nielegalnie aborcji : braku wychowania seksualnego, braku dostepu do antykoncepcji, powszechnych mitów na temat seksu..:( no i totalnego braku poczucia odpowiedzialności poza tym, w polskim prawie, aborcja jest legalna w 3 określonych przypadkach : zagrozenia zycia /zdrowia matki gwałtu cięzkich uszkodzen płodu

Gość Zuzanna Ameliaa
Stalingrad - bo wlasnie na przykladzie Wysp widac , ze tam dziala ochrona zycia. Te samotne matki wybraly opcje zachowania ciazy i nie dokonaly aborcji. Mimo , ze mialy na to szanse bo aborcja jest tam legalna.

Gość Zuzanna Ameliaa
Ja nie pisze o polskich emigrantach tylko o tubylcach. To nie jest tylko sprawa socjalu. Faktem jest , ze na zachodzie rzeczywiscie walczy sie o zycie. Kobietom w ciazy zapenia sie warunki do urodzenia i wychowania oraz akceptacje w spoleczenstwie. W przeciwienstwie do Polski gdzie dziewczyna w ciazy jest ponizana , napietnowana i skazana na gorsza pozycje. Antykoncepcja niby jest dostepna ale jest napietnowana Nie tak dawno temu byl temat tu na kafe , gdzie dziewczyna pisala o tym jak jest traktowana bo ma widoczny antykoncepcyjny plaster. Zostala zmieszana z blotem. Stad aborcje. Dlatego nikt mi nie wmowi , ze przeciwnicy aborcji w Polsce walcza o zycie.

Tylko dlaczego aborcja jest legalna w WIelkiej Brytanii, skoro są w stanie pomóc samotnym matkom?

to masz rację, jak usłyszałem wypowiedź b.ministra zdrowia Piecha, o tym by nie podawać znieczulenia kobietom przy porodzie, to myślę sobie, kto takiemu idiocie dał dyplom.....albo lekarz ginekolog odmawia wypisanie recepty na tabletkę 72 godziny, bo mu światopogląd nie pozwala, tylko w Polsce to mozliwe......

W krajach zachodnich ginekolog, który nie ma w opcjach "aborcji", już jest kimś gorszy. A tabletki 72-godziny po ... to tak samo jak aborcja, tylko mniej spektakularna.

Gość hołhołhoł
Stalingrad W krajach zachodnich ginekolog, który nie ma w opcjach "aborcji", już jest kimś gorszy. A tabletki 72-godziny po ... to tak samo jak aborcja, tylko mniej spektakularna czy Ty w ogóle wiesz na czym polega działanie tych tabletek oraz kiedy dochodzi do powstania życia :O???

Gość Zuzanna Ameliaa
Stalingrad "Tylko dlaczego aborcja jest legalna w WIelkiej Brytanii, skoro są w stanie pomóc samotnym matkom" Wlasnie dlatego. Poniewaz chca pomagac samotnym matkom i dbaja o dzieci wiec malo jest takich , ktore decyduja sie na aborcje. Nie sa w sytuacji przymusu. Na zachodzie jest tez legalna sterylizacja - jesli ktos nie chce miec wiecej dzieci.