Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TeaTree

Pielęgniarstwo vs.studia humanistyczne

Polecane posty

Na dzień dzisiejszy szczerze mówiąc najbardziej chciałabym studiowac pielęgniarstwo.Nie boje się widoku umierających/chorych, chciałabym takim ludziom pomagać!!Spędziłam wiele czasu w szpitalach, więc wiem jak to wszystko wygląda.A to, że praca na zmiany- to mi nawet odpowiada, bo nie lubie monotonii, nie wyobrażam sobie siebie w pracy od pon do piatku od 7 do 15... Poza tym interesuja mnie też takie sprawy zdrowotne i medyczne.Z podobnych względów też chciałabym studiowac psychologię, ale ciężko się na to dostać i z praca później też może być ciężko:(

Gość młoda pani domu
No to wybór nie jest chyba dla Ciebie bardzo trudny :)

Wbrew pozorom jest, własnie przez to, że słyszę wiele bardzo sprzecznych opinii na ten temat.Ludzie mówią, że to sa gówniane studia, mało"ambitne" itd...chociaż nie wiem,jakie kierunki w dzisiejszych czasach są"ambitne"...no i że praca potem słabo płatna itp...jednak jest to dylemat dla mnie.

Gość ...,...
Wiesz, ja też uważam, że w życiu powinno się robić to co się lubi a nie coś z racji tego, że "akurat jest koniunktura na taki zawód/studia". Ale naprawdę socjologia to nieopłacalna sprawa, nawet jeżeli byłabyś w tym dobra i nawet jeżeli bardzo cię to interesuje. Ofert pracy dla absolwentów socjologii jest bardzo mało, a osób po socjologii bardzo dużo (w tym i po renomowanych uniwersytetach i po wyższych szkołach gwiazd). Gdyby nie to, sam może rozważałbym kierunek humanistyczny, jednak oboje możemy podziękować bogatym pacanom z prywatnych szkółek za psucie koniunktury :(.

Gość mcathaher
Kończę właśnie licencjat i chce wymazać 3 lata traumy z życia. Jeśli siebie nie szanujesz i nie masz problemu, ze nie szanują cię inni i jeśli nie wstydzisz sie tego, że znajomi będą wiedzieć, że myjesz dupy...i praktycznie nic sie nie uczysz a tylko jestś darmowym robotnikiem w szpitalu i domu starców pod piękną przykrywką "praktyk" zapraszam na pielęgniarstwo. Studia widmo.

Gość mcathaher
Kończę właśnie licencjat i chce wymazać 3 lata traumy z życia. Jeśli siebie nie szanujesz i nie masz problemu, ze nie szanują cię inni i jeśli nie wstydzisz sie tego, że znajomi będą wiedzieć, że myjesz dupy...i praktycznie nic sie nie uczysz a tylko jestś darmowym robotnikiem w szpitalu i domu starców pod piękną przykrywką "praktyk" zapraszam na pielęgniarstwo. Studia widmo.