Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna przyszlego sknerusa

Moj facet jest za bardzo oszczedny. Powoli zamienia sie w sknere

Polecane posty

dodam że całe to zachowanie z biedy nie wynikało - ojciec zarabiał 4 tysiące złotych ( a był rok 2000), a matka pracowała na pół etatu w sklepie na czarno i całość wypłaty brała do kieszeni. nie wiem, widocznie niektórzy tacy sięrodzą, a potem to przekazują jako część puli genetycznej ;)

Gość facettttttttttttttttttttttt
No i dobrze że oszczęza. A dzieci za co wychowasz ??? TY to tylko aby szaleć , kina , głupoty ci w głowie. Dorośnij szczeniaro !

Gość e4121
ja wydawalam na jedzenie miesiecznie na siebie ok.1000zl jak mieszkalam sama, sredki czystosci, kosmetyki to jakies 500zl (co miesiac), raz na jakis czas ciuchy, porzadne kosmetyki to tez troche szlo. No to sporo wydawalas... Ja na siebie, dziecko 8 -letnie i duzego psa bez problemu mieszcze sie w 500 zl na mc jesli chodzi o jedzenie i chemie. Kosemtykow praiwe nie kupuje... Ale na przyklad w zyciu nie przejmuje sie czy mam swiatlo zapalone pare minut dluzej czy nie- bo chyba zwariowalabbym. Wiec akurat to dla mnie tez byloby uciazliwe. No i kweista ile sie zarabia, jak ktos ma np. z 3 tys.. to nie mam sensu meczyc sie i za bardzo ograniczac. Co nie znaczy, zeby wydawac bez kontroli. Najlepsza jest zasada zlotego srodka....

ale skoro mnie stac to chyba moge wydawac ten 1000zl, a dzieci nie planuje miec wiec nie wiem na co mam oszczedzac

Gość Lepiej oszczedzac niz nie
bo nigdy nie wiadomo co sie trafi, choroba, brak pracy. ale to Twoje pieniadze i facet nie ma prawa nimi dysponowac!!!

Gość e4121
no nie wiem, jesli chcecie byc razem to najlepiej jak obie strony troche ustapia, i ustala kompromis. Ale jak on nie jest w oogole do niego sklonny, nawet rozmmawiac, to moze byc problem nie do przeskoczenia

ja z nim rozmawialam i juz naprawde w kolko powtarzanie ze mamy odkladac na przyszlosc bokiem mi wychodzi. Ja odkladam zawsze cos z pensji, ale bez przesady tez bym zyla jak dziadowa tym bardziej ze poki co nie mam jakiegos celu na ktory mialabym odkladac. Z tego co wiem on tez a oszczedzanie dla samej idei mnie jakos nie przekonuje, bo nie po to pracujemy by potem wyliczac sobie kazdy grosz