Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia-Angel

Starania i probleny z zajściem w ciążę

Polecane posty

Otworzyłam ten topik ponieważ na innych są już porobione grupki i dziewczyny mają już przewałkowane starania o dzidzię, sposoby i nie chcą pisać w koło tego samego nowym osobom, więc zapraszam kobietki które by chciały podzielić się przeżyciami w staraniach o dzidzię, sposobami na skuteczniejsze zajście w ciążę, schorzenia itp... Zapraszam!

Gość Mał?gorzatai Mistrz
Witam, dołączam się :-)) Niunia, bardzo mi przykro :-(( Przed nami pierwsza wizyta w klinice INVICTA.

Niunia rozumiem Cię doskonale. Czasami sama sobie wmawiam, ze tak mi przecież wygodniej i wogóle, ale jak sobie pomyślę, że kolejne swięta a my sami...aż mi ciarki po plecach przechodzą.

ja sie staram juz od 3 lat i nic nie wychodzi plemniki okey u mnie chormony tez dobrze w styczniu zrobie laparoskopie moze to cos wyjasni czasem mozna sie załamac lata leca ja coraz starsza a dzidzi jak niema tak niema.

obawiam sie, ze nie ale trzymam sie tej bardzo słabiutkiej nadziei, która nam została. Zobaczymy, najgorsze, ze wizytę mamy dopiero w styczniu. Oszaleję do tego czasu chyba. A jak jest u Was?

Gość kjkljkjl
u mnie tez hormony byly ok, mialam hsg, plemniki na 4 jak to dok okreslil. ,wczesniej juz raz zaszlam w ciaze ale poronilam w 9 tyg. i tez dopiero laparo pokazalo ze mam endometrioze, a ze byla lekka zostala od razu wypalona podczas zabiegu i w drugim cyklu zaszlam w ciaze.. staralismy sie prawie 3 lata,

Gość staraczka taka jedna
hej dziewczyny, ja sie staram z mezem dopiero od niedawna 2 miesiace,czywiecie moze dlaczego tak jest ze na przyklad kochamy sie bez zabezpieczenia i jest stosunek a nie ma np. ciazy i zaplodnienia,czy to jest spowodowane zawsze jakas choroba czy raczej naturalne?

właśnie badań na tarczyce też nie robiłam może mi ktoś napisac jak wyglądaja takie badania ? Też musze zrobic te badanie ale pierwsze co zrobie to laparoskopia. Życze owocnych starań:)

Niunia888 Bardzo mi przykro - Pamiętaj ze nadzieja umiera ostatnia a co nas nie zabije to wzmocni! Mał?gorzatai Mistrz Należysz już do jakiegoś topiku czy to twój 1 ? Zostań z nami ;) A w klinice w jaki sposób wam mogą pomóc? kjkljkjl i Niki02 Czytałam wiele o laparoskopii i większość kobiet po niej zachodziło w ciążę w ciągu 6 miesięcy. Ja prawdopodobnie też będę szła na laparoskopię tylko jeszcze nie wiem kiedy bo mam prawdopodobnie PCOs wg USG. A laparoskopia może to potwierdzić i od razu usunąć to co jest nie tak.

staraczka taka jedna Lekarze i naukowcy ciągle powtarzają że brak ciąży mimo współżycia bez zabezpieczenia, chęci dziecka i braku chorób to przede wszystkim PSYCHIKA. Gdy za dużo myślimy o tym zeby być w ciaży to w tej ciaży nie będziemy - tak działa psychika. To trudne o tym nie myśleć - mi się do tej pory nie udało! Ale znam wiele przypadków że gdy odchodzi nadzieja i sie poddają nie myślą o dziecku to ciąża się pojawia!!!! ;)

witam :) i przytulam ja sie staram od roku ...moje tsh 0,975 lekarz stwierdzil ze sie mieszcze w normie ale zrobilam tez na prolaktyne przed zazyciem tabletki ok ale po niej za duza...biore od 3 dni bromergol...czuje sie po nim swietnie .-mam chyba szczescie bo jak czytalam dziewczyny sie mecza i musza kupowac drozsze specyfiki po ktorych czuja sie tak samo zle....musze dodac ze mam39 lat i mam juz dwie cory -19 i 14....

Kasia nas czeka biopsja jąder meża to da nam odpowiedź na jakim etapie rozwoju plemniki umierają i dlaczego jest ich tylko kilka. Jeżeli będzie chociaż trochę zywych to będzie je można pobrać i podhodować w laboratorium i potem invitro. Tak przynajmniej zrozumiałam lekarza przez telefon. Wszystko sie okaże, ale jestem przerażona .

Ja tak miałam, jak przestałam myśleć i molestować męża to się okazało że zobaczyliśmy dwi kreseczki. Fakt ja miałam problem immunologiczny, wcześniej wszystkie badania wychodziły mi dobrze, miałam robioną histeroskopie i usuniętego polipa z macicy. leczyliśmy się rok i teraz mamy nasz mały cud.

Kobietki które będą UCZESTNICZYĆ W tym TOPIKU PROSZĘ ABY WPISAŁY SIĘ DO TABELKI STARAŃ. DZIĘKI TEMU BĘDZIE JASNO WIDAĆ KTO JEST TU NA DŁUŻEJ I daną ogólną sytuację. NICK .........WIEK...............SKĄD............CYKL STARAŃ.......TERMIN @/ TEST CIĄŻOWY ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel............22.........dolnośląskie.............12. ............7.01.11

NICK ..............WIEK...............SKĄD............CYKL STARAŃ.......TERMIN @/ TEST CIĄŻOWY ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel......22...........dolnośląskie......... ....12. ............7.01.11 miauczydelko...39........zachodniopomorskie......12........21.12.2010< br />

NICK .......................WIEK...............SKĄD............CYKL STARAŃ.......TERMIN @/ TEST ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel................22...........dolnośląskie...............12. ............7.01.11 miauczydelko.............39........zachodniopomorskie.......12...... ..21.12.2010< br Małgorztai Mistrz........27........warminsko-mazurskie......26..........17.12.2010/

NO TO JEST NAS JUŻ 3... KTO JESZCZE? NAPSZCIE TO CO POTRZEBNE DO TABELKI TO WAS WKLEJĘ A W NASTĘPNYCH MIESIACACH BĘDZIECIE SAME UAKTUALNIAĆ TABELKĘ. TO SIĘ KOPIUJE, WKLEJA DO WIADOMOSCI ZMIENIA SWOJE DANE ZAWSZE NA DOLE TABELI TEN KTO OSTATNI PISZE JEST NA DOLE( WYGLĄDA NIE RÓWNO ALE PO WKLEJENIU NA TOPIK WSZYSTKO SIE RÓWNO UKŁADA ).