Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia-Angel

Starania i probleny z zajściem w ciążę

Polecane posty

najgorsze sa te wszystkie badania, leki, usg, i niewiadomo co jeszcze ja przeszłam przez to piekło i okazao sie, ze niepotrzebnie bo zdrowa jestem jak koń. Żałuję że wcześniej nie przebadalismy męzusia. no ale zobaczymy za Was wszystkie trzymam kciuki.

Ja robiłam z badań: Tsh, prolaktynę, Testosteron i DHEA-SO4. Dziewczyny z innego topiku pisały że powinnam jeszcze zrobić progesteron, fsh i lh. Pytałam lekarki czy nie powinnam - ale powiedziała że skoro na usg nie widać jajeczkowania i ja nie odczuwam owulacji i mam pcos i nie regularne cykle to nie są potrzebne te badania. Bo progesteron na pewno mam niski no i te badania na owulację by wyszły że jej nie mam. Dlatego lekarka powiedziała mi ze laparoskopia lub hormony CLo na wywołanie jajeczkowania...

Małgorzatai Mistrz To ja będę ją wypełniać, ty tylko pisz na bieżąco kiedy zaczynasz nowy cykl, lub już nie, bo nie trzeba hi hi ;) Życzę wam abyście wszystkie zaszły szybko w zdrową ciążę i były szczęśliwe! ;)

miauczydelko kwas foliowy to wit z gr B, jest potrzebna dla ciaży. Bierze się ją minimum 3 mies przed zajściem w ciażę aby uzupełnić jej niedobór. Pisze na ulotce wiecej... Lekarze karzą go brać ponieważ przez jego niedobór często płód niewłaściwie się rozwijał.

miałczydełko, gdyby od kwasu foliowego zachodziło sie w ciaże to miałabym z 5 dzieci :-) , ale podobno dobre, na pewno nie zaszkodzi. trzymamy za Ciebie mocno kciuki

A kto mierzy codziennie temp? Sprawdza śluz, szyjkę? Ja to robię codziennie prócz w czasie miesiaczki. Oprócz tego biorę codziennie: Kwas foliowy Castagnus - na uregulowanie miesiączki, napięcie przedmiesiaczkowe. Magnez + wit B6 - pomaga zajść w ciążę. wapno Zioła Ojca sroki - na pobudzenie pracy jajników vigor complete - ogólny zbiów witamin. No i po 20 d.c Luteinę na wywołanie okresu i regulację i podwyższanie mojego niskiego progesteronu. Luteina podtrzymuje też ciążę jakbym zaszła a jej nie brałą to mogłąbym poronić bo progesteron jest niezbędny do utrzymania ciaży i mimo ze organimz go produkuje w trakcie ciaży to w moim jest go za mało i ochronnie się go bierze - na receptę. Bierze sie go po owulacji bo moze ja zatrzymać. Wiesiołek biorę też od 1 d,c do owulacji na poprawienie śluzu.

Ja brałam castagnus, kwas foliowy, na śluz siemię lniane, chociaż podobno nie było potrzeby ale przecież nie zaszkodzi. Poza tym co drugi dzień robię sobie sok warzywny z przewagą buraków czerwonych (żelazo, magnez, i ogólnie witaminki). Chce być w formie jakby co.

Gość taka jedna staraczka
a moje dane to taka jedna staraczka 30 mazowieckie cykl staran 1, test na 4-5 grudnia

Gość taka jedna staraczka
aha a ja biore tylko zestaw witamin dla kobiet Falwit i kwas fioliowy,poza tym staram sie myslec pozytywnie,nie napinam sie,nie stresuje,mam pozytywne podejscie,ale tez za duzo kofeiny wypijam i nie cwicze wogole....wiem ze to zle

NICK .......................WIEK...............SKĄD............CYKL STARAŃ.......TERMIN @/ TEST ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel.................22...........dolnośląskie.................12. ....................07.01.2011 miauczydelko..............39........zachodniopomorskie.........12.......................21.12.2010 Małgorztai Mistrz.........27........warminsko-mazurskie.......26.......................17.12.2010 taka jedna staraczka....30........... mazowieckie.................1........................04-05.12.10

NICK .......................WIEK...........SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @/ TEST ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel.................22...........dolnośląskie.................12. .............07.01.2011 miauczydelko..............39........zachodniopomorskie.........12...............21.12.2010 Małgorztai Mistrz.........27........warminsko-mazurskie.......26...............17.12.2010 taka jedna staraczka....30........... mazowieckie.................1................04-05.12.10

Gość Juzmama
Pisze to w szczegolnosci do uzytkowniczki o nicku Malgorzatai...poniewaz u nas problem byl taki sam i nam lekarze nie dawali zadnych nadzieji.Maz byl u dwoch roznych lekarzy i kazdy potwierdzil diagnize-ze za mala liczba plemnikow i wieksza czesc ich niezywa wiesz szanse na ciaze byly rowne zero(zadne leki ani operacja mialy nie pomoc).Dwa msce po tej diagnozie zaszlam w ciaze naturalnie-tak,chyba jednak mielismy szczescie:)Dzisiaj jestesmy rodzicami dwu i pol letniej dziewczynki.Mimo nadal malo rokujacych nadzieji bedziemy w przyszlosci starali sie o kolejne dziecko.Narazie jednak nie kusimy losu i stosujemy zabezpieczenie.Ponoc wtedy tez nie byla mozliwa ciaza a tutaj taka niespodzianka:) Wszystkim pozostalym staraczkom zycze powodzenia:)

Kochane nie bylo mnie musialam leciec na zakupki:) ale teraz jestem zwarta i gotowa wszytsko poczytalam i mysle ze jestem w temacie...ja w sumie o pieorwsze dziecko nie staralam sie dlugo bo za drugim razem juz ujrzalam 2 kreseczki alew niestety stalo sie jak stalo:( a teraz zaczynamy od nowego roczku mam nadzieje ze dlugo nie bede czekac

Niunia888 Podaj swoje dane do tabelki ;) Bądźmy wszystkie dobrej myśli - to podstawa! Psyyycchhiikaaaa - zdrowa psychika - to klucz do ciąży! Nie myślenie o ciąży! Nie skupiać się. Poronienia też często zdażają się gdy kobieta za bardzo sie na niej skupia, a podobno trzeba normalnie funkcjonować - ciekawe jak hi hi ;)

NICK .......................WIEK...........SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @/ TEST Niunia888l.................22...........dolnośląskie.. ...............3. .............12.12.2010

Gość Ewunia27pol
Witam Drogie Panie chciałabym do Was dołączyć jesli pozwolicie... Staramy się z Mezem od niedawna o Dzidzie, ale już napotkaliśmy na problem, cały organizm zwariował od jakichś 3 tygodni i zachowuje się jakby był w ciazy, niestety testy wychodzą negatywnie a beta hcg

Gość Ewunia27pola
Witam Drogie Panie chciałabym do Was dołączyć jesli pozwolicie... Staramy się z Mezem od niedawna o Dzidzie, ale już napotkaliśmy na problem, cały organizm zwariował od jakichś 3 tygodni i zachowuje się jakby był w ciazy, niestety testy wychodzą negatywnie a beta hcg

NICK .......................WIEK...........SKĄD..........CYKL STARAŃ.....TERMIN @/ TEST ********************************************************* ************************************ Kasia-Angel.................22...........dolnośląskie.. ...............12. .............07.01.2011 miauczydelko..............39........zachodniopomorskie... ......12...............21.12.2010 Małgorztai Mistrz.........27........warminsko-mazurskie.......26....... ........17.12.2010 taka jedna staraczka...30........... mazowieckie.................1................04-05.12.10 Niunia888l...................22...........dolnośląskie.. ...............3................12.12.2010