Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Grays77 tylko ze mam po nim takie wewnetrzne drgawki:) ale cóz dla dzidzi sie nie robi;) naczytałam sie ze po tym leku potem trudno jest urodzic;/ czy to prawda??hm...

Gość koteczekowa 1984
Hej dziewczynki, jestem po połówkowym, wszystko oki ale płci niestety nie znam bo moje dzieciątko złączyło stópki i schowało wszystko. Coraz więcej jem słodkiego więc chyba będzie córa. I jeszcze rączke położyło na buzi i tak się śmieję, że schowało między nóżkami i śmiało się że znów mama nic nie bedzie wiedziec;-)

megg--ja brałam fenoterol i isoptim od 24 tc do końca 36. Urodziłam 5 dni po odstawieniu tabletek. Także nie czytaj, bo to różnie bywa :) Nie dostałaś isoptminu? Bo najpierw się brało isoptim a potem fenoterol i dzięki temu nie było tych drgawek. Pamiętam, jak pilnowałam, żeby upłynęło równo 30 minut i brałam fenoterol a i tak potrafiło mnie wytrząść :o Mi się bardziej z córką koleżanki kojarzy ta nasza Nastka ;) Klepnięte imię, już nie zmienimy, a rodzina niech się przyzwyczaja, bo już protestują. Ktoś pisał o tyciu, ja mam 7 kg na plusie, no ale i tak dobrze, w pierwszej ciąży na tym etapie już miałam 12 +. Aaa i jak byłam na ostatnim połówkowym w 21 tc, to dzieciatko ważyło 500 gram, lekarz powiedział, że jest duże jak na wiek ciąży i zapowiada się spora dzidzia, zażartowałam, że w takim razie pewnie pęknę po same uszy przy porodzie i mój gin musiał się ostro do porządku doprowadzić, bo aż się czerwony ze śmiechu zrobił ;) Taka anegdotka ;) Nie ma to jak się zbłaźnić przed swoim ginekologiem ;)

Meeg tez się zle czułam po nim,takie drgawki są na poczatku potem są słabsze, pamiętam kołatania serca, ręce mi drżałay, dlatego brałam razem z isoptinem. Ale jak się organizm przyzwyczaja to lepiej będzie, potem po 35 tyg musiałam do 38 zwiekszyc dawke, bo skurcze mocniejsze były no i rzeczywiscie problem z porodem, ale ja bym nie łączyła jednego z drugim Koteczkowa a co mają smaki do płci:) bo chyba w to nie wierzysz:) z pierwszym synem zajadałam wszystko co słodkie łącznie z lodami, rafaello i ptasim mleczkiem:) z drugim za to wiecznie mielone kotlety bym mogła jeść a na lody pod koniec, a teraz na mleko z miodem:) smaki nie maja nic do płci i kształt brzucha też. Misiaczkowa no własnie mi mówia to samo wiek ciązy 20 tyd 2 dzien a waży 488 g a jak wiadomo 100 g w ciągu tyg to ja nie wiem jaki kloc będzie, ale to chyba to lezenie i wieczne spanie moje:)

misiaczkowa - Hehe moja córeczka tez nas trzymała w niepewności do 36tyg ciąży, taka wstydliwa niunia była w brzuszku. Ale najważniejsze, ze zdrowa. Oj jak ja nie lubię remontów, przeprowadzek - szybciutko sie z tym uporaj i odpoczywaj.

Hejka dziewczyny. Byłam kilka dni u mamy, teraz wybieram się do mojej przyjaciółki. Stwierdziłam że niedługo ciężko będzie mi się gdzieś dalej wybrać, więc korzystam z okazji żeby się jeszcze gdzieś ruszyć. Poza tym to siedzenie w domu bywa męczące, a kilogramy przybywają. Mi w ostatnim miesiącu przybyło 4. Wprawdzie w pierwszych 4 miesiącach tyko 1, ale teraz chyba trochę za dużo. Moja siostra coś wspominała o pół kilo na tydzień.A i ciągle chce mi się jeść. To pewnie Antoś ciągle głodny, skoro piszecie że i on w ciągu tygodnia dobiera 100 g. Prawie wszystkie miały już połówkowe, mnie ono czeka za 2 tygodnie. Wczoraj byłam na rozeznaniu cen różnych jak mi się wydawało drobiazgów dla malucha i się złapałam za głowę. Po połówkowym zacznę chyba wszystko kupować, bo potem mojej pensji nie starczy na to wszystko. Myślałam że wózek i łóżeczko to największy wydatek, a tu okaże się że że wszystkie pozostałe "drobiazgi' będą stanowić większość dzidziusiowego budżetu. Warto pochodzić i poszukać coś tańszego. Wczoraj przekonało się na przykładzie moich witamin. W aptece na moim osiedlu płaciłam za nie 58 zł., w centrum miasta już tylko 52, a wczoraj poszłam do apteki polecanej przez moją teściową i zapłaciłam tylko 44 zł. 14 zł różnicy na jednym opakowaniu!!! Szok. Pozdrawiam wszystkie brzuchatki!!!

Hej wszystkim.Ostatnio jakoś mnie tu nie było bo mam mały remont w domu.Jeszcze dziś troche roboty i do swiąt już nic nie ruszam, reszta po święach.Wieczorem jestem taka skonana że szok a moje plecy-lepiej nie mówić.Pozdrawiam serdecznie i milego dzionka życze.

Cześć dziewczyny :) Nie wiem czy u Was też taka paskudna pogoda, ale u mnie buro i ponuro... Aż się wszystkiego odechciewa. Gdzie ta wiosna? Ja nie wychodzę od niedzieli z domu przez to przeziębienie, ale przyznam, że jak by było słonecznie i ciepło to chociaż porządnie bym wywietrzyła mieszkanie, albo na chwilę na balkon wyszła. Dziś z kolei do kolekcji mam katar i mały kaszel. Ehh...Leczę się domowymi sposobami - mam nadzieję, że do piątku przejdzie. ACo do zachcianek to też uważam, że to nie ma reguły czy na chłopca czy na dziewczynkę. Ja na początku miałam ochotę na ogórki kiszone, ale krótko, a potem były lody i słodkie winogrona, a chłopak będzie. Moja szwagierka bardzo wierzy w takie rzeczy i uważa się to się sprawdza, bo ogórki były na początku ;) To samo mówi o moim brzuchu, że taka piłka z przodu to od razu wiedziała że chłopak będzie. Koteczkowa1984, może na następnym USG maluch pokaże płeć :) Nasz syn zasłaniał, ale buzię, a pupę z przyrodzeniem chętnie wypinał ;) Aga15510, ja też starałam się zorientować w cenac tych drobiazgów i również w szoku jestem. TAkie "duperelki", a całośc w duży koszt się złoży niestety... Też mam zamair na raty kupować wszystko, zawsze to łatwiej rozłożyć takie wydatki.

misiaczkowa ..Ja dostałam staweran na te drgawki i biore je z kazda tabl.fenoterolu,co do drgawek to wydaje mi sie ze mam drgawki wewnątrz:) i własnie kolatanie serca.Ja myslalam ze tego nie mozna brac do konca ciązy;/ ze to tylko tak na "mały dystans" Biore te leki ale chyba plackiem nie trzeba lezec?? bo ja raczej sporadycznie leze bo dobrze sie czuje chyba ze zaczyna bolec podbrzusze to klade sie na chwile.Lek. powiedział ze gdyby cos zaczeło bardziej to zeby zwiękrzyc dawke do 4x dziennie. A tak z innej beczki:) dziewczyny ja mam taką ochote na truskawki ze szok!!! drogie są jeszcze ale wyjątkowo dobre jak na tę pore:) ummmm

Hej Babeczki ! U mnie też niestety paskudnie za oknem...miłym i podtrzymującym na duchu akcentem jest bujanko mojego dzidziunia brzuszku...coraz szybszy i silniejszy:) Rybka1705-Gratulacje! Ja, kobietki też przeglądałam ceny drobiazgów dla dzidziuńka, trochę mam po Synku ale doszłam do wniosku, że tym razem odkupię od kogoś całą wyprawkę - koszt do 2 tys. ale włącznie z wózkiem, fotelikiem, przewijakiem, ciuszkami, kocykami itp dla dzieciaczka od 0 do 6 m-ca lub nawet roku. Też czekam na poduchę:) Misiaczkowa , uważaj na Was przy tej przeprowadzce :) Co do połówkowego, miałam tylko jedno, bo lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby robić więcej, z jednej strony byłam szczęśliwa, że wszystko o.k., a z drugiej trochę mi było smutno, że przez jakiś czas nie zobaczę Maleństwa... Buziaki oraz miłego i słonecznego dnia.

Gość małp@
Witam was, moja poducha doszła, ale nie jestem z niej aż tak zadowolona. Jest dla mnie za twarda i w nocy nie potrafiłam na niej spać, bo miałam za wysoko. Może z czasem przyzwyczaję się do niej. Dzisiaj mam połówkowe. Trzymajcie kciuki :)

Gość małp@
koteczkowa 1984 nie sugeruj się ochotą na słodkie, bo ja też mam zamiłowanie do słodyczy i codziennie muszę coś spałaszować a będę mieć synka:)

koteczkowa 1984-ja bym się dała pokroić za słodkie a szczególnie czekoladę i lody , a będzie Kamilek!!! :) Oczywiście ostre, pikantne i mięsne - powoduje u mnie wymioty i nudności:)

a ja na początku uwielbiałam słone a teraz mam ciągoty do słodyczy i też facet;) u mnie w tym miesiącu pierwsze zakupy dla malucha, mam juz łożeczko, zwykłe drewniane i kliknełam dziś trochę ciuszków...dziewczyny, od paru osób słyszałam żeby nie kupować rozmiaru 56 dla noworodka bo niby zwykle za mały ale w końcu wszystko zależy od dziecka...wzięłam na próbę kilka kompletów 56, jak bedą fajne to dokupię jeszcze 62...a wy jakie rozmiary kupujecie na początek?

Kleopatra moje wcale nie weszły w 56 tylko od razu w 62, bo miały długie nogi, nie wyprostowałyby nóżek w 56, dlatego teraz juz tylko 62-68 kupuję a co do smaków, to koleżanka urodziła córeczke a całą ciązę na ogórki kiszone ją korciło i śledzie

Hej Jutro mamy wizytę gin + usg połówkowe.Już nie mogę się doczekać! Ciekawi nas jak maluszek wygląda czy jest zdrowy i ile urósł no i oczywiście jakiej jest płci... ;) Zapytam się gin o te moje skurcze macicy i wezmę skierowanie do szkoły rodzenia. meeg24 cieszę się, że masz ustawione leki teraz wszystko skończy się dobrze. vilia kuruj się i zdrowiej szybciutko. Rybka1705 i małp@ gratuluję! :) Misiaczkowa i Hjk33 tylko czasem nie dźwigajcie! Mnie też czeka po świętach malowanie pokoiku dzidziusiowatego i dużego pokoju. A nie znoszę remontów... koteczkowa 1984 najważniejsze, że dzidzia zdrowa i że sobie ją pooglądałaś :)... gratuluję! Happy gdzie jesteś???

A można się dołączyć, albo spróbować się dołączyć, bo napisałyście już tyle, że ho ho:D? Siedzę sobie w domu na l4, termin mam na 19.08...wprawdzie jeden berbeć lata obok mnie cały czas, a właściwie zbiera się do chodzenia, a tu drugi jest w połowie drogi...

DziadekJacek- witam serdecznie! Podziwiam, ja nie wiem czy bym dała radę opiekować się takim małym krasnoludkiem i nosić brzuchelca:) Mój Ziemuś też by się zapłakał, gdyby śpioszki były mniejsze niż 62:)

Gość małp@
Ja już jestem po badaniu. Z małym wszystko ok. Jest prawie o 2 tygodnie starszy niż wynika to z terminu OM, więc czuję że będzie sporo ważył przy porodzie. Jego tatuś miał 4,5kg, więc mały będzie podobnej wagi. Dziwnie się ułożył, bo tak po skosie i nie można było go zważyć. Ale za to pokazał co ma między nogami:) Mój mąż aż się zdziwił, że fiutek taki duży jest, bo myślał, że o wiele mniejszy;) Jeśli chodzi o mnie to muszę jak najwięcej leżeć z nogami do góry, bo mam duże obrzęki na nogach. Wszelkie spacery zabronione, więc moje kijki mogę sobie odłożyć w kąt :( Moja ginka ostrzegła mnie, żebym nie szalała ze sportem bo położy mnie do szpitala na przymusowe leżenie. Nie uśmiecha mi się to, więc już będę się pilnować. Właśnie odkryłam, że moja zamówiona poduszka do spania świetnie nadaje się pod nogi i jestem z niej teraz super zadowolona:) No to chyba już mogę dopisać się do listy zasilając męską część:) NICK*.....................*WIEK*........* DATA PORODU*.....PŁEĆ meeg24..........................25.........01.08.2011. .......córeczka agneskaa.................... ...38........ 01.08 .11........... happy............................20.........01.08.2011 .......Synek:*:* katekiss.........................32.........02.08.11.. ......... mum to come...................28.........02.08.11...........córka PurPur27........................27.........02.08.11... ......... Szczęśliwa przyszła mama!..30........04.08.11.....córeczka Klaudusia mikusiaaa.......................22.........04.08.11....C reczka:* waneska..................... .. 26.........04.08.11... ..... 024sylwia.......................27..........04.08.11. .......... Żabuleńka......................23...........04.08.11... ......... Mania1982.....................28...........07.08.11... ... córka mamuska88 ...................23...........09.08.11........Córka :* Ewelina29......................29..........10.08.11... ..... synek ryba510........................31..........11.08.11...... ..... crazy_green_eye............24..........11.08.2011.. ...... misiaczkowa..................28..........12.08. 11......córka??..... Peska44........................28..........12.0 8.11............. OlesiaZ.........................27..........12.08.11. .....córeczka ... gosia84........................26...........13. 08.11.............. kleopatra2011...............31...........13.08.11... synek Agabi 2011...................28............13.08.11.....córeczka rosica86......................25............13.08.11. ........... Bożi...........................22............14.08. 11. SYNEK Leeila.........................24..............14.08.1 1 SYNEK hjk33.........................36...............14.08.1 1 SYNEK Myszaa29....................28..............15.08.11.. ............ Pandzia_1....................27..............15.08.11. .........??? Angie S........................27..............16.08.11......... .... osti ...........................28..............16.08.11...... ........ ewikos29.....................29..............16.08.11 ...2 synków Becik-83..................... 28..............16.08.2011 Pocahontas-1984...........27.............16.08.11...SYNEK mama_dzidka................33..............18.08.11.... ......... vilia............................26..............18.08. 11.....synek sierpniowa mama 2011.....28..............18.08.11.......synek Ninka .........................27...............18.08.11........?. . . małp@.......................32................18.08.11.....synek Mama Miłoszka..............31...............19.08.11....... synek aga15510 ....................31...............19.08.11. ......synek łazanka.......................32...............20.08.11. ......syneczek jagódka1.....................28...............20.08.11 .............. Beti2905.....................30..............mama Aniołka....... Izabelka_....................24...............22.08.11 ............. Grays77......................34...............22.08.11 ..synek Alexander koteczkowa 1984..........27...............22.08.2011...... monisiacz3k.................24...............23.08.11 .......synek **TOSIA**.....................23...............23.08.11 .............. aga_jabi.....................28...............23.08.20 11........... Wikula-33....................33...............24.08.11. .córka ? ciotka julia..................31...............25.08.11........... .. anitia.........................29...............26.08.1 1............. olin_ka .......................31...............26.08.2011......syne k mama8327....................27..............28.08.11.... ........ szczurkowa .................34 .............28.08.2011............... annika1983..................27..............29.08.11... .......... kotkowa.....................28...............30.08.11.. ......... Aga...........................26...............30.08.20 11... Mot ..........................29 ..............29.08.11 ............. Rybka1705...................24...............17.08.11.... ...... ????

ps: u nas też potworna pogoda, zimno i pochmurno brr :O Byłam dziś na badaniach krwi jutro przed wizytą odbieram wyniki. Później pojechałam na małe zakupy... weszłam do h&m i jest sporo fajnych ciuszków. Dziś kupiłam sobie w h&m sukienkę (z przeceny z 129zł na 40) i rajstopy ciążowe bo w w normalne brzucha już nie wcisnę... ;) Wypatrzyłam sobie jeszcze 3 inne sukienki ale te są już typowe na lato i krótkie spodenki. Po wizycie pojadę z mężem to mi doradzi i w nagrodę na pewno kupi... hihi Kurczę ja do tej pory chodzę w kurtce zimowej i nie wiem czy jest sens wydać kasę na kurtkę - płaszczyk na wiosnę czy raczej liczyć, że od maja będzie ciepło i nie wydawać kasy. DziadekJacek Witam serdecznie :)!

Dziewczyny a z tym rozmiarem 56 to ostrożnie... Moja przyjaciółka dostała mnóstwo ubranek w tym rozmiarze od rodzinki i cioć a tylko przez 2 dni po porodzie malutką w nie ubrała. Ja raczej kupię większe rozmiary (M i ja urodziliśmy się mając 56).

🌻mama8327 i łazanka🌻 dzięki wielkie za miłe przywitanie:) U nas to z drugim szkrabem tak trochę "wyszło" (w odróżnieniu do pierwszego, który był zaplanowany niemal co do dnia:P), ale też ani specjalnie się nie staraliśmy, ani też zapobiegali...a teraz SYNEK (drugi zresztą) ma już 500g i kopie jak szalony❤️ Pisałyście ostatnio o zachciankach....ja mam obsesje dość dziwne: brzoskwinie w puszce, rzodkiewka, coś do picia z gazem...i strasznie mnie do papierochów ciągnie...normalnie gdybym mogła...:classic_cool:

I jeszcze...Akurat z rozmiarami u nas o było tak, że 56 przydawał się dość długo, ale zaraz potem nastąpił gwałtowny przeskok, 62 i 68 praktycznie nie były noszone, ale mały urodził się z wagą 3000g, potem przybierał na wadze i rósł jak wariat❤️

Gość Rybka1705
DziadekJacek witaj :):) Dziewczęta! Ja miałam w poniedziałek polowkowe :) moj Synek waży 511,36g ale nie wiem czy to akurat czy może za mało albo za dużo, bo mi gin nic na ten temat nie powiedziała a to moje pierwsze dziecko i nie orientuję się za bardzo :( ale chyba musi być ok, bo jeśli by było coś nie tak to pewnie by mnie powiedziała.... ...:::::Czekamy na FILIPKA 17 sierpnia 2011:::::.... :):):)

🌻Rybka1705🌻 Twój synuś waży idealnie:D mój w 22 tygodniu ma prawie 500 i jest ok, więc gratulejszyn i byle tak dalej:).