Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Dziewczyny, będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli :) Nie zamartwiajmy się - choć wiem, że to nie jest łatwe. Leeila, ja w 27 tyg. mam 96 cm w obwodzie brzucha, czyli brzuszki mamy podobne ;) Mam wrażenie, że coraz bardziej robi się "spiczasty" ;) Rozstępów nie mam, ale za to na twarzy robią mi się przebarwienia. Na szczęście nie są bardzo widoczne. Mam nadzieję, że znikną po porodzie.

Dziewczyny, będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli :) Nie zamartwiajmy się - choć wiem, że to nie jest łatwe. Leeila, ja w 27 tyg. mam 96 cm w obwodzie brzucha, czyli brzuszki mamy podobne ;) Mam wrażenie, że coraz bardziej robi się "spiczasty" ;) Rozstępów nie mam, ale za to na twarzy robią mi się przebarwienia. Na szczęście nie są bardzo widoczne. Mam nadzieję, że znikną po porodzie.

Obie ciąże jechałam na fenoterolu, i z tego co pamietam podawano je wszystkim cieżarnym jak leci, które uskarżają sie na skurcze Meeg...kurcze, az cisnie się na usta, bo chyba pisałam wczesniej ze to iz skróciła ci sie w 25 tyg to nie jest dobrze a potem będzie jeszcze gorze, bo małe cięższe, u mnie tez wtedy zwlekano z założeniem szwu a w 30 tyg ze juz tylko mogą sterydy na rozwój płucek to sie wsciekłam, bo nie po to chodziłam tak czesto do gina by sprawdzał a teraz mi mówi sorry? bedzie wczesniaczek? i załozyli szew w 31 i dzieki temu donosiłam a nawet te ciąże przenosiłam, wiec Kochana jesli wiesz ze plackiem lezec nie bedziesz to załóz szew czy pessar, bo to ich wina, że cię przetrzymali a to juz było wiadomo jesli wczesniej sie zaczyna skracać, to bedzie lepiej? tylko moze być gorzej, ja na wizytach powiedziałam do lekarzy to którego mam posądzić o zlekceważenie zagrożenia i bedzie płacił rente na moje dziecko jak coś bedzie nie tak? trzeba z nimi tak ostro, zabierają się wtedy do pracy U mnie wymiary brzuszek 106 cm dla porównania biust 98 i biodra tez mi do 98 poszły a było równe 90 przed ciążą, no nic trzeba się bedzie potem gimnastykować:)

Dziękuję dziewczęta za pocieszenie, jesteście kochane. Muszę być dobrej myśli. Po to mam założony ten krążek aby uratował moją ciążę.Narazie nie biorę fenoterolu , jedynie globulki p/grzybicze. Wrazie skurczy nospe. Niemogę się negatywnie nastawiać ani zamartwiać bo dla mojej niuni to napewno nie jest dobre. Pozdrawiam i miłej nocki życzę. Bużka

Dziewczyny widzę że każda ma jakieś zmartwienia, ale jak Dziadek Jacek mówi głowa do góry najważniejsze Wasze dobre samopoczucie. Prawda to że jak z lekarzami to trzeba ostro bo inaczej to olewają cię. Jak jesteś tego pewna to żądajcie a jeśli nie to zostaniecie u nich w gabinecie dopóki tego nie dostaniecie, często wtedy dopiero zaczynają traktować ludzi poważnie. Ja dziś jestem wykończona po podróży.... 12h w sumie wyszło przez te kochane polskie ulice i remonty tragedia, nic nie czuje, na nic nie mam siły a jutro mam jeszcze chrzciny popoludniu i trzeba jakoś wyglądać i się czuć. Lecę spać. Przesyłam Wam ogromniaste buziaczki z dedykacją lepszego samopoczucia dla Was wszystkich :) tzrymajcie się dzielnie. do usłyszenia jutro pewnie.

To ja chyba mam największy brzuch z Was. Mierzyłam wczoraj wieczorem i jest już 108 cm., a w biodrach 104. Trochę się tym załamałam. Jestem już jak taka mała kulka, w czwartek na szkole rodzenia jedna z dziewczyn zapytała się kiedy rodzę i bardzo zdziwiła się że dopiero za 3 miesiące. Na plusie 8 kg., ale przy wzroście 154 cm. jest to bardziej widoczne niż u dziewczyn wysokich.

Cześć dziewczyny !! Czasami tu zaglądnę idą te okropne upały już jest ciepło nie wiem jak wytrzymać te wakacje ? Dużo spaceruje no i się tyje . Co myślicie o tych ćwiczeniach dla kobiet ciężarnych w internecie ?

Wikula-33 - Uważaj na siebie to na pewno uda ci się donosić ciążę do końca, dobrze że masz pessar i wiesz o tym, ze coś się dzieje, jesteś pod stałą kontrolą, trzymam kciuki Mama Miłoszka - daj koniecznie znać po badaniu we wtorek, będzie dobrze. Koteczkowa1984 = niekoniecznie pojawią ci się na brzuchu i bokach. Ja z poprzedniej ciąży mam na pupie, bioderkach i piersiach na dole a na brzuchu nic. Aga15510 - ty mała kuleczko, każda w ciąży wygląda pięknie i każdy centymetr w brzuszku to miejsce dla dzidziusia - więc nie załamuj się , tylko zamknij oczy , pogłaszcz brzuszek i uśmiechnij się. sylwka87 - fajne, jak nie masz przeciwwskazań to możesz poćwiczyć. Widać dbasz o formę. A ja dzić mam dzień prania, masakra, ale samo się nie zrobi - a szkoda. Pozdrawiam cieplutko

Grays77 .... w tym tyg.mam zrobic ten posiew,szyjka ma 1 cm ale ujscie jako tako zamkniete choc na bad.stwierdziła ze jest miekko tam i ze wyglada jak by chciało sie rozwierac, zeze i jako tako nie mam bóli czesto tak ok co 1-2h takie pasmo kluc i ciągniecie w dół:( Gin pocieszyła i powiedziała ze moze uda nam sie doczekac do tego 34 tyg.;( jestem załamana i boje sie spac bo w nocy są najwiekrze. Troche sie zirytowałam bo teraz jak bylam u niej to powiedziała ze musze zrobic posiew ale nie wie czy do tych 2 tyg.bedzie na co załozyc krazek;/ jaka on(krązek) da mi gwarancje ze dotrzymam do terminu??

Aga15510, nie przejmuj się kilogramami i wyglądem. Chociaż doskonale wiem co przeżywasz, bo ja też łapię czasem doły ze względu swojego wyglądu. Mam wrażenie, że się zaraz Greenpeace mną zainteresuje,bo wyglądam jak wieloryb. Czuję się jak słoń w składzie porcelany, taka niezgrabna i niefajna. Ogólnie to mąż ma piękną menażerię w domu ;) Co prawda on mi powtarza, że jestem piękna i w ogóle... Przytyłam 9 kg przy wroście 160 cm. Też nie jestem wysoka i wyglądam jak kulka. A jak ktoś pyta ile do rozwiązania do dziwi się, że taki duży brzuch mam... Staram się zanadto tym nie przejmować, ale czasem doły przychodzą. Meeg24, trzymaj się, dotrzymasz, zobaczysz. Tylko postaraj się naprawdę dużo odpoczywać.Tylko niech Ci ten krążek założą i zobaczysz, że dotrzymasz do terminu. Trzymam kciuki.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Na męża nie mam co liczyć, bo zamiast zaprzeczyć i powiedzieć mi że jestem szczupła ;) to potwierdza gdy narzekam. Ci faceci, w ogóle nie mają wyczucia. Sylwunia z tymi ćwiczeniami to sama nie wiem. Czytałam gdzieś żeby nie robić ich samemu tylko pod okiem instruktora przygotowanego do pracy z ciężarnymi. Ale jak nie masz przeciwwskazań i chce Ci się ćwiczyć, to chyba możesz spróbować. To zależy tez pewnie od tego jaką formę miałaś przed ciąża. Bo ponoć ciąża to zły czas aby zacząć jakąś większą aktywność fizyczną. Ale ja gdybym wcześniej zadbała o formę , to teraz nie byłabym "kuleczką". Pozdrawiam!!!

Pomóżcie proszę. Zaczełam szukać pościeli do kołyski, rożka, wózeczka i tyle jest pięknych na allegro, ze oczopląsu dostałam. Chciałabym zamówić jakiś komplet ale boje się czy jakość wykonania i materiału bedzie dobra Może któraś już zamówiła i może mi polecić danego sprzedawcę lub odradzić. Czekam na wasze opinie kochane brzuszki-mamuśki.

Jeszzce was pomecze z tą szyjka.Powiedzcie mi która dlugosc sie liczy wewnetrzna czy zewnetrzna szyjki??

Meeg ale bierzesz fenoterol i nospa? jak tak to leż plackiem zupełnie, tylko ubikacja...no musisz!!! ale jak gin moze powiedziec nie wiem czy bedzie na co zakładać?Jak tak można, ale dlaczgo tak długo masz czekać na posiew, mnie sie włos jeży bo rozumiem Twój stres, też to przeżywałam, ciekawe czy gdyby ta lekarka miała widmo urodzenia wczesniaka przed sobą, czy by taka niewrażliwa była, nic empatii. Musisz Kochana porostu mówić sobie wszystko będzie dobrze, i tak ma być!!! Musi być dobrze!! No u mnie brzuszek wystaje do przodu sporo a jestem wysoka(172 cm) ale ja widzę, że brzuszek wyglada inaczej niż w tamtych ciążach, może to przez to położenie poprzeczne. Mąż od koleżanek z pracy dostał worki ciuszków, leżaczek i tak przebieram co zostawić sobie a co oddać na charity, ale to miłe, że ma takie koleżanki. A dużego bujaka nie kupuję wcale bo już słyszał, że zrzuta będzie jak małe się urodzi i mają kupić więc mam zgłowy ten zakup. Mój mąż jest jedynym facetem w pracy na chyba 30 kobiet:) i mówi, że każda już po rodzinie pyta, a tu w Anglii jest to normalne że zrzutę z ciuszkami trzeba, wiec jak już zaczełam kupować wyprawkę, mąż mówi, poczeka bo potem tego nie pomieścimy:) teraz odpuszczam sobie jakiekolwiek chodzenie do 34 tyg jedynie wizyty u położnej, bo tyg 28-34 rodzi sie najwięcej wcześniaków, więc wolę dmuchać na zimne. Bo co mi po tym jak będę chodzić i kupować a potem wczesniej urodze, wolę na ostatnią chwilę ale przy pewności, że nie ryzykowałam i nie wpłynęłam na wczesniejszy poród. Więc leżonko, leżonko, leżonko teraz... aaa miałam jeszcze dopisać...dziewczyny nie ryzykujcie z opalaniem, bo temp ciała w czasie opalania się podnosi, a ogrzewanie brzucha może spowodować, przedwczesne odklejenie łożyska ale to już tylko moje pielęgniarskie wywody z troski o was brzuchatki:)Miłego weekendu:)

meeg gdy robiono mi usg oceniali długość całej szyjki, gdy badają nie jest to miarodajne, bo każdy ma inne palce, jeden oceni rozwarcie drugi powie, że go nie ma, chodzi o to, by szyjka nie była miękka a taką już masz, to naprawdę zle, bo przy miękkiej z 4 cm, nagle możesz zacząc rodzić, miękka szyjka to kapeć i trzeba działać a nie wiem na co jeszcze oni czekają!! Przy pessarze owszem ryzyko infekcji większe, ale 4 tyg już byś dała radę, a nawet ja Ci mówię więcej, bo sama kapeć miałam w 31 z rozwarciem i szew pomógł. Niech coś robią, a nie będziesz czekac teraz 2 tyg?? no ja bym osiwiała ze stresu, trzymam kciuki za ciebie!

Grays77 ..w mojej przychodni nie robia posiewu,musze pojechac do szpitala a na wynik czeka sie kilka dni a moje gin.przyjmuje tylko w srody,posiew tez robia tylko w pon.wt.srode.w tym tyg niestety nie zdązylam wiec wybieram sie w ten.pon. Co do szyjki to 1 cm ma długosc zewnetrzna a cala 1,8 wiec nie wiem która sie sugerowac.Biore fenoterol i asmag do tego luteine dowcipnie.

Gryze sie cały czas bo mam uczucie(nazwe to dosc nie delikatnie ale tak to czuje) jak by mnie ktos tak pozadnie ...... .brzuch nie jest twardy tylko samo podbrzusze. A te 2 tyg z tad ze stwierdziła ze szyjka od 23/24 tyg do teraz skruciła sie 1 cm to sie "wyrobimy'

badanie miałam gin.i usg dopochwowe które potwierdziło

Hej! I znów jestem sama w domu - mąż poszedł na mecz lechii :classic_cool: - bo jak nie puścić kibica. U nas od czwartku chłodno - nadal ubieram się w kurtkę zimową - syberia... O Czekam na lato z utęsknieniem, mam nadzieję, że zdążę skorzystać ze słoneczka - mam jakieś przeczucie że od lipca zamieszkam w szpitalu... Znów złapałam doła z powodu notch+, pih i iugr. A tak się cieszyłam, że od początku ciąży nawet katarku nie miałam, ani żadnej infekcji i że z dzidzią ok a tu parszywe łożysko może okrutnie nabroić. Doskonale rozumiem wszystkie zaniepokojone mamuśki. Jak mamy się w ciąży nie stresować skoro prawie każda z nas ma jakiś problem... Ale głowy do góry! Musi być ok! Musimy wytrzymać chociaż do 34 tygodnia. Będzie dobrze! :) Wikula33 teraz dużo leż i odpoczywaj a będzie wszystko dobrze :). Meeg u mnie podana jest zawsze jedna długość szyjki z usg. Ty też kobietko tylko leż z nogami wyżej, a dotrwasz do "krążka". Wstawaj tylko do toalety. 3mam za ciebie kciuki :). Ja miałam posiew - wymaz z szyjki pochwy pobierany w szpitalu a na wynik czekałam 5 dni. Sylwka jeśli nie masz skurczy macicy, ani bóli ani przeciwwskazań to śmiało możesz ćwiczyć. Ja mogłam a nawet byłam kilka razy na gimnastyce dla ciężarnych, jednak teraz w obliczu skurczy mam kategoryczny zakaz. Pocahontas ja się zastanawiam nad taką pościelą z polarku do kołyski/wózeczka bo polar jest taki milusi :): http://allegro.pl/posciel-do-kolyski-wozka-polar-jedyna-taka-i1576712361.html Łazanka i Misiaczkowa dajcie znak życia .

Żyję!!! Po prostu dziewczęta przeholowałam, mąż z tą misją ciągle się turla, zawoziłam go na szkolenie, wracałam też ja, czułam się super, a od piątku skurcze, ból brzucha w dole, ogólnie złe samopoczucie, więc tak się trzymałam łoża :o Dzisiaj też średnio, wczoraj wzięłam na noc luteinę 2x i przeszły skurcze, no-spa nie działała :o W poniedziałek mam wizytę, trzeba dotrwać. megg-myślę że warto założyć krążek. Moja przyjciółka miała 1,5 szyjki, miekką i pięknie jej wydłużyło do 4 cm! Także warto. Fenoterol też brałam, wstręte toto, ale skurcze powstrzymuje. Brałam 4 całe tabletki dziennie, a pod koniec skurcze i tak były :o Ja na razie nie kupuję bo nie mam kasiory na nic. Mam troszkę ciuszków, ale malutko, nie mam sweterka, same pajacyki, przydało by się coś na wrzesień już. Niby ja mamą jestem drugi raz, ale jakaś taka rozbita jestem pod względem zakupów szczerze mówiąc :o Potem coś skrobnę, bo muszę nakarmić swoje dziecię ;)

mama8327 to widzę że Twój M też kibic Lechii. Mój mi już zapowiada że naszego Mateuszka będzie na mecze zabierał.

No to ładnie się porobiło;) Agula i Mama___u mnie też sami kibice w domu, facet nie odchodzi od tv, bo przecież liga, a mały choć taki szkrab, cały dzień biega za piłką z kubusiem puchatkiem:D:D:D Misiaczkowa__dobrze, że jesteś, uważaj na siebie kobieto i leż sobie wygodnie. Zakupami się nie przejmuj, jeszcze masz czas, a kasa się znajdzie:) poza tym rodzina, ciotki i wujkowie...zawsze z czymś przychodzą:D Mama__Ty mi tu o szpitalu w lipcu nie gadaj, bo zobaczysz, że z łożyskiem będzie ok i do szpitala pojedziesz rodzić, a nie leżeć;) Meeg___trzymam za Ciebie kciuki...będzie dobrze, a na lekarza faktycznie lepiej od czasu do czasu wrzasnąć, bo to takie dupki momentami, że szkoda gadać! Greys___dobrze gadasz, w normalnych okolicznościach kazałabym Ci wódki polać, ale no cóż...:D:D:D:D soczku Ci dać! Fenoterol też brałam i w efekcie nie mogłam urodzić, bo skurcze miałam żałosne:O pocahontas___polarkowa faktycznie milutka, ale bawełnianą też mam, pamiętam zeszłoroczne upały sierpniowe...bez bawełny mały prawdopodobnie ugotowałby się w łóżeczku...to była masakra, okładałam go mokrymi pieluchami tetrowymi, bo nie było czym oddychać od 9 rano do 19!!! Aga15510___po pierwsze męża nie słuchaj bo się ewidentnie nie zna;) po drugie z tą aktywnością to nie zawsze tak jest...ja 5 lat jak galernik trenowałam rozmaity fitness, a w ciąży przybyło mnie o 26kg..ale fakt, położna powiedziała mi po porodzie, że rzadko widuje tak wytrzymałe baby....kondycja i forma jak najbardziej, ale kg to inna sprawa...może jeszcze argument, że potem dużo łatwiej zrzucić balast. Ale to zostaw sobie na potem, nawet się nie obejrzysz...🌻 vilia__patrz wyżej🌻 może się spotkamy na wspólnej interwencji Greepeace;) sylwka__🖐️ zaglądaj częściej🌻 aga___🌻 mam nadzieję, że impreza się udała Wikula___🌻 grzeczna dziewczynka, tak trzymaj, a wszystko będzie dobrze:) Ja sama chyba muszę się przeprosić z luteinką, bo Bronek mnie wykańcza i zaczyna mi się zbyt często stawiać brzuszek. Bo albo wyrywa mi się na ręce, albo muszę z nim chodzić cały czas...a potem ledwo żyję, ale jak to mądrze Olinka napisała....weź tu wytłumacz takiemu, że mama musi poleżeć i nie będziemy się bawić, przytulać, albo spacerować...życie kochane🌻 Dobra...bo przeginam z tymi elaboratami, ale piszecie tak dużo, że ledwo już ogarniam🌻 buziaki dla wszystkich brzuszków👄 Wiecie co? Zaczynam sobie powoli uświadamiać, że to tak naprawdę zaledwie kilka tygodni i zaczniemy te nasze brzuszki rozpakowywać❤️ i dopiero wtedy będzie się na naszym forum działo:D:D:D:D:D Już widzę te opisy porodów, te zachwyty nad każdą kruszyną....może sobie jakiś prywatny blog założymy czy co? Bo np ja te wszystkie cuda chciałabym obejrzeć na zdjęciach!!! Może to nie taki zły pomysł?

Witajcie Kobitki! :) A tu znowu ruch ruch ruch ;D Czytam codziennie i codziennie tyyyle do nadrobienia! ;) Noo,ale to dobrze mysle :) Wiecie co?tak z ciekawosci chcialam obejrzec sobie na youtube jakies filmiki kopniaczków maluszków i trafilam na filmy o wczesniakach..Jedna dziewczynka urodzona w 23tc! Moja siostra 3 lata temu urodziła równiez za wczesnie bo w 26tc i ogladajac te filmiki,az sie poplakalam przypominajac sobie mojego chrzesniaka. Naprawde nie zycze tego nikomu! teraz Mały juz nie taki mały ;d ale zdrowy i usmiechniety 3latek :) noo tak poza tym to mysle iz prywatny blog czy cos na ten styl to dobry pomysl ;) Fajnie by zobaczyc te nasze szkraby :) Zycze Wam wszystkim zdrowia i zdrowych Maluszków!

Pocahontas, ja zamówiłam taką pościel: http://allegro.pl/6el-posciel-100-x-135-cm-nadia-nowe-wzory-i1592927091.html Do wózka: http://allegro.pl/nowosc-komplet-posciel-do-wozka-nadia-i1592043477.html I rożek z aukcji tego samego sprzedawcy. Wydaje się być wszystko dobrej jakości, ale pewnie okaże się w użytkowaniu jak się sprawuje :) Dziewczyny trzymajcie się z tymi skurczami i szyjkami dzielnie - będzie dobrze. Mnie też czasem brzuch się mocno spina, ale na szczęście zaraz przechodzi.

Hej. Dzis niedziela i obiecalam sobie ze dzisiaj robie Nic, juz nie pamietam jak to sie robi ale jak narazie bardzo mi to pasuje. Dziadekjacek imprezka sie bardzo udała mała mnie wymeczyla non stop chciala skakac a juz wazy troche bo 9kg ma 9mcy. Inni do mnie Aga nie dzwigaj ale mala tego nie rozumiala i tylko wyciagala lapki do mnie :D:D Prezent jej sie bardzo podobal nie chciała z niego wysiasc. Kupiliśmy jej różowiutki rowerek co ma melodyjki, swieci sie i może go juz teraz uzywac az do 3 lat. Mozna też go przekształcić w kołyskę. Zabawka bombowa. Poza tym łańcuszek z medalikiem na pamiątkę chrztu świętego. Ale rowerek bardziej jej przypadł do gustu. Dziadki będą mieć teraz jak z małą na spacerki wychodzić. Poza tym to życzę wszystkim Wam zdrówka, strusich szyjek i humoru dobrego :D:D

Ej...pogoda...leje jak z cebra, a ja kombinuje jakby tu zająć czymś młodego, który od rana stoi przy drzwiach i wali po nich❤️

hej laski! u mnie nic wielkiego, coraz bardziej zmeczona sie czuje, nie wiem jak wy. dzidzia coraz mocniej kopie czesciej i naprawde te kopniaki i przewroty sa silne-nie takie jak tydzien czy 2tyg temu. u Was tez tak jest? ja mam 28t.c. i juz chyba jej tak zostanie i bedzie coraz mocniej sie ruszac :) jak ja to wytrzymam ;) milego wieczorku :)

mum ..ale pocieszmy sie tym ze teraz beda zadziej te kopniaki bo i miejsca coraz mniej,mnie tez bola te kopniaczki ale przezyjemy;) jeszcze tylko troszke. Dzis jade na ten wymaz i troche sie boje bo musze pojechac autobusem i kawalek przejsc.

meeg-powodzenia, byle powoli!! czy ktoras ma juz wanienke ze stojakiem? polecacie jakas? bo cos bym wybrala w tym tyg.