Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Pytam się grzecznie gdzie się zapodziewają koleżanki... szczęsliwa przyszła mama???🌻 kleopatra???🌻 bombastyczna❤️ odezwij się! jeśli możesz:classic_cool: rybka???🌻 sierpniowa mama????🌻 rybka???🌻 jagódka??? 🌻 I cała reszta niewymieniona z nicka:D??? Ja już nie wierzę w swoja cesarkę😭 Teraz spróbuję się potyczkować o znieczulenie:O:O:O

cześć dziewczyny...noc nieprzespana, ok 24 obudziły mnie bóle w podbrzuszu i znowu bardzo silne z lewej strony...trwało to dość długo,ale jakoś tak byłąm zamącona, nie myślałam nawet o tym, ze to poród może się zaczynać, wstawałam, chodziłam siusiu, potem znowu do łóżka...od jakiegoś czasu nie stosuję magnezu dodatkowego, może i stąd te skurcze silniejsze...a tak ok 5 rano miałąm napad swędzenia oczu..tak oczu!!! Swędziały mnie jakbym jakąś alegię miała :) ale zapodałąm visine i trochę się uspokoiło...zasnęłam ok 5:30 a pobudka o 6:40 jescze miesiąc do terminu a mnie dzidzius takie cyrki wyprawia ! Od dzisiaj mam w domku moją chrześnicę na 4 dni:) Oj będzie wesoło, chociaż to już duża dziewczynka bo 6 lat ma ...ale co dwa rozbójniki to nie jeden! U nas słoneczko za oknem ! Wreszcie!!!!! Ach, zapomniałabym: Gratulacje dla świeżych mamusiek!!!!!

Co do spania i leżenia, to mnie też jest dużo wygodniej na prawym boku niż lewym. Rozmawiałam o tym z lekarką i powiedziała, że jeśli tak to nie ma przeciwskazań, że organizm sam da znać jak coś będzie nie tak. Na wznak już mi niewygodnie - brzuch mnie za bardzo przygniata ;) Dziś miałam kiepską noc, nie mogłam się ułożyć, biodra bardzo dokuczały.. Już nie mogę się doczekać jak położę się na brzuchu :D as-80, jak jest możliwość ZZO to nie martw się tak bardzo - poprosisz o znieczulenie. Dasz radę, zobaczysz :) Co do stanika i obwodu pod biustem, to moja koleżanka mówiła, że się zmniejszy. Teraz nawet żebra nam się troszkę "rozeszły", żeby jak najwięcej pod nimi pomieścić. Ale czy zostanie troche węcej niż przed ciążą czy tyle samo to się okaże :) Oby tyle samo ;) A Tusia24 ma rację, jakiś jeden przyda się już w szpitalu. Ponoć w ostateczności może być taki sportowy bezszwowy.

Nie sądze dziewczyny, żeby te kłucia były gdzies koło moczowodów. Choć moze...Ja cała noc cierpiałam, kłucia są coraz silniejsze i coraz dłuższe, odbiera mi to chec do zycia i nie moge oddychac:-(. Dzis bede wypoczywac tzn postaram sie, ale wiadomo jak to moze byc... Niektóre z nas znikły bo pewnie zle sie czuja:-(

Czesc Mamuski :) Jak wam minęła noc?spałyście czy ciężko?

A ja jeszcze bardziej się rozchorowałam , gardło mnie boli ,do tego doszedł kaszel taki z chrypką flegmą , wybiorę się do lekarza może da mi jakiś antybiotyk ? Kurde jak kaszle to boje się że jeszcze urodze ;/ Zażywała któraś z was jakies antybiotyki w ciąży ?

Ja zazywaladuomoxw 5 miesiacu i bioparox chyba w 3 albo 4 tak chora bylam:-( czytam na innym forum o bolach porodowych i chyba sie zaszyje

koteczkowa, nie czytaj tak dużo, bo tylko niepotrzebnie się stresujesz. Odpoczywaj, leż i się relaksuj. Wiem, że to łatwo powiedzieć a gorzej wykonać, ale takie stresowanie się nic dobrego nie wnosi.

pierwsze co to gratuluję świeżo upieczonym mamusiom!:) ja teraz jestem przez tydzień na antybiotyku-Augmentin bo mi wymaz zły wyszedł, wiadomo osłabia organizm ale co zrobic jak zabić bakterie trzeba. dziewczyny, róbcie te wymazy przed porodem, wymazy z pochwy i okolic odbytu koniecznie!ja żałuję że nie zrobiłam nawet przed ciążą (nie wiedziałam) i teraz dochodzę kiedy sie zainfekowałam. w pochwie mi wyszły jakies niegroźne drożdźe ale w układzie pokarmowym to szkoda gadać, mam nadzieje ze antybiotyk zadziała, we wtorek mam wizytę i jak dotrwam a mam nadzieję ze tak to jeszcze raz robie wymaz aby sprawdzić. i jeszcze ta anemia ale zelazo chyba działa bo jakos wiecej sił mam. tak bym chciała dotrwac jeszcze do nastepnego weekendu i miec już wszystko ok. codziennie chę poprać troche ciuszków ale codziennie leje, wilgoć więc boję sie ze dobrze nie wyschną no ale chyba musze juz to zrobić w razie czego. pozdrawiam i miłego dnia zyczę! kłuciami sie nie przejmujcie to maluchy naciskają

Hej kobietki!!! Ja dziś wstałam tylko 2 razy!!!! Jest cudnie, wyspałam się!!! Na tym forum to chyba jestem jedną z weteranek antybiotykowych jeśli chodzi o tą ciążę. Nie pamiętam już ile razy brałam ale co najmniej cztery - duomox, augmentin i jeszcze jakieś inne. Buziaki!!! Koteczkowa- ty po d..e powinnaś oberwać, że nie leżysz!! Miałaś się już poprawić i być grzeczna!!! Sylwka- spróbuj przepłukać gardło wodą utlenioną i może faktycznie idź do lekarza. vilia- ja też już bym chciała poleżeć na brzuszku choć wcześniej tego nie robiłam. Pozdrawiam wszystkie Brzuszki i Mamusie , i te 2 w 1, i te już oddzielnie!!! U mnie nie pada!!!

Hej brzuchatki i mamuski. Na początku gratuluje nowym mamusią erisss i sabinka87 (bardzo mi przykro że aż tak musiałaś się męczyć :() mam nadzieje ze dzieciaczki zdrowe i mają sie dobrze. czekamy na ich zdjecia :):) witam również nowe mamuśki jakie dołączyły do nas w ostatnim czasie, jest was sporo wiec wybaczcie że nie wymienie was po nick. ale super że robi się nas więcej. tak myślałam ostatnio czy ostatecznie będzie wiecej chłopców czy dziewczynek bo jak niektóre mamuski pamiętają początkowo miałyśmy armie chłopców. co do drugiej naszej mamy blizkniaków to też sie dziwie że nie wywołują ci porodu albo że jak któras napisała nie jestes w szpitalu juz pod stała kontrolą. zapytaj lekarzy bo w każdej lekturze przeczytasz ze ciąza blizniaczą kończą w 38tyg. bombastyczna juz urodziłas?? mam chociaż że poszłas tego dnia jak rozmawiałysmy spać i wypoczęłas przed porodem!! :):):) mama8327 proszę odezwij się co u Ciebie i Twojej kruszynki? jak sie czujecie. jak mozesz popros męża żeby cos do nas napisał krótkiego!!! :):) jeśli chodzi o spanie to mi to wychodzi ostatnio bardzo dobrze nie mam problemów ale to chyba dlatego że jak wracam z pracy teraz to jestem zrabana niby nic specjalnego sie nie robi ale sama droga powrotna mnie wykancza, poza tym w domu trzeba ugotować i jeszcze ta przeprowadzka :/ mam zajebi...ty bajzel, już nas samych to wkurwia ale same wiecie pewnie jak to jest przy pakowaniu. dziadekjacek witaj w klubie nie spakowanych toreb :):):):) ja małej dalej tłumacze że ma tam posiedzieć bo rodzice teraz nie są kompletnie nie gotowi :):):) aga_jabi zadyszki to chyba normalka bo ja jak wracam z pracy i sie położe to tak dyszę jakbym przebiegła z 50km, ogólnie jak pokonam schody w domu to też jak po małym maratoniku. :):):) dziś mam wizytę z położna.. ciekawe co tam ciekawego mi powie pewnie nic :) do dziewczyn które mają bóle w dole brzucha, skurcze to u nas powtarzają że jak boli i nie jestes pewna co sie dzieje czy to juz poród czy jeszcze nie to należy najpierw wziasc głeboki wdech nie panikować i wziasc ciepłą kąpiel - jeśli po niej bóle sie nie uspokoją tylko są mocniejsze to możemy podejrzewać że to skurcze porodowe. Tak więc nie wiem czemu któraś pisała że w ciąży nie można kąpieli, u mnie tak położne powtarzały o tej kąpieli na szkole rodzenia. Pozdrawiam wszystkie i życzę milego dnia.

Dziewczyny, a mnie wyszła jakaś swędząca wysypka nad i pod pępkiem ( mniej więcej tak jak u niektórych znajduje się linia czarna). Nie wiem co robić. Coraz bardziej swędzi i piecze, a mój gin na urlopie. Czy któraś tak miała? Boję się czymkolwiek smarować. Być może to od maksymalnego rozciągnięcia skóry, bo pojawiło się w miejscu w którym w ciągu krótkiego okresy czasu zrobiły się straszne rozstępy, ale zaczynam się martwić. Podpytam się dziś położnej na szkole rodzenia, a jak nie spróbuję się gdzieś szybko załapać do dermatologa.

Hej,u mnie też nie pada ale to chyba się zmieni bo chmury znowu nadciągają.Martwi mnie dzisiaj że mały coraz mniej się rusza.Dziś w nocy wcale nie czułam ruchów a rano coś tam wyczułam ale bardzo słabo a teraz dalej nic.Sama nie wiem,może miałam pójść już dziś do tego szpitala a nie czekać na poniedziałek.Strasznie denerwująca jest ta końcówka ciąży,już człowiek wszystkim się stresuje.Lece do sklepu i fryzjera podciąć włoski przed wyjazdem do szpitala.Pozdrawiam.

Gość neeew mama
witajcie dziewczyny Ja tez mam termin na sierpień dokładnie na 4 I mam do was wielką prośbę czy możecie napisać co spakowałyście do swoich torb do szpitala ? Bo ja mam wrażenie że o czymś zapomniałam... Aha i powiedzcie w szczególności jakie ubranka spakowałyście dla dzieciaczków ?? Będe bardzo wdzięczna za odp Pozdrawiam :) i miłego dnia życzę :)

Na początek dziękujemy za gratulację. My mamy naprawdę kruszynkę ale to zdaje się że przez łożysko - mała mierzyła 53 cm i warzyła 2535. Na szczęście szybko przybiera na wadze. Jak wychodziłyśmy już przekraczała swoja wagę urodzeniową. Jak to świeża mamusia o wszystko się martwię. Malutka zaczęła dziwnie charczeć, już się bałam że to coś strasznego - a to ponoć normalne. Szczególnie że nie ma temp i zachowuje się normalnie. Idę zobaczyć co u niej - jakoś tak lepiej kiedy widzę co i jak. Życzę wszystkim kobietkom szybkich porodów i najlepiej bezbolesnych. Co do naszego porodu skurcze na ktg nie rysowały się żadne. Miałam cały czas bóle podbrzusza i czułam ucisk główki. Chciałam znieczulenie ale u mnie akcja potoczyła się szybko. Jak miałam 4 cm rozwarcia to prosiłam o znieczulenie podłączyli sól fizjologiczną jak się skończyła było już za późno na znieczulenie więc obyło się bez tego. Buziaki dla wszystkich. Sorry za chaotyczność ale coś zawsze doczytacie.

Ja juz nic nie czytam, bo zaczelam sie naprawde bac, te moje kłucia są tak silne, ze zaczelam przestac wierzyc,ze dam rade urodzić. A kto w szpitalu zareaguje na słowa "nie dam rady". Dla lekarzy to smieszne. brrrr W torbie mam dwie pieluszki tetrowe, 5 majtek jednorazowych, kapcie, podklad celulozowy (x3), podpaski, wkłady poporodowe dwa rodzaje po kilka sztuk, termometr, spioszki i kaftanik na wyjscie, klapki pod prysznic i przybory do kapieli, mam jeszcze do spakowania reczniki no i wode, której jeszzce nie kupiłam. Sorry ze tak nie po kolei. Ale mniej wiecej chyba wszystko wpisałam.

Gość neeew mama
a ile par tych kaftaników i śpioszków itd. ? Kurcze 7 pampersów ? ja zapakowałam całą paczkę nie wiem po co ;/ I tak samo ubranek (śpiochy body dł rękaw krótki, kaftaniki ) zapakowałam po 3 pary czy to nie za dużo ?

Torba: MOJA- 2xt-shirt (do porodu), 2x koszula, szlafrok, ciapy, klapki pod prysznic, podkłady duże na łóżko, 2 opakowania podkładów bella, opakowanie wkładek laktacyjnych, gaciochy z siateczki (wielorazowe), ręczniki x2, kosmetyki (tantum rosa!!!, pomadka nawilżająca!!!), rolka papieru toalet. i ręcznik papierowy (do podcierania krocza), chusteczki hig. , dwie butelki wody w tym jedna i dzióbkiem, termometr, sztućce, kubek, jasiek, książka, biustonosze (których jeszcze nie mam):) DZIDZIUŚ- 3x: kaftanik cienki, gruby, śpiochy, pieluchy tetrowe (10 szt.) pampersy (? ilość i rozmiar) ręcznik, rożek i kocyk 3 x :czapeczki, skarpetki ,niedrapki gaziki jałowe pewnie o czymś jeszcze zapomniałam, jak któraś zauważy o czym to dajcie znać:)

Gość neeew mama
właśnie ja też zapakowałam tantum rosa ale przecież ten roztwór trzeba najpierw rozpuścić w 500ml wody (o ile się nie mylę) więc jak sobie poradzicie z tym w szpitalu ???

Gość po to jest
butelka wody z dziubkiem zeby w niej rozpuscic tamtum rosa ;)

new mama - właśnie po to biorę dwie butelki z wodą w ty jedną z dzióbkiem:)

a zapomniałam napisać o maści do biustu - maltan i bepanthen , zobaczymy która się lepiej sprawdzi, a bepanthen maść zawsze można użyć do ust i do maleńkiego pupiszona:)

Gość neeew mama
aaa no tak nie pomyślałam dobrze że tu napisałam :) Dziękuję wam :) A właśnie jaki jeszcze krem do biustu polecacie ? Bo mi poleciła siostra cioteczna krem czy coś takiego MUSTELLA podobno jest dobry na pękające brodawki ale kurcze byłam w aptece i pytałam o cene to kosztuje to cudo 95 zł drogie dla mnie troszkę :(

Gość malkatunka
z kremow na brodkawki dobry jest ziajka z ziaji, kosztuje jakies 7 zl i mi juz teraz przed porodem sie sprawdza, bo mam problemy z brodawkami. Ale pewnie nie kazdej to samo sluzy:)

ja biore: koszule do porodu 2 koszule rozpinane szlafrok skarpetki klapki pod prsznic i do chodzenia 2 reczniki biustonosz do karmienia majtki bawlniane oraz 6szt jednorazowych siateczkowych wladki laktacyjne 2 paczki podkladow (podpasek duzych) poporodowych papier toalet i recznik papirowy, chust hig tamtum rosa masc do brodawek maszynke do golenia wrazie w ;) wiadomo kosmetyki + dodatkowe gumki do wlosow wode mineralna + wode ze smoczkiem i jakis sok jablkowy cos do jedzenia (biszkopty, suchary itp) dla dziecka pieluchy, masc do pupy, pieluszki -2szt tetrowe, niedrapki, skarpetki, rozek i kocyk i ubranka mi dowiaza, chusteczki nawilzajace poza tym: dowod, ubezpieczenie, badania, drobne peniadze, tel+lad, nip pracodawcy i swoj

krem do brodawek bepanthen, wrazie gdby dziecku sudicrem nie odpoiaal bo taki do pupy biore to tym do brodawk tez moge smarowac ;)