Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Aga 100 lat :D Kawy Ci polewam :) _aga_ i wikula - foty poszły :) agaaaaaa! Nastka serio chodzi! Myślałam że ściemniasz :p boska jest!!! Ale rozwnieta - no aż oczom trudno uwierzyc! Nasze tu takie mało mobilne, a Nastka widzialam na schodach fotki! Wow! Co pediatra na to? Jak to się dzieje że ona nasze o kilka miesiecy przeskoczyla co? Ale śliczniutka jest :D

Hello Dziołchy ;) Pogoda do dupy,kawa niezbędna do życia Aga sto latek ;) Mt cudne dziewuszki,myślę,że m powinien cały czas trzymać formę by mieć siłe odganiać chłopoczków ;) U nas jeśli będzie drugie dziecko (a bardzo tego chcemy) to mamy imiona,Bartosz lub Berenika ;)

Witajcie o poranku. Tnks zostaną myślałam że ten post wcześniej się nie wysłał. Aga wszystkiego najlepszego. A do koleżanki nie idę niestety,bo niemal z kim maluszkow zostawić,a z nimi to jednak wolę w.domu posiedzieć. Uciekam bo Oliwia robi my wyrzuty że jak mały śpi to ona chce mieć mamę dla siebie a ja na telefonie siedzę. Normalnie wykład mi własne dziecko zrobiło.

Hej! TNKS no ja tez lubie hippa, zupki to gotujemy bo malemu nie smakuja slloiczkowe, choc mam kilka na awaryjna sytuacje,ale on ich nie lubi. Deserki i jogurciki wcina tez sloiczkowe, czasem kupie tez jakies owoce z gerbera lub bobovity. Dzis zrobilam mu mleko hipp ha, ale on nie chce, odpycha butelke i krzyczy, chyba koniec podawania mm z butli, pozniej przemyce mu z sinlackiem i zobaczymy. Mam nadzieje, ze tym razem nie zwymiotuje. Za to jogurty wcina az mu sie uszy trzesa, jutro musze uzupelnic zapasy. Chrupki hipp mam, moze dzis mu dam jedna na probe, rozkruszacie je? Czy normalnie dajecie callego takiego flipsa? jakos mnie narazie nie przekonuja te w duzych pakach... Nastepnym razem zakupie jakies ciasteczka. Co do kaszek hipp to ja sie spotkalam z tymi niemieckimi w naszych ssklepach, ale one wszystkie z glutenem. A w ogole to dajecie juz posilki glutenowe? Kiedy ja mam zwiekszyc dawke? Maly je go od miesiaca i tym razem jest wszystko ok. Cos mi sie wydaje, ze wtedy to przez mleko bobovity jednak bylo. Nie wprowadzalam tez jeszcze zoltka. Tnks dawalas juz Kalince?? Przypomnijcie pol zoltka rozkruszyc (czy zblendowac) z 200 ml zupki? Amber moglabys podrzucic link fo inhalatora? Malemu caly czas harczy cos w nosku, a ja nie mam jak mu tego wyciagnac bo na widok fridy zanosi sie ..... Jedynie oczyszczam mu to co na wierzchu mokrym wacikiem.

Aga_jabi no waŁaśnie nie dawalam żółtka :o musze jej dziś ugotowac!!! Chociaż zoltko podaje się żeby żelaza dostarczyc, a moja miala je na gornej granicy normy i bez zółtka :p no w kazdym razie dziś jej ugotuje :) mam jaja od kur z wolnych wybiegow :D pol zoltka zmieszac z obiadkiem z tego co mi wiadomo... A chrupki daje tak normalnie do wcinania i daje "zwykle" wszędzie to tylko mąka kukurydziana wiec nie bardzo jest co zepsuc :D

Dziękuję za życzonka i zapraszam na torta. Urodzinki dziś tez ma _aga_ Aguś wszystkiego Najlepszego!!!!

A jak moja Martynka nie ma ząbków to mogę jej dać te chrupki kukurydziane? też mam z hippa ale boję się ze się zakrztusi

Ja daję takie długie Flipsy albo takie biszkopciki podłużne w całości. Choć biszkopciki mu nie podchodzą i mimo że ma 4 zęby to się nie krztusi. Z Hippa są takie fajne ciasteczka po 7 miesiącu. Ostatnio była u Nas promocja, do mleka dodawane jako gratis. Młody śpi, od tygodnia nauczyłam go zasypiać w ciągu dnia o tej porze i zasypia bez cyca. Także sukces. Albo sam się ukołysze w leżaczku, albo kładę go do łóżeczka. Dzięki tej masakrycznej metodzie że zostawia się płaczące dziecko na coraz dłuższe okresy i zagląda się do niego zwiększając odstępy moje dziecko wczoraj zasnęło po 5 minutach. A zaczynałam w poniedziałek od półgodzinnego płaczu. Ciężko było. Wymyśliłam sobie że dam mu pieluszkę, przykładam do policzka, chwilę potrzymam i działa. Młody zaczyna ssać pieluchę, a po chwili oczy mu się same zamykają i śpi - nawet 2 godzinki. Od poniedziałku spróbuje wprowadzić ją w nocy. M ma urlop to jakoś to zniesie. W każdym razie przeczytałam w końcu te 3 książki, które miałam od początku ciąży i rozsyłałam na maila i zła jestem na siebie że wcześniej tego nie zrobiłam. Oszczędziłabym sobie teraz płaczu młodego stosując się do wskazówek tam zawartych. A teraz złe nawyki są już utrwalone i trzeba walki żeby małego przestawić na nowe tory.

aga dla Cioebie rowniez 100latek🌻👄 pocahontas- jak bedziesz konsekwentnie kacperka usypiala w lozeczku to go na pewno nauczysz. lepiej teraz bo pozniej juz calkiem bedzie ciezko

Aga moja mała nie ma zębów a radzi sobie z chrupkami - mądra jest ;) jak ugryzie duży kawałek to wie, że nie wolno pchać dalej tylko najpierw zjeś to co ma :D Co do spania to fakt! Im pózniej tym gorzej! Ja się bardzooooo ciesze że nasza Kluseczka sama zasypia :) odkładamy ją do lóżeczka czytamy baje i idziemy - z reguły nie dotrwa do końca bajki :)

Agusie - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! czy to tez 30ste? ;) ja juz bylam z mala chwile na niezbednych zakupach, chyba lepiej z nia wychodzic rano gdy w miare jeszcze wyspana i jak juz koncze zakupy to mi zaczyna drzemac. jak wychodze popoludniami to albo musze pedzic bo zasnie i potem chce po jakims czasie cyca, albo po poludniu gdy nie chce jej sie usiedziec tyle w wozku po spaniu albo czekamy na kupe albo ja juz jestem tak zmeczona ze mi sie nie chce wychodzic. u nas ponuro,w wielki czwartek jedziemy do PL na 4dni MT78-podeslij mi tez fotki dziewczynek,mmmagnes@o2.pl mojej fota jets na FB, jestes tam tez?

u nas w centrum strasznie wieje pada i jest okropnie :( :(

Martys zaczela skok rozwojowy i jest strasznie płaczliwa i marudna i wszystkiego i wszystkich sie boi

As Kalina miala taki moment że ktokolwiek by do niej nie podszedl to ryczała :o tylko ja i m byliśmy w jej mniemaniu ok... Bez wzgledu na to kto by to nie byl był płacz... Nawet jak ktos po prostu zbyt blisko niej przeszdl :o teraz jest lepiej, ale dalej placze jak np wejdziemy w duze skupisko ludzi i się wszyscy na nią "rzucaja"... Tak np ostatnio było jak na urodziny pojechalismy - wszyscy się rzucili robili glupie miny, wolai, krzyczeli piszczeli i plakala :o pogonilam ich :p weszlam z nia do kuchni (pustej) uspokoila się i dopiero poszlismy do salonu - było ok, po 5 min poszla na rece do ciotki potem do 2 do 3 i tak się "nosila" z dala od mamy :D w kazdym razie - minelo jej wiec pewnie Marttysia za chwile też oleje towarzystwo :D ps. Mój m zachwycony Twoją malą :D stwierdzilismy że ma usteczka jak namalowane :D No i oczywiscie oczka malej Lejdi :p chwalil :D bo akurat Wasze fotki mu pokazalam zanim padł mi komp :o tak mu na raty pokazuje hehehh KurdEeeeeEe ta pogoda mnie wykończy :o

tnks- ja tez jestem zachwycona Martysia:D uwielbiam jej usmiechy:D Cudna:D oczywiscie dziekuje za komplementy pod adresem malgosi i wojtusia tnks- jak bedziesz miec nowe ujecia Waszej "kluseczki" to poprosze na maila oczywiscie :D:D

Wszystkiego najlepszego dla solenizantek:) Mum - nie mam konta na FB. Zdjecia podesle wieczorkiem jak kompa odpale. Ja poprasowalam duzo nie bylo ale trzy dni sie zbieralam.jeszcze zakupy a pogoda beznadziejna.

Pocahontas dawaj maila prześle Ci te książki jeśli jeszcze ich nie masz. Wiem że metody tam zawarte stosowała Tymkowa i któraś mama bliźniaków i też były zadowolone. Jest ciężko, mi serce pękało jak Antoś płakał. A na prezent może jakąś dobrą książkę, albo jakiś fajny zestaw kosmetyków SPA do kąpieli. Ja rok temu dostałam takie fajne: żel pod prysznic i sól do kąpieli. Ja ucieszyłabym się również z fajnego kwiatka w doniczce. Antoś tez się ostatnio boi, w czwartek nie dał się teściowi wziąć na ręce. Od razu był płacz. A do tej pory lubił dziadka. Bratowej męża też sie boi. A dość często się spotykamy. Mam nadzieję że to minie.

hej kobitki :) Od razu zyczę wszystkiego najlepszego dla agi15510 duzo zdrowia dla ciebie i Antosia, spełnienia marzeń i stu lat oczywiście 👄 ja dziękuje za wszystkie zyczonka - na szczescie jeszcze nie 30 ;);) z rana dostałam od M piękne kwiaty i przepyszne sniadanko do łózka takie jakie uwielbiam i nawet Niunia dała mi pospac całą noc obudziła się dopiero o 6.30 ;) to chyba był najlepszy prezent jaki mogła mi dać ;) TNKS co do małej małej to ona jeszcze nie chodzi! raczkuje bardzo szybko wstaje o różnw przedmioty sama potrafi się juz podtrzymywać jedną ręką teraz czasem próbuje bez trzymanki ale to zazwyczaj się konczy upadkiem. co do schodów to faktycznie nauczyła sie po nich wchodzić w tym tygodniu ale to jeszcze wychodzi jej nieporadnie. co do telefonu to jeszcze nie kupiłam zadnego bo zwyczajnie niemam na to czasu, czasami cały dzien nawet niemam jak tv czy kompa włączyć musze byc przy małej non stop bo ona ma czasem szalone pomysły które najczesciej konczą sie kolejnym guzem na czole :( co na to pediatra ze ona tak szybko sie rozwija pytasz? nic - im to lata koło D..., ostatnio poszłam ja zwazyć co zajeło im 3 minuty to nie zapomniała mi zwrócic uwagi zebym nastepnym razem nie przychodziła za miesiąc bo niema takiej potrzeby ze moge dopiero w czerwcu a najlepiej jak skonczy rok :( poza tym lekarza nie widzielismy juz kilka miesięcy ostatni raz chyba w styczniu jak byłam w PL. co do produktów jakie sa w Pl to nie tylko w Niemczech mają lepiej ja juz dawno zauwazyłam że wszedzie produkty sa lepsze niz w Pl chociaz u nas 3 razy drozsze chociaz pensje 5 razy mniejsze. W UK widze tez bardzo duzy wybór i tez wszystko bez cukru. Ogolnie nie tylko z produktami dla dzieci tak jest z chemikaliami itd. płyny do prania faktycznie nie do porównania. mam znajomego ktory pracuje w hucie szkła w Pl opowiadał ze te towary najlepsze idą na eksport na zachod a te z jakimis wadami 2 klasy na nasz piękny polski rynek, wydawało mi sie ze pewnie na szkle nie widać różnicy ale jak mi pokazał jest bardzo znaczna. widac było które ładniejsze gołym okiem. lece TNKS na pocyte yobacyzc ta Twoja Kalinke. A tak poya tzm mam pytanko: jak masz na imie to samo sie tyczy MT i ciotki??? odkryjcie troszkę rąbka tajemnicy.

Siema!!! TNKS--moja Lena cały czas ma tak, że boi się niektórych obcych, zwłaszcza jak się szybko do niej zbliżą, albo po prostu w jej mniemaniu wyglądają strasznie ;) Zaczyna się wtedy trząść i płakać :o Karmiące---moje mleczarnie ruszyły, jak zaczęłam duuuużo pić (obojętnie czego! bez alkoholu of cors) i porządnie jeść. Polecam też magnez, zdaniem wielu lekarzy cierpimy na niedobory, warto więc sobie łyknąć, to naturalne rozweselacze! :) Chciałabym pisać częściej, ale zazwyczaj nie mam czasu, bo gdzieś latam, a wieczorami starcza mi sił na sprzątanie, kąpiel i padnięcie na ryj ;) Vilia--współczuję pobytu w szpitalu. Jeszcze człowiek sam ze sobą da radę, ale z dzieckiem to okropne przeżycie. Dużo zdrówka i oby się już to wiecej nie powtórzyło! :) Ściskam! No właśnie, z tym fb, ja tam rzadko zaglądam, bo nie umiem trafić na ten czat i no czasu mało. Tam jest tak dziwnie, nie lubię fb. Czy jak dobrze poczytałam ktoś się na kogoś obraził?!?Ttyle razem przeszyłyśmy, żeby teraz się kłócić? :( Dobra spadam jakoś się ogarnąć, śnieg u nas z deszczem pada, jedziemy na salę zabaw, bo idzie na głowę w domu dostać ze starszą, roznosi się :o

misiaczkowa dzięki wielkie :) i u nas nikt nie kłóci sie z nikim ani na forum ani na facebooku. ;)

A u mnie stuknęło już 33, stara baba ze mnie. Ale jak to mówią małe dzieci odmładzają ;) Moja mama jest tego przykładem.

Gość TNKS-terminn
Aga wikula zdjęcia doszły? Misiaczkowa u mnie to z mleczarniami nie jest takie proste :o a powiedz Ty ile razy dziennie jeszcze karmisz? ściągasz też coś? Z tym obrażaniem to ja nawiązalam do tego, że się dziewczyny obraznily że im nikt na pyt nie odpowiedzial i zniknely :o Ale nikt się tu nie koci i nie obraza!!! Aga a ile Nastka wazy? Mamy szanse Was dogonic jeszcze czy już nie? Tak czy siak wyprzedza nasze bobasy z rozwojem znacznie :D tylko pozazdroscic :)

Gość TNKS-terminn
Lady masz folie przeciwdeszczową na jeepa? Możesz mi coś doradzić? Bo z boldera nie pasuje :p