Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Mum ... zdjecia poszly olin_ka - no Franio to kawaler ze hej, oj bedzie przebieral w dziewczynach;) Vilia -Bartus tez sliczny chlopczyk:) twoj to chyba przebil wszystkich na forum tym blekitem w oczach.

_aga_ ja mam na imie Magda:) aga15.. nie jestes jedyna "stara baba" tutaj, ja jestem rok starsza;)

Gość TNKS-terminn
Aga_jabi dałam dziś małej żółtko - dałam całe - wymieszałam ze słoiczkiem (dynia z indykiem) i zjadła ;) Aga_ moje imię to: ....a Nazwa: miejscowości we Włoszech miasta w Somalii XX-wiecznej powieścu farerska (autor: Jrgen-Frantz Jacobsen) planetoidy :D taka zagadka na sobote hehehe :D do wygrania toster :p

Gość TNKS-terminn
Aga_jabi dałam dziś małej żółtko - dałam całe - wymieszałam ze słoiczkiem (dynia z indykiem) i zjadła ;) Aga_ moje imię to: ....a Nazwa: miejscowości we Włoszech miasta w Somalii XX-wiecznej powieścu farerska (autor: Jrgen-Frantz Jacobsen) planetoidy :D taka zagadka na sobote hehehe :D do wygrania toster :p

tnks- nie mam foli, kiedys kupilam taka niby uniewersalna ale jeszcze jej nie sprawdzalam, mysle ze pasuje bo jest duza i jakos na sile mozna by bylo ja zainstalowac. Poszukaj na all sa na pewno takie uniwersalne folie ja nie startuje do konkursu gdyz imie znam wie to nie byloby sprawiedliwie;)

jeszcze co do obiadkow, ja gotuje sama, mam dostep do wiejskich warzyw i miesa, jaja tez mam ze wsi, dodaje małej zoltko ugotowane na twardo, rozgniatam widelcem. Wczoraj nawet ugotowalam budyn z żółtkiem i gosia sie zajadała

Aga najlepszego! tnks to moze i ja dam jutro, akurat bede robic zupke z dyni, ugotuje sobie jajka na sniadanko i zostawie pol zoltka malemu. Niech wyprobuje przed swietami. A jak myslisz moge mu dac samo zoltko? Np w swieta? Bez zupki. Dzis dalam mu chrupki te hippa, ale sie zajadal :). Tnks a jakie Ty dajsze? Takie najzyklejsze jak kiedys byly? Chyba w czerwonych torebkach. Amber jak bedziesz to napisz jaki masz ten inhalator.

ja dawalam hippa i tez kiedys takie zwykle kupilam, nic sie nie dzialo. moim zdaniem mozna dac spokojnie takie zoltko tylko czy tak na sucho bedzie chcial wcinac;)

TNKS -zdjęcia doszły - Kalinka piękna :) Zdjęcia Marynki wysłałam do Ciebie. Aga15510 - jak stara baba z Ciebie? :) ja jestem rok strasza i cały czas czuje sie młodo hehe. Moze tez dlatego ze mam mlodszego od siebie męża... :) MT - ja również poproszę zdjęcia

Wikula a podaj e-mail, a myslalam ze wyslalam do ciebie.

aga15510 :) Sto lat 🌻 To Ci Yves Roches prezencik w urodzinki zrobiło ;) Jak pamiętali :P A ja dziękuję, z torta nie skorzystam :D Ze względu na diety -dwie ;) Bo na jednej byłabym głodna :P (a tak serio - jedna jelitówkowa, druga bezmleczna) as- no niestety dziś u nas pogoda iście zimowa się zrobiła :o Ja siły za bardzo nie miałabym nawet na spacery, ale nawet przez okno nieciekawie się wyglądało. Ja dzis lepiej się czuję :) Zaczyna mnie nosić po domu (bałagan mi przeszkadzał, sterta prania do prasowania itp.), a to dobry objaw ;) Poza tym to tylko mi trochę apetyt się zmniejszył. Mleczka mam już jak na lekarstwo (ściągam po 70-80 ml). TNKS, a jak u Ciebie? Bartuś nadal nie chce jeść - ma 2-3 posiłki dziennie - tzw. "na śpiocha". Nie chce jeść inaczej :o W pon. idę do pediatry - ciekawe co powie. Dziewczyny, czy Wasze pociechy po wszelakich chorobach również tak traciły apetyt? A ze zmianami małego było już lepiej a dziś się zaogniło...Czyli nie pasuje mi to na zmiany związane ze skazą...Mam zamiar wydębić od pediary skierowanie na wymaz mykologiczny i bakteriologiczny...Tak sobie wymyśliłam.

TNKS zdjęcia doszły nawet wykombinowałam jak je otworzyć ;) Kalinka jest śliczna ale powiem Ci ze na każdym zdjęciu wygląda inaczej. musisz mi jeszcze zapodać takie gdzie widać ją w całej okazałosci jak dzis wyglada. Mówi się że tylko swoje dzieci są sliczne ale powiem Wam że nasze sierpniowe wszystkie dzieci są piękne nie widziałam jeszcze jakiegoś dziwnego w zadnym i to tak serio mówie.

Aga 15510 - jaką chcesz nagrodę? :D Aga_jabi ja kupuje chrupki te długie z tesco za 1,19 :) to są produkty jednoskładnikowe więc nie mam co do nich zastrzeżeń ;) a co do żółtka to obawiam się że samo będzie bardzo suche... Vilia nie poddawaj się z karmieniem! U mnie też tak bywa, czasem ściągne max 20 ml a teraz ściągnęłam 200 :D dobrze że lepiej się już czujesz! A Bartusiowi robiłaś to ige? Wikula zaraz lece MartyS zobaczyć :D

TNKS, nie robiłam IgE, bo miałam iść we wtorek a małego w nocy 'rozłożyło'. Mało pije, więc nie ma szans, żeby mu pobrali krew, bo gęsta będzie, a nie chcę żeby go męczyli. Aż nadto go wymęczyli w szpitalu. Wenflon wkłuli mu dopiero za trzecim razem - usłyszałam, że jak mam ciasteczko to tak jest.. A ja kocham moje ciasteczko i wolę żeby taki był niż chudy.. Przynajmniej jak teraz schudnie to bez szkód dla organizmu. Zresztą- każde dziecko je tyle ile potrzebuje. A wg tego co piszecie to wcale ni ejadł tak dużo.

Lady musze w takim układzie na all poszukać folii o moja bolderowa za mała :o sprawdzałam :o A jak tam kwiaty? Ja się zakochałam w Grocholi :D Aga to fakt :D Kali na każdym zdjęciu wygląda inaczej :D jakbym Ci jeszcze 10 wysłała to na każdym byłaby inna :D ona twardo trzyma się tego, że "kobieta zmienną jest" :D jutro pozrzucam najświeższe zdjęcia z telefonu i Ci wyślę takie jeszcze "ciepłe" :) A co do naszych sierpniowych dzieci to zgadzam się z Tobą w 100% ja wiem że dla każdej matki jej dziecko jest najpiękniejsze i nigdy nie będziemy wobec swoich pociech obiektywne, ale wobec naszych już tak :) i obiektywnie trza przyznać, że nasze dzieci są prześliczne :D A tak w ogóle to jeśli któraś z Was miałaby chęci to ja się bardzo ucieszę z innych zdjęć Waszych ( naszych) pociech :D jeśli ktoś będzie miaŁ ochotę to się odwdzięczę :D

TNKS, ja też zamawiam jeszcze "ciepłe" fotki :) Ja może coś mojemu choremu łobuzowi pstryknę to prześlę :)

Vilia żartujesz że Ci tak powiedzieli? Ale bym zjebała za takie hasło :o jak daremna piguła się wkłuć nie umie to niech się idzie douczyć a nie zwala wine na dziecko!!! Sorry ale jak dla mnie Bartuś jest normalny! Przysięgam na moją Kluske że się na nim nie dopatrzyłam nadbagażu:o co za głupie fotro Ci tak powiedziało? A z krwią to fakt - teraz jak taki odwodniony to bez sensu go męczyć!!! A wymaz możesz zrobic sama - w aptece kupujesz takie "patyczki" przecierasz skórke delikatnie, chowasz do pojemniczka i zanosisz do laboratorium ;)

Dzięki, to w takim razie kupię jutro te "patyczki-wymazówki" i w pon. zaniosę. Przynajmniej coś będę wiedzieć. Szczególnie, że czeka się trochę na wynik. A ta piguła - powiedziałam jej co o tym myślę, ale starałam się delikatnie, żeby mi się potem na dziecku nie wyrzywała... Jedna taka była. Reszta "cioć" super. A akurat ta musiała mu się wkłuwać. We dwie trzymały dziecko plus ja i go męczyły. Ja płakałam razem z nim :( Do tego trwało to jakieś 20-25 minut :o Masakra...Mały wpadł w taką histerię, ze drgawek dostał. Na samo wspomnienie mi się łzy do oczu cisną...

vilia no ja tez jestem w szoku, bo na tym zdjeciu co podeslalas to on chudziutki wyglada. ja to widze ze moja to ma chyba najwieksze pyzy, ale wiem ze cukru nie je i tez nie je duzo widocznie taka jej uroda.

MT- szczuplutki nie jest, ale super grubasek też nie. W czwartek ważył 9880 g. Ale on też długi jest.

MT, ale mnie się wydaje, że nimowlęta nie mają żył na wierzchu jak dorosły człowiek. Po prostu baba nie umiała się wkłuć i tyle..

Aga_jabi ja kupuje dokładnie takie chrupki: http://schowekzdrowia.pl/shop/product_info.php/chrupki-kukurydziane-40g-flips-p-977 Co do wkłuwania to przeżyłam to w szpitalu, Antoś miał najpierw podawaną 18 godzin glukozę, a potem 2 razy dziennie podawany antybiotyk przez taką pompę dyfuzyjną ( tak to się chyba nazywa). Po tym jak mu w końcu z jednej dłoni wypadł weflon, trzeba było założyć drugi. Dobrze ze mnie przy tym nie było. Żyły były tak cienkie, że nie udało się wbić w drugą dłoń. Dopiero w zgięciu pod łokciem się udało. Dłoń była cała sina od tych wkłuć. A potem przy podawaniu antybiotyku musiałam mu trzymać rączkę prosto bo przy zgiętej mogło dojść do zatoru.

vilia _aga_ foty poszły :d cała masa :P pobierz na świeżo wymaz co by się nic niepotrzebnie nie namnożyło ;) mt ja też nie widze, żeby on był gruby :O vilia Kali miała 4 tyg jak jej krew z żyły pobierali :O 3 osoby ją trzymały 4 pobierała - MASAKRA

Najgorsze, że dzieciaczki nie wiedzą co się dzieje i dla nich to szok... Bartolini ssie kciuka jak chce się uspokoić - żeby było dla nas bardziej tajemniczo tylko prawego (smoczka nie uznaje). Zgadnijcie gdzie miał założony wenflon... TNKS, a w mailu nie ma załączników :)

MT78-niezle dzieciaki :) Uwazaj poki co na te starsza ;);) Poslalam fotki. Ja padam,jutro mamy gosci na kawie,jeszcze chce ciacho upiec i jutro zrobie zapiekanke.

mum become...zapiekanka....marzy mi się :) TNKS, nadal nie ma. Czyżby mój komp. nie widział załączników? Może tak być?

Nadmieniam, iż poprzednie zdjęcia (w foteliku i ze zmianami na skórze) otworzyłam bez problemu...