Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

ciotka, nadzieja umiera ostatnia i nie ma co nastawiać się na najgorsze. Skoro lekarze jeszcze szukaja innego wyjścia to takie pewnie się znajdzie. A szwagierka...hmm... Daję małemu Sinlac. Ale za bardzo też nie chce jeść.

Ciotka to nie koniec świata!!! Co do mechanizmow obronnych - ja jestem typem czlowieka skorupy (jak to okreslil mój m) albo czlowiekiem bez serca ( jak to okreslila moja siostra) bo w syt kryzysowych nie becze po kątach, nie jestem typem czlowieka ktory przytuli, poglaszcze tylko raczej kopne w tylek i powiem bierz się w garsc, ale są jakies granice... W zyciu bym nie wyskoczyla w takiej sytuacji z hospicjum...

Lady ja czapki kupuje w tesco - zarowno takie "zwykłe" bawelniane jak i te "wypasne" typu kapelusze czy czapki z daszkiem :D hehehe są super i zawsze w promo coś "wychacze" :D Vilia moja sinlaka na moim mleku z owocami nie jadla tylko żarła :D dawaj mu zamiast mleka to szybciej nadrobi tyły ;)

Lady, ja kupiłam taka uśmiechniętą :) Ale w męskim wydaniu (z krokodylem) i jesteśmy zadowoleni :) I kapelusik na lato: http://allegro.pl/kocham-czapki-kapelusz-czapka-na-lato-44-47-i2238555378.html Ta uśmiechnięta jest wykonana z przyemnej w dotyku rozciągliwej bawełny, więc powinnaś być zadowolona. Jak dostaniesz to koniecznie napisz :) Co do tych plam...Nie wiem od czego by to mogło być. Gluten podaję, ale odstawiałam jakiś czas temu na 1,5 tyg. i nie było poprawy, czyli raczej nie to...Bartek ma dłuuugo te plamy. Pierwsza to już z 3 miesiące się utrzymuje, a potem stopniowo kolejne dochodziły. Nie mamy zwierząt :) Poza muchami i komarami w sezonie letnim ;) Jak po tym tygodniu diety bezmlecznej nic się nie zmieni, to dostaniemy skierowanie na ten wymaz bakteriologiczny i mykologiczny. Dziś poszłam z tą wymazówką :D i panie powiedziały, zę to robi się zeskrobiny, bo te zmiany nie sączą ;) Ale pomysł był dobry :) No i poczekam na skierowanie ten tydzień. TNKS, super, ze mała pije :) Jak ja bym tak chciała, zeby B. pił wszystko w ilościach hurtowych :)

co do zębów my mamy widoki na górne jedynki teraz przynajmniej widac na górnym dziąśle dwie białe kropeczki. TNKS za twoja radą kupiłam kiedys do dupki linomag i nawet byłam zadowolona tylko szybko sie konczył i cieżko było resztki wycisnąć. a ze nie lubie tych białych mazideł typu sudocrem i inne wyszperałam w aptece LINODERM PLUS z alantoliną ( jest chyba jeszcze z pantenolem) testuje juz pare dni i chyba zostanie z nami na dłużej. kosztuje grosze na dupce się sprawdza i co najważniejsze jest w wygodnym odkręcanym opakowaniu http://www.bangla.pl/opinie/p1995/ziololek-masc-kosmetyczna-linoderm-plus-z-alantoina

Hej,u mnie też znowu zimno i zaraz będzie lało albo śniegiem sypalo.Co do szwagierki to niezla z niej s...a takie coś powiedzieć,ona nie ma swoich dzieci,że taka obojętna?Co do banana to ja też daje surowego i też jest ok.A mój mały znowu od dwóch dni warjuje przy piciu mleka,masakra jakaś.Wieczorem bunt,rano bunt,już mu dzis mleko o 10 zastąpiłam mleczną owsianką i tak juz zostanie,bo nie mam nerwów do niego.Tak więc teraz mleko będzie pić tylko dwa razy czyli jakieś 280-300ml na dzień normalnie masakryczna ilość i to jeszcze z przymusem.Ogólnie co do picia to u nas masakra,100ml na dzień na dzień soku czy herbatki to święto.Wczoraj np. wypił aż 30ml przez cały dzień,co to będzie latem?Amber fotki zaraz wyśle prosze o twoje.Pozdrawiam wszystkie!!!

Może spróbuję zrobić tak jak piszesz TNKS, dam mu Sinlaca na moim mleku - takie 2 w 1. Nie martwię się aż nadto że nie przybiera, bo wyglada dobrze ;) (patrz zdjęcia :P). P.S. Rośnie nam mały meloman ;) Nie mylić z Melmanem :P Choć i jak Melman wygląda (z Madagaskaru), bo po jedzeniu zupki wyglądał jakby dorwała go "szamanica" hehe co widać na zdjęciach

ja kiedys wojtkowi musislam pupe smarowac przy kazdnej zmianie pieluszki, kupowalam alantan plus maść, był super.Teraz stosuje tylko wiecozrem bo Gosia ma pupke jak marzenie i nie musze niczym smarowac, zobaczymy jak bedzie w lecie jak sie goraco zrobi. Moze to tez wina pieluch bo wojtek nosil rozne i moze one odparzaly, bo teraz zakladam jej tylko pampersy... sama nie wiem czy to skora czy pieluchy vilia sliczna ta czapeczka! napisze jak dostane ale wygladaja bardzo ładnie powiem Wam ze jestem załamana, od tylu dni taka okropna pogoda, zeby nie ten wiatr a bylo zimno to bym wyszla ale jak tak wieje ze łeb urywa, jak tu wyjsc z dzieckiem. Juz nie chce mi sie tak siedziec w domu, załamka!

Ciotka ja też nie lubię tych białych mazideł. Sudokrem używam tylko jak zrobi się jakieś zaczerwienienie po kupce. A na co dzień stosuje Alantan Plus zielony. Dostałam w szpitalu i jestem z niego bardzo zadowolona.

Lady, ja dziś pojechałam do lekarza samochodem, bo łeb chce urwać tak wieje, mimo, ze mam blisko (spacerem jakieś 10 minut). Ale pogoda mnie odstraszyła skutecznie od spaceru :o Też chciałabym ciepła i słoneczną pogodę... Założę się, ze po świętach tak będzie...Jak do pracy wrócę...

Ja miałam też Alantan Dermoline z wit. F. Też dobry. Ale niemiecki Bepanthen...Super. Bartkowi dupkę po tej biegunce wyleczył w jeden dzień :)

tnks ja tez kupilam ost kapelusik w tesco na przecenie ale nic grubszego nie bylo a ten kapelusik to typowo na lato. Tam zaraz wszystko wykupione w tym tesco jest, przynajmniej u nas. Kupilam tez fajnego rampersa na lato i body w krotkim rekawem jak bedzie goraco. Nawet w niezlej cenie sa

Vilia ale z tego co się orientuje to są takie szpatulki do zeskrobywania wlasnie... Ja co prawda robilam tym wacikiem (choć nic mi się nie sączylo), ale zmiana byla "inna", natomiast pani w laboratorium mi mowila o tych szpatulkach do zeskrobywania... Lady jaki kapelusik kupilas? Ciotka ja teraz używam praktycznie tylko bepantenu :D mam jeszcze balneum jakies to czasem posmaruje nim, czasem jakims linomagiem jeszcze i jakiegos hippa mam, ale to sporadycznie tego wszystkiego używam, na codzien mój cudowny bepanthen :D Co do picia to w moja chwile temu cudem było w ogóle coś wcisnac!!! Nic nie chciala po za cyckiem! A teraz jakby mogla to pol litra duszkiem wypije :D a potem ma czkawki :o

Aaaa zapomniałam Wam opowiedzieć o kolejnym pierwszym razie mojej Kluski :D moja Kluska wczoraj pierwszy raz była pod prysznicem :D i było super! :D w ogóle się nie bała, ubaw był po pachy :D I chcialam Was pytac o pokoje Waszych pociech :p mozecie zdradzic jak je macie urzadzone? (O ile pociechy maja już swoje pokoiki) przyznaje - chcialam coś pozgapiac :D

TNKS chciałam zapytać bo ja też za twoją poradą zaczełam smarować policzki bepantenem troszkę pomaga tylko nie wiem czy mozna często stosować na tej buźce ja mam bepanten maść.

Monisia3k ja bep używam non stop... Do buzki też - bzui nie smaruje co dzien, ale jak tylko się podrapie, albo przesuszy czy coś to zawsze smaruje bep, a jak miala wysypke to smarowalam dosc dlugo... To nie jest antybiotyk ani nic i mojej malej nie szkodzi...

dzizas moje dziecie nie chce w ogole spac, zameczy sie razem ze mna:O tnks- znalazlam taki na all http://allegro.pl/czapeczka-kapelusik-ff-3-6-mcy-charytatywna-i2218304204.html co do pokoiku to nie podpowiem bo my na razie jestesmy w jednym a oddzielny bede urzdzac dopiero po przeprowadzce bo tu mi sie nie oplaca ale na pewno kupie mebelki drewniane, biale albo po prostu sosnowe, jakies nakleki na ściane, dywanik kolorowy, ale konkretnie to nic jeszcze nie mam wybranego. A Ty jak urzadzilas pokoik?

Hjk, Vilia, Lady piękne Wasze pociechy:) Odesłałam Wam zdjęcia Nikoli:) U nas na pupę sprawdza się tylko puder:O Jak Nikola była malutka to miała tak odparzoną pupę, że aż mi się płakać chciało:( Nie pomagało nic, a wypróbowaliśmy różne mazidła. Dopiero pielęgniarka powiedziała mi żebym spróbowała zasypkę alantan i dosłownie po 1 dniu stosowania pupka się wygoiła. Teraz stosujemy raz dziennie po kąpieli i pupa cud miód:D Na buźkę mamy przepisaną maść robioną i jest rewelacyjna! Jak małej coś wyskoczy na buzi, posmaruję i po kilku godzinach zmiana blednie i znika:) Jeśli chcecie mogę spróbować rozszyfrować skład z opakowania:) TNKS heheh no ja niby mam tak samo. Jestem w swoich stronach, ale juz za długo mieszkam we Wro. Chyba już nie mogłabym tu wrócić:O Vilia super że z Bartusiem lepiej:) Oby tylko zaczął jeść:) Moja mała pije dużo wody i herbaty, ale soku za nic nie wypije:o Wypluwa od razu. Dawałam jej gruszkowy rozcieńczałam nawet z wodą i nie posmakowało:)

TNKS my jeszcze nie mamy pokoiku dla małej. Przeprowadzamy sie na swoje mieszkanko dopiero w czerwcu i wtedy będziemy szaleć:) Ale myślałam żeby zrobic podobnie jak Lady, jakieś kolorowe mebelki (nawet oglądałam takowe, np takie: http://www.alwimeble.pl/index.php?module=Strony&func=display&pageid=37 ), naklejki na ścianę. Myślałam też o fototapecie na jedną ze scian, ale to jeszcze zobaczę:) Coś w ten deseń: http://allegro.pl/tapeta-dla-dzieci-3d-misie-jungla-kosmos-stadion-i2227048409.html

heheh i znowu stronka moja:) Startuje do konkursu o stronkę 666:P

Amber mebelki jedz sobie zobaczyc gdzies na żywo bo kolory są bardzoooo rażace i na żywo mogą Ci się albo nie podobać, albo podobać bardzo heheh :D Co do soczku to moja zalapala slodkie jabłka z hippa (bez cukru rzecz jasna ) :d A co do pokoiku to ja wciąż kombinuje :D mala ma drewniane sosnowe łóżeczko kupione na all ( potem się z niego robi tapczanik), drewniana sosnowa komode z 4 szufladami oklejona "tekturowymi" naklejkami z kubusia puchatka ( byly w biedronce ) :p 2 garderoby kupione na all, drewniany sosnowy regal kupiony w ikea, wiszaca papierowa zolta lampe, stojaca papierowa zielona lampe! Wiszacy ksiezyc ( lampka nocna) , zielony dywan ( że niby trawka ) karnisze i firanki z kubusiem, duze naklejki kubusia itp. Na scianach i drzwiach a na suficie (skosach) motylki ( naklejki z tesco) fototapeta lezy zwinieta bo uwazam że potrzeba do niej pustej sciany a u mnie na kazdej coś stoi ;) oczywiscie do tego materialowe "pojemniki" na zabawki etc - rozowy motyl z tesco, zaba, kaczka z ikea ;) no i w 3 dupy maskotek :D od malutkich do ogromnych :D nad meblami dlugo myslalam, ale doszlam do wniosku że szkoda mi kasy na stricte dzieciece meble bo jak znam zycie to po5 latach już by mala nie chciala mebli z ksiezniczkami czy kubusiem :) dlatego postawilam na naklejki :D z black red white jest system rindo z bialymi frontami i oni maja do tego systemu naklejki wlasnie dla dzieci i to jest fajny pomysl, bo jak masz male dziecko naklejasz naklejki, a potem je sciagsz i są normalne meble... Tylko że Kali ma malutki pokoik i 2 okna na 2 scianach a na 3 scianie drzwi które są w samym rogu i przyslaniaja kawal 4 sciany także umeblowac ten pokoik trudno... + oczywiscie skosy ;)

Ringo a nie rindo :p a ja wciaz kombinuje :D także licze że reszta się pochwali :D bo chcę zgapiać :D

TNKS ja widziałam te meble na żywo:) Nie są wcale rażące:) Podobały mi się dlatego zapodałam linka:) Mam nadzieje, ze Nikola w wieku 5 lat nie będzie wybrzydzać:)

Amber aaa to ok :) bo ja się napalilam na takie mebelki z zielonym ( ale nie te konkretnie) a jak je na zywo zobaczylam to aż mnie po oczach bolało :o Klupś drogi ale fajny :D

Amber oglądałam te mebelki i najbardziej mi się ten róż podoba :D taki delikatny :D a Ty ktory kolor planujesz kupic?

Q z tym wybrzydzaniem to chodzi mi wlasnie o takie typowo dziecięce ;) mi się podobaly takie , ale mam znajomą - mame 7 latki ktora beczy że ona nie zniesie takiego obciachu i nikogo do domu nie zaprosi ( kolezanek) bo jej wstyd że ma meble w misie :D :D :D ona by chciala z hanna montana :D :D :D nie wazne że 2 lata temu kochala kubusia puchatka a rok temu hallo kitty :D :D :D dziś jest na topie hanna montana i dziewczyna ma "depresje" bo mieszka w kiczowatym pokoiku z meblami w misie :D heheheh

Oczywiscie corka ma "depresje" a becza obie :D bo oni za komplet tych mebli zaplacili na prawde bardzoooooo grube pieniadze ( mozna by umeblowac 3 pokoje w tej kwocie) jakies 3-4 lata temu wiec nie jakoś strasznie dawno ;) bo oczywiscie wtedy młoda o takich wŁaśnie meblach marzyła :D jak będzie miala takie meble to nawet w pokoiku będzie sprzatac swoje zabawki :D a dziś "mammo! Ale obciach" :D dzieci za szybko dojrzewaja heheh

Hej mamusie ale piszecie. Ciotką szwgierka po prostu-szok. Trzeba wspierać w ciezkich sytuacjach a nie dobijać,trzeba wierzyć do końca,co by się nie działo. Musi się wszystko udać. Villa nart zaczyna już jeść,może to żeby go męczą i przez to mało je. Kacper nie ma swojego pokoiku,na razi będzie u nas w sypialni,póki remontu strychu nie zrobimy. Moja Oliwia nie wybrzydzala z meblami, ona się cieszy z tego że ma swój pokoik itd. Mebelki dostała nasze roczne,łóżko że kupiliśmy jak z lozeczku 70/130 wyrosła,teraz we wrześniu dostała biurko do nauki. Musimy jej już nową wykladzine kupić,bo ta już wolą o pomoc,taka zjechana. Tnks czasami ludzie tak rozpieszczaja swoje dzieci i później płaczą i dzieci i rodzice. -chodzi mi o mebelki. Coś miałam zapisać ale zapomniała. Babcią miała dzisiaj operacje, trwała aż 4 h. Teraz musimy czekać. Byłam dzisiaj u pediatry z Kacper i musi dostawać żelazo,bo ma za niskie. W panelu pediatrycznym wyszło,że jest uczony tylko na białko jajka kurzego. W czwartek mam wiZytę u alergologa i może będziemy mogli podstawiac go od nutramigenu na zwykle mleka. Mam taka nadzieję,bo lepiej żeby smaczne mleczko pił.