Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

*********Termin SIERPIEŃ 2011*************

Polecane posty

Co do imienia, to mu się ogólnie podoba, ale kojarzy nieco negatywnie, ale przystosuje się :p

NICK*.....................*WIEK*........* DATA PORODU*....PŁEĆ..IMIĘ meeg24..........................25.........01.08.11 CÓRKA....Lena agneskaa.................... ...38........ 01.08.11.......... happy............................20.........01.08.11 SYNEK katekiss.........................32.........02.08.11.. ........ mum to come...................28.........02.08.11 CÓRKA ..Julia PurPur27........................27.........02.08.11... ........ Szczęśliwa przyszła mama!..30.........04.08.11 CÓRKA ...Klaudusia mikusiaaa.......................22..........04.08.11 CÓRKA waneska..................... .. 26..........04.08.11 CÓRKA 024sylwia.......................27..........04.08.11. ......... Żabuleńka......................23..........04.08.11..BIANK A.. ninka.29........................29...........07.08.11 SYNEK Mania1982.....................28...........07.08.11 CÓRKA Sylwka1987....................23...........08.08.11...... .............. mamuska88 ...................23...........09.08.11 CÓRKA Ewelina29......................29...........10.08.11 SYNEK ryba510........................31...........11.08.11 CÓRKA crazy_green_eye............24...........11.08.11........ .. misiaczkowa..................28...........12.08.11 CÓRKA Peska44........................28...........12.08.11..... ....... OlesiaZ.........................27...........12.08.11 CÓRKA BASIA gosia84........................26............13. 08.11............ kleopatra2011................31...........13.08.11 SYNEK Agabi 2011....................28............13.08.11 CORCIA rosica86.......................25............13.08.11. ........... Bożi.............................22...........14.08.11 SYNEK Leeila...........................24............14.08.11 SYNEK hjk33...........................36............14.08.11 SYNEK Agulekk25......................25............14.08.11 SYNEK Myszaa29......................28............15.08.11..... . ... ... Pandzia_1......................27............15.08.11. .......... Angie S..........................27............16.08.11........... . osti .............................28.............16.08.11........ .. .. ewikos29.......................29.............16.08.11 2 SYNÓW Becik-83....................... 28.............16.08.11............ Pocahontas-1984.............27.............16.08.11 SYNEK Rybka1705.....................24.............17.08.11.... .. ... ... mama_dzidka..................33.............18.08.11..... .. ... .. vilia..............................27.............18.08.1 1 SYNEK sierpniowa mama 2011.......28.............18.08.11 SYNEK Ninka ...........................27.............18.08.11.......... . małp @..........................32.............18.08.11 SYNEK Mama Miłoszka................31..............19.08.11 CORCIA aga15510 ......................31..............19.08.11 SYNEK dziadek jacek.................33..............19.09.11 SYNEK ..Franek! łazanka.........................32..............20.08.11 SYNEK jagódka1.......................28..............21.08.11 CÓRKA..Natalia Beti2905.......................30...............mama Aniołka.... Izabelka_......................24...............22.08.11. . ... .... Grays77........................34...............22.08.11 SYNEK.. Alexander koteczkowa 1984............27...............22.08.11......... monisiacz3k...................24...............23.08.11 SYNEK **TOSIA**.......................23...............23.08.11 ........ aga_jabi.......................28................23.08.11 . ... SYNEK, chyba Piotruś Wikula-33......................33...............24.08.11 CÓRKA ciotka julia....................31...............25.08.11 SYNEK anitia...........................29...............26.08.1 1.. ...... olin_ka .........................31...............26.08.11 SYNEK mama8327....................27..............28.08.11 CÓRECZKA..OLIWIA szczurkowa ..................34 ...............28.08.11-chłopczyk annika1983....................27...............29.08.11.. ... .... Mot ............................29 ...............29.08.11 SYNEK kotkowa.......................28...............30.08.11.. ... .... Aga.............................26................30.08.1 1 CÓRECZKA http://www.suwaczki.com/tickers/h4zp9n73051i6 360.png

Jestem, jestem, tylko mam awarię kompa, chwilowo na sprzęcie Mąża:D Zbiorowo gratuluję wszystkim które poznały płeć:D Nie umiem pisać na tym gówienku:( Misiaczkowa__imię piękne🌻

Hej Mot sorki :) ale na 145 napisałaś coś takiego "mama8327 - skórcze" widać źle cię zrozumiałam, sorki ;) coś się może skasowało... Misiaczkowa, Gabriela piękne imię a moim skromnym zdaniem nawet ładniejsze niż Anastazja choć te też piękne. Czy ty przypadkiem nie miałaś się oszczędzać??? A okna myjesz... :P A zus to zawsze coś naknoci, nie mają nad nami litości. A mąż jednak na misję nie jedzie? A ja jak wyprowadziłam się zaraz po ślubie od rodziców to 2 dni ryczałam jak bóbr 😭. Jagódka1 Super wieści, fajnie, że z dzidzią wszystko ok... :D Natalka bardzo ładnie. :) Szkoda tylko, że ty się męczysz... współczuję Ninka współczuję dolegliwości zębowych :(. Spokojnie możesz brać na ból do 1000mg paracetamolu albo eferalganu, Ciebie boli a maluszek się stresuje. A jak byłaś u dentysty do maluszek spał czy wariował? Dziadek Jacek i Łazanka macie pisane :D. Ale przeżyć porodowych współczuje... Pisałyście o farbowaniu włosów- mnie nie dotyczy- od roku mam mój naturalny kolor i bardzo się z tego cieszę :D. Przez lata farbowałam aż w końcu mnie ta zabawa znudziła i zmęczyła... U mojej gin była info o bezpiecznym farbowaniu w salonie fr. jak będę w środę to się dowiem o co chodzi i wam doniosę. Ale już teraz wiem że włoski można bezpiecznie farbować w salonach loreal professional farbami inoa.

Witam o tak pięknym poranku:D:D:D Komputer nadal nie żyje i myślę, że to już niestety totalny zgon:P Ale nic to... Dziecko szaleje w brzuszku, chyba też cieszy się tą piękną aurą. Ech...pięknie jest. W tabelce wypatrzyłam Biankę❤️ cudne imię, gdyby Franek zechciał być jednak kobitką to miałby na imię Nela (od Anielki)...ale usg jest bezlitosne w tym temacie;) I to co już dynda mu między nóżkami jednoznacznie wskazuje na Franciszka:D:D:D JA to się zastanawiam jak załatwić płatny urlop wychowawczy, ale chyba dochody mnie nie puszczą, zresztą nawet nie wiem jak się do tego zabrać. Jagodka___Jagodo Ty moja:D...jeśli wiesz coś na powyższy temat to daj znać, widzę, że jesteś zusowym eskpertem:D Imię też piękne wybraliście. Misiaczkowa__🌻 Ninka__🌻 Łazanka__🌻 Mot__🌻 Mama__🌻 Mumtocome___🌻 Pocahontas__🌻 Megg24__🌻 Vilia___🌻 Aga_jabi__🌻 aga__🌻 Mama Miłoszka___🌻 Wikula33__🌻 Wyrwałam dla Was chyba wszystkie kwiatki z okolicy:D:D:D ale dla pominiętych też się jeszcze coś znajdzie;) Miłego dnia brzuszki:P:P:P

DziadekJacek-dzieki za kwiatuszka :):):) milo zaczynac tak dzien!! ja niestety jestem niekumata w kwiatuszkach i nie umiem sie odwdzieczyc ;););) dzien bedzie chyba fajny! musimy skoczyc kupic mezowi portki krotkie,ale takie w kolano lub za,wreszcie upatrzylam,bo wszystkie to teraz maja w sprzedazy mega krotkie,a on takich nie nosi. no i sandalki, bo te co nosi od 3 lat juz sa sponiewierane i az wstyd ;) ja wczoraj przezylam istne tornado w moim ciele przez jakies dobre 2h. dzidzia tak wariowala ze az sie poczulam zmeczona.. ale mysle,ze skoro ma tez fazy uspienia i przestoju to wszystko jest w porzadku.. niesamowite uczucie jak w brzuchu panuje burza ;) dopiero teraz tego doswiadczam, wczesniej byly to bardzo niesmiale ruchy. co do wysypki-jest duzo lepiej, a smaruje sie od 2-3dni tylko zwyklym mleczkiem do ciala. nie wiem jakim cudem nagle oliwka i fissan zaczely mnie uczulac.. krostek jeszcze pare jest, ale juz prawie nie widac.i mniej swedzi. milego dzionka brzuszki!!!

Cześć wszystkim.U mnie też słonko za oknem ale jeszcze trochę chłodno.Ja dalej w tęsknocie za córcią ale lepiej mi na serc,u bo wiem że pogoda nawet dobra.Wczoraj podobno nawet się opalali i mogli zamoczyć nogi więc się nie martwie, że tam marznie.Kleopatra2011 nie martw się,napewno sobie poradzisz z maleństwem.Ja przy córci nie miałam kompletnie nikogo do pomocy i też się bałam ale poradziłam sobie.Teaz po tylu latach przerwy też mam stracha ale będzie ok.Dziadek Jacek czy ty jesteś ze Śląska?bo jakoś tak niekiedy wtrącasz coś po Sląsku więc tak mi się nasunęło na myśl.Pozdrawiam wszystkie serdecznie i miłego,słonecznego weekendu życze.

DziadekJacek wielkie dzięki za kwiatuszka- bardzo miło mi się zrobiło na serduchu . Niestety tez niekumam jak te kwiatki się wstawia więz pozostaje mi tylko serdecznie podziękować. W Gdańsku piękne słonko więć muszę to wykorzystać i chyba jakiegoś grilla zorganizuje. Pozdrawiam i miłego dzionka życzę.

Dziadku Jacku dziekuje za kwiatek.Mily akcencik na początek kiepskiego dnia;/ zepsuła mi sie pralka a pozciagałam posciele i prania cała sterta do tego mój M wyprowadza mnie z psychicznej rownowagi i w ogóle płakac mi sie chce,do tego tesknie za moim malym szkrabem a do srody daleko...chyba zaszyje sie w swoim ciepłym poddaszu i bede sprzątac by juz dzis sie nie denerwowac;( Ranek zapowiadal sie pieknie,słoneczko na calego a tu robi sie paskudnie. Milego dnia kobitki:*

Hej! Dziadek Jacek dzięki za 🌼!!!! Odwzajemnię się całusem 👄. :D U nas też piękna pogoda, może nie jest za ciepło w cieniu 10'C ale w słonku iście plażowo. Może pojedziemy leżakować w ogrodzie rodziców. :) Miłego łikendu laski :classic_cool:

Dziendobry dziewczynki :) Widzę, że dwie Gdańszczanki oprócz mnie tu są :) jak fajnie :) Dzień piękny, tylko szkoda, że ja wyjść nie mogę, a mieliśmy być dzisiaj na ślubie i weselu u kuzynki :) misaczkowa, ja Cię rozumiem, ale nic na to nie poradzisz, jedyne co ja bym zrobiła, to bardziej zacisnęła pasa póki dzidziusia nie ma, żeby "wyjść" na prostą zanim się pojawi :) mamo8327 dziekuje za dobre slowo :) mum to come mi wysypka wyszla na prawej rece wczoraj :( i swedzi smaruje twardo dermopantenem i mam nadzieje, ze pomoze DziadekJacek: niestety urlop wychowawczy zawsze jest bezpłatny - w sensie tego co masz do ręki:( masz tylko ubezpieczenia społeczne opłacane od minimalnego wynagrodzenia, składki idą z budżetu Państwa - co by na przyszłościowej emeryturze nie stracić (hahahahaha) też mam ochotę na grilla :) buuuu miłego dnia :)

Hjk33 i Meeg głowy do góry, już niedługo rodzinkę będziecie miały w komplecie :). :*

OlesiaZ wszystkiego najlepszego z okazji ślubu. To chyba dzisiaj? Wzajemnej cierpliwości i zrozumienia, i żeby to małe dzieciątko które wkrótce u Was zagości było świadectwem wielkiej miłości która Was połączyła. Ja wczoraj byłam też na weselu, niestety wytrzymałam tylko do 23 ( ślub na 14.30). Siedzenie na krzesłach nie należy do komfortowych, zabrakło mi jakiegoś wygodnego fotela, w który mogłabym się wtopić. Okazało się też że nie mogę za bardzo tańczyć. Tylko kilka wolnych kawałków z mężem. Żadnych nawet najlżejszych podskoków, żadnego wirowania na parkiecie. Od razu odczuwałam pobolewanie w dolnej części brzucha. Mój mały Pitulek był grzeczny, zaczął kopać dopiero jak zjadłam flaczki ( były pycha), a drugi raz gdy zagrali " Sokoły". A dziś strasznie boli mnie kręgosłup. Panna młoda nie może tak szybko opuścić wesela, więc Olesia trzymam kciuki, żebyś wytrwała jak najdłużej. Pozdrawiam!!!

Ninka, jak boli tak długo ząb znaczy , że wdał sie stan zapalny albo ropień , przeciwbólowe mało ci pomogą, idz Kochana do rodzinnego a jesli korzystasz z ginekologa na NFZ poproś o receptę na Dalacin C , on jest bezpieczny dla ciąży a na stany zapalne od kości, tkanek, i powinien ci pomóc bez wyrywania przez czas ciąży, bo umęczysz się strasznie. Misiaczkowa Gabrysia bardzo ładne, znałam tylko jedna Gabi, miałam w klasie Gabrysię i była tak nieśmiałą i lękliwą dziewczyna, jakikolwiek sprawdzian to prawie mdlała, na maturze też zemdała, ale taka kobieca:) cesarka nie jest samolubna jak ktoś ją nazwał wczesniej, bo niby sn jest najlepsze dla dziecka? chodzi tu o stan kobiety nie dziecka, bo sn jak najbardziej jest dla dziecka bardzo męczące i patrząc na ryzyko operacyjne a sn to urazów okołoporodówych jest głównie przy sn, ale to juz statystyki, nie straszenie, bo przeszłam i sn i cc i sama widziałam jaka jest różnica i w moim stanie i w stanie dzieci. Nie jest samolubna bo niby matki muszą(nakaz) się nacierpieć by urodzić? Poród ma byc radosny a nie wiązać sie z trauma i nie ma to nic wspólnego z późniejszym przeżywaniem macierzyństwa. Misiaczkowa jak beda ci wypłacać chorobowe a w tym czasie np urodzisz, to oni już samo wyrównaja lub odejmą jak tylko dostarczysz akt urodzenia, pamiętam te czasy jak jeszcze miałam doczynienia z zusem:) byłam wczoraj na wizycie u ginekologa, i sie pani zapytała czy na pewno ten tydzień ciąży bo mam naprawde duzy brzuch, urósł niesamowicie w ciągu tego miesiąca. I umówiłyśmy sie juz na ostatnią wizytę w 36 tyg, czyli 29 lipca by ustalic plan cesarki:) wiec juz jestem spokojniejsza i nikt mnie nie wazy!!! bo patrząc na mnie w porównaniu do angielskich ciężarnych ja wciąż jestem za chuda!!choć już 13 kg przytyłam, powiedziała, że mnie nie dotyczy nawet gdy szybko bede przybierać na wadze, bo i tak za chuda, z czym sie nie zgodze, bo przecież zbyt szybki przyrost może świadczyc o cukrzycy ciężarnych. Powiedzili, że przed porodem mnie zważą... więc teraz już tylko leżę i i odpoczywam do 36, mam w międzyczasie jeszcze 4 wizyty z położna ale klinike mam 10 min od siebie. W 37 ściągaja mi szew, zobaczymy jak to wszystko w uk wyglada.

Hej kobitki :) Dawno mnie tu nie było, ale dużo zajęć, poza tym zdążyłam się przeziębić i się kuruje, na szczęście już mi prawie przeszło tylko chrypka została (ja tego nie czuje ale inni słyszą więc wierzę że ją mam). Oczywiście ja też witam nowe sierpnióweczki. :) Olesia życzę Ci wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia, oby Wam się udało. Trzymam kciuki. Pisaliście że cesarka jest samolubna ja poniekąd się z tym zgadzam ale tylko w wyjątkowych sytuacjach np. kiedy lekarze zalecają naturalnie a kobieta tylko i wyłącznie ponieważ boi się bólu żąda cesarki bo tak łatwiej dla niej (nie zwraca uwagi na to co dziecko potrzebuje). Z drugiej strony to jest nieludzkie że w naszym pięknym kraju za znieczulenie trzeba płacić, wszędzie indziej dają za darmo i nawet nie wyobrażają sobie jak kobieta może rodzić bez!!! Szkoda że w rządzie jest większość chłopa bo oni mają to gdzieś, to nie ich ten ból dotyczy a jeśli kobiety tyle lat rodziły i rodzą bez to mogą sobie na nas zaoszczędzić pare mln na ich kolejne Samochody badz inne luksusy. Fajnie by było to zmienić szkoda że ja jestem tylko małą szarą myszką nie liczącą się w tym kraju za wiele :D Poza tym będę miała teraz troszkę więcej czasu aby tu zaglądać, w piątek udaje się na urlop i będę się byczyła. :) hehe same przyjemności mnie czekaja :D przynajmniej mam taką nadzieje. Tak apropo porodów to mam prośbe niech któraś z doświadczonych napiszę coś dobrego, jakieś dobre wspomnienia bo czytając wasze historie tez mi ciarki przeszły i zaczęłam tego brać. Teraz my niedoświadczone potrzebujemy pocieszenia :D :D Słyszałam że po 30tyg każda z nas powinna pić herbatke z malin 2 razy dziennie to podobno pomoże w łatwiejszym porodzie. Znacie jeszcze coś takiego co może pomóc przy porodzie?

hej, alez piekna pogoda, nie dziw ze nikogo nie ma ;) Olesia, najpiekniejsze zyczenia dla Was na nowej drodze zycia!! alez zmian! serdecznosci :) wczoraj tyle sie nachodzilam po sklepach, ze po poludniu juz mialam lekkie obrzeki. ale kupilismy co chcialam mezowi, dla niego pojscie do 2 sklepow to juz za duzo, a jak jeszzce ma przymierzac cos.. przy zaproponowaniu, ze jeszzce wejdziemy do 3 sklepu,bo tam przecena byla spodni, to juz zaprotestowal, ze mialy byc 2 sklepy. tez tak macie ze swoimi? :):) dzis pranie, i zaraz mykamy do parku odpoczac. dzidzia malo sie wczoraj ruszala, ale ja za duzo,wiec pewnie przez to. najsmieszniej jest jak wystawia w nocy swoj kuperek po jednej stronie pepka, tzn mysle ze to kuperek, i jedna strona jest 2 razy wieksza od drugiej :) ah dziewczyny jeszcze 3 miesiace, szok!!!

mum to come ...ja zaczynam 29 tydzien!! czas leci strasznie:)Ja tez juz czuje dzidzie tak mocno ze kazdy ruch kazde jej wypiecie odczówam:) najfajniejsze jak wypycha głowe i pupke:) urodze 2 kulki:) Z akupy z facetami..dla mnie koszmar!! w zeszłym tyg pojechałam ze swoim kupic sukienke dla siebie i 2 koszule dla niego.Ja sukienke kupiłam bez problemu a on???zgadnijcie!!! masakra.W koncu powiedziałam ze ja wychodze bo nie bede sie denerwowała a poza tym ja nie moge tak chodzic bo zaraz boli mnie podbrzusze i ty BA!! koszule sie znalazly:) w zeszłym roku na zakupach takich wiekrzych było to samo,i obiecałam sobie ze juz nie pojade bo lubie zakupy ale z facetem to nie przyjemnosc a męczarnia. Dopadla mnie chyba grypa zoładkowa;( masakra,jedynie co zjem i bez skutków to grysik;/

wspolczuje meeg! paskudna sprawa w ciazy... nawadniaj sie duzo. ja kupuje mezowi wszystko co moge kupic bez jego obecnosci-chodzenie po sklepach z ciuchami z nim to ostatnia rzecz ktora razem robimy ;) ale przy kupnie spodni czy butow niestety musi byc ze mna. przynjamniej mu upatrzylam te co chcialam kupic,wiec nie bylo problemu ;) ide na powietrze, buziale!

Mój M też tak ma, i ta jego mina męczennika, gdy za długo coś oglądam czy wybieram w sklepie.A jak nie chce mu się łazić, to wtedy nic mu się nie podoba, nawet dobrze nie spojrzy. A ja po tym weselu przeziębiłam się. Tak boli mnie gardło że nie wiem co robić, cały czas piję ciepłe napoje. Gorączki nie mam, ale całe gardło zawalone, a jutro miałam iść do laboratorium zrobić morfologię i mocz. Chyba to przesunę na inny dzień. Macie dziewczyny jakieś sposoby dozwolone kobietom w ciąży.

Gość Fiddle
Witam przyszłe mamusie:) Jestem tu nowa, pierwszy raz dzisiaj na kafeterii. Zaraz zaczernię swój nick, ale narazie się przedstawię. Jestem Marika, mam 19 lat i jestem w 27 tygodniu ciąży. Termin według USG mam na 2 sierpnia, a według OM mam na 22 sierpnia, więc gdzieś około tych dat nastąpi rozwiązanie. Można mnie spotkać na zapytaj.com pod nickiem Fiddle. Imię już wybrane - Kuba będzie:):) Pozdrawiam wszystkie mamy.

aga15510 Moze to angina??Ja zazwyczaj zanim zastosuje jakis lek,pije zimną pepsi.Taka zimna szklanke i zazwyczaj mi przechodzi.Moze to dos banalne i niedozeczne ale mój tata mówil ze na takie bóle czy nawet po usunieciu migdalków je sie lody!!Albo strepsils lub inne tego typu leki na gardełko.W zeszłym tyg.tez byłam na weselu i przez cudownie wspaniała klimatyzacje pobolewało mnie gardło i w ogóle to byla męczarnia dla mnie,o 21.30 pojechalismy do domu bo ja tanczyc nie mogłam wiec tylko bolal mnie kregosłup;/

Dziadek Jacek Dzięki za kwiatka, milutko. aga15510 - na bolące gardełko mi rodzinna powiedziała takie sposoby dozwolone w ciąży: herbatka z majeranku (2 łyżeczki na szklankę zalać wrzątkiem, zaparzyć, odcedzić i pić 2 razy dziennie), Gardło płukać szałwią i jak masz bioparox to psikaj 4 razy dziennie gardło. Oczywiście leżenie w łóżku konieczne. Mnie to pomagało, bo do tych chorowitych należę jeżeli chodzi o gardło. Ja najchętniej na zakupy chodzę sama, wtedy nikt mnie nie pogania, moge oglądać na co mam ochotę. A jak ide z mężeem to i tak go wyganiam, bo on stoi i przygląda mi się jak wybieram , a to mnie krępuje, za to w przymierzalni mi sie przydaje, bo zawsze dobrze doradzi. Jeżeli chodzi o zakupy dla niego, to on wchodzi do sklepu, przymierza , kupuje i wychodzi. Jak coś jest dobre, to po co szukać lepszego, tańszego - takie chłopy juz mają rozumowanie, tu zgodze się, że kobiety są bardziej skomplikowane. Olinka- Wszystkiego NAJLEPSZEGO , Napisz jak znajdziesz czas jak przeżyłaś ślub i wesele kochana. Pozdrawiam kochane brzucholki, nieforsujcie się, odpoczywajcie i dawajcie wszystkim rozpieszczać. BUZIOLE

aga15510 ja muszę powiedzieć że jak boli mnie gardło to też zazwyczaj piję coś bardzo zimnego najlepiej jeszcze z lodem albo lody. Tak więc musisz to spróbować. Proste tanie i przyjemne dla dziecka też obojętne. Jeśli chodzi o zakupy z facetem to ja nie lubię chodzić sama więc często robimy razem. Jeśli chodzi o ciuszki dla mnie to nie ma problemu a jeśli chodzi o jego to jest tak jak u większości nic mu się nie podoba więc kończy się na tym że ja mu wybieram za jego delikatną zgodą i tu już musi być zadowolony - spróbował by nie! następnym razem poszedł by sam :D:D:D:D pogoda u mnie też super - kobietki korzystajmy póki jest ładna. Któraś pisała że dzidzia wystawia jej kuperek ja mam dosłownie to samo też bardzo często mam nieforemny brzuszek bo po jednej stronie mi cos wywali ale też nie rozszyfrowałam jeszcze co to: podejrzewam że pupa bądź główka. Ostatnio często mi się zdarzają skurcze - tzn ściąganie tej macicy. Jak często u Was to występuje? Chciałabym sprawdzić czy ze mną wszystko wporządku. Poza tym witaj Fiddle - muszę powiedzieć że masz duży rozrzut z datami aż 20 dni. Imię Kubuś mi się podoba. Gratuluje synka. Mamy ich w sierpniu bardzo dużo. Synowie są na czasie :D My postanowiliśmy że nasza Księżniczka będzie miała na imię Anastazja Anna. :) :) Pozdrówka dla wszystkich przyszłych szczęśliwych mam. :):):)

Siemka:) Dziewczyny to wam lekarze też liczą tygodnie jak Fiddle z usg a nie om??? Bo mi z om, to może liczy się z usg??? Czy to tylko od lekarza zależy?? Mi malutka żyć nie daje, non stop się wierci nie ma 15 minut przerwy w ciągu dnia, a zasypianie to też nie lada sztuka. Chyba będzie z niej urwis :)))) Pozdrowionka brzuchalki:)

Cześć dziewczyny :) DziadekJacek dziękuję za pięknego kwiatuszka :) Ja jestem jakaś zacofana i ni potrafię zrobić wiosny u siebie na monitorze ;) Dziewczyny uważajcie na swoje zdrowie. NA ból gardła można płukać gardło szałwią, albo ssać tabletki z szałwią (np. Herbitussin), stosować Tantum Verde. Zdrowia Wam życzę :) _aga_ Ja też zaobserwowałam, że mój synek wystawia pupkę (tak myślę) :) Z lewej strony brzucha robi się duż twarda górka, która po kilku minutach znika i brzuch dalej jest miękki w tym miejscu :) Czuję też często jak dziecko przeciąga się/rozciąga się tam w środku :) Mikusiaaa, ja mam liczone wg ostatniej miesiączki. Co prawda ten termin do jakiegoś czasu pokrywał się z USG. Teraz już wychodzi, że termin wypada z USG wypadłby wcześniej, ale moja gin stwierdziłą, że "dzieci to nie drożdże i nie rosną tak samo", więc od jakiegoś 15 tyg jak termin został ustalony to stwierdziła, że bez sensu go zmieniać. Ale lekarze różnie robią z tymi terminami. Ja w weekend zrobiłam sobie z moim M wyprawę do mojego brata. Powiem Wam, że jak w tamtą stronę drogę zniosłam dobrze, to spowrotem myślałam, że wysiądę :| To niby tylko 3 godziny podróży autem w jedną stronę, ale dla mnie już chyba za dużo. Już się nie nadaję...Stopy mi bardzo spuchły, kręgosłup mnie bolał, jakoś niewygodnie mi było. Już na wyprawy powyżej 2 godz. nie będę się pisać.

Hej dziewczyny w następny ładny poniedziałkowy poranek. Mikusiaa ja swój termin porodu mam liczony tylko i wyłącznie za pomocą USG. To znaczy ten termin jaki mi wyszedł przy USG w 13tyg później już go nie zmieniają. Termin z miesiączki jedynie co to mam wpisany na certyfikacie dla pracodawcy. Poza tym wszyscy inni posługują się tym z USG. Co do podróży to mnie w piątek czeka całodzienna podróż jeszcze nie wiem jak to wytrzymam ale nie powinno być najgorzej czasami w pracy latam cały dzień jak opętana i daje jakoś radę więc teraz mam nadzieje że też dam. Tylko boję się że teraz to będzie praktycznie podróż w jednej pozycji mało ruchu a ja tego nie lubie :/ najpierw prawie 2h do lotniska później 2,5h w samolocie i 3h znów w samochodzie :/ A jeśli chodzi o Dzidzię też często się wierci i kopie ale już zauważyliśmy żę ma konkretne godziny kiedy jest aktywna a kiedy spi. Na przykład wieczorkiem zawsze po 20 a potem 23, 3 i później pomiędzy 5 a 6. Z dwa dni temu tak rozrabiała w nocy że aż mnie obudziła i nie szło zasnąć ponownie póki ona też się nie położyła. Co też zauważyła że reaguje na głos swojego tatusia jak mówi coś do niej, przeważnie odpowiada kopnięciem. Na rączkę nie reaguje bo ona akurat działa na nią kojąco i przestaje kopać, przeważnie kładzie się spać. Jedynie jak to tłumaczymy to to że mój M ma bardzo ciepłe dłonie i ona może odczuwać różnice temperatur bo ja za to mam zawsze niską temperaturę ciała.

Hej dziewczyny, odebrałam wyniki krwi i moczu i niepokoją mnie niektóre, a mianowicie: 1. neut 7,26 a norma 7 2.mocz białko - lekki ślad 3. bakterie liczne 4. sluz ++ o co chodzi z tym neut i białkiem? Zaczynam chodzic do lazienki coraz czesciej, czy bierze mnie jakies zakazenie czy cos? Jutro wizyta ale meczy mnie to

Heloł :) Dziadku_Jacku 👄 dzięki za kwiatka, wiesz co ty jesteś strasznie pozytywną osobą, wnosisz tu tyle radości, uśmiechu :) Megg współczuję przebojów żołądkowo-jelitowych:o Może coś zjadłaś nie takiego? Idzie lato, trzeba będzie uważać. Co do zakupów, to co mogę to kupuję mężowi sama. On mi za każdym razem obiecuje, że nie będzie marudził, a po 3 sklepie ma już taką umęczoną facjatę, że doprowadza mnie do szału. Ostatnio robię tak, zostawiam go z małą w sali zabaw, on sobie tam kawę wypije, z małą się pobawi, a ja mam godzinkę-dwie, żeby polatać po sklepach. Jak coś wybiorę to albo kupuję, albo idzie mierzyć te wybrane ;) Te chłopy to jakieś durne ;) Właśnie przegrałam wozek, kurczaczki, czaiłam się zbyt długo. Fakt jest ich jeszcze, ale ten kolor mi się podobał i był w świetnym stanie, spacerówka w ogóle nie używana. Kurfa ale zła jestem 😠 Położne na oddziale liczą tygodnie skończone. Mój gin raczej się opiera na OM, chociaż z usg wychodzi tydzień wcześniej (w mamuni mojej urodziny). Miłego dnia i spadam pisać bratu licencjat, jak to on mówi: siorka tobie przypadł w udziale rozum a mi uroda :p Bydle ;)

DziadekJacek wielkie dzięki za kwiatuszka to bardzo miłe :-). Ja niestety nie umiem też tutaj się tym odwdzięczyć, więc przesyłam takiego "kwiatka" :-)))). Pozdrowienia dla wszystkich mam! :)

Gość emila23
Witam W ramach zaliczenia zajeć, muszę przeprowadzić badanie. Proszę o wypełnienie krótkiej ankiety. Ankieta jest anonimowa. Badanie trwa ok 5 minut. Ankieta znajduje się pod adresem: http://badania.webd.pl/swps/ Z góry dziękuję