Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HYZIA GYZIA

PO JAKIM CZASIE OD ODSTAWIENIA TABLETEK ZASZŁAŚ W CIĄŻĘ ????

Polecane posty

WITAJCIE, CZYTALAM SPORO NA TEN TEMAT W NECIE . roznie pisza, od kliku mcy do nawet roku/ a jak bylo z wami?

"roznie pisza, od kliku mcy do nawet roku" a tutaj pisza dziewczyny ktore nie brały pigułek a starały sie duzo dłużej niż rok... "a jak bylo z wami?" w pierwszym cyklu po odstawieniu.

W pierwszą ciążę po 9 miesiącach, ale nie obeszło się bez stymulacji hormonalnej. W obecną zaszłam po 3 miesiącach, bez leków. Stosowałam testu owulacyjne.

Gość ja zamierzam odstawić
tabletki żeby zajść w ciążę i nie wiem na ile przed końcem opakowania powinnam stosować dodatkowe zabezpieczenie zeby nie zajść w ciążę od razu a dopiero po 3 miesiecznej przerwie?

Gość zwierciadlo duszy
po 1,5 roku

"ja zamierzam odstawić - tabletki żeby zajść w ciążę i nie wiem na ile przed końcem opakowania powinnam stosować dodatkowe zabezpieczenie zeby nie zajść w ciążę od razu a dopiero po 3 miesiecznej przerwie?" wystarczy że bedziesz sie zabezpieczac po ostatniej przyjętej pigułce. pierwsze siedem dni organizm i tak bedzie "czekał" na rozpoczęcie nastepnego opakowania, dopiero jak go nie zaczniesz to płodnośc wróci.

moja mama mowila mi ze zanim zaszla ze mna to czekala 1,5 roku, tabsow nie brala, ciekawa jestem czy to dziedziczne nie jest;)

niiee Hyzia :P odstawiłam na koniec kwietnia, a w sierpniu na początku już byłam :P podobno po 2 loatach starań do akcji wkracza lekarz(badania na płodność obojfa itp) ale może Tobie uda się twojego lekarza porzekonać,żeby zaczął badania? nie wiem, od czego to jest zależne że ja zaszłam w tak krótkim czasie, a inne dziewczyny starają się po 1,5 roku(czasem nawet jak tabletek nie brały) ale myślę,że nie warto skupiać się tylko na sobie-i przekonać partnera na badania,jeśli np 2 letnie starania nic nie dadzą?

Gość mama juleczki 2010
W lutym 2008 przestałam brać tabletki a 2 kreski na tescie zobaczyłam w październiku 2009 :)

Gość juuulkaa
odstawiłam tabletki w lipcu, od razu zaczęłam łykać feminatal metafolin, porobiłam badania, po miesiącu zaczęliśmy starania. zajść udało się w sierpniu, rok później.

"HYZIA GYZIA - jak widac po moim przypadku wcale nie tak latwo zajsc w ciaze zaraz po odstawieniu..." rownie dobrze - jak widac po Twojej mamie - moglabys sie starac tak samo dlugo nie biorac pigul nigdy w zyciu. moze po prostu tak masz. nie wszyscy zaskakują od razu, to cholernie indywidualne.

niby tabletki nie szkodzą,a jednak...płodność może powrócić nawet po roku,gdzieś to na ulotce wyczytałam,ja zaszłam w ciążę po 2 latach od odstawienia

poltora roku... brak owulacji. niewiadomo czy dzieki tabsom, czy nie. bo przeciez nikt wczesniej mnie nie badal pod tym katem