Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hoollinka

Już powoli trace siły

Polecane posty

Staramy się już 7 miesiąc a tu niestety ciągle nic. Mam wrażenie że nikt mnie nie rozumie i nawet nie mam osoby z którą mogę o tym porozmawiać :( Wszystkim się wydaje że to takie łatwe, wszyscy się wypytują tylko:( Czy któraś z was też ma takie odczucia ??

7 miesięcy to jeszcze zbyt mało żeby mówić o niepłodności, więc naprawdę nie martw się. Ja zaszłam dopiero w 20 cyklu po odstawieniu tabletek, więc również się trochę naczekałam. Polecam cierpliwość i dużo seksu - ale bez nacisku ze musi się udać. Poczekaj jeszcze pól roku i wtedy jeśli się nie uda, to idźcie do lekarza. Polecam również testy owulacyjne, będziesz wiedziała kiedy masz owulacje, co zwiększy prawdopodobieństwo zajścia w ciąże.

Dziękuję za miłe słowa:) Ja wiem że 7 miesięcy to mało w porównaniu że dużo kobiet też stara się nawet ponad rok czy dwa lata i naprawdę bardzo podziwiam te kobiety. Za to że mają tyle siły . Mnie każdy miesiąc i każde rozczarowanie bardzo mocno dobija. Niestety nie chce też i partnera dołować bo wiem że go to też troszkę nerwów kosztuje więc wszystko duszę w sobie.

Gość zrób badanie hormonów tarczycy
TSH, ft3, ft4, usg i przeciwciala ATPO, przy hasnimoto ciezko zajsc i donosic.

Gość zrób badanie hormonów tarczycy
sorki hashimoto

Właśnie kiedyś czytałam w jakimś artykule dla kobiet , ze badanie najlepiej jest robić po roku starań jak nic nie wyjdzie. Ale zastanawiam sie czy nie wybrać sie do lekarza i zapytać o jakieś badania itp już teraz czy jeszcze poczekać

Gość misia1111111111111111111111
ja też nie mogłam zajść 6m i zastanawiałam się co jest bo z pierwszą zaszłam bez problemu.pół roku mineło i powiedziałam że już nie staram się co ma być to będzie,przestałam tak o tym myśleć,nie latałam już po testy jak opętana,i stało się za miesiąc już nie miałam miesiączki.mała ma teraz prawie 11m. nie martw się na pewno się uda.

misia- zadzroszcze Może też powinnam całkiem sobie dać na luz. Co ma być to będzie. Przestać o tym myśleć i czekać tylko od owulacji , a potem do @ . Chyba tak będzie najlepiej

a proponuje iść teraz zrobić badania, wyżej dobrze było napisane aby zbadać tarczycę. Jeżeli tu jest problem to unormowanie hormonów też zajmie kilka tygodni, więc nie ma co czekać :) A w między czasie oczywiście cały czas ćwiczyć ;))

nam udało sie po 1,5 roku bo okazalo sie ze sluz plodny mialam o wiele za wczesnie,bo nawet i 5-6 dni przed owulacja,a podczas owulacji mialam "sucho" udalo sie metoda termiczna za 1 razem ;) powodzenia

Gość Natussska
do holinki nie przejmuj sie ja sie staram od ponad roku wiem ze to trudny czas i to ciagłe oczekiwanie badałam sie u ginekologa wszystko jest ok badal sie moj mąz i tez wszystko ok i poprostu powiedzial mi ze może dziecko na odpowiednia chwile i jezeli do kwietnia tego roku nic nie zmajstrujemy to wtedy bedziemy martwic sie dalej idz do lekarza porozmawiaj z nim napewno ci pomoze doradzi mi sie teraz spuznia okres i jeszcze troszke musze poczekac zeby zrobic test ale mam nadzieje ze sie udalo nie poddawaj sie zycze powodzenia pozdrawiam

Gość rózówa,różówa
ja sie staram muz ponad 2 lata i czasem mam juz poprostu dosyc:(