Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

E!!

Wykszta艂cona powinna wiazac sie z wyksztalconym !

Polecane posty

Go艣膰 buahhhahhhahhhaa
>>G贸wno prawdddaaaa a to pisa艂a jaka艣 dziewczyna takiego kolesia po zawod贸wie :D:

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
kazdy po zawodowce tlumaczy w taki sposob brak wiedzy i lenistwo . skoro jestescie tacy inteligentni to czemu nie pniecie sie wyzej ? czy tylko kasa jest dla was najwazniejsza?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paranormallll
Nikt niczego nie t艂umaczy.Ja te偶 jestem po zawod贸wce i nie uwa偶am si臋 za gorszego od kogo艣 kto studiuje.Dlaczego nie studiuj臋 ? poniewa偶 nie mam na to czasu , wol臋 po艣wi臋ci膰 si臋 swojej 偶yciowej pasji mianowicie gram na gitarze i je偶d偶臋 w trasy koncertowe z moim zespo艂em.Znam mas臋 ludzi kt贸rzy aktualnie studiuj膮 i to jest taka bufoniarnia 偶e g艂owa p臋ka.Nie chc臋 mie膰 z tym burdelem nic wsp贸lnego ! nie do艣膰 偶e mniemanie o sobie to ma wyg贸rowane nie adekwatne do swojej inteligencji to my艣li 偶e jak studiuje to jest kim艣.Mam w dupie jakie艣 studia bo dla mnie liczy si臋 cz艂owiek ! nie poziom wykszta艂cenia.Mam przyjaci贸艂 kt贸rzy nigdy nie studiowali a s膮 wspaniali,偶yczliwi i kochani.Nigdy nie mierzy艂em ich przez pryzmat poziomu ich wykszta艂cenia ! To Ty autorko masz jakie艣 kompleksy w dodatku swoj膮 gadk膮 pokazujesz 偶e inteligencji nie posiadasz.Boisz si臋 偶e kto艣 po podstaw贸wce jest od Ciebie m膮drzejszy ? no to si臋 b贸j bo osobi艣cie znam paru takich ludzi przy kt贸rych nie wiedzia艂aby艣 jak si臋 odezwa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo ja wiem
To ju偶 by艂o i to wiele razy :o Wiem jedno: ludzie, kt贸rzy przerwali edukacj臋, bo tak im si臋 potoczy艂o w 偶yciu, wracaj膮 na studia/do szko艂y, gdy tylko jest to mo偶liwe. A ci, kt贸rzy przerwali z w艂asnej woli, na studia nie wracaj膮 i t艂umacz膮 wszystkim naoko艂o jak kolega powy偶ej, 偶e studia s膮 w gruncie rzeczy bez sensu. Nie ma tak, 偶e jest cz艂owiek gorszy (po zawod贸wce) i lepszy (po studiach). Kretyn贸w znajdzie si臋 w obu grupach. Ale zalety podj臋cia studi贸w s膮 IMHO bezdyskusyjne. To napisa艂am ja, "prostak kt贸ry pi臋膰 lat robi艂 z siebie idiot臋 na studiach za kas臋 rodzic贸w" (wg G贸wno prawdddaaaa), a teraz studiuje zaocznie drugi kierunek "i to jest taka bufoniarnia 偶e g艂owa p臋ka" (wg Paranormallll).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hahahahabuhahahah
Odezwali si臋 wielcy uczeni :D W wakacje zawsze spotykam si臋 z kolegami i kole偶ankami kt贸rzy studiuj膮 i du偶o opowiadaj膮 jak na takich studiach bywa co jeszcze bardziej przekonuje mnie w tym 偶e wegetuje tam stado dzikich bawo艂贸w w dodatku t臋pych do pot臋gi :D Mam te偶 par臋 kole偶anek kt贸re : -zdaj膮 prawo jazdy kat.b ju偶 z 6-8 raz bo jak twierdz膮 trafiaj膮 na egzaminatora chuja :) w rzeczywisto艣ci jak na moich oczach wsiad艂y za kierownic臋 to nie wiedzia艂y do czego s艂u偶y d藕wignia zmiany bieg贸w. -nie umiej膮 napisa膰 prostych notatek w WORDdzie,艣ci膮ga膰 plik贸w z internetu a poczt臋 na onecie musia艂 im za艂o偶y膰 14letni brat z gimnazjum :) -nie potrafi膮 po ludzku si臋 wypowiedzie膰,krz膮taj膮c przy tym i rozmy艣laj膮c jakiego s艂owa u偶y膰 lub nie u偶y膰,czy aby to 藕le wp艂yn臋艂o na obraz ca艂ej rozmowy -nie wiedzia艂y 偶e Saksofon nale偶y do instrument贸w drewnianych -nie umiej膮 dobrze tabliczki mno偶enia a na koniec naj艣mieszniejsze ,uwa偶aj膮 si臋 za ikon臋 s艂uchaczek hard rockowej muzy nie znaj膮c przy tym nazwiska g艂贸wnego lidera AC/DC ! Podsumowuj膮c: Jak kto艣 mi powie 偶e Ci co studiuj膮 s膮 inteligentniejsi od tych co nie studiuj膮 mu napluj臋 w twarz bo rzyga膰 mi si臋 chc臋 jak czytam takie bzdury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssssssdddddfggg
Moja ciocia po trzech kierunkach studi贸w bez wujka kt贸ry jest jest po zawod贸wce by艂a by nikim :) Ciocia zarabia 1.600z艂 na r臋k臋 a wujek 16ty艣 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blanka1100
Pan o wdzi臋cznym nicku "G贸wno prawda" to w艂a艣nie stereotypowy Pan po zawod贸wce z kt贸rego wy艂a偶膮 kompleksy. Opisywa艂am ju偶 taki przypadek. Dyskredytowanie ka偶dego cz艂owieka po studiach, bo ka偶dy z nich to w skr贸cie "debil studiuj膮cy za kas臋, a ja mam zawod贸wk臋 i zarabiam tyle to a tyle". Argumenty "zaw贸dkowicz贸w" s膮 zawsze w艂a艣nie takie jak zaprezentowane przez ciebie. Who cares? I don't. Za t臋 swoj膮 bajo艅sk膮 pensj臋 kup sobie s艂ownik angielskiego i przet艂umacz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Grrrrrrrrr
Blanka1100 jeste艣 ograniczona i zakompleksiona.Wida膰 偶e sko艅czy艂a艣 wy偶sze studia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blanka1100
Nigdy nie b臋d膮 do mnie trafia膰 argumenty "Ciocia z wy偶szym zarabia tyle, a wujek po zawod贸wce 10 rzay wi臋cej". Pieni膮dze to w takich zwi膮zkach wcale nie g艂贸wny problem i nie z powodu "16 tysi臋cy miesi臋cznie" si臋 rozpadaj膮. Wy, bez studi贸w, kt贸rym si臋 uda艂o jeste艣cie w艂a艣nie SZLACHETNYMI WYJ膭TKAMI OD REGU艁Y (gratuluj臋). Regu艂a jest zupe艂nie inna. Statystyki s膮 nieub艂agane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zaraz Zaraz...
...czy Ty autorko chcesz na si艂臋 udowodni膰 偶e zwi膮zek ch艂opaka po zawod贸wce z dziewczyn膮 po studiach i na odwr贸t NIE MA SZANS ? Odpowiem Ci na to pytanie: Mylisz si臋 i to bardzo.Ch臋tnie bym Ci wyt艂umaczy艂 dlaczego si臋 mylisz i widz膮c po Twojej zadufanej osobowo艣ci stara艂 Ci si臋 to jak najpro艣ciej wyja艣ni膰 ale nie mam czasu na pierdo艂y. Aha a ja jestem po dw贸ch kierunkach studi贸w i mam dziewczyn臋 po zawod贸wce,razem 8 lat,szcz臋艣liwi i spe艂nieni.Dzi臋kuj臋 dobranoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzie艅 dobry witam Pa艅stwa
Blanka to pewnie jaka艣 t艂usta krowa co jej 偶aden ch艂opaczyna nie chce i stara si臋 retuszowa膰 swoje kompleksy wy偶szym wykszta艂ceniem...oczywi艣cie tylko na papierku :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blanka1100
Gratuluj臋 Ci dobrego zamopoczucia. W postach bluzgaj膮 ci, kt贸rym brak racjonalnych argument贸w, a bardziej wyrafinowanego s艂ownictwa nie znaj膮. 呕ycz臋 ci, aby twojego - us艂anego samozadowoleniem - 偶ycia nie popsu艂 偶aden wykszta艂ciuch, bo widz膮c twoj膮 nadwra偶liwo艣膰 na punkcie braku wykszta艂cenia, musia艂by艣 si臋 chyba po kontakcie z tak膮 osob膮 dezynfekowa膰 przez tydzie艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blanka1100
I nie ja jestem autork膮 tego w膮tku, ale 偶eby to zauwa偶y膰 to trzeba si臋 troch臋 wysili膰. Argumenty typu "sp贸艣膰 klap臋" tylko utwierdzaj膮 mnie w s艂uszno艣ci moich tez.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo ja wiem
Blanka1100, odpu艣膰 im :) Wg co poniekt贸rych tutaj jeden zaliczony rok na uczelni = ubytek inteligencji o 10% ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mro偶ona kawa
zgadzam si臋, ludzie powinni si臋 dobiera膰 tak偶e pod wzgl臋dem poziomu wykszta艂cenia, bo nie jest to bez znaczenia . smutna prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hiehie
Blanka "Sp贸艣膰 si臋" ? Ty naprawd臋 masz wy偶sze wykszta艂cenie ? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶ona wspania艂ego m臋za
Tak jak wsz臋dzie uog贸lnianie nie ma sensu... ja jestem po dw贸ch fakultetach, a m贸j m膮偶 jest fryzjerem, po technikum. A jest o wiele bardziej inteligentny, a przede wszystkim rozumny i zaradny, ni偶 wielu doktorant贸w, magistr贸w i innych "wykszta艂conych". Zwr贸膰cie uwag臋, 偶e nie zawsze osoby po zawod贸wce czy technikum to osoby, kt贸rym do studiowania zabrak艂o inteligencji, a cz臋sto osoby, kt贸re po prostu nie mia艂y do tego warunk贸w. Obecnie doktoranci itd. s膮 to cz臋sto osoby bogatych rodzic贸w, kt贸re po prostu mog膮 pozwoli膰 sobie na studiowanie i nie zarabianie. A je艣li kto艣 jest zmuszony po szkole zarabia膰 na siebie i cz臋sto na rodzin臋, to z latami nabiera tego, co najwa偶niejsze, m膮dro艣ci 偶yciowej, kt贸rej wieczni studenci nie maj膮. I doktoranci mog膮 rozmawia膰 o teorii, ale na 偶yciu znaj膮 si臋 niewiele. Niejeden raz mia艂am wi臋cej temat贸w z osobami po technikum i zawod贸wce ni偶 z "wykszta艂conymi". I nie by艂y to rozmowy proste, ale 偶yciowe. Tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blanka1100
Nareszcie, 偶ono wspania艂ego m臋偶a, kto艣 napisa艂 post kt贸rym po偶na na poziomie polemizowa膰. Technikum i magisterka to jeszcze nie jest taka du偶a dysproporcja. Wszyscy zakompleksieni powo艂uj膮 si臋 tu na wyj膮tki od regu艂y lub jakie艣 skrajne przypadki, a g艂贸wnym argumentem maj膮cym zrekompensowa膰 braki szkolene s膮 tylko i wy艂膮cznie PIENI膭DZE. Uko艅czone studia nie daj膮 pieni臋dzy, nie ucz膮 zaradno艣ci, ale odpowiednio wykorzystane daj膮 co艣 czego nie da si臋 przeceni膰: nowe horyzonty, rozbudzenie ciekawo艣ci. A czy kto艣 to wykorzysta i jak to zrobi to ju偶 jego sprawa. Znam paru g艂膮b贸w po studiach, ale nie znam nikogo komu studia zaszkodzi艂y. W najgorszym wypadku najwy偶ej utwierdzi艂y pewien stan rzeczy. Zalety studi贸w s膮 nie do przecenienia i nie zawsze s膮 to namacalne, materialne sprawy. Ja nie spotka艂am jeszcze sz臋sliwego WIELOLETNIEGO zwi膮zku w kt贸rym r贸偶nica wykszta艂cenia nie da艂aby si臋 we znaki po d艂u偶szym lub kr贸tszym okresie czasu. Rzeczy materialne w takich zwi膮zkach wcale nie by艂y g艂贸wn膮 przyczyn膮 niepowodzenia. Je偶eli takie pary s膮 to cacy, ale to s膮 WYJ膭TKI, a nie regu艂a i 偶adne psioczenie zakompleksionych nie zmieni tego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kraksanamaxa
Jak to czytam to my艣l臋 偶e niekt贸rzy powinni mie膰 zakaz studiowania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bes sentyment贸w
zgadzam sie z Paranormallll Najgorsze co moze byc w czlowieku to ocenianie drugiego poprzez pryzmat wykszta艂cenia! - tak zalosne i prymitywne podejscie to najczesciej spotyka sie tylko w Polsce... Uwa偶am, 偶e obecny tok nauczania na studiach siegn膮 dna. Studenci zachowuj膮 si臋 jak byd艂o. Znam wielu ludzi po zawod贸wkach kt贸rzy sa naprawde rozgarnieci zyciowo niz nie jeden nadety "student"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo ja wiem
"Uwa偶am, 偶e obecny tok nauczania na studiach siegn膮 dna" --> sk膮d taka opinia? studiujesz/studiowa艂e艣(a艣) albo wyk艂adasz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autorkiiii25
Mam 艣rednie wykszta艂cenie i my艣l臋, 偶e wiele do powiedzenia czy w zwi膮zku z tym nie mam szans na zwi膮zek z kobiet膮 po studiach? chore... Zak艂adaj膮c, 偶e taka osoba bedzie b艂yszcze膰 swoj膮 wiedz膮 ksi膮偶kow膮, to jaka mam pewnosc ze dor贸wna mi inteligencj膮?

Udost臋pnij ten post

Za艂o偶ycielka w膮tku, kt贸ra jak na wykszta艂con膮 osob臋 niestety nie pisze szczeg贸lnie sk艂adnie, nie uwzgl臋dni艂a w swoich cudnych rozwa偶aniach jednego: w艣r贸d studiuj膮cych i tych z wy偶szym wykszta艂ceniem przewa偶aj膮 kobiety. Zatem facet贸w z tytu艂em magistra dla wszystkich wy偶ej wykszta艂conych pa艅 po prostu nie wystarczy. Ja sama mam wy偶sze wykszta艂cenie, i to niez艂e, a m贸j m臋偶czyzna poprzesta艂 na maturze i od tamtej pory ci臋偶ko pracuje (obecnie prowadzi w艂asn膮 firm臋). Jest nieprzeci臋tnym bystrzach膮, w dodatku oczytanym chyba bardziej ode mnie. Po Ziemi chodzi mn贸stwo naprawd臋 inteligentnych facet贸w bez studi贸w, uwierzcie mi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moim zdaniem blanka
ma racj臋, a wy chyba za bardzo nie rozumiecie jej toku my艣lenia i od razu plujecie jadem... Czy kto艣 tu wspomnia艂, 偶e ludzie po zawod贸wce s膮 gorsi a Ci z wy偶szym wykszta艂ceniem inteligentniejsi, lepsi? CZYTANIE ZA ZROZUMIENIEM! Maj膮 inne prze偶ycia, by膰 mo偶e zainteresowanie, horyzonty, ale to nie znaczy wcale, 偶e kto艣 lepszy a kto艣 gorszy... Ko艅cz臋 studia na politechnice. Powiedzmy, ze nie jestem inteligentna, zaradna ale jako艣 daj臋 rad臋, a na studiach nauczy艂am si臋 kombinowania, imprezowania i chlania na um贸r;-)... No i ze swojego lenistwa wykszta艂cenia nie przekuj臋 na pieni膮dze. A kto艣 po zawod贸wce niech b臋dzie bardziej inteligentny i lepiej zarabiaj膮cy ode mnie, ale co z tego? Skoro w艂a艣nie z tymi obibokami z uczelni b臋d臋 mia艂a wsp贸lne spojrzenie na 艣wiat, nie wnikajmy jakie;-) zainteresowania, wspomnienia i do艣wiadczenia, wi臋c uwa偶am, 偶e taka relacja ma wi臋ksze szanse przetrwania... A z moich osobistych obserwacji to ju偶 ca艂kiem jako niby ta 'techniczna' jestem uprzedzona do humanist贸w. Bro艅 Bo偶e nie uwa偶am, 偶e kto艣 jest mniej lub bardziej inteligentny, po prostu ma inne usposobienie, motywy dzia艂ania i obawia艂abym si臋 r贸偶nic w 艣wiatopogl膮dzie... I na koniec dodam, 偶e pr臋dzej dogada艂abym si臋 z facetem po technikum ni偶 jakiego艣 po politologii czy stosunkach mi臋dzynarodowych, wi臋c widzicie 偶e to nie o sam 'papier' chodzi ani tym bardziej o pieni膮dze... Pozdrawiam rozm贸wc贸w;-)!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autorkiiii25
Moim zdaniem blanka - tak sie sklada ze nie czytalem wypowiedzi Blanki, natomiast wystarczy mi sam temat "Wykszta艂cona powinna wiazac sie z wyksztalconym" by stwierdzic, 偶e wed艂ug autorki Zawod贸wka nie zalicza si臋 to wykszta艂cenia. Przecie偶 po zawod贸wce tak samo nabywasz zawodu jak i po jakichs okre艣lonych studiach w danej dziedzine.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moim zdaniem blanka
No wi臋c nie wiesz co tak naprawd臋 mia艂a na my艣li:-) Moz臋 troszk臋 przesadza i nie pisze ca艂kiem precyzyjnie, ale ja osobi艣cie przynajmniej po cz臋艣ci si臋 z ni膮 zgadam. Fakt faktem ka偶dy ma prawo do w艂asnego zdania i wyboru:-) Jedna osoba woli si臋 zadawa膰 z lud藕mi podobnymi sobie, inni nie zwracaj膮 na to kompletnie uwagi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moim zdaniem blanka
Ale wykszta艂cenie w temacie nie jest sprecyzowane wi臋c tak samo mo偶na to odczyta膰 'osoba z wykszta艂ceniem zawodowym powinna si臋 wi膮zacz osob膮 z wykszta艂ceniem zawodowym'. Chocia偶 zgadzam si臋, 偶e zbyt to uog贸lni艂a i r贸偶nie to w 偶yciu bywa...

Udost臋pnij ten post

poziom intelektu jest wa偶ny ale czy prokurator musi by膰 z pani膮 prokurator a lekarz z lekark膮 a dyrektor z dyrektork膮? Teraz murarz zarabia tyle co lekarz w zarobkach to ju偶 r贸偶nicy nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blanka1100
ZA艁O呕YCIELK膭 W膭TKU jest E!!, a nie Blanka1100. Zgadzam si臋 co do "wsp贸lnoty do艣wiadcze艅" pewnej grupy studiuj膮cej np. jeden kierunek. Nawet je偶eli cz艂owiek na studiach nauczy艂 si臋 tylko chlania i imprezowania to najcz臋艣ciej znajduje partnera, kt贸ry przeszed艂 przzez to samo, bo wywodzi si臋 z podobnego 艣rodowiska. Partner贸w poznajemy najcz臋艣ciej w艣r贸d ludzi ze studi贸w, pracy, w艣r贸d znajomych na podobnym poziomie i etapie 偶ycia.. Pan murarz nie pozna swojej 偶ony na konferencji profesor贸w fizyki, bo nie b臋dzie mia艂 zbytniej okazji w takich miejscach bywa膰 i tyle.

Udost臋pnij ten post