Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.ninki

Zabezpieczacie jakoś przyszłość dziecka?

Polecane posty

Gość energiaa
Nie wiem , ja jakoś mam ograniczone zaufanie do tego typu firma, zdecydowanie wole sprawdzone , duże, doświadczone w inwestowaniu i ubezpieczaniu firmy.

Gość e tam ty to masz problem
My się ruchamy non stop, żeby zapewnić jej rodzeństwa więcej niż drużyny piłkarskiej

Jako doradca finansowy proponuje udanie się do kogoś takiego. Doradca wybierze najlepszy fundusz inwestycyjny/polisę akcyjną czy inny produkt systematycznego oszczędzania. Dopasuje go do oczekiwań klienta i jego mozliwości finansowych. Nie bójcie sie doradców- nie biorą pieniędzy od was tylko maja prowizje z banków itp. Zalezy im na zadowolonych klientach ( w tym zawodzie buduje się sieć powiązań), więc starają się wybrać jak najlepiej :)

Gość elizzzka23
A dla mnie pewnym sposobem jest polisa na życie to jest to co chce własnie dac swoim dzieciom i załozyc z myśla o nich.

My z mezem zalozylismy corce konto, co miesiac z mojego konta jest odciagane 1/4 mojej pensji konto jest zamrozone przez 18 lat, nie mozna wyplacac. po tym okresie decydujemy o tym czy zamrazac raz jeszcze, lub inna mozliwosc jak wyplata

Oj zamrozić na 18 lat konto nie odważyłabym się już wole Plan na życie bo w każdej chwili mogę zrezygnować z niego.

Gość mama inwestor
Chciałam zabrać głos w tej dyskusji i dorzucić to co wiem. Założenie dziecku funduszu inwestycyjnego i to na dodatek inwestującego w obligacje to nieporozumienie. Jeśli chcemy inwestować na 10-15 lat lub więcej to tylko w fundusze akcji. W obligacje inwestujemy na okres 2-5 lat. Inwestując dłużej w obligacje tracimy potencjalne zyski, które otrzymujemy w tak długim czasie inwestując w akcje. Druga sprawa: inwestowanie w 1 fundusz na 20 lat i modlenie się o wzrost wartości jednostek to zupełna strata czasu i pieniędzy. Dzisiaj na rynku można znaleźć wiele instrumentów, które dają 15% lub więcej stopy zwrotu w ciągu roku. Poza tym, aby zminimalizować ryzyko straty warto kupować wiele funduszy naraz tzw. Fundusz funduszy. Lupujemy np. 43 fundusze naraz, które inwestują nasze pieniądze w światową gospodarkę. Jesli ktoś byłby zainteresowany takim rozwiązaniem to proszę o kontakt. Jest to ciekawy produkt, zarabiający ok.20% rocznie średnio.Mamy kontrolę nad swoimi pieniędzmi, gdy cos sie dzieje na rynku niedobrego, to mamy możliwość przenieść kasę tam, gdzie akurat jest najlepsza koniunktura.Mam 2 takie programy, bo mam 2 dzieci, ładnie kasa przyrasta, program prosty w obsłudze, poza tym otrzymuję rekomendacje i strategie inwestycyjne. Mój adres: lasiczka77@interia.pl

Gość jaaaaaaa.................
niezła reklama, ciekawe kto sie złapie:P:P:P

Gość ja kupuje mieszkanieee
a ja wolę kupić mieszkanie na kredyt pd wynajem, takze uważam, że najlepiej inwestować w nieruchomości

żeby kupić mieszkanie to na raz musisz mieć dużą sumę pieniędzy, nawet biorąc na kredyt, to trochę drogo, bo rata wysoka, wiec moim zdaniem lepiej odkładać 200-300 zł na jakiś fundusz czy plan oszczędnościowy, my tak robimy, bo dla nas to najrozsądniejsza i najbardziej realna finansowo metoda. Kwota niewielka, więc nie czujemy, że czegoś nam brakuje, a dodatkowo specjaliści to inwestują, więc zanim młody skończy 18-20 lat uzbiera się z tego niezła sumka :) No i dodatkowo jest to też ubezpieczenie w razie czego, które obowiązuje na całym świecie. Mamy ten plan dokładnie: http://www.generali.pl/klienci-indywidualni/inw-i-ochrona/ubezpieczenia-inwestycyjno-ochronne/plan-oszczednosciowy-dla-dziecka