Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sumienieee123

MOJE WYRZUTY SUMIENIA...

Polecane posty

Gość sumienieee123

A więc tak.. mam kłopoty w domu, mam 19lat, rodzice na nic mi nie dają.. jestem z chłopakiem od 2lat.. od kilku miesięcy pracuje.. wczoraj wziął wypłatę i się uparł, że musi mi kupic kurtkę na zimę i buty.. chodziliśmy po sklepach.. spodobała nam się jedna kurtka.. ale cena to 380 zł.. ja miałam 50 zł, bo dostałam od babci.. on się uparł, że musze ją miec.. wiele nie zarabia, ale upał się że spłaci swoje długi z tej wypłaty i kupi mi to, co pilne.. mi ta kurtka się bardzo podobała i on powiedział, że nie ma bata- kupujemy.. wahałam się długo.. w końcu kupiliśmy.. dałam te 50zł, choc to kropla w morzu.. wyszliśmy ze sklepu a ja się popłakałam, miałam straszne wyrzuty sumienia, byłam skłonna ją oddac.. on mnie przekonywał, że jest ok i w ogóle.. było to wczoraj a ja do teraz czuję się zniesmaczona choc jestem mu bardzo wdzięczna i jestem z niej zadowolona i wiem,że pare lat w niej pochodzę... co myślicie...?

Gość sumienieee123
Dodam, ze o butach już nie chciałam słyszec bo nie chce by robił na mnie, tylko sam cos z tego miał.

No i o co te wyrzuty sumienia ? Kocha Cie wiec chcial sprawic Ci radosc. To swiadczy o tym,ze masz wspanialego mezczyzne. Powinnas sie cieszyc.. :)

Gość alukiki
dal Ci ją bo Cie kocha... szkoda mu się Ciebie zrobiło. Może jak zaczniesz zarabiac jakąs większą kasę to kupisz mu coś wzamian:) Nie martw się. Poza tym... co za rodzice ze Ci kurtki i butów nie chcą kupic?????? Toż to wstyd dla nich powinien byc ,że ich córkę chłopak obkupuje, a Ty nie wstydź się i nie przeżywaj.

dal Ci ją bo Cie kocha.." głupoty piszecie :) kupił jej tą kurtkę bo nie chce miec wstydu przed kumplami że jego dziewcze śmiga w obdartym ciuchu z lumpexu :P

Gość sumienieee123
Ostatnimi czasy zawaliłam szkołę, tzn przestałam chodzic i chciałam sie zapisac do zaocznej, ale dyrektor mi ten pomysł wybił z głowy.. bo chciałam sie uczyc zaocznie i isc do pracy.. wiec rodzice stweirdzili, ze skoro sie nie ucze to nie będą na nic mi dawac i że nie będę grała na ich uczuciach by mi kupili kurtkę.. wczoraj byłam własnie z nimi na rozmowie z dyrektorem..w letniej kurtce, z cienkiego materiału.. typowa na letnie wieczory.. i mowie matce, ze mi jest zimno i w ogóle a buty mi całe przemakają (adidasy) a ona pojechałam do jednego centrum i kupiła kolejną kurtkę ojcu.. mimo, że na przecenie ale kupiła.. już chyba trzecią.. miałam łzy w oczach, ale stwierdziłam, ze nie dam po sobie poznac...

widzę regres, że w końcu udało się postawić ci do pionu

Mi moi tez pieniedzy nie dawali bo nie mieli. Moj facet od czasu do czasu kupowal mi jakis sweterek itd. oczywiscie, taki w ktorym mu sie podobalam :) i on mial z tego przyjemnosc i ja :) pozatym w zamian robilam mu pyszne deserki bo bardzo lubi slodkie ;)

postawić ci do pionu o jaaaaaaaaaaaaaa:D cię! do pionu* :P

Gość sumienieee123
Regres.. daruj sobie.. to, że nie miałam kurtki zimowej nie oznacza, że wyglądam jak obdartuch :O ubieram się ładnie.. z tym, że wiele tych ciuchów nie mam. Nigdy nie wstydził się przede mną przed nikim.. poza tym częściej spędzamy czas razem aniżeli z kumplami.. ale Ty jak zwykle każdego musisz zeszmacic.. dlatego tak Cię na kafe nie trawią:O

Gość sumienieee123
ike i regres jak macie zamiar z kolejnego topiku zrobic smietnik to lepiej stąd idźcie .. ja tu prosze o zdanie ludzie a nie o pisanie głupot między sobą.. idźcie na priva, cokolwiek

widac ze nie mialas za ciekawego dziecinstwa, przez to teraz czujesz sie za wszystko odpowiedzialna i myslisz, ze cie sie duzo nie nalezy. Ciesz sie z tej kurtki, chlopak wie, jaka masz sytuacje w domu, zalezy mu na tobie i chcial ci pomoc 🖐️

ike :D:D:D:D przesadziłaś :D autorko a ta kurtka ma 3 paski na rękawach?

A co regres.. u Ciebie na tej wsi Wygnańczyce to wyznacznikiem "bycia fajnym" jest posiadaniem kurtki z 3 paskami na ramieniu i wielkim logo na całe plecy ?:D haha:D dupcia- byc może.. ale i tak mi głupio, bo zarobił mało.. kupi mi kurtkę.. odda nie wszystkie długi i zostało mu coś kolo 200 na koncie.. zmienił prace .. będzie zarabiał lepiej.. ale w tym miesiacu wziął mało, bo mał miał godzin.

Gość Natka10
Powinnaś sie cieszyć że mam wspaniałego faceta :)

Gość sdgsasdasdfassagsdgf
sumienieee123 Twoi rodzice doże robią nie dając Ci kasy :P Nie uczysz się a oni Cie jednak utrzymują mimo iż masz 19 lat.Ciesz się że chociaż masz gdzie spać bo jesteś typowym darmozjadem :P

Wiem, że nie mają obowiązku nic dawac.. i ok. Tylko napisałam dlaczego to on kupił tę kurtkę a nie rodzice. Za miesiąc będę mieszkała już z nim więc nie będę darmozjadem.. a do szkoły wracam. Jest wspaniały i powiedział, ze każdy na jego miejscu zrobiłby to samo.. Regres- nie, nie jest dresem.

Gość sdgsasdasdfassagsdgf
sumienieee123 To się ciesz że na takiego trafiłaś :P

Regres, nie wnosisz nic do tematu. Co do firmy.. co to kogo obchodzi . Nie na tym się skupiam tylko na fakcie, temat inaczej brzmi.

Czyli mamy rozumieć, że z utrzymania przez rodziców przejdziesz na utrzymanie chłopaka? Ja też bym miała wyrzuty sumienia, gdybym tyle kasy wydała na kurtkę...

Sumienei to że masz wyrzuty świadczy dobrze o Tobie, że nie lecisz na kase, najbardziej nie trawię lasek które przyjmuja ile wlezie od faceta i jeszcze ich naciagają. Pomyśl sobie że gdybyś to Ty miała kasę a on byłby w potrzebie to też byś mu pomogła:)

Planowaliśmy zamieszkac na zimę od dłuższego czasu.. zamierzam isc chociażby na promocje aby było ze 300, 400 zł.. on zarabiał w nocy pracy będzie tyle, że nie braknie raczej na nic, co nie zmienia faktu że mu mówiłam, ze tez chce pracowac.. a on, że on nie chce bym pracowała.. zmienił się, dawniej nie mogłabym o nim zbyt dużo powiedziec, ostatanimi czasy bardzo się stara. Mam wyrzuty.. stąd ten temat.. nigdy nie kupiłam sobie nic tak drogiego.

Regres, nie wnosisz nic do tematu" jaki temat takie odpowiedzi :D Totalne dno , to i totalnie denne odpowiedzi płyną :D chcesz serio? To sie spytam coś ... Po co założyłas ten temat ? Po co sie chwalisz ze kupił ci koles kurtkę ? Kocha cię , pomógł ci , dołożył sie do kurtki i zamaist sie cieszyć ze masz spoko faceta ,zamiast sie cieszyc że masz fajny nowy ciuch to ty doszukujesz sie czegoś co nie wiadomo gdzie jest ... masz wyrzuty sumienia? to weź paragon i leć do sklepu i oddaj kurtkę , może ci przyjmą i bedzie po problemie i nie bedzie wyrzutów sumienia i tyle w temacie A jesli chcesz potwierdzeń ze masz fajnego faceta to proponuje założyć topik o zgoła innej treści Bardziej wdzięczno -pochwalny :D dziękuje za uwagę :D 🖐️

Wiesz facetowi to strasznie łechce jego ego jak może swojej kobiecie kupic coś fajnego:) Pozwól mu się cieszyć ta przyjemnośćia i odwdzięcz się jak będziesz mogła

Gość Eleeene
a ja sie nie zgadzam z tym, ze nie musza rodzice juz nic zrobic dla dziecka. Jak matka moze dopuscic , by dziecko nie mialo kurtki na zime i mialo przemiekajace buty. Autorko , twoja mama nie ma serca .To, ze w tym momencie tak sie pokrecilo ze szkola nic nie znaczy. To nie ma nic do rzeczy. Wie , ze nie pracujesz i nie masz swoich pieniedzy. Doskonale mogla zamiast tej kurtki dla ojca kupic Tobie, bo chyba umie ocenic , czy potrzebujesz cos koniecznie czy nie. A chlopaka masz wspanialego , o dobrym sercu i doskonale rokujacego na przyszlosc. Tylko pogratulowac wyboru. Nie miej wyrzutow sumienia, badz dla niego super dziewczna i to tez bedzie wielke podziekowanie za jego wielkie serce.