Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oto czego sie dowiaduje

Jestem wyrodna matko bo...

Polecane posty

Nasze dziecko ma 3 miesiace i nie spi z nami w pokoju. Od urodzenia ma swoj pokoik i lozeczko. A dzis przyszla kolezanka w odwiedziny i powiedzialam niby zartem ze co ja taka wyrodna jestem zeby spac bez dziecka. No bez przesady to cos zlego ze nie spie razem z dzieckiem? Troche mnie wkurzyly jej slowa, a wy jakie macie zdanie na ten temat?

w tytule mialo byc matka. Zmeczenie mi sie daje we znaki

Gość koleżanka kolegi
No chyba sama wiesz że tak nie jest...co się przejmujesz głupim gadaniem?

No troche jestes :)))) Ja bym sie bala. A po za tym karmilam pare razy w nocy, wiec nie chcialoby mi sie lata do innego pokoju. Nie nie nie nie moglabym spac spokojnie , nie majac dziecka przy sobie.

he he, to ja tez jestem wyrodna matka :-) Nie przejmuj sie durnymi kolezankami. Pozniej takie rozpaczaja na forach, ze dzieci nie chca spac w swoich lozeczkach.

Gość ja tez bym tak nie mogla
moje dziecko raz polozylo sie nosem w podloze i gdyby mnie nie bylo nie zauwazylabym, raz zaczelo sie jakby krztusic i tez uslyszalam bo mialam je przy sobie, często ulewało mogło się zadławić, tak więc bezpieczniej z rodzicami chociaz do pół roku aż minie największe zagrożenie śmierci łóżeczkowej.

ja wiem kiedy dziecko placze bo mam elektroniczna nianie i monitor oddechu piersia nie karmie wiec i tak musze wstawac zeby przygotowac mleko

Gość nawyki od malego...
mysle, ze to zdrowiej jak dziecko spi u siebie w pokoju. jasne, trzeba sie wysilic, zeby wstac w nocy i nakarmic, ale poza tym to od samego poczatku uczy sie dziecko, ze to jest jego pokoik i jak gasnie swiatlo to lulu. nawyki nalezy wprowadzac od malego. potem ciezko takiego bobasa wyprowadzic z sypialni, a w nocy nawet nie mozna razem sie pokochac, bo sie dziecko zbudzi.

My na razie mieszkamy w M2, więc siłą rzeczy dziecko śpi z nami w jednym pokoju. Ale gdybym miała możliwość, to na pewno by spała u siebie. Do pół roku i tak przesypiała noce i spała twardo, więc hałas jej nie przeszmy już sobie pozwolić na spontaniczność, bo każdy hłas ją kadzałwybudza.. a teraz niestety nie może

Wyrodna matka????? Nie daj sobie takich bzdur wmówić!!!! Zlewaj to ;) Uważam że tak jak każdy nosi swoje majtki ,tak każdy powinien spać w swoim łóżku.Przynajmniej odejdą Tobie ewentualnie histerie dziecka które chce wiecznie spać z rodzicami ;) My przez miesiąc spaliśmy we trójkę w jednym pokoju.Dziecko w łóżeczku a my na normalnym ,wstawionym specjalnie łóżku.Później po okresie miesiąca czasu przenieśliśmy się z mężem do swojej sypialni. I też 2 razy usłyszałam "co ze mnie za matka" :D Raz od mojej babci która to twierdziła że dziecko powinno spać do 5 laty z rodzicami,a że babcia ma swoje lata to się z tego uśmiałam :D A drugi raz od teściowej "Ale z ciebie wyrodna matka jest.Jak możesz robić taką krzywdę dziecku" To odpowiedziałam (wiemże nie ładnie!.Ale nie wytrzymalam) "A mama jest lepszą matką?,Niby dlaczego".Poskutkowało bo nigdy w moim otoczeniu nie był poruszany ten temat :D A teraz po latach jak teściowa mnie wychwała i mówi że to ona mi tak kazała :D:D:D

u nas spana w jednym łózku w ogole nie ma w zalożeniach. na pierwsze trzy miesiace mamy koszyk, ktory bedzie stał w naszej sypialni. potem dziecko wywędruje do siebie. albo i wczesniej, zalezy czy bedzie w stanie spac z nami - oboje chrapiemy, a mój mąż dodatkowo śpi bardzo niespokojnie:) wiec moze byc tak ze dziecko sobie wcale z nami nie pospi :)

Gość moj syyyynek
Moj synek od skonczenia 4 mz zaasypial Sam w swoim pokoiku,gasilam tylko swiatlo I wychodzilam.pomruczal ale zawsze zasypial.teraz ma 18 m i znienawidzil lozeczko,nie chce spac w dzien ani sam zasypiac.jestem w szoku bo nie wiem co sie dzieje,nawet zeby przeszlismy ok.jestem wykonczona.od 3 tug m takie jazdy...Tak wiec to,ze dziecko od malego zasypiasamo noe daje gwarancji ze jak zacznie wiecej rozumiec tez bedzie zasypialo samo