Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbuntowana mama

Rodzina nie akceptuje imienia jakie wybralam

Polecane posty

Gość zbuntowana mama

Rodzice są oburzeni, dziadkowie myślą, ze to żart i ze ich nabieramy, a nam z mężem właśnie takie imię się podoba. Co z tego, ze jest "inne". Nie wszyscy muszą nazywać się Kuba albo Filip! Z 2 strony nie wiem jak ich przekonać. Postawić na swoim czy próbować używać jakiś argumentów?

Gość taka_sobie_ ja_
wlasnie jakie imie nie napisalas :P

Gość zbuntowana mama
A czy to istotne jakie to imię? Chodzi mi o sam fakt. Jak się zachować? Postawić na swoim i poinformować ich po porodzie jak synek ma na imię, czy próbować ich przekonywać, choć moje argumenty do nich nie trafiają zupełnie. Oni chcą Kubusia i koniec.

Gość taka_sobie_ ja_
to musi byc faktycznie dziwaczne skoro ani nie chcesz tu napisac :o

moze napisz co to za imie, bo trudno doradzac tak w ciemno

no troche istotne bo jak jakies dziwaczne typu Telesfor to sie nie dziwe u mnie było podobnie teściowie oburzeni ze nie nazwę go np. Jan czy Paweł jak teść :O powiedziałam dobitnie to moje dziecko i nazwę go jak chce i nie interesuje mnie wasza opinia

Gość katarynka123
jak wymysliłaś alfonsa to im sie nie dziwie :P a tak powaznie musisz liczyc sie ze zdaniem rodziny nie zyjesz sama, oni beda sie spotykac, wołac go , nie jest im obojetne jakie imie bedzie :O

Gość katarynka123
jak wymysliłaś alfonsa to im sie nie dziwie :P a tak powaznie musisz liczyc sie ze zdaniem rodziny nie zyjesz sama, oni beda sie spotykac, wołac go , nie jest im obojetne jakie imie bedzie :O

no wlasnie, najpierw napisz, co to za imie, bo byc moze rodzina ma racje, ze jednak wola oklpeanego kubusia:)

Gość zakreconaOnA
no pewnie, nikt nie ma nic do gadania , to wasza dezycja, po co w ogole mowilas, ja mialam taktyke ze do konca ciazy na pytanie jakie imie damy synkowi odpowiadalam ze jeszcze nie wiem ( a wiedzialam) uniknelam glupich komentarzy a potem juz nie mieli nic do gadania, wazne ze maz zaakceptowal:) no ale mam nadzieje ze nie jest to jakies mega kosmiczne imie, typu adolf, bozysław albo inne jakies takie

Gość zbuntowana mama
normalnie Mścisław :)

Gość taka_sobie_ ja_
aha :D

Gość mała Mi 88
to ja juz bym wolała Mieszko jak wam sie takie imiona podobają

Gość zppp
wszystkie ciekawskie, a szczególnie jebn** jagoda.

Gość ooo matko
bedziesz mscisiu do niego mowic

nie rozumiem czemu nie chcesz napisać imienia na forum, czyż bys sama się go wstydziła??? a może Ci głupio??? albo się obawiasz że Cię zkrytykuja, najważniejsze żeby umie nie krzywdziło dziecka bo chyba nie chcesz żeby się z niego wszyscy wyśmiewali, a skoro uważasz ze tak nie będzie to nazwij je jak chcesz :)) to twoje maleństwo wiec ty decydujesz

:D t jak bedziecie mowic do tego dziecka : Mscisiu, chodz do mamy! z tym Mscislawem to podszyw, chyba...

A czyje to dziecko? Kto pójdzie je rejestrować do urzędu? Jesteście pełnoletni?

Gość bo czasami rodzicom odbija
Bo czasami rodzicom totalnie odbija z imieniem, wiec ktos je musi przywolac do porzadku. Znam pana, ormianina, o imieniu Hamlet. Bo rodzice fanami Szekspira byli. Inny przypadek - Karleta. Jeszcze znam dziewczyny Roksolana i Dzwienislawa.

Gość anikaaaaa
wasze dziecko, wasza decyzja ale JEGO imie...nie pomyslałas ile moze miec przez głupie imie przykrosci w zyciu? Niestety mój tata jest nosicielem jednego z nieciekawych imion i nawet teraz spotka sie z dziwnymi komentarzami...dlatego jego dzieci czyli ja i brat mamy imona pospolite:) anna i kamil:) warto pomyslec czy imie nie bedzie jego balastem przez całe zycie....

Gość asssska839
u mnie tez sie nie podobalo nikomu tylko mnie i mężowi i tak dalismy przyzwyczaja sie :)

Gość Jakowlewa
Zastanów się, czy chciałabyś tak mieć na imię :O

Gość a ja mysle ze wlascwie
bardzo oryginalnie :D

moja rodzina tez mówiła, że dziecku krzywdę zrobię. Ja od zawsze wiedziałam jak będzie się nazywała moja córeczka więc generalnie śmiałam się z ich gadek. A teraz nie wyobrażają sobie innego imienia dla córki jak Antosia :)

Bez przesady Antosia to nie jest Imię od którego dziecko może mieć traumę na reszte życia...Tosia...oryginalne ale coraz bardziej popularne z tego co zauważyłam.Sto razy lepsza Anosia niż Nicola:)

Gość znam kobietę która
chciała dać dziecku na imię Alwin bo dzieciom się podoba:O ale w końcu dała Fabian. Które gorsze?;)