Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama razy dwa

Pierwsze kroczki,czyli roczek za mną-zapraszam mamy roczniaków i nie tylko!

Polecane posty

zresztą-wy zawsze bedziecie sie bronily do czasu az jedna drugiej nie wystawi do wiatru zapewne,byc moze to prawda z tą duszyczką-juz na naszym starym topiku wiekszosc podejrzewala magde. ja zmykam a wy sie tu męczcie dalej.zdrówka dla dzieci.papapa

w wieku 21 jakby co :P . No przynajmniej mam warunki dla nich i mam za co je utrzymać i mój maż nie musi wyjeżdzać na drugi koniec świata żeby utzrymać rodzinę i nie widzieć dzieci po 3miesiace :P

Mamo razy dwa masz racje ! Co mi z tego ze mieszkaja za granica jak co by jej napisac to jej nie stac ... i mieszkaja na wynajmowanym . Poprostu zazdrosci !

No i co z tego ze to ja ... Jak tak szukasz to znajdz wpis w ktorym kogos obrazalam ...

Aha, to o nietolerancje laktozy chodziło. Ja myślałam, że protein mleka krowiego (wiesz, egzema i te sprawy...). To pewnie przy nietoler. laktozy mała miała rewolucje żołądkowe (wzdęcia, gazy, zaparcia, mogła mieć refluks ...ale i rozwolnienia są częstymi objawami a nie zatwardzenia, hmmm...). Może spróbuj wystartować tak na próbę z tym nabiałem po urodzinach i obserwuj reakcje jej organizmu. Dzieciaki błyskawicznie wyrastają z nietolerancji pokarmowych tego typu. :) Do 'Ehh,szkoda' - jest takie obiegowe powiedzenie (może nawet obiło ci się już kiedyś o uszy): 'Z momentem kiedy rodzi się dziecko, rodzi się matka. Nigdy wcześniej nie istniała. Istniała kobieta, ale matka nigdy. Matka jest kimś absolutnie nowym.' Z org.: 'The moment a child is born, the mother is also born. She never existed before. The woman existed, but the mother, never. A mother is something absolutely new.' - Jakby nie spojrzeć jest w tym powiedzeniu wiele prawdy. :) Każdy ma swój indywidualny czas. Nie musisz powielać schematów. Ja też jestem 'late bloomer' jeśli chodzi o macierzyński debiut. ;)

Hej dziewczyny :) chętnie się dołączę i powymieniam doświadczeniami macierzyństwa ;) Mam półtoraroczną córeczkę:) pozdrawiam

Mama razy dwa - a jak z dwójeczką sobie radzisz? Obie przesypiają Ci całe nocki? :) Ja czasami to czekam na te wieczorki jak na zbawienie :D Martynka nie śpi w dzień, non stop trzeba ją mieć na oku, to wieczór przynajmniej dla siebie - dzisiaj podwójnie, bo mój m w pracy - czasem lubię takie chwile tylko dla siebie :)

Zuzia ostatnio się budzi w nocy,ale to chyba przez chorobę,bo spała jak chciała i się jej dzień rozwalił :( . A Ania zależy o której je na noc . Bo ja np. zje o 26 to potrafi nawet do 7 wytrzymać i spać,ale jak je np o 19 to sie budzi w nocy o 2-3 . A teraz już,że tak powiem ' ogarniam' dwójkę,ale na początku było ciężko :) .. Ale ta Twoja Martynka się duża urodziła :) cc rodziłaś czy sn ?

Mama razy dwa- cesareczka, od początku było to wiadomo, bo była duża ;-) Bałam się tylko , żeby mnie w nocy nie zaskoczyła :) Pewnie jesteś w domku z dziewczynkami :)czy pracujesz? My tez planujemy drugiego dzidziusia, ale jeszcze po porodzie nie doszłam do siebie, były małe komplikacje. Nawet zostawiamy sobie ubranka i akcesoria :) Fajnie tez, ze masz dzieciaczki tak w małym odstępie wieku :)

Nie w domku jestem :) . Ja po drugim porodzie miałam komplikacje,znaczy Ania miała . Urodziła się w 35 tc potem przez kilka dni inkubator,walka o życie :( . Ale teraz jest już ok :) Wiesz takie posiadanie dzieci w małym odstępie wieku na swoje plusy i minusy,minusem np jest to,że samej cieżko mi wyjsć z dwójka chociażby na spacer :( .

Gość mamma lalii
witam ! jestem mamcia 11 miesiecznej Laury mala zasuwa od pazdziernika ,ciagle musze uwazac ,zeby jej nie rozdeptac hahhaa

Gość Mama Kaji
Jestem mam 17 miesiecznej Kaji :) moge dolaczyc do dyskusji ?:)

troche to wszystko skomplikowane ,ale dam rade ,nie z takimi klopotami walczylam a wychowywanie mojego stworka to nielada wyzwanie !!!!!!!!

Gość Aniiita18
Jestem bardzo młoda matka niespełna 3 letniej córki , początki były piekielnie trudne,zwlaszcza ze urodziłam w młodym wieku, ale jakos przebrnelam trudny okres i jest jak jest

jasne witaj ja tez dolaczylam przed chwila ...jak tu znalezc a e i tym podobne ,coby bylo ladnie ,bo tak to troche nieelegancko ?

no ja akurat najmlodsza nie jestem 3 z przodu i to moje pierwsze dziecko ,urodzilam przez cesarskie ciecie ,mala zobaczylam dopiero nastepnego dnia ...i mialam takie dziwne uczucie ,ze to nie ona ...dobre nie ? ale naprawde jakos inaczej sobie ja wyobrazalam

Gość Aniiita18
Fizycznie z córką daje rade, najgorsze jest to że ona cora częściej zaczyna mnie draznić i irytować, nie wiem jak temu zaradzic, emocjonalnie jestem macierzynstwem przemeczona, boje sie ze z roku na rok coraz wiecej rzeczy bedzie mnie wkurzac u wlasnego dziecka , to jest okropne uczucie

nie jest latwo ,ale ja widze po swoich doswiadczeniach a uwierz mi sporo przez te ostatnie miesiace przezylam to widze ze w moim przypadku jest coraz lepiej

ja na poczatku bylam okropna matka i nie wstydze sie przyznac do swoich slabosci tak bylo, nie rozumiala nic ,ale czula ,ze ja odtracilam ,nie chcialam ,choc bardzo jej pragnelam ! nie wiem co i kiedy sie stalo ,ale dopadla mnie depresja poporodowa ,trwala nie kilka dni ,ale dobre pare miesiecy . bylam z corka sama ,zreszta nadal tak jest ,maz jezdzi na tirach ,praca wiadomo jaka ? nigdy go nie ma ,bylo mi z tym bardzo zle ,mala ciagle plakala no koszmar poprostu

Gość Aniiita18
a mi sie zdaje ze moje wlasne dziecko mnie nie lubi bądź mnie sie boi :-( Przez ostatni czas nawet nie da sie za reke wziasc bądz przebrac,bo zaczyna sie koszmar i to mnie wkurza, ale to nie ejst bunt 2-3 latka, ja to wiem, ona mnie naprawde bardzo wpienia, ja męcze ją, ona meczy mnie, nie czuje radosci z macierzyntswa, ale nie mam depr.poporod. to jest takie wygaszenie Na poczatku fizycznie bylo mi bardzo ciezko, ale dalam rade , lecz psych jeszcze nie potrafie sie odnaleźc moze dlatego ze sama jestem jeszcze dosyc mlodą osobą

no nie wiem jak to jest z dzieckiem w tym wieku ? mysle ,ze twoj wiek rowniez nie ma tu wiekszego znaczenia ,poprostu moze teraz tak jakos sie zlozylo,moze jakies inne problemy maja tu podloze ? a co powiesz na to ,ze moja corka dopiero teraz potrafi do mnie podejsc polozyc mi glowke na kolanie ,zeby ja poglaskac ? jak byla malenka to nigdy nie zasnela przytulona do mnie ! nie raz plakalam z tego powodu ,ze nawet ktos zupelnie dla nierj obcy potrafil ja uspokoic a ja nie

tez mnie wiele razy wyprowadza z rownowagi ,ze mam ochote wyjsc i trzasnac drzwiami za soba ,ale co to da za chwile jej chisteria przejdzie i sie uspokoi moja mala nie lubi sie ubierac a teraz wiadomo kurtka czapka szalik ,koszmar i pot po t.... cieknie zanim ja wyszykuje i siebie ,az sie odechciewa wychodzic ,ale co zrobic ?