Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama razy dwa

Pierwsze kroczki,czyli roczek za mną-zapraszam mamy roczniaków i nie tylko!

Polecane posty

Dziewczyny powiedźcie mi tak szczerze co myślicie o takim klapsie dla dziecka ? Nie mówię tutaj o biciu tylko o klapsie . Ja jestem przeciwniczką bicia dzieci nawet przysłowiowym klapsie,ale dzisiaj byłam w sklepie i około 4 letni chłopiec taką histerię matce urządził,że tak jak nigdy nie uderzyłam dziecka tak jakby mi któraś z dziewczynek kiedyś taki numer odstawiła to chyba bym klapsa dała i do domu zaciagnęła,a matka tylko ' Szymonku tak nie wolno' a dziecko sobie rzuca wszystkim co popadnie,aż w końcu sam się rzucił an brudną mokrą podłogę! A Wy co myślicie ?

ja uważam,że trzeba od małego dziecku tłumaczyć,a w wieku 4 lat to już ciężko nauczyć jak się rozpuściło...moja ma 13miesięcy,ale potrafi też wejść do sklepu i pokazać do chce i w płacz,że jej nie chcemy kupić.A taka mała, niby nie rozumie...Na razie jej cierpliwie tłumaczymy, bo też nie jestem zwolenniczką siłowych rozwiązań,ale czasem już nie mam siły tłumaczyć.Na Święta to teściów(wigilia i 1),a drugie u moich rodziców.Mam nadzieje,że będzie dobra pogoda i dojedziemy.

z tymi klapsami to róznie jest ;/ ehhh ja tez jestem przeciwniczka ale kto wie do czego mnie dziecko zmusi ;p Magi moj zaczoł chodzic w wieku 9 miesiecy nawet kilka dni przed skonczeniem 9 miecha

My też na razie staramy się tłumaczyć i tłumaczyć,ale też nie zawsze mam już cierpliwość,wtedy wychodzę do innego pomieszczenia,albo wsadzam ją do łóżeczka i idę ochłonąć . Ale jakby mi taki numer odwaliła jedna albo druga to chyba bym .. !

Gość Olga, mama Jacka i Karola
Pchacze faktycznie powinny byc drewniane z miejscem na ewentualny ladunek (obciazenie). My 'wozilismy' w nim foremki i przekaski do piaskownicy. :P Te z Ikei sa bardzo porzadne i dosc tanie. Z tego co pamietam placilismy cos okolo 90 zlotych (te kilka lat temu).

A mnie teraz nazwiecie wyrodna matka bo klepnelam raz moje dziecko :( Ciagle podchodzila do kuchenki i przekrecala kurki co ja odstawilam to na swoje i delikatnie jej dalam klapsa od tamtej pory nie podchodzi. Ale generalnie jestem przeciwna .

ehhh Madziu nikt tak nie powie. Kazdemu sie zdaza zwłaszcza jak dziecko sie nei słucha. Moj wogole mie nie słucha zbytnio;/ udaje ze to nie do niego. choc i tak mnie bardziej słucha niz meza ;p ehhhh Ja zmykam sie kompac ;p jestem totalnie zmeczona do usłyszenia jutro

Oj bez przesady z tą wyrodnością,ja co prawda swojej nie uderzyłam,ale pamiętam taką sytuację jak ja byłam dzieckiem zawsze jak szłam z mamą na spacer jak mała byłam to jej uciekałam i przebiegałam przez taką małą uliczkę i któregoś razu przez tą uliczkę jechał samochód i dosłownie zatrzymał się pół metra ode mnie i wtedy jedyny raz w życiu dostałam od mamy klapsa na goły tyłek . Nigdy tego nie zapomnę,ale od tamtej pory zawsze mamie dawałam rękę przez ulicę . I uważam,że ten klaps był słuszny,bo jakbym nie dostała to bym dalej uciekała,aż w końcu trzasnął by mnie samochód,a tak to dostałam raz i wiedziałam za co i nigdy więcej tego nie zrobiłam .

Moja Nikolka cos dzis nie spokojnie spi mam nadieje ze nic nie zlapala wczoraj w tym szpitalu :(

Dziewczyny mam ochote kupic malej misia tego z tvnu co pomaga chorym dziecia ... czy ktoras z was moze kupila w tym roku takiego misia albo w tamtym ??

Jeszcze Ci odp i lecę :-D . Ja mam zwykły elektroniczny i mierzę małej pod paszką,a w szpitalu jak z małą leżałam to najpierw mierzyły tym bezdotykowym ' pistoletem' i jak już był stan podgorączkowy to mierzyły normalnym elektronicznym . I strasznie ździwiło mnie to,że takim dzieciom może trochę młodszym jak Zuzia temperaturę mierzyli w pupie . Dziecko się darło i wyrywało jakby nie mogły zmierzyć pod paszką . Moja Zuzia to by sobie nawet nie dała zmierzyć w pupie :P . No to na tyle . Dobranoc .

Dobrej nocy dziewczyny . Ja powysylam zdjecia do tego kalendarza i tez sie klade :) Przespanej nocki zyczek pa:*

Gość autorko widze ze ucieklas
z topiku L...i :-P niewazne kim jestem, wiedz, ze popieram cie w 100% :-D

Gość autorko widze ze ucieklas
nieprzyjemnosci nie mialam, ale baaaardzo mnie ona denerwuje :-P