Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama razy dwa

Pierwsze kroczki,czyli roczek za mną-zapraszam mamy roczniaków i nie tylko!

Polecane posty

Kurcze skonczyl mi sie gaz ;/ a chcialam sobie nastawic obiad ..:( Musze czekac na S. zeby wstal i poszedl do sasiada po bute ... :]

No tak niestety gaz mamy w utli i utle sie podlancza do kuceki ... eh to mieszkanie na wsi ...:)

Niestety tak gaz mamy w butli i butle sie podlancza o kuchenki ... eh.. to mieszkanie na wsi :)

Gość Olga, mama Jacka i Karola
O widzę, że już ktoś zdążył się pode mnie podszyć z rana. Ten post: 'a w ogóle dziewczyny skąd tak oryginalny tytuł topiku?' nie jest mój, bo dopiero teraz włączyłam komputer. No ale nieważne... Madziu, banany maja błonnik, więc pani doktor wprowadziła cię w błąd. Możesz zapytać każdej innej to potwierdzi, że banany na rozluźnienie jak najbardziej są wskazane. Najlepiej zapijać je przegotowaną lekko ciepłą wodą i efekt murowany. Albo dokładać do otrębów/kasz/płatków na mleku. (Inne poza bananami owoce bogate w błonnik to jabłka, śliwki, wszelkie owoce leśne, gruszki - warto dorzucać dziecku do zup mlecznych). Siemię kupisz w dużym sklepie spożywczym, w sklepach zielarskich i pewnie nawet w aptekach. Wygląda tak: http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_1_10419.jpg Bardzo skuteczny jest też sok z suszonych śliwek sprzedawany w aptekach, specjalnie dla niemowląt cierpiących na zatwardzenia. Z tego co wiem to serki homogenizowane i jogurty nie powinny być podawane wcześniej niż po roku, bo większość z nich jest ładnie naszpikowanych chemią. Producenci niektórych nawet wyraźnie zaznaczają, że nie nadają się one dla dzieci młodszych niż nawet 3 letnich (ze względu na barwniki, konserwanty i substancje aromatyzujące). Im bardziej kolorowy i aromatyzowany jogurt i im dłuższy ma skład chemiczny, tym gorszy. Troszkę się z nimi pospieszyliście, bo wasza córcia nie ma nawet roku. - Chyba, że źle cię zrozumiałam i miałaś na myśli, że to ty wykluczyłaś je z diety kiedy karmiłaś piersią? Co do samego uczulenia, to jeśli dziecko faktycznie miałoby uczulenie na cokolwiek co zawiera proteiny mleka krowiego lub kazeiny (jogurty, serki homo., sery żółte) to nie tolerowało by ani twojego pokarmu (dopóki nie wyeliminowałabyś z diety nabiału), ani mleka modyfikowanego poza mlekiem dla dzieci cierpiących na skazę białkową na bazie substytutów roślinnych (soi, itp.). Jeśli nie uczula jej zwykłe modyfikowane, ani twoje mimo że jesz wszystko, to i mleko krowie jej nie uczuli. Spróbuj po roczku. Od roczku dzieci jedzą już wszystko. Słyszałam o metodzie Bobath. Dobrze, że wszystko szczęśliwie się skończyło i dobrze, że mała miała dzielnych rodziców, którzy się nie przestraszyli diagnozy i postanowili o nią zawalczyć. :) Pozdrawiam! Zajrzę późnym wieczorem (czyli uczciwie uprzedzam, że wcześniejsze ewentualne wpisy nie będą moje - to tak na wypadek pomarańczowych podszywaczy.) ;) 🖐️

Mala jest od 10 miesiecy na mleku modyfikowanym bo poprostu nie moglam jej Karmic jadla bebiko potem to z gerbera ale Pani doktor mowila ze to ono moze ja uczulac i moze zatwardzenia powodowac bo ma w sobie strasznie duzo laktozy wiec preslismy na bebilon comfort w ktorym praktycznie jej nie ma dlatego tez odstawialm malej smietane i wszystko co zawiera cukier mleczny ... Olga zaczern sie kochana bedzie spokoj :)

Liwia po co sie mcisz... i tak nikt nie zwraca uwagi na to co piszesz a jutro i tak pojde sprawdzic twoje IP i napisze wszstkim dziewczyna co ty wyprawiasz ...

U mnie wlasnie wielkie ubieranie choinki :) Mala jest zachwycona ale bardzo ladnie podaje bombki z kartonu az mnie to zdziwilo i ogolnie trzyma sie od niej z daleka :)

Gość Ehh,szkoda
Dlaczego ja nie lubie dzieci???!!!! Nie wiem dlaczego mam tak juz zakodowane od zawsze, od kiedy sobie przypomne to zawsze mnie strasznie draznily luib wkurwiały, tak sobie mysle ze nap[rawde chcialabym miec dziecko, ale przypominam sobiue zaraz ze juz po 5 minutach mam serdecznie wszystkiego i wszystkich dosyc, czy da sie to jakos zmienic?? Chcialabym chociaz polubic dzieci, ale jakos nie umiem :-( Ktos tak mial ze kiedys nie lubil dzieci a teraz swoje chodz moze troche lubi????Dlamnie to jest zbyt duze ryzyko zrobic sobie dziecko i dopiero zobaczyc czy jestem dobrym materialem na matke czy nie, bo ile sie slyszy ze nie jedna matka nie podolala i oddala dzoecko, ja sie tego obawiam

Gość głód w afryce
to tez sprawka pomaranczy ;p

Gość eh szkoda dasz rade
spojrz na niektore mamuski z tego forum, dobrze to pisac nie umie ale dziecko ma, no coz matki sie nie wybiera tylko dziecka zal

Gość ulubiona ciocia
jeśli mogę się odnieść do dyskusji na temat uczenia dzieci chodzić, to o ile mi wiadomo dziecko najlepiej uczy się chodzić samo, po prostu przy meblach. Moja siostrzenica ma 13 miesięcy, chodzi od jakichś 2-3, uczyła się trzymając się kocyka albo jednego paluszka babci czy dziadka, albo przy meblach się przesuwała i czasem po prostu zajdzie na środek pokoju, zauważy że nie ma się czego złapać i kłapie na ziemię :D Ale uczyła się bez żadnych pchaczy i chodzików, bo podobno to powoduje wady postawy...

Gość rany boskieeee
wszstkim dziewczyna.... zainwestuj w slownik dziewczyno bo zal czytac takie byki skonczylas chociaz podstawowke?

Ehh, szkoda - mysle ze swoje dziecko napewno by cie az tak nie denerwowalo ... wiaomo czyjes to nie to co swoje ... Ale jesli nie jestes pewna lepiej zaczekac i cos dzialac w tym kierunku zeby sie do nich przekonac Ja osobiscie bardzo lubie dzieci wiec nie mialam takiego problemu ale to moje zdanie .

ulubiona ciocia - moja Nikolka tez najlepiej daje rade przy meblach czasem zlapie ten pcacz ale zadko ... Tez tak ma ze przelatuje od jednego mebla do drugiego :) Ale mysle ze ma jeszcze czas tak jak wczesniej ktos pisal kazde dziecko rozwija sie inaczej :)

Martyna-widze ze oprócz szkoły zazdroscilas mi takze nazwy topiku :D i pewnie zaraz napiszesz ze masz wszystko: dom,meza dzieci itd.juz sie tego nasluchalysmy.za kazdym razem to piszesz jak tylko pokazesz zazdrosc. Magda-na kazdym forum piszesz co innego? jak bede chciala napisac cos do was to napisze czy wam sie to podoba czy nie i to pod swoim nickiem.nie musze sie ukrywac ze swoją opinią o was.na szczescie ty jestes zablokowana na naszym forum.nie dziwi cie to ze nie tylko ja ale i moderatorzy cie tam nie chca? dostałas az 5 ostrzeżen a tym samym blokade forum bo nie potrafisz sie zatrzymac jak juz sie wsciekniesz,robisz z igły widly,wymyslasz przezwiska jakie ci niby powiedzialam i nie masz dystansu do siebie.nikt za tobą nie tęskni na szczęscie :) moze zastanów sie dlaczego :o a i widze ze pomarancze cie tylko lubią :D jesli chodzi o sprawdzanie postów to ty sobie rób co chcesz-jak widac policja to nieroby skoro nie bedą mieli nic innego do roboty tylko sprawdzic kto pisal na biedną magde ze jest zacofana na jakims tam forum :D dobre hehe.a pozatym cokolwiek tam zrobisz to i tak sie spodziewam ze napiszesz ze to ja :D:D:D Stelka-dziwie sie tylko ze uwierzylas w te głupoty i oszczerstwa na nasz temat dziewczynom które znasz o wiele krócej.no ale to twoja sprawa :) pozdrawiam :)

Szalonaduszyczka to co innego,wątpię żeby to była Magda . A tak poza tym jaki ja topik rozwaliłam ? A my właśnie po obiedzie jesteśmy ;) . Zuzia niedawno zasnęła i pewnie w nocy mi nie będzie chciała spać :(

Gość mama niuni/////
witam mamusie

Gość mama niuni/////
moja coreczka ma 8,5miesiaca

Liwia weź dziewczynko się ogarnij i wracaj do tych swoich krów . To właśnie Ty chyba mi zazdrościsz dzieci i męża . :P . Ale ja mogę pisać na tamtym topiku i jak będe chciała to bede pisała :P,ale ty psujesz wszystko co tam było fajnego na tamtym topiku .

Liwia zazdroscisz meza bo sama go nie masz i dzecko sie urodzilo dluugo przed slubem to my powinnysmy sie z ciebie smiac... Mamo Niuni wiatmy zaczern sie zeby nie bylo nieporozumien ,

a to jest powód do smiechu??????? :D:D:D ja przynajmniej wyjde za mąż z milosci a nie z koniecznosci bo brzuch rosnie :D

jak cos napiszesz to usune i tyle sie naprodukujesz :D a po kilku postach dostaniesz jak magda blokade :) wiec zapraszam :) tak zazdroszcze ci męza co was cie zostawi na kilka dnil z dwojką dzieci,w tym jedno w szpitalu :D naprawde jest czego zazdroscic :o fajnie to jest teraz,czytasz nas czasem? nikt nawet nie pyta o was i to jest najlepsze hehe aha pamietam jak mi pisalas ze masz takie problemy z usypianiem zuzi to po co tu piszesz ze czytasz jej na dobranoc bajke i ona zasypia? u nas pisalas calkiem co innego :o paaaaaaaaa produkujcie sie dziewczyny,moze ktos sie do was dołączy :D

Ja nie wyszłam za mąż z konieczności,czy jak to określiłaś że brzuch rośnie! A co do Magdy to jest jej sprawa czemu i kiedy wyszła za mąż,ale przynajmniej ma dziecko ślubne,a nie tak jak ty nieślubne i pewnie z wpadki :P

tak po 10 latach razem sie mam dziecko w wpadki hahahahaha :D a ty w wieku 20 lat masz 2ke dzieci planowanych :D dobre dobre :D:D:D:D:D

A ty kur.a co ? sama z dzieckiem zostajesz na kilka tygodni bo mąż,sorry chłopak jedzie sobie gdzieś na drugi koniec świata,a mój pojechał w delegację i to tylko na 7 dni a i tak po 3 wrócił . tu cię voli,ze mam męza przy sobie i dwójkę dzieci ? A Zuzi czytamy bajki i najczęściej przy nich zasypia . A problemy ze spaniem miała jak była po chorobie i potem się te jej niespanie ciągnęło .

Liwia akurat sie mylisz JoannaS mnie odblokuje a ty tez dostalas ostrzezenie wiem widocznie bez winy nie jestes ...