Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dominika1984.

Zapraszam mamy siedzące w domu :)

Polecane posty

Cześć dziewczyny, jak czytam te wasze posty, to aż mi ciary po plecach biegają , trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. :) Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i powiedziałam lekarzowi, że Misiek tak nam po nocach płacze, ale stwierdził, że to napewno przez ząbkowanie i kazał mi kupić syrop z melisy. No to pojechałam do apteki i jak powiedziałam, że to dla niemowlaka, to aptekarka mało co się po głowie nie popukała, bo podobno można go podawać dopiero po 6 roku życia. Ale powiedziała, że mogę podać czopki viburcol tylko, że oni akurat nie mają. Pojechałam więc do następnej gdzie okazało się, że podobno już nie produkują tych czopków, a jak wspomniałam o tym, że lekarz zalecił syrop z melisy to reakcja była taka jak w poprzedniej aptece. Ach i jak tu wierzyć lekarzom... Pozostało nam się więc dalej męczyć :(

Lineczko możesz podać maluchowi hydroksyzynę (chyba zle napisałam nazwę ale coś w ten deseń) w syropie lub też Nurofen w syropku zwłaszcza jeśli są to ząbki. Niestety nie każdemu lekarzowi można wierzyć.. takie mamy czasy niestety.Dlatego dobrze mieć zaufanego-poleconego pediatrę.Pamiętaj również że często farmaceuci łapią się za głowę czytając recepty lecz nie zawsze dobrze wiedzą w jaki celu dany lek ma być podany ;) Ok nadrabiam dalej ;)

Lineczka--ja mam te czopki pierwsze słysze że już nie produkują, vibrucol compozytion nie wiem czy dobrze napisałam ale to nie istotne, ja dawałam małemu na kolke żeby się uspokoił i super działały. Może mogłas jeszcze w innej aptece popytac ..hm no a moze faktycznie juz nie ma ich

Kingul są jeszcze w aptekach gdyż moja mała dostała je 2 tyg. temu bo dopiero skończyliśmy ciężką ospę...

Cześc dziewczyny-witam nową Mamusię to prawda sporo mamy Filipków ;) Jeżeli chodzi o czopki Viburcoll czy jakos tak to ja też używałam i super pomagaly! A jeżeli chodzi o leki przepisywane przez lekarzy to tez jest koszmar ja zawsze czytam ulotki i jak pisze w nich coś nie tak po prostu leku nie daje ide do lekarza po cos innego!Jak moj syn byl malutki miał zapalenie oskrzeli i jedna lekarka przepisala mu taki syrop,że po jednej dawce z moim dzieckiem zaczęly sie dziać takie rzeczy,że 40 min pozniej byliśmy juz na pogotowiu od tamtej pory nie ufam lekarzom i czytał nawet po 2 razy ulotki! Dziewczyny życze zdrówka Wam i Waszym maluszkom wszystko będzie dobrze! :) 3-mam kciukasy A mi na ekranie laptopa wyskoczyła jakas sporoa czerwona plama!Moj jak to jutro zobaczy to dostanie zawału!Nie wiem co to może byc pewnie cos z matryca jakbym długo sie nie odzywaal tzn,że komp w naprawie wrrrr...

a moj Filipcio spi. Ja troszke zakazlona ale mam nadzieje ze juz przejdzie. Oj niech juz tem moj maz wraca bo nie amm do kogo geby otworzyc. Nie raz na niego narzekam ale juz mi teskno. Taka jakas fala Filipciów teraz hihi

Łapa widzę że piszesz że męża nie masz w domu- pracuje za granicą? Przepraszam że tak pytam ale jeszcze nie doczytałam wszystkiego...Ja też siedzę sama więc znam te uczucie. Am** mi również zdarzyło się nie podać leku który został przepisany.Teraz już nikomu nie można ufać :/ A co do Filipów to fakt jest ich teraz sporo a jak 7 lat temu dawaliśmy tak na imię naszemu to wszyscy mówili że mało spotykane-zapomniane :) Moja mała już od półtorej godziny śpi więc teraz czas dla mnie :) Zasiadam do książki :) Miłego wieczoru kobietki !

karola a co czytasz ciekawego?? łapa---hehe a pamiętam jak pisałaś,że nie możesz sie doczekac kiedy wyjedzie bo maszgo troszkę dośc ;) hehe tak to juz jest ja tez czasem mówię do swojego,że chyba pojadę do mamy na parę dni ale zaraz mi przechodzi bo jak tylko go nie ma parę godzin to juz mi jest jakos tak dziwnie :P Lubię jak jest w domu lubię razem spędzać czas :):)

ja własnie nakarmilam Filipcia i zaraz pojde spac. karola// moj stary ;) pojechał na ferie z swoim synem do mojej mamy do UK w niedziele juz wracają. No czasem mam go po dziurki w nosie ale jak dłuzej go nie ma to tak jakos dziwnie,przyzwyczaiłam sie juz do tej choleryny hihi. Jeszcze wam powiem ze tak sie naczytałam o tej operacji siusiaków co nas czeka i nie wiem jak ja to wszystko wytrzymam.Strasznie bojazliwa sie zrobiłam na starosc.Chyba meza wysle do szpitala bo mi serce peknie jak beda małego kuc a on bedzie plakał i w ogole. Juz przeszłam taki zabieg wycinania migdalow u córki kilka lat temu ale jakos bylam wtedy spokojna i opanowana a teraz juz sie boje. Dobranoc dziewczynki

Cześć dziewczyny Kingull-- niestety mieszkam na wsi i do najbliższej apteki mam ok. 4km, a do następnej 15. Niestety dalej już się nie chciałam włóczyć z dzieciaczkiem po szczepieniu. Ale jutro pojadę do miasta, więc jest szansa, że jednak gdzieś znajdę te czopki. Kobietki napiszcie mi tylko czy ten viburcol jest na receptę, bo jak tak to lipa...

nie jest.U nas pomagal ale dawałam malemu tak z 2 godz przed zasnieciem bo zanim sie to rozpusci zanim w krwioobieg wejdzie i zadziala trzeba czasu.A do tego syrop ibufen i noce były spokojne ja dzis wyeksmitowałam Filipa do pokoju syna meza.Ja strasznie kaszle a mały co chwila mi sie budził.mam nadzieje ze w nocy uslysze jak sie rusza na jedzenie.

No to mam nadzieję, że jutro kupię i u nas też zadziała :) Do tego jeszcze syrop? Można tak łączyć leki? Ale jak mówisz, że u was działało, to też spróbuję, tym bardziej, że Misiek jutro zostaje z babcią, bo rodzice mają wychodne ;) Zarezerwowałam bilety na "Och Karol" i pierwszy raz po porodzie wychodzimy wieczorem :) Ale mam cykora, boję się, że zacznie płakać i nie da się mojej mamie uspokoić. Idę jeszcze odciągnąć mleczko, żeby w razie czego jutro w nocy babcia miała mu co podać :)

Hej dziewczęta Co tam nowego ? U nas nudyy, mój w robocie ogarnełam chałpę mały zasypia, trza sie zaraz za ćwiczenia brać ;) Małego dziąsełka swędzą na potęgę, jak gryzie gryzaka to aż wrzeszczy, ciekawe ile jeszcze to będzie trwać, pewnie trochę potrwa bo narazie nic nie widać. Mi dośc późno zęby wyszły bo w 10 miesiącu Lineczka--no słyszałam że film dośc fajny :) to zdaj relacje jak obejrzysz :) oo mały zasnął , lece pakować :D miłego :)

hej dziewczyny. współczuje wam tych wszystkich problemów ze zdrowiem. mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Ja byłam ostatnio u okulisty, bo zauważyłam, że gorzej widze z daleka, np jak oglądam tv to mrużę oczy i okazało się, że muszę nosić okulary. na szczęście nie na stałe, tylko do czytania, oglądania czegoś z daleka. Dziewczyny u was dzisiaj tez tak zimno? U mnie -8. A juz miałam nadzieję, że wiosna będzie. Mąż poszedł z małą na spacer, więc mam chwile dla siebie. Zdążyłam poprasować ubranka małej i pewnie zaraz wrócą. Kingull ja też wzięłam się ostatnio za ćwiczenia. Ściagnęłam z piwnicy swojego orbitreka, bo już prawei rok był wyniesiony, no i ćwicze jak mam wolną chwilę. Dzisiaj mi się nie chce okropnie, więc chyba sobie odpuszcze. Na dodatek ledwo żywa jestem. Dostałam wczoraj pierwszy raz okres po porodzie (w sumie pierwszy od ponad 15miesięcy:P ) i tak się, źle czuje że szok. Na dodatek chodze wściekła, wszystko mnie wnerwia. Przed ciążą tez tak miałam i widać nie przeszło, ale to tylko 2 dni, potem jestem jak do rany przyłóż :) Na dodatek zawsze miałam strasznie bolesne miesiączki, każdy mi mówił, że jak urodze dziecko, to przejdzie. Wcale nie prawda. Może dlatego, że nie rodziłam sn tylko miałam cc. Nie wiem, ale boli potwornie. Kobiety to naprawde mają przerąbane

Wiktorii wczoraj drugi ząbek się przebił. Też pare dni się męczyła biedula. Miała już taką białą plamkę na dziąśle od kilku dni i dopiero po jakichś 4-5 dniach przebił się przez dziąsło.

Hejka, kupiłam dzisiaj viburcol, zaaplikuję go małemu ok.17 i mam nadzieję,że zadziała :) U nas pięknie słonko świeci, nawet nie jest specjalnie zimno. Misiek był dzisiaj na spacerku z babcią i wrócił taki głodny, że nawet całą zupkę wciągnął ;) Teraz bawi się na dywanie moją apaszką, ale mu się podoba :) Kingull-- biedne te nasze dzieciaczki przy tym ząbkowaniu :( My też już czekamy z niecierpliwością na kolejne ząbki. Miłosz dzisiaj całą noc płakał z bólu. Myślałam, że w dzień będzie odsypiał, ale jakoś mu się nie chce spać. Normalnie powinien już być w trakcie trzeciej drzemki, a on rano pospał godzinę, a po obiadku 20 minut i na tym koniec. Tak mu się jeszcze chyba nie zdarzyło i nawet nie jest marudny. Monika-- a ja pierwszą miesiączkę dostałam tydzień po zakończeniu połogu (po 6 tyg. od porodu) i mimo, że karmię piersią mam regularnie co miesiąc. Rodziłam naturalnie i faktycznie mam mniej bolesne miesiączki, ale za to jak chluśnie, to wszystko przecieka ;)

JA własnie martwie sie jak bedzie to dalej znosił i o nocki, bo teraz mi ładnie przesypia, bo pamietam jak miał kolki to po calych nocach nie spał :o Ja ćwicze 6 weidera dośc cieżkie te ćwiczenia na brzuch one są, pewnie słyszałyście... Ja tak samo pierwszy okres dostałam tydz po porodzie he i naprawde mogę powiedzieć że ból brzucha o wiele wiele mnijszy , bo ja miałam strasznie bolące @ także na przeciwbólowych jechałam równo, ale fakt leje sie teraz też równo :p

Szczerze mówiąc nie słyszałam o tych ćwiczeniach. Ja to wogóle jeszcze nic po porodzie nie ćwiczyłam, z wyjątkiem spacerów i biegania po sklepach ;) A tak poważnie to też by się przydało zrzucić trochę brzuszka, ehh ale jakoś nie mogę się zmobilizować. Przed porodem miałam rozmiar 34/36 a teraz 38, chyba już nigdy nie będę taka szczupła :(

lineczka--ja tez miałam taki rozmiar 34/36 , a teraz mam 36/38 znaczy w połowe moich rzeczy się mieszcze, zostało mi jeszcze 5kg do zrzutki i będzie gites. Jak dawno dawno rzuciłam palenie to ważyłam 65kg i zrzuciałm do 50 więc sie da! Tylko troche trza sie zmobilizować i byc wytrwałym :)

a ja wciałam własnie lazanie i doopa z moich cwiczen i chudniecia :) na dodatek babeczki sobie upiekłam hihi ech.....ja jedynie brzuch zeby zrzucic bo ogolnie jest ok. maly jeszcze spi,pewno dzis znowu spac pozniej pojdzie i nie byloby w tym nic złego gdyby i pozniej wstawał ale on sie uparł i zawsze o 5 rano wstaje,obojetnie czy idzie spac o 18ej czy 20ej.

Gość cartusia
Hej u mnie z badaniami i z małym ok:):) Ja przed porodem miałam rozmiar 36 a teraz 36/38 jeszcze nie we wszystkie ciuszki wchodze, ale nie jest źle w sumie dopiero 3 miesiące po porodzie mam nadzieje, że bedę wchodziła niebawem we wszystkie ciuchy :P Ehh dobra nie mam weny jakoś do pisania, miełego wieczorku

Cześc dziewczyny nie mam weny do pisania mam takiego dzis nerwa,że chyba zaraz klade sie spać wrrr...;/ Byłam wczoraj na rozmowie o prace w ogloszeniu pisali o pomocy do biura rachunkowego ;/ ok wszystko pieknie ladnie zostawiłam swoje cv i Pani kazala mi przyjśc dzis na 9 rano!Ja juz oczywiscie cała szczęśliwa,że może sie uda ;/ Wchodze tam dzis rano a jak sie okazlo to zwykły telemarketing!!!!Myslalam,że tą babe uduszę wyszalm szybciej niz tam weszłam.Kule juz takie podstepy robią żeby tylko znalezc jakiegoś lenia!!Zmarnowałam tylko swoj czas i cały dzien mam przez to w dupie!!! Życze Miłego Wieczorku

Cześć dziewczyny, Kingull--wiem, że da się zrzucić te zbędne kilogramy, ale jakoś nie mam mobilizacji :( Zresztą jak pracowałam, to jadłam w miarę normalnie, a i tak wszystko na bieżąco spalałam, no a teraz nie ukrywam, że po pierwsze troszkę więcej podjadam, z po drugie nie mam tyle ruchu. W pracy codziennie robiłam parę kilometrów piechotką po lesie i miałam kondychę że ho ho ;) Ach, byle do czerwca... Wrócę do pracy, to znowu będę na pełnych obrotach i pewnie trochę schudnę :) Aaa, miałam zdać relację z filmu, więc jeśli ktoś lubi polskie komedie to polecam. Teksty świetne, uśmialiśmy się że hej! Ogólnie naprawdę warto zobaczyć :) Poza tym pierwsze wyjście we dwoje - bezcenne ;)

Dobry am--ale Cie zrobili ehh szkoda słow , to banda jednym słowem!!! mam nadzieje że dziś będziesz mieć lepszy dzień :) lineczka--to prawda byle do wiosny, wtedy jest wiecej ruchu, a w zime to człowiek siedzi w tym domu i tak wegetuje hihi ja już od marca to roboty, także wtedy sie rozkręce:) może też sie wybierzemy na ten film, jutro jedziemy na wieksze zakupy, małego podrzucamy do dziadków, ach też kocham takie wyjścia we dwoje, teraz człowiek z byle jakiego wychodnego się cieszy :D miłej soboty :)

Filip przed chwila postawił swoje pierwsze kroki.Przeszedł prawie cały pokój

łapa--to musisz być dumna z Filipka :) super ja tez już tak chce :p co tam nowego u Was kobitki, bo u mnie lenistwo, ale zaraz biorę sie za ćwiczenia chociaż zapał marny :o miłego i piszcie :)

Hej dziewczyny u mnie dół ;/ moja mam dzis poszła do szpitala na operacje kręgosłupa teść też od dzis w szpitalu tez będzie miał zabieg!Od wczoraj mam okropne bóle głowy-masakra normalnie nic mi sie nie chce posprzątalał trochę i siedze mąz wróci dopiero wieczorem na dworzu zimno bardzo!Może potem do Was wpadne teraz nie mam weny :( Łapa---Gratulację dla synka :) Miłego Dnia :)