Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

pomysł na sałatki-proszę:)

Polecane posty

Kochane robię mężowi urodziny i co roku to samo: pałeczki, sałatka z pieczarek,brokuła albo szynki. Proszę o jakieś sprawdzone przez Was przepisy, żeby mi goście nie umarli z nudów;).

jeśli robisz jakieś mięso na ciepło, np, pieczony kurczak to polecam do tego: sałata zielona ogórek pomidor rzodkiewka sos vinegret a tak ogólnie to np. ryż ananas pierś z kurczaka w kosteczkach smażona majonez sól pieprz bądź Sałata pekińska ananas brzoskwinie figi morele pietruszka zielona troszkę majonezu sól pieprz Ta ostatnia też sie nadaje do mięs :)

Gość proszeeeeeeeeeee
źle się wkleiło,ogólnei sałatkę gyros polecam ;)

Gość tak, wszędzie
ja robię: k. pekińska papryka szynka, ser żółty w kostkę pokrojone fasola czerowna kukurydza majonez, sól, pieprz

Gość dobra spacerowka1
seler w zalewie(bez zalewy oczywiście) kukurydza szynka ananas 2 jajka majonez pyszniasta!!!!!!!!!! paluszki krabowe kuurydza ogórki kornisony 1 por majonez ogórek

dzięki na pewno skorzystam, ale piszcie może komuś też się przyda:) ja robię często surówkę z kalafiora, mąż uwielbia:) kalafior kukurydza koperek sól pieprz cukier majonez aha kalafior surowy starty na tarce:)

Pomidor Ogórek zielony Peczek szczypiorku Ser Feta Pieprz Lyzka smietany 18% U mnie na stole goruje... Albo: Piersi przyrzadzone jak na kebab Salatka szwedzka- sredni sloik Swieza marchew Kukurydza Majonez z kechupem wymieszany, mozna dodac z 2-3 zabki czosnku wycisnietego Pekinka na wierzch U mnie tez lubia, bo taka z salatka tylko ja robie w rodzinie:P

Gość W sumie jak sobie tak poczytał
to Wasze przepisy na sałatkę można podsumować w jeden sposób: weż przypadkowy zesyaw składników, dodaj majonez i/lub gotową przyprawę z glutaminianem sodu i wychodzi pyyyychota :O A wszystko samkuje tak samo :O

Gość yjtyjy
Nie podam ci dokładnych proporcji bo ja tą sałatkę robie na oko, zazwyczaj wielki gar i znika w ciagu kilku dni. Sałatka kaczy żer: Por Seler korzenny marchew słoik papryki konserwowej groszek zielony w puszce fasolka czerwona w puszce kukurydza w puszce ogórki kwaszone ziemniaki jajka majonez musztarda sól Seler, marchew, ziemniaki ugotuj. ostudź, obierz ze skórek i pokroj w drobną kostkę. Por pokroj w małe kawałki. Paprykę i ogórki odcedź i tez pokroj. Jajka ugotuj, ostudź, pokroj. Wazrzywa z puszek odcedź i wrzuć do reszty składników. Posol do smaku, dodaj ok.pół słoiczka musztardy (jeśli robisz niedużo). I na końcu majonez - tez na oko aby wszystkie składniki były połączone. Najlepiej smakuję na drugi dzień.

ja proponuje takie: 6 jajek, 4 pomidory, pol kg sera zoltego, 4 papryki, 3 zabki czosnku, majoznez, wszystko polaczyc...pycha...czosne rozgniesc. druga to: Keski piwne, albowedzony kurczak, seler taki w sloiczku, kukurydza, ananas, wszystko polaczyc zalaa jogurtem nautralnym i majonezem :D

Gość MI_zielone
salata ( normalna taka nie lodowa ) pokrojona w kostke gruszka orzechy wloskie pieczone na patelni skrawki parmezanu albo jakiegos twardego zotlego sera oliwa z oliwek, sol, cytryna ( lub ocet winny ) mozesz tez zrobic tarte- mozna przygotowac wczesniej i pogdrzac, przepisow sa tysiace. ja lubie taka z cukini, dyni i pora( tre wszystko na grubej tarce, podmsmazam), ciasto kupuje gotowe. Moze byc rowniez ciasto francuskie, wczesniej podpieczone w piekarniku. albo crostini, czyli takie male zapiekanki ( bulka paryska, na wierzchu moze byc ser w szynka, albo pieczarki z serem), mozesz tez ( bruschette ) upiec sam chleb albo jeszcze lepiej zgrilowac go i na to pomidory pokrojone w kostke, oregano, czosnek, oliwa i sol. wszystko to mozna przygotowac wczesniej milej zabawy

Gość kijevna
30dag winogrona bez pestek, 80dag kurczak pieczony, orzechy włoskie posiekane (szklanka), 15dag kiełków słonecznika (można sobie odpuścić) - wszystko kroimy w kostkę i zalewamy sosem: 0.5szkl. majonezu, 0.5szkl. kwaśnej śmietany, 1/4szkl. chutneya jabłkowego (może być mus), 2 łyżeczki curry... powinno postać trochę w lodówce, żeby się przegryźć - ale ja lubię od razu jak mięso jest jeszcze ciepłe:)

krabowa, -paczka paluszkow krabowych -ryz na sypko -majonez -mala puszka kukurydzy -jeden zielony ogorek -papryka czerwona wszystko w proporcjach 1:1, pokrojone na takiej samej wielkosci drobniutkie kwadraciki, wymieszac calosc, doprawic sola pieprzem, salatka jest leciutka i pycha;)

ryżowa z krewetkami ryż biały (ja zalewam rosołem i czekam aż napęcznieje - jest smaczniejszy niż ugotowany) podsmażone krewetki cebulka (1 większa) kukurydza (mała puszka) papryka czerwona (1 sztuka) sól, pieprz makaronowa z szynką makaron świderki szynka pieczarki groszek (mała puszka) sól, pieprz lub sos czosnkowy smacznego i najlepsze życzenia dla męża :D

U mnie dość często gości gyros czy też z chińskich zupek.Przepisu nie ma pewnie sensu podawać bo masz ;) Ale takie inne to. SAŁATKA : Kaszkę zalewam wrzątkiem lub bulionem drobiowym.Przykrywam.Kiedy napęcznieje to rozdrabniam widelcem. ogórek świeży+szczypior+papryka czerwona -pokroić kukurydza z puszki majonez sól,pieprz do smaku. SAŁATKA: ser żółty+ papryka czerwona+szynka -pokroić w kostkę rodzynki -namoczyć sól,pieprz,majonez SAŁATKA: tortellini nadziewane mięsem (można dać inne jak się lubi) kukurydza papryka czerwona ogórek świeży sól,pieprz,majonez SAŁATKA: seler w zalewie jajka na twardo pory (biała część) ananas w zalewie -pokroić w kostkę sól,majonez,pieprz SAŁATKA ser żółty szynka kukurydza papryka czerwona pieczarka w zalewie sól,pieprz,majonez