Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zielony kapturek84

OD Kiedy Wasze maleństwa przesypiają całe noce?

Polecane posty

Moja córka ma 5miesięcy i chodzi spac o 20-21 ale budzi się o1- 2 a potem już co 1,5-2h. Strasznie jest to uciążliwe i nie wiem co mam robić! kiedys spała dużj i tylko 2 razy budziła sie na jedzenie a teraz nawet jak nie jest głodna to się budzi. myślałam ze to zęby ale to trwa juz ponad miesiąc a zębów nie widać! czy ma któras taki problem z dzieckiem?

Gość mama sama w domu...
mój wczoraj skończył 18 miesięcy i budzi się około 5-6 rano

Mój syn ma 5 miesięcy i od 1,5 miesiąca przesypia noce. Kładę go spać o 20.30 i śpi do 9 rano.

Gość moja córka
przesypia noce odkąd przestałam ją karmić piersią- miała 11 miesięcy. teraz budzi się w nocy czasem , nie każdej nocy, ale daje jej napić się wody i śpi dalej. W sumie śpi od 20:30/21:00 do 7rano

mój synek do 10 mies budził się właśnie tak jak Twoja córka, od ok 1 do rana co godzinę. potem przez miesiąc budził się od 1 do rana co 20 minut! potem skończył ssać pierś ale pobudki nadal były takie same, z tym że pił wodę (nawet 4 butelki 200 ml w nocy wypijał. jak skończył 13 miesięcy wyprowadziliśmy się z sypialni i spał sam i od tej pory przesypia cale noce. nadal pije w nocy, ale ma kubek niekapek w łóżeczku i jak potrzebuje to sobie bierze i pije. coraz mniej :) obecnie kubeczek rano jest prawie pełen, podczas gdy 2 miesiące temu potrafił wypić nawet 3 kubki po 300 ml w nocy. no i śpi od ok 21 do 7 czasem 8.

Moja córka przesypia całe noce odkąd skończyła 6 miesięcy. Idzie spać około 21:00-22:00 i śpi do 8:00-9:00 rano.

Moja córka przesypia całe noce od 5 mż , chyba wyczuła że mama wraca do pracy :) i zrobiła mi miłą niespodziankę :):):) Zanim zaczęła przesypiać cała noc to spała tak : kładłam ją o 21 spała 6 h z rzędu ,o 3 podawałam jej mleko i spała do 6-7 max

PS może nie w temacie ale: Mała_Agatko CNGRATULEJSZYN ;) :classic_cool: i dużo zdrówka dla was , a co do ślubowania polecam zdecydowanie wcześniej :D

Moj synek zasypia o 21, pije mleczko o 5 i spi do 9. Ma 3 miesiace i tydzien. W sumie nigdy nie bylo z nim jeszcze problemu jesli hodzi o budzenie sie w nocy

czyli bywa różne z tego co piszecie. Pewnie kiedyś będzie lepiej ale to zalezy od dziecka na to wygląda. Eh a ja miałam nadzieję ze są na to jakies sposoby bo inne znajome chwalą sie ze ich dzieci spia całe noce ale widzę ze wcale nie jest tak różowo i nie tylko ja mam takie problemy

Gość ja tez tak chce
Florianka jak to robisz ze dziecko przesypia ci tak cala noc ? moja corka w dzien to spi po 15 min. ma 2 miesiace ,ale za to w nocy spala z rzedu 6 godz. a w tej chwili ani w nocy ani w dzien:( w dzien tak jak pisalam po 15 minut a w nocy budzi sie co 2 godz daje jej mleko i dalej spi ale ja mam juz po spaniu,i wogule ciezko ja uspic

Gość od 14 mieisaca zycia
zaczyna coraz czesciej przesypiac noce. Jeszcze tak raz, dwa razy w tygodniu sie budzi.

Moj Tymek kiedy go karmilam piersia to budzil sie w nocy nawet co godzine. Przeszlam na butelke i teraz sie najada i spi prawie cala noc. Pewnie gdyby nie to ze wypada nam nad ranem karmienie to by wytrzymal do rana bez jedzenia. Moze zamiast mleczka ( jesli karmisz butelka) podaj coreczce herbatke albo wode?

Igor do 2 miesiąca budził się w nocy co 3 godziny. Potem spał od 20.30 do 5, wypijał butle i spał dalej. Jak miał 3,5 miesiąca zaczął sypiać do 9 rano. W ciągu dnia ucina sobie krótkie drzemki. Zazwyczaj jak zje.

Gość mama sama w domu...
nie ma reguły co dziecko to inaczej i nie zawsze sprawdza się metoda że zamiast mleka dać wodę ja tak próbowałam przez 3 dni i za każdym razem z tym samym skutkiem dziecko tylko się rozbudzało płakało budząc innych domowników i tak w nocy godzina lub półtora godziny nie przespane więc wolałam dać mleko i mieć spokój i iść spać i ja i dziecko mały budzi się jak już wcześniej pisałam teraz budzi się później lecz jeszcze 2 miesiące temu budził się na jedzenie o około 3 rano ale też w dzień nie je za dużo czasami kilka gryzów kanapki i kilka gryzów mięsa z zupy i tyle do 21 wieczorem