Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujaca przyszla mama

co was relaksuje w ciazy

Polecane posty

wlasnie, jestem w 21 tc, pracuje na calym etacie i pisze prace, bo w marcu sie bronie, a prace musze zdac do konca stycznia. Praca mnie denerwuje, a pisanie pracy stresuje... macie jakies pomysly na relaks? ale nie muzyka, cos bardziej innowacyjnego :-) moze mi pomoze, bo jak sie denerwuje, to mi dziecko podskakuje w brzuchu... co prawda staram sie ograniczac czynniki stressogenne, ale nerwus ze mnie z natury i latwo nie jest... mnie relaksuje czytanie ksiazki (teraz czytam John Grisham, ale mam wyrzuty sumienia, ze zamiast pisac prace to czytam) i spacery (tylko czasu malo, no i zima nie sprzyja spacerom :-/) poza tym relaksuje mnie spa, ale wiadomo w ciazy nie mozna. A wy jak sie relaksujecie w ciazy?

Gość bambaryłła
basen, spacer, zwłaszcza na mrozie

basenu nie lubie za bardzo, lubie wode, ale tylko morze lub jezioro, no albo spa :-) spacery ok, tylko, ze mam ograniczony czas... no a sen jak najbardziej!

Gość kijevna
aromatyczna kąpiel z książką... w zasadzie jak mi zgaga przechodzi to już jestem zrelaksowana;)

skoro lubisz spa, to popytaj, czy te, z których korzystasz, nie mają w ofercie zabiegów właśnie dla ciężarnych. dobre spa powinno mieć taki program. można przyjemnie spędzić godzinkę :) koszt bardzo różny, generalnie im więcej w pakiecie i im lepsze kosmetyki, tym drożej - ale to norma :)

Gość bambaryłła
Spacer na pewno nie trwa dłużej niz wizyta w spa plus dojazd

jasne, ale ja sie lubie wygrzac w tej cieplej wodzie i dlatego tak lubie spa, masz racje popytam czy maja cos dla ciezarnych, chociaz jakies kapiele letnie lub masaze.. a spacery lubie bardzo, ale w tygodniu jak wracam z pracy to jest juz ciemno i sie wylazic nie chce za bardzo.

Gość yoga dla ciezarnych
Yoga dla ciezarnych, Sofrologia. Haptonomia. Spiew prenatalny. Jest masa tego typu zajec grupowych dla kobiet w ciazy.

ooo, na yoge to bym chetnie poszla, bo to na pewno jest relaksujace, ale jestem pewna, ze w tyj mojej miescinie to nie ma zajec dla ciezarnych (wiem, ze sa normalne). moze gdzies na necie sa cwiczenia pokazane??? a co to ten spiew prenatalny?