Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhgfkhkljlkj;klj

Proszę o opinie - co bada wasz ginekolog podczas usg?

Polecane posty

Gość fhgfkhkljlkj;klj

sama nie wiem co myslec, jestem zniesmaczona... mialam robione usg w 20 tygodniu ciazy, ginekolog nie zmierzyl dziecka, ogldnal w chyba niecala minute pokazujac mi jak sie rusza i tyle... nie dostalam zdjecia... nie wiem czy zwracal uwage na to jak malec sie rozwija, na oznaczenia usg... nie wiem co myslec, ja zapomnialam widzac malenstwo na ekranie zapytac o zdjecie ale uwazam ze powinien mi je dac... nie wiem co myslec o tym badaniu, tak jak bym nie byla u lekarza...

Gość fhgfkhkljlkj;klj
prosze doradzcie czy powinnam zmienic lekarza? dodam ze chodze prywatnie i place 120zl za wizyte

jako że jestem po ciąży obumarłej i w ciąży zagrożonej miałam usg co wizytę: 1-2minutki, żeby sprawdzić czy serce bije i czy jest ok oprócz tego w 13tc, 24 i 36 miałam bardzo dokładne badania. Sprawdzenie wszelkich narządów, pomiary brzucha, głowy, kości udowej i szacunkowa waga około 20tc powinno być właśnie to dokładne usg połówkowe. Lekarz wyznaczył jego termin czy to było to? A co do zdjęcia to moja gin też czasami zapominała, ale nie złośliwie

Gość do autork topiku
powinnaś zmienić. mi ginekolog podaje dokładne wymiary za każdym razem, sprawdza serduszka(bliźnięta), żeby wykluczyć wady...mierzy szyjkę usg dopochwowym. po 20 tyg. powinnaś mieć dokładniejsze połówkowe

Gość aga_pelaga
ja mialam usg w 8, 13 i 19 tg, w 13 trwalo chyba 20 minut, mam szczegolowy wydruk z wszystkimi wymiarami plus obok normy na ten tydzien, dodatkowo 5 zdjec maluszka... zbadana przeziernosc karkowa, zdjecie kosci nosowej. w 19 usg trwalo 40 minut... ale to nie bylo to polowkowe, dokladnie zbadalismy wszystkie kostki kregoslupa, czaszki, uda, kommore serca plus do tego wyrduk jak przy tym w 13 tc. Polowkowe bede miala na poczatku stycznia, to bedzie 22-23 tc. chodze prywanie, place 120 euro za wizyte, ale jestem zadowolona i dlatego wole zaplacic, na kase chorych mam usg za darmo... mysle, ze zbyt pobieznie cie bada. ostatio pisala tu dizewczyna, ktora sie dowiedziala w 34 tc, ze jej synek ma bezczaszkowie czy bezmozgowie, juz nie pamietam, pisalam z nia, bo mi wyszly takie sobie wyniki testu potrojnego i sie strasznie balam, ze bede miala cos podobnego, dlatego wlasnie w tym 19 tc lekarz mi wszystko badal i mierzyl i jest ok, bo takie wady widac na usg... mysle, ze powinnas zmienic lekarza... lepszy skrupulatny lekarz niz taki co po lebkach cie zbada i kase do szuflady schowa... a fotki pal lich, fajna pamiatka, ale nie one sa najwazniejsze...

Gość izia87
mnie lekarz zawsze przed usg badał pużniej robił usg tłumaczył mierzył zdjecie dawał,moze faktycznie lepiej zmien lekarza,bo to jest ważne ile dziecko ma obwodu główki itp.

Gość izia87
miałam robione usg na wady genetyczne no wszystko,wiec dziwie sie ze w tak zawansowanej ciązy on nic nie pomierzył teraz najbardziej dziecko sie rozwija,i musi tego pilnowac jakis idiota z niego

Gość fhgfkhkljlkj;klj
:( wlasnie tak mi sie wydaje... zwlaszcza ze chodze prywatnie wiec chcialabym tez zeby zajal sie mna dokladnie zbadal... moze to wina sprzetu bo jest przestarzaly, ale jak czytam o tej przeziernosci i innych rzeczach ktore widac na usg a u mnie lekarz chyba wogole na to nie patrzy to jestem wsciekla :/ :(

Gość przeziernosc jest
bardzo wazna, wysoka przeziernosc karkowa, ktora sie bada miedzy 11, a 13 tc jest wskazaniem na wyslanie ciezarnej na badania prenatalne, brak kosci nosowej i wysoka przeziernosc moga swiadczyc o ZD (moga, nie musz), takze widzisz, ze wazne jest dokladne badanie. szczegolnie, ze ty placisz i chodzisz prywanie.

Gość gość
rc0g5psImJ9Q7FcgpzWRI8Wy