Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makalicja

Pomocy!!! Jak doczyścić wannę?

Polecane posty

Gość unikalna kompozycja
Hmm, sądzę, że niestety nic jej już nie doczyści. Próbowałaś serii W5 z Lidla? W większości mi wszystkie działają, ale takiego problemu jak Ty nie miałam. Proponuję rozważyć nową wannę/którą się odlewa specjalnie wg kształtu starej i do tej starej własnie wkłada (taka nakładka bardziej). Starej nie musisz wykuwać, kafelki zostają całe. Tylko nie wiem czy to drogie jest.

Gość gość
jest taki spray W5 z Lidla do czyszczenia łazienek, jest niezły na kamień a oprócz tego można próbować octem, zmoczyć octem i szorować po jakimś czasie ważne, wszelkie octy i środki czystości działają szkodliwie na płuca, więc dobrze wietrzyć pomieszczenie i nie wydychać za długo oparów

Gość gość
Po pierwsze trzeba pamiętać, że akryl jest stosunkowo wrażliwym materiałem, dlatego nie należy go czyścić przy użyciu środków ściernych, proszków do szorowania oraz mleczek do czyszczenia. Obecna w nich kreda rysuje powierzchnię, czego na pierwszy rzut oka wcale nie musi być widać. Lepiej unikać też ostrych gąbek. Jeśli nie chce się nam lub nie mamy czasu na codzienne czyszczenie akrylu, warto kupić środek (najczęściej żelowy) do czyszczenia wanien akrylowych. Środki te skutecznie usuwają osad z kamienia czy mydła. Równie skuteczne, a zdecydowanie tańsze, jest okresowe mycie wanny za pomocą ciepłej wody wymieszanej z octem lub sokiem z cytryny. http://dekori.eu/riho-carolina/448-carolina-1 70x80cm-nozki.html

Gość gość
Sama miałam kiedyś ogromny problem z wanną w wynajętym mieszkaniu, był bardzo nieestetyczny ślad, taka linia, nie dało się jej doczyścić. Pomógł preparat Voigt STRONG VC 544 K, nic innego nie zdawało egzaminu, pianki z Lidla próbowałam, ale też nic nie dała. Radzę tego spróbować, jeśli jeszcze jest w sprzedaży.