Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Becia0308

Jak sobie radzimy na wyspach?

Polecane posty

Gość kijevna
dużo chyba zalezy od nastawienia - i od znajomości języka też - leżałam z jedną Polka na porodówce ostatnio - po pierwszej minucie rozmowy już wiedziałam, że to ten typ z pretensjami - że wszystko jest źle... po trzech dniach wiedziałam, ze nie przeczytała zadnej ulotki czy książki od położnej...a po 4 latach na wyspie nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie czy ma piżamę na zmianę...młoda dziewucha 26 lat! na podorędziu miała mamę i przepastną torbę z kosmetykami - położne zwracały jej uwagę, żeby nie używała tyle kosmetyków dla dziecka w tych pierwszych dniach... taki typ:(

"Zdesperowana no wlasnie pytanie dla Ciebie skoro Twoj synek byl tu w szpitalu, musialas placic za to ze bylas tam z nim? Albo musialas targac ze soba materace albo karimaty zeby lezec kolo lozka malego?" no co ty becia co ty wypisujesz :) spalam razem z nim w lozku a jak nie chcesz spac z dzieckiem to daja ci taki rozkladany fotel, poduszke i kimasz sobie w nim. jeszcze z rana dali ci herbate albo kawe, tylko za jedznie musialam placic, wiadomo, nie ja tam bylam pacjentem. a wizyty do dzieci sa nieograniczone!

w polsce mamy maja obsesje na punkcie oliwek, kremow i innych dupereli. ja nie mialam nigdy dla malego zadnego kosmetyku oprocz szamponu, mydla, plynu do kapieli i wazeliny, no moze jeszcze krem do pupki :) tez nie nadazam czytac, pisze posta, wysylam a tu nade mna 3 nowe :)

Becia moja babcia jest cykrzykiem , w sumie mieszkamy w dużym mieście, apteka na każdym rogu, ale ona też mimo takiego wyboru chodzi tam gdzie może kupić leki i rzeczy do aparatu najtaniej.ja ogólnie do samego porodu jestem nastawiona ok, tylko najgorzej boję się bólu (chociaż w szpitalu proponują odrazu epidural albo gaz) a najbardziej jestem przerażona tymi komplikacjami o ktorych ostatnio poinformował mnie lekarz. ale wiecie jakbym miała CC to ta koleżanka o której pisałam chyba się na mnie obrazi :D bo jak jej powiedziałam że mam cukrzycę , to stwierdziła ''eee.. ja tam mam dopeiro ciążę zagrożoną, a cukrzyca to nic poważnego, pewnie śladu na was nie zostanie po porodzie'' zwątpiłam..

Ja tutaj lezalam w szpitalu z moim torbielem na jajniku..Pamietam jak mi przynosili karte z wyborem dania (jak w restauracji ) i pyszne omlety mniam,mniam :P

No ja tez zauwazylam, ze laski co slowa powiedziec nie umieja, albo boja sie spytac zeby ktos powtorzyl dwa razy, to najwiecej narzekaja, powiem Wam motyw, mieszkala kolo mnie laska kiedys, polka, w telewizji leci odliczanie THREE, TWO,ONE a ona na to, cicho, cicho gdzies to slyszalam, a jej chlopak na to jest odliczanie po ang od tylu, a ona no tak mi sie wydawalo znajome jakos!!!Kuzwa po 4 latach nic nie kumata no zesz ale trzeba byc ...

majóweczka też o tym słyszalam że można wybrać sobie coś :D pamiętam jak leżałam w dziecięcym w Polsce jeszcze, to dostawałam jtak wielkie porcje, że jak babcia mi przywiozła zupę i 2 danie, patrzyła z otwartą buzią na to w jakim tempie to zżerałam(nie zjadałam) to potem powiedziała ''dziecko ty to musisz stąd wyjść , bo ty już widzę jesteś zagłodzona i na skraju wyczerpania''

Ja mam 8 marca urodzinki - 28:) ( nie zapomnijta o zyczeniach nie;)? Mam tez w ten samym dniu imieninki, no i dzien kobiet sie rozumie:) Mezulek tez 28, ale znamy sie z PL, mieszkamy blisko siebie, aczkolwiek poznalismy sie jak pracowalam w pizzerii:)

ja przebywalam w spzitalu przez porodem z powodu cisnienia jak mi wzrastalo to na noc w szpitalu niestety.. tez sobie chwalilam jedzenie, moj facet mi jedzenie podkradal ale zjadal czasem po mnie hehe. i tyle przy mnie siedzial ze mu polozne przmycaly kanapki i herbate dla niego:) kolezanki poznalam, ogolnie wesola byla atmosfera, skakalysmy sobie na korytarzu na pilkach tych duzych ta dla smiechu (one pomagaja w rozluznieniu szyjki itd)

ale co do języka, mnie też czasem zdarzaja się wpadki :D ktoś cos do mnie mówi a ja robię oczy jak żaba jaja i nic ;D mózg mi się wyłącza, słowa nie powiem a co mówiono do mnie dopiero przetwarzam po czasie ;d pytający czeka, czeka..

Zdesperowana Pytalam sie bo na innym forum jestem dla wrzesniowych mamusiek, no i sie naczytalam ze laski, materace, koce, karimaty biora,zeby moc spac z dzieckiem w szpitalu, no chyba ze maja oddzielna sale ale wtedy placa z swoje lozko, matki karmiace piersia siedza na krzeslach, fotela ani nic nie ma, ehhh szkoda gadac

Zdesperowana ja stwierdziłam że nie popadam w szał kupowania rzeczy małemu. z PL przysłała mi tylko oliwkę Bambino i mydełko(mam slabośc do zapachu..) a tu kupię tylko jakies smarowanie do pupy i to chyba wszystkie kosmetyki dla dziecka, jeśli jeszcze czegoś mi będzie brakować, to dokupię.

No zarelko w szpitalu po porodzie - pierwsza klasa, od wyboru do koloru:) Mezus przychodzil i zagladal mi z cieknaca slinka w talerze:)

Kasienka kurde bo ja mam juz sztuk dwa :D a chcielibysmy 3 ;) Bedzie dobrze,zajma sie Toba jak trzeba..;) Becia-no to mnie rozbawilas tym odliczniem buhahah Becia-jasne ze bedziemy pamietac ..JA mam urodzinki 17 marca :)

kijevna Napisz cos wiecej o sobie:) Kasienka Ale rozumiesz, potrzebujesz tylko chwilki i dajesz rade:) a ta moja kolezanka 3,2,1 to jakas masakra:)

Zdesperowana Sie rozumie ze w Pl tylko takie cyrki sa, dlatego sie Ciebie pytalam ze by porownac:)

Lepiej wzięłybyście się za wychowanie dzieciaków zamiast cały dzień tu przesiadywać:-O

widzę że potraficie tylko chwalić się dzieciakami zamiast pracować i tylko benefity ciągniecie

Mamy pierwszego debila, brawo dla niego, kiedys musial sie jakis pojawic;) Moja alkaida sie obudzila, a tak sie fajnie pisalo:) Majoweczka - 3? Boshheee ty moj, ja przy jednym wymiekam:)

majóweczka skoro macie 2, a chcecie 3 to czemu nie?:D przecież to decyzja rodziców, i wiadomo że nikt nie ma na nią wpływu(piszę, bo czasem jak spoytkam się z krytyką wobec tego jak chcę a czego nie chcę dla mojego dziecka) raz w pracy powiedziałam że chyba soobie zrobię kolczyka(ogólnie lubię kolczyki i tatuaże) to pewna kobieta ''kurwa dziewczyno ty będziesz matką za chwilę i o kolczykach myślisz?!jak to ty dziecko wychowasz?!'' no cóż odpowiedziałam , że ''faktycznie ciąża wrecz zobowiązuje do wyrzeczenia się swoich upodobań i zmusza do chodzenia w habicie..'' jakby kolczyki spodowowały że moje dziecko już w łonie okaże się zabójcą,złodziejem..ehh..no cóż ja jestem taka, że wysłucham czyjegoś sprzeciwu czy krytyki, ale i tak zrobię swoje, jak rozważę wszystkie za i przeciw.a jak mi się noga podwinie to wiem,żeby kolejny raz zrobić inaczej. Becia zastoje umysłowe to ja miewam, czasem za długie :D